Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@06:37:38 GMT

پیشنهاد یک کارشناس برای اصلاح نظام حمل و نقل شهری

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۶۸۹۴۱

پیشنهاد یک کارشناس برای اصلاح نظام حمل و نقل شهری

یک کارشناس ارشد راه و ترابری گفت: اصلاح نظام حمل و نق شهری در گرو هوشمندسازی شهر و اصلاح نظام طراحی شهری است و در کنار ارتقا کیفیت خدمات رسانی باید مورد توجه قرار بگیرد.

مجید عموچی در گفت‎وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از جمله راهکارهای دستیابی به یک نظام شهری پایدار، اصلاح نظام حمل و نقل شهری است و بدین منظور نیاز است برنامه ریزان و مدیران شهری طرح‌ها و برنامه‌هایی را این راستا در نظر بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از جمله اقدامات در راستای اصلاح نظام حمل و نقل اصلاح کالبد و نحوه طراحی شهری است به نحوی که طراحی شهری بیشتر محله محور باشد.

این کارشناس ارشد راه و ترابری خاطرنشان کرد: زمانی که در طراحی شهر محله‌های شهری مبنا محور برنامه ریزی و طراحی قرار می‌گیرد، به نوعی رفت و آمدهای مکرر شهروندان نیز کاهش پیدا می‌کند که این خود فشار و حجم مسافر بر سیستم حمل و نقل شهری را کاهش می‌دهد.

عموچی تاکید کرد: این مهم خود به تنهایی و با طراحی شهری محقق نمی‌شود بلکه نیاز است زیرساخت‌های دیگری در قالب شهر هوشمند فراهم بیاید تا همه اینها به صورت سیستمی تعداد سفرهای شهروندان را کاهش دهد.

وی تصریح کرد: هوشمندسازی شهرها در ایران هنوز به طور کامل و جامع پیاده سازی نشده و نیاز است اقدامات زیادی در زمینه‌های فرهنگی، آموزشی و ساختاری انجام بگیرد تا در بازه زمانی مشخصی تأثیرات خودش را بر افزایش کیفیت و ارتقا کارایی سیستم حمل و نقل شهری داشته باشد.

این کارشناس ارشد راه و ترابری اضافه کرد: اختلاط کاربری در نقاط مختلف شهر موجب می‌شود تا شهروندان نیازهای تجاری، آموزشی، تفریحی و تا حد ممکن درمانی را تا شعاع مشخصی از محل سکونت خود برطرف کنند و از تردد با وسیله نقلیه شخصی و یا استفاده از حمل و نقل عمومی بپرهیزند.

عموچی ادامه داد: البته این دلیلی بر بی توجهی به درخواست شهروندان برای افزایش تعداد خطوط و یا ارتقا کیفیت خدمات رسانی ناوگان حمل و نقل عمومی نیست زیرا گسترش و توسعه شهر طی سال‌های اخیر این امر را ضرورت بخشیده است با این حال توجه به هوشمندسازی و توسعه محله محور نیز در کنار آن باید مورد توجه باشد.

کد خبر 518472

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر حمل و نقل عمومي حمل و نقل حمل و نقل شهري طراحی شهری نظام برنامه ريزي شهري هوشمندسازي هوشمند سازي شهرها محلات شهر پروژه های محله محور محله محوری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اصلاح نظام حمل حمل و نقل شهری طراحی شهری طراحی شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۸۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنگاهداری بانک‌ها زنجیری به پای چرخ تولید

همواره تاکید شده که وظیفه اصلی بانک‌ها تأمین مالی تولید در اقتصاد کشور است اما گاهی منابع مالی که می‌تواند همانند خونی تازه در چرخه اقتصادی جریان پیدا کند به سمت بنگاهداری و منجمد شدن می‌رود.

بنگاهداری که به شکل مکرر بانک‌ها از آن نهی شده اند و بارها بر آن تاکید شده است به طور مثال شهریور سال۹۷ بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای هیات دولت به موضوع بنگاهداری بانک‌ها اشاره کردند و فرمودند: بانک‌ها غلط می‌کنند با پول مردم بنگاهداری کنند.

همچنین سال گذشته بود که ابراهیم رئیسی رئیس جمهور  مطرح کرد: اصلاح نظام بانکی بنگاهداری و منجمد کردن دارایی‌ها و عدم فروش دارایی‌ها به موقع، موضوعی است که دولت دنبال می‌کند. بنگاهداری بانک‌ها به تولید صدمه می‌زند.

بنگاهداری بانک‌ها خلاف قوانین است

ضربه زدن بنگاهداری بانک‌ها به تولید که سیاوش غیبی‌پور کارشناس اقتصادی هم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با آن گفت: بنگاهداری بانک‌ها خلاف قوانین است یعنی بانک‌ها مقدار پول و اعتباری که خلق می‌کنند باید به سمت رونق تولید، خدمات و اشتغال هدایت شود. متاسفانه حداقل در یک دهه اخیر بخشی از سرمایه بانک‌ها که باید به سمت تولید تزریق شود به دو طریق رفتن منابع به سمت زیر مجموعه خود بانک‌ها و دیگری بنگاهداری از مسیر اصلی خارج شده است.

این کارشناس اقتصادی در ادامه بیان کرد: در کل بنگاه‌داری بانک‌ها سبب می‌شود منابع به سمت سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال نرود و علاوه بر شکل گیری ناترازی حتی می‌تواند آن را تشدید کند؛ ناترازی شبکه بانکی که می‌تواند قلب اقتصاد و تولید کشور را دچار مشکل کند.

در ادامه هم حجت الله فرزانی دیگر کارشناس اقتصادی  در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: زمانی که بخشی از منابع بانک‌ها منجمد و در بنگاهداری خلاصه شده است در حالی که یکی از رسالت‌های آن رفع نیاز خانوار و تامین تسهیلات مورد نیاز آنها و بخش تولید است به تبع منابع به بخش دیگر تخصیص داده می‌شود و منابع بانک محدود می‌شود.

این کارشناس امور بانکی در ادامه اظهار کرد: منابع محدود شده بانک‌ها که می‌توانست به تولید و سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی تخصیص داده شود، اما به سوی دیگر می‌رود که این اقدام به بخش‌های تولیدی آسیب خواهد زد. بخش‌های تولیدی که میزان تسهیلات دریافتی آنها متناسب با رشد تورم نخواهد بود لذا توان واحد‌های تولیدی کاهش پیدا می‌کند.

فرزانی عنوان کرد: واحد‌های تولیدی به سبب این که سرمایه در گردش کوچک تری توانستند دریافت کنند و تامین بر اساس ظرفیت عملی آنها کافی نیست به ناچار ظرفیت تولید کاهش پیدا می‌کند و اگر به شکل کلی نگاه کرد در مجموع این فرآیند باطل به کل اقتصاد کشور آسیب خواهد زد به طور کلی بنگاهداری بانک‌ها توان بخش واقعی اقتصاد را در بحث رشد تولید کوچک خواهد کرد.

اما برای خروج بانک‌ها از بنگاهداری روش‌های مختلفی وجود دارد که در همین راستا محمد خبری زاده کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بانک‌ها املاک بسیاری دارند و بار‌ها و بار‌ها جدا از بحث قانونی بر این نکته تاکید شده که نباید بنگاهداری کنند، بنگاهداری بانک‌ها که معایب مختلفی از جمله تحت تاثیر قرار گیری شاخص‌های کلان اقتصادی را به همراه دارد.

صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: برای بحث خروج بانک‌ها از بنگاهداری گاهی شاهد چسبندگی بانک‌ها به این بحث هستیم که در اینجا می‌طلبد برخوردهای جدی‌تر شکل گیرد اما گاهی هم خود بانک‌ها تمایل به عرضه و فروش املاک خود دارند، اما به سبب شرایط و میزان مبالغ مورد نیاز متقاضی برای آنها وجود ندارد حالا صندوق املاک و مستغلات بورس این امکان را فراهم می‌کند که بانک‌ها بتوانند این املاک خود را به واحد‌های خرد تبدیل کنند و به متقاضیان بیشتری با فروش برسانند.

خبری زاده افزود: در کل صندوق‌های املاک و مستغلات این امکان را فراهم می‌کنند تا علاقه‌مندان به سرمایه گذاری در حوزه مسکن و زمین با سرمایه‌های خرد خود هم بتوانند در این‌حوزه سرمایه‌گذاری کنند مسیری که می‌تواند به کاهش بنگاهداری بانک‌ها کمک قابل توجهی کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بانک مرکزی هم به سبب همین موارد مطرح شده این اجازه را به بانک‌ها داده که بتوانند صندوق املاک و مستغلات تاسیس کنند تاسیس صندوقی که شاید کمی نادیده هم گرفته شده، اما در مجموع مسیری مناسب، شفاف و در دسترسی برای بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری محسوب می‌شود البته که مسیرهای دیگری هم برای خروج بانک‌ها از بنگاهداری وجود دارد که به سبب اهمیت موضوع می‌طلبد به آنها توجه شود.

به گفته کارشناسان، بنگاهداری بانک‌ها از جمله مواردی است که قلب تولید را نشانه گرفته، موضوعی که نیاز است در مقابله با آن اقدامات جدی بیشتری صورت گیرد تا چرخ تولید با قدرت بیشتری حرکت کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • اصلاح روشنایی میادین و مثلثی‌های شهر تاریخی یزد
  • آفتاب گرم بهاری در مازندران
  • ۳۵۷ هزار تماس با اورژانس ۱۱۵ در هرمزگان
  • مست عشق و حواشی یک پوستر
  • پایداری هوا در مازندران
  • مسابقه طراحی قطار در ازبکستان
  • بنگاهداری بانک‌ها زنجیری به پای چرخ تولید
  • طراحی مد با الهام از یک غذای مکزیکی! (عکس)
  • نظام مسائل نواحی شهری قزوین با حضور مدیران مناطق پیگیری می‌شود
  • طلا و جواهرات خود را با سلیقه خود سفارشی سازی کنید