Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، جمعی از اعضای جامعه علمی و حرفه‌ای علوم اطلاعات و کتابداری ایران در خصوص سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و انتخاب ریاست این سازمان خطاب به رئیس جمهور، ابراهیم رئیسی نامه نوشتند.

متن نامه به این شرح است؛

«هـوالمدبـّــــر»

جناب آقای حجت ‌الاسلام و المسلمین دکتـر سیّـد ابراهیــم رئیسـی

رییس جمهور محترم و ریاست عالی هیئت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران

با عرض سلام و تحیّت؛

امضاءکنندگان زیر، به عنوان جمعی از اعضای جامعه علمی و حرفه‌ای علوم اطلاعات و کتابداری ایران، ضمن آرزوی موفقیت برای جنابعالی و همکاران دولت سیزدهم، بنا به اهمیت و جایگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، دغدغه‌های خود را در خصوص ریاست این سازمان با شما درمیان می‌گذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نیکی آگاهی دارید که سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، با دارا بودن گنجینه‌ای غنی از منابع گوناگون، نمایانگر وسعت و عظمت دانش و فرهنگ کشور است. از این رو، نه تنها به عنوان یک کتابخانه و مرکز اسناد، بلکه مرجعی ملّی و شاخص در سیاستگذاری عرصۀ کتاب، کتابخانه و اسناد و همچنین کانونی برای بازنمون هویت ایرانی و اسلامی شناخته می‌شود. بنابراین، شایسته است مدیری بر مسند آن قرار گیرد که توسعه‌دهندۀ رسالت‌ها و هدف‌های این سازمان به عنوان حافظ گنجینه‌های دانش و فرهنگ میهن و ارائه دهندۀ برترین خدمات علمی و پژوهشی به ایرانیان و سایر علاقه‌مندان به این مرز بوم باشد.

متأسفانه با وجود آنکه قانون اساسنامه مصوب سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در مجلس شورای اسلامی به صراحت این سازمان را نهادی آموزشی، پژوهشی، علمی و خدماتی معرفی کرده است؛ در برخی دوره‌ها، این سازمان نه به عنوان یک مرکز مطالعاتی و علمی بلکه کانونی برای سهمیه‌بندی‌های سیاسی قلمداد شده بود. این رویکرد، تضعیف توان و انگیزه متخصصان و حرفه‌مندان شایسته و در نتیجه کاهش روند پیشرفت‌های مورد انتظار را در پی داشت. در نتیجه، سازمانی در وسعتی ملی که می‌بایست سرچشمه امید و منزلت همه کتابداران و متخصصان و علاقه‌مندان علوم انسانی در سراسر کشور باشد به سازمانی دیوان‌سالار تبدیل شد که تا به امروز اثراتش بر برخی حوزه‌های کتابداری ایران مشهود است.

اعتقاد و تأکید داریم که سازمان اسناد و کتابخانه ملّی جمهوری اسلامی ایران نقش خطیری در توسعه عدالت فرهنگی، اجرای مطالبات ملی و تحقق مأموریت‌های مورد انتظار در اسناد فرادست نظام دارد. از این رو، باید فرصت را غنیمت شمرد و زمینه را برای انتخاب فردی اصلح از میان فرزانگان و فرهیختگان فراهم آورد.

بر این اساس، از جنابعالی که معتقد به تحّول‌گرایی و تکیه بر آرای متخصصان هستید مصرّانه خواهشمندیم تا این سازمان را از ظرفیت‌های چهره‌ای غیرسیاسی، مقبول در جامعه علمی و حرفه‌ای کتابداری و علوم اطلاعات کشور، دارای نگرش سازنده در برنامه‌ریزی‌های راهبردی، بهره‌مند از روحیه و شخصیت مشورت‌پذیر، پشتیبان گروه‌های علمی و انجمن‌های حرفه‌ای، معتقد به بهره‌مندی از ظرفیت‌های دیپلماسی فرهنگی در عرصه بین‌الملل، دانشورز، مدبّر و منعطف بهره‌مند سازید.

توفیق جنابعالی و همکاران دلسوز را در خدمتگزاری به ملّت شریف ایران از خداوند قادر متعال خواستاریم.

امضاء‌کنندگان (به ترتیب حروف الفبا):

دکتر علیرضا اسفندیاری مقدم [استاد دانشگاه آزاد اسلامی]

دکتر ابراهیم افشار زنجانی [نائب رئیس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران]

دکتر مهری پریرخ [استاد دانشگاه فردوسی مشهد و عضو هیئت امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور]

دکتر محسن حاجی زین‌العابدینی [عضو هیئت علمی و رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید بهشتی]

دکتر مهرناز خراسانچی [عضو هیئت مدیره انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران]

دکتر فریبرز خسروی [رئیس انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران]

دکتر محمّد خندان [عضو هیئت علمی دانشگاه تهران]

دکتر رضا رجبعلی‌بگلو [عضو هیئت علمی و رئیس پژوهشکده علوم اطلاعات پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران]

دکتر سعید رضائی شریف‌آبادی [استاد دانشگاه الزهرا]

دکتر محمّد زره‌ساز [عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی]

دکتر رسول زوارقی [عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز]

دکتر میترا صمیعی [عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی]

دکتر سیّدمهدی طاهری [عضو هیئت علمی و رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی]

دکتر مهدی علیپور حافظی [عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی]

ابراهیم عمرانی [کتابدار پیشکسوت دانشگاه تهران]

دکتر رحمت‌الله فتاحی [استاد دانشگاه فردوسی مشهد]

دکتر محمدرضا قانع [رئیس شاخه جنوب انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران]

دکتر مرتضی کوکبی [استاد دانشگاه شهید چمران اهواز]

دکتر جعفر مهراد [چهره ماندگار و استاد دانشگاه شیراز]

کد خبر 5293883

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان اسناد و کتابخانه ملی سیدابراهیم رئیسی کتابداران معرفی کتاب ترجمه محمد مهدی اسماعیلی معرفی نشریات امام موسی صدر پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات درگذشت چهره ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تجدید چاپ انتشارات سوره مهر ادبیات داستانی علی محمد مودب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیام تسلیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران عضو هیئت علمی دانشگاه استاد دانشگاه علوم اطلاعات جامعه علمی حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۲۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران با تفکری ترکیبی و بین‌رشته‌ای در سراسر کشور، تحت حمایت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) توسط موسسه جغرافیا دانشگاه تهران و اندیشگاه هزاره سوم آریان شار و با همکاری پژوهشکده سوانح طبیعی و سایر حامیان برگزار شد.

در این رویداد که با استقبال بیش از ۱۵۰ نفر از اساتید، متخصصین، دانشجویان و علاقمندان به حوزه سکونتگاه‌های انسانی همراه بود سعی شد تا فضایی مناسب برای تبادل اطلاعات، تجربیات و دانش در زمینه سکونتگاه‌های انسانی ایران فراهم شود و فرصتی را فراهم می‌کند تا پژوهشگران، مدیران دولتی و اهل صنعت در این حوزه با یکدیگر در ارتباط باشند و نتایج تحقیقات جدید، فناوری‌های نوین و راهکار‌های کاربردی را به اشتراک گذارند.

در ابتدای مراسم، سخنرانی کوتاهی توسط کرامت الله زیاری (رئیس همایش) و سپس محمد فلاح (معاون پژوهشی و نوآوری سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح) انجام شد و بعد از آن پنل‌های تخصصی و مقالات توسط اعضای هیئت علمی و مسئولان اجرایی مرتبط ارائه شد.

در پنل اول این همایش که توسط شرکت عمران شهر‌های جدید ارائه شده بود، سعید غفوری (رئیس هیئت مدیره و سرپرست شرکت مادر تخصصی عمران شهر‌های جدید)، امین مسعودی (مدیر کل دفتر شهرسازی و معماری شرکت عمران شهر‌های جدید)، رامین ساعد (معاون دفتر شهرسازی و معماری شرکت عمران شهر‌های جدید)، اسنفدیار زبردست (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران) و ابوالفضل مشکینی (عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس) به ارائه سخنرانی در خصوص موضوع «سکونت گاه‌های جدید ساحلی بستر هم افزایی ملی پیشران تحقق سیاست‌های کلان اقتصاد» پرداختند.

* نقش آمار مهاجرت و تحولات جمعیتی در برنامه‌ریزی‌های شهری و روستایی محور پنل دوم

پنل دوم به صورت تخصصی به مرکز آمار ایران اختصاص داشت که در آن فریبزر محمدی (رئیس کمیته توسعه و آمایش سرزمین مجمع تشخیص مصلحت)، رسول صادقی (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)، الهام فتحی (رئیس گروه آمار‌های جمعیت مرکز آمار ایران)، سید علی بدری (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)، سید مهدی موسی کاظمی (عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور تهران) و ذبیح الله ترابی (عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس) به ارائه سخنرانی در خصوص «نقش آمار مهاجرت و تحولات جمعیتی در برنامه‌ریزی‌های شهری و روستایی با محوریت سکونت گاه‌های انسانی» پرداختند.

* اهمیت ایجاد ژئو پارک بر توسعه اقتصادی

در ادامه این برنامه؛ پنل دانشگاه بین‌المللی چابهار با حضور محمد جمشیدی (عضو هیئت علمی دانشگاه) در خصوص چالش‌های تاب آوری در شهر‌های ایران برگزار شد. بخش بعدی این پنل توسط رزیتا فرجامی (عضو هیئت علمی دانشگاه) و در خصوص موضوع اهمیت ایجاد ژئو پارک بر توسعه اقتصادی و گردشگری پایدار در چابهار برگزار شد.

* در پنل ارائه مقالات چه گذشت؟

در بخش پنل ارائه مقالات و در پنل اول قاسم عزیزی (عضو هیات علمی دانشگاه تهران) در خصوص سکونتگاه‌های شهری - روستایی در معرض آلاینده‌های دی اکسید نیتروژن و دی اکسید گوگرد در ایران به سخنرانی پرداخت.

در ادامه این پنل حسین حاتمی نژاد (عضو هیات علمی دانشگاه تهران) سخنران بعدی این پنل بود که به تحلیل فضای تاب آوری در سکونت گاه‌های غیر رسمی با تأکید بر بعد کالبدی پرداخت.

بخش آخر مقالات این پنل توسط علیرضا دربان آستانه (استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران) با موضوع الگوی توسعه مسکن هوشمند در نواحی روستایی ارائه شد.

در پنل دوم ارائه مقالات، رضا بابائیان آتنی (عضو هیات علمی دانشگاه) به نقش عوامل طبیعی در استقرار سکونتگاه‌های انسانی پرداخت.

پارسا ارباب (عضو هیات علمی دانشگاه تهران) سخنران دیگر این پنل بود که به موضوع ارزیابی اثرات محیط زیستی توسعه پرداخت.
همچنین ملیکا کمال زارع (عضو هیات علمی دانشگاه) نیز به ارائه ارزیابی تطبیقی برنامه ریزی مسکن با توجه به موضوع زمین در طرح‌های جامع شهری پرداخت.

مهرداد رحمانی (کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری) نیز سخنران پایانی این پنل بود که در خصوص تدوین چارچوب برنامه ریزی به منظور تقویت نقش تعادل بخشی شهر‌های میانی سخنرانی کرد.

*ثبت نام بیش از ۴۹۰ نفر در همایش

شهرام چرخان دبیر اجرایی رویداد هم در گفتگویی از ارسال ۲۹۱ مقاله به دبیرخانه همایش خبر داد و گفت: از این تعداد، ۶۰ مقاله از استاندار‌های لازم برخوردار نبودند و از چرخه ارزیابی کنار گذاشته شدند. به گفته وی سطح علمی مقالات در حد بالایی قرار داشت و حضور اساتیدی از دانشگاه‌های تهران، تربیت مدرس، خوارزمی، همدان، کردستان سبب شد تا وزن و اعتباری مقبولی به این همایش بدهند. 
وی ادامه داد: با توجه به استقبال خوب دستگاه‌های دولتی و برگزاری پنل‌های تخصصی در این همایش و همچنین ثبت نام ۴۹۰ نفر و استقبال بیش از ۱۵۰ نفر از اساتید و دانشجویان از همایش ما را بر آن داشته تا برای برگزاری هرچه جدی‌تر آن در سال آتی از الآن برنامه ریزی کنیم.

به گفته چرخان، اولین همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران با موضوعات مختلفی از جمله طراحی و برنامه‌ریزی شهری، مدیریت سکونتگاه‌های شهری و روستایی، نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در سکونتگاه‌های هوشمند، انرژی و محیط‌زیست، حمل‌ونقل پایدار و بهینه‌سازی منابع در سکونتگاه‌ها، مسائل اجتماعی و اقتصادی سکونتگاه‌ها و سایر زمینه‌های مرتبط برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر علوم از دلیل اخراج استادان دانشگاه پرده برداشت
  • موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیئت علمی لغو شد
  • لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی لغو شد
  • امضا دو تفاهم نامه علمی در همایش ملی تحول دیجیتال
  • همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران برگزار شد
  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • گسترش اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه / اعتصاب اعضای هیئت علمی دانشگاه تگزاس
  • دیدار طهرانچی با رئیس، مدیران و کارکنان مرکز جذب و امور هیئت‌علمی