Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@03:45:02 GMT

تنها روستای دالانی کشور مرمت می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۸۲۴۴۸

تنها روستای دالانی کشور مرمت می‌شود

 

به گزارش تابناک به نقل از همشهری آنلاین، ۴ سال پیش بافت روستای تاریخی «یاسه‌چای» شهرستان سامان در چهارمحال و بختیاری به دلیل ویژگی ممتازش به ثبت ملی رسید و از همان زمان طرح مرمت آن در دستور کار قرار گرفت و اکنون مرحله چهارم این طرح در دست اجرا قرار دارد.

معاون میراث فرهنگی استان چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار همشهری آنلاین اظهار کرد: اتمام پروژه مرمت بافت تاریخی روستای یاسه‌چای شهرستان سامان در چهارمحال و بختیاری نیازمند ۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کورش بابایی بیان کرد: از زمان اجرای طرح تاکنون، اعتبارات سالانه مرمت این روستا جهت اجرای بازسازی مورد استفاده قرار گرفته و در کنار این اعتبارات، مشارکت مالکان هم در پیشرفت طرح موثر بوده است.

وی توضیح داد: در این طرح مشارکتی برخی مالکان هم با تقبل نیمی از هزینه مرمت موحب شده‌اند تا کارها پیشرفت بهتری داشته باشند، اما برای اتمام نهایی مرمت بافت تاریخی روستا نیاز به ۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.

هزینه بالای زیرساخت‌های تکمیلی
معاون میراث فرهنگی استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: این روستا از زیرساخت‌هایی مانند آب، برق و گاز بهره‌مند هست، اما در زمینه دفع آب‌های سطحی و فاضلاب این روستا با مشکل اساسی روبه رو است که همین مساله باعث شده تا تکمیل مرمت و بهره‌برداری از بافت تاریخی هزینه‌بر شود.

وی اضافه کرد: اکنون مردم در این روستا زندگی می کنند. برخی هم با مرمت خانه‌ها قرار است از آنها برای رونق گردشگری و تبدیل خانه‌ها به واحدهای بومگردی، کسب و کاری راه‌اندازی کنند. همچنین برخی افراد هم خانه‌های متروکه و بسیار فرسوده را خریداری و مرمت آنها را آغاز کرده‌اند که بعد از پایان کار، این واحدها برای تبدیل به مراکز بومگردی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

ویژگی‌های شاخص یاسه‌چای
بابایی درباره ویژگی‌های شاخص و تاثیر ثبت ملی شدن این روستا اظهار کرد: روستای یاسه‌چای تا پیش از ثبت ملی شدن چندان مورد توجه گردشگران نبود، اما بعد از این اتفاق، شاهد حضور گردشگران در این روستا هستیم.

وی ادامه داد: یاسه‌چای از نظر گردشگری دارای چند ویژگی بارز است که همین مساله در جذب گردشگران تاثیر بسزایی دارد. یکی از ویژگی‌ها سبک و نوع خاص معماری آن است. درواقع یاسه‌چای تنها روستای دالانی کشوراست. همه کوچه‌های آن سرپوشیده است و در ورودی همه خانه‌ها در این دالان‌ها باز می‌شود.

معاون میراث فرهنگی استان چهارمحال و بختیاری افزود: تاریخ ایجاد این روستا به زمان صفویه برمی‌گردد که کم بودن زمین مسطح، ایجاد ایمنی و محافظت از تغییرات آب و هوای از مهم‌ترین دلایل شکل گیری این نوع خاص معماری بوده است.

بابایی همچنین گفت: واقع شدن یاسه‌چای در ساحل زاینده رود از دیگر جذابیت‌های روستا برای گردشگران است. اکنون در ساحل زاینده رود کمپ‌هایی برای ماندگاری گردشگران ایجاد و باعث رونق این روستا شده است. همچنین وجود باغ‌های گردو و بادام هم بر جذابیت روستا افزوده است.

مرحله چهارم عملیات اجرایی تعمیر و مرمت بافت تاریخی روستای یاسه‌چای شهرستان سامان آغاز شد. در این مرحله تعمیر و مرمت بدنه‌سازی و معبرهای بافت تاریخی روستای یاه‌چای انجام خواهد شد.

تاکنون برای تعمیر و مرمت بافت تاریخی روستای یاسه‌چای شهرستان سامان افزون‌ بر ۴ میلیارد ریال اعتبار ملی و استانی تامین و هزینه شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم طالبان محمد اسلامی وزرای دولت سیزدهم پارالمپیک اربعین 1400 کرونای لامبدا روستای یاسه چای شهرستان سامان محرم طالبان محمد اسلامی وزرای دولت سیزدهم پارالمپیک اربعین 1400 کرونای لامبدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۲۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از خانه‌های تاریخی است.

مرتضی صفری ۱۱ اردیبهشت ماه در ادامه سفر جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ارومیه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ پروژه مرمتی، فنی و عمرانی در سطح استان در حال اجرا است، اظهارکرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر، باید تلاش مضاعفی داشته باشیم و عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجراست.

وی با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی ارومیه و دانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری گفت: تعدادی از بناهای تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بناهای با ارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بناها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بناها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.

صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهارکرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.

وی خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران