Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه فناوری و فضا در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی مانند«ایران دومین شرکت تولید کننده داروی ضد سرطان»، «انجام همزمان چندین تست توسط کیت‌های الایزا بومی سازی شده»، «شرکت‌های دانش بنیان موظف به تقویت اقتصاد دانش بنیان هستند»، «تولید سوختی پاک با کمترین اثرات مخرب زیست محیطی»، «ایران چندین واکسن کرونا در مرحله بالینی دارد»، «لزوم ورود کشور به بحث رنگ نگاری کوآنتومی برای مقابله با تهدیدها»، « فناوری دوربین‌های پلاک‌خوان توسعه یافت»، «هوش مصنوعی برای شناسایی و کنترل نوزادان نارس»، «رفع مشکلات استارتاپ‌ها با استفاده از ظرفیت‌های بومی»، «تولید شیشه نانویی ضد بخار برای هواپیماهای داخلی» همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران دومین شرکت تولید کننده داروی ضد سرطان

پور احدی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: شرکت دانش بنیان ما، کار خود را با دارو‌های ضد سرطان در سال ۸۸ آغاز کرده است. در کل دنیا این داروی ضد سرطان را فقط یک شرکت آمریکایی تولید و در کشور‌های مختلف با نام‌های متنوع ارزه می‌کند. دومین شرکت تولید کننده دارو‌های ضد سرطان یک شرکت دانش بنیان ایرانی است.

او افزود: این داروی ضد سرطان بسیار تکنولوژی بالایی دارد و نمونه خارجی این دارو که یک شرکت آمریکایی تولید می‌کند، یک دوز آن به قیمت بیش از ۸ میلیون تومان به کشور وارد می‌شود. بیمار در هر باری که این دارو را مصرف می‌کند حداقل باید ۴ دوز را دریافت کند که با احتساب آنکه بیمه هم به آن تعلق نمی‌گیرد، قیمت کل این دارو برای مصرف کننده ایرانی به بیش از ۳۲ میلیون تومان آب می‌خورد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به داروی ضد سرطان ایرانی، گفت: داروی ضد سرطان این شرکت دانش بنیان در حال حاضر در بازار‌های کشور با قیمت ۱ میلیون تومان که بیمه نیز ۹۰ درصد این دارو را تقبل می‌کند. باتوجه به اینکه ۹۰ درصد داروی ضد سرطان داخلی تحت پوشش بیمه بوده، بیمار باید با پرداخت تنها ۴۰۰ هزار تومان می‌تواند این دارو را با ۴ دوز تهیه کند.

انجام همزمان چندین تست توسط کیت‌های الایزا بومی سازی شده

حسن مروتی خمسی مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد:  این شرکت دانش بنیان  در قالب هلدینگی فعال در حوزه سلامت، در سال ۱۳۸۵ با بهره گیری از توانمندی‌های اعضای هئیت علمی دانشگاه، متخصصین نخبه و کارشناسان مجرب و متهعد در دو حوزه تجهیزات آزمایشگاهی، صنایع واکسن و داروسازی و اخیراً تولید تاسیس شد.

او با بیان اینکه برنامه ریزی شده این شرکت محصولاتی مبتنی بر روش‌های آزمایشگاهی تشخیصی از جمله، کیت‌های الایزا و سنجش‌های ایمونوکروماتوگرافی را تولید کند، گفت: نیاز جامعه امروزی به سمت روش‌های تشخیصی POC test است تا در زمان کوتاه بدون نیاز به نیروی آموزش دیده و تجهیزات خاص و با هزینه کم بتوان یک یا چند آنالیت را به صورت همزمان سنجش کرد. از سال گذشته با شیوع ویروس کرونا، رویکرد شرکت سریع تغییر کرد و با توجه به نیاز مبرم کشور به پیشگیری از مبتلا شدن به این ویروس، اقدامات لازم برای تهیه و تولید کیت‌های تشخیص سریع آنتی ژن کووید ۱۹ با حداقل منابع مالی صورت گرفت.

شرکت‌های دانش بنیان موظف به تقویت اقتصاد دانش بنیان هستند

مجید دهبیدی پور، رئیس پارک علم و فناوری شریف در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با توجه به سخنان رئیس جمهور در خصوص توجه به اقتصاد دانش بنیان و گریز از اقتصاد سنتی در دولت سیزدهم، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان به عنوان یکی از اصلی‌ترین و تاثیرگزار‌ترین مولفه‌ها برای قرار گرفتن در این مسیر، خود را موظف به کمک برای توسعه اقتصاد دانش بنیان در سطح کشور می‌دانند.

او افزود: هرچند شرکت‌های دانش بنیان موظف به تقویت اقتصاد دانش بنیان و کمک به دولت برای افزایش سهم بخش خصوصی برای قرار گرفتن در این مسیر هستند، اما نیازمند حمایت‌ها و ایجاد یک سری زیرساخت‌ها خواهند بود.

تولید سوختی پاک با کمترین اثرات مخرب زیست محیطی

نادر راحمی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: برش‌های مختلف نفتی مخلوط پیچیده‌ای از هیدروکربن‌ها و ترکیبات مختلف گوگردی، اکسیژنی، نیتروژنی و فلزی هستند. این ناخالصی‌ها از نظر فرآیندی و زیست محیطی مشکلات فراوانی ایجاد می‌کنند. در بین آن‌ها ترکیبات گوگرددار، فراوان‌ترین و مضرترین ناخالصی‌های موجود در مشتقات نفت به شمار می‌آید. گوگرد موجود در مشتقات نفتی، پس از احتراق، تبدیل به ترکیبات SOx و ذرات کوچک سولفاته می‌شود که برای سلامت عمومی فوق العاده خطرناک است.

او افزود: علاوه بر این گوگرد موجود در نفت، اغلب موجب مسموم شدن کاتالیست‌های پالایشگاهی و خوردگی موتور‌های احتراق داخلی می‌شود؛ بنابراین تولید سوخت پاک عاری از گوگرد در دهه‌های اخیر به یک موضوع مهم زیست محیطی و فناوری تبدیل شده است. براین اساس آژانس حمایت از محیط زیست و قوانین محیط زیستی در بسیاری از کشورها، تولید و استفاده از سوخت‌هایی با مقدار ترکیبات گوگردی ناچیز را ضروری می‌داند.

ایران چندین واکسن کرونا در مرحله بالینی دارد

مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: برای واردات واکسن آنفلوانزای فصلی، سالانه حدود ۵۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌شد. اما اکنون ما توانستیم با تکیه بر توان داخلی این واکسن را تولید کنیم.

او گفت: مطالعه بالینی واکسن آنفلوانزای ایرانی از یک سال پیش آغاز شده و مهرماه سال جاری به اتمام می‌رسد و در نهایت برای مصرف وارد بازار می‌شود. از این واکسن حدود ۲ میلیون دوز تولید خواهد شد. 

قانعی با بیان اینکه ایران چندین واکسن کرونا در مرحله بالینی و یک واکسن در مرحله تجاری سازی دارد، افزود: واکسن برکت از فاز سه عبور کرده و در مرحله تجاری سازی است، واکسن‌های فخرا و رازی هم در مرحله انجام مطالعات بالینی قرار دارند.

به گفته او واکسن اسپایکوژن نیز در اواخر شهریور بیمارگیری آن به پایان رسیده و بعد از تایید وزارت بهداشت وارد بازار خواهد شد.

لزوم ورود کشور به بحث رنگ نگاری کوآنتومی برای مقابله با تهدیدها

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، محمد آرام، رئیس مرکز فناوری‌های کوانتومی ایران گفت: با ظهور کامپیوترهای کوانتومی بسیاری از رنگ نگاری های کلاسیک شکسته و هک خواهند شد.

او افزود: ضروری است که کشور وارد رنگ نگاری کوآنتومی برای مقابله با تهدیدها شود. ایران توانسته این فناوری را به جایگاه مناسبی در مرکز برساند و امیدوار هستیم در طی یک سال آینده پکیج های رنگ نگاری کوآنتمی را بتوانیم به صورت مهندسی وارد بازار کرده و به دست مصرف کننده دهیم.

فناوری دوربین‌های پلاک‌خوان توسعه یافت

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، معاونت علمی و فناوری اعلام کرد: تاکنون از تولید و تجاری‌سازی ۷ نرم‌افزار بومی در زمینه دوربین‌های پلاک‌خوان حمایت شده است، همچنین دوربین‌های پلاک‌خوان می‌توانند پلاک خودرو‌ها را حتی بین خطوط مختلف و در شرایط آب و هوایی یا نور نامساعد نیز تشخیص دهند. این دوربین‌ها اطلاعات به دست آمده را به مرکز مدیریت هوشمند ارسال می‌کنند.

ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با ارائه خدمات حمایتی مختلف در تلاش است تا این فناوری را در کشور توسعه دهد. سامانه‌هایی، چون «ثبت تخلف سرعت»، «ثبت تخلف سرعت راداری»، «پایش محدوده ترافیک»، «ثبت تخلف چراغ راهنمایی»، «ثبت تخلف عبور از نواحی ممنوع»، «ثبت تردد و عوارض»، «ثبت تردد و پارکینگ». ۷ نرم‌افزاری که در این حوزه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تولید و تجاری سازی شده است.

سامانه ثبت تخلف سرعت

سامانه ثبت تخلف سرعت، نرم‌افزاری است که با نصب دوربین‌های ثبت سرعت با قابلیت تشخیص سرعت از طریق پردازش تصاویر و پلاک خوانی در راه‌های درون شهری و برون شهری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هوش مصنوعی برای شناسایی و کنترل نوزادان نارس

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، پزشکان با استفاده از سیستم هوش مصنوعی که می‌توان به آن دوربین‌های دیجیتال افزود، می‌توانند به طور خودکار نوزادان نارس را از روی چهره و پوست آن‌ها شناسایی کنند و از راه دور نشانه‌های حیاتی آن‌ها را کنترل و بررسی کنند تا در صورت لزوم مراقبت‌های خود را تشدید کنند.

یکی از قابلیت‌های استفاده از این سیستم این است که نیاز به کاربرد حسگر‌های الکتریکی تماسی را از بین می‌برد. این حسگر‌ها با افزودن صفحات چسبناک قابل استفاده هستند و عوارض آن پارگی پوست و عفونت‌های احتمالی در نوزادان است. در مقابل آن استفاده از دوربین‌های ویدئویی غیر تماسی هوش مصنوعی هیچ آسیب جانبی برای نوزادان به وجود نمی‌آورد.

از قابلیت‌های این دوربین‌های فوق دقیق کنترل ضربان قلب و تنفس نوزادان است. هوش مصنوعی این دوربین‌ها موجب می‌شود تا آن‌ها حتی با بررسی حرکات بدن نوزادان هم بتوانند در مورد عادی یا غیرعادی بودن وضعیت آن‌ها به جمع بندی برسند.

رفع مشکلات استارتاپ‌ها با استفاده از ظرفیت‌های بومی

اسماعیل قادری فر، رئیس مرکز فناوری راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر جغرافیا در رشد استارتاپ ها اظهار کرد: حدود ۵۰ درصد شرکت‌های دانش بنیان و فعالان حوزه استارتاپی در کلان شهر تهران به واسطه وجود دانشگاه‌های بزرگ و مطرح حضور دارند که در این خصوص نقد‌های بسیار زیادی انجام شده است اما خوشبختانه با اقدامات خوبی که طی سال‌های اخیر توسط معاونت علمی بصورت حمایتی انجام شده است، تمرکز زدایی از فعالیت‌های صندوق نوآوری کشور و استفاده از  ظرفیت و مزیت‌های بومی و منطقه‌ای برای رفع این مسئله در دستور کار قرار گرفته است.

او افزود: حضور و فعالیت پارک‌های علم و فناوری مستقل، کارخانه‌های نوآوری و مراکز رشد و نوآوری در سراسر کشور مهم‌ترین برنامه‌های معاونت علم و فناوری بوده است تا از طریق تمرکز زدایی و توجه بخشی به استفاده حداکثری از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان از ظرفیت زیست بوم و نوآوری در سراسر کشور و همچنین به کمک نیروی انسانی عدالت فناوری را که مدنظر است، محقق کنیم. زیرا وجود عناصر فعال و بازیگران اصلی زیست بوم استارتاپی در همه کشور سبب تجمع و کاهش پراکندگی استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان درهر منطقه خواهد شد.

قادری فر بیان کرد: از مجموعه ابزاری سیاستی مناسب برای  حمایت از زیست بوم نوآوری کشور و صندوق‌های پژوهش و فناوری وپارک‌ها مراکز رشد و نوآوری در همه استان‌ها فعال است و شکل گیری این  اکوسیستم صرفا متعلق به دانشگاه‌های دولتی نیست و با تفاهمی که بین معاونت علمی و دانشگاه آزاد امضا شده است، سعی داریم با ایجاد فضای نوآوری مسیر را برای توسعه کسب و کار شرکت‌های دانش بنیان  و فعالیت اعضای آن فراهم کنیم.

تولید شیشه نانویی ضد بخار برای هواپیماهای داخلی

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یک شرکت دانش بنیان اقدام به تولید شیشه‌های نانویی برای استفاده در هواپیماهای داخلی کرده است. هواپیماهای C۱۳۰، بوئینگ ۷۰۷، فوکر ۵۰، فوکر ۲۷ و فوکر ۱۰۰ از جمله هواپیماهایی هستند که از نانومحصولات این شرکت استفاده می‌کنند. صاپا بشیر در حال حاضر روی ساخت شیشه‌های نانویی برای استفاده در هواپیماهای ایرباس کار می‌کند.

یکی از مشکلات موجود در هواپیماهای تجاری، تولید و تأمین شیشه‌های هواپیما در بخش کابین خلبان و کابین مسافر است. این شیشه‌ها به دلیل طراحی پیچیده و پوشش‌های نانومتری تاکنون تنها توسط ۵ کشور در دنیا تولید می‌شدند. مواد مورد استفاده در طراحی و ساخت بخش‌های مختلف هواپیما مانند بدنه، ساختمان داخلی و شیشه‌های مورد استفاده در کابین خلبان و کابین مسافران خواص مشخصی را دارا هستند.

با توجه به ارتفاع زیاد پرواز (حدود ۳۵۰۰۰ پا) و فشار پایین در این ارتفاع در مقایسه با سطح زمین، ساختار هواپیماها باید به گونه‌ای طراحی و مهندسی شوند که بتوانند هنگام پرواز فشار مناسب برای انسان را در کابین تأمین کنند. از این رو اختلافی میان فشار هوای داخل و خارج هواپیما به وجود می‌آید که حتی می‌تواند منجر به از هم پاشیدن اجزای آن شود. به عنوان یکی از بخش‌های مهم در طراحی هواپیما، شیشه‌ها باید به نوعی ساخته شود که با پرواز هواپیما در ارتفاع و قرارگیری در دماهای حتی زیر صفر، بتواند فشار وارده را تحمل کرده و ترک نخورد و نشکند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فناوری و فضا تکنولوژی روز دنیا واکسن کرونا معاونت علمی و فناوری دوربین های پلاک خوان شرکت های دانش بنیان یک شرکت دانش بنیان شرکت دانش بنیان اقتصاد دانش بنیان داروی ضد سرطان کیت های الایزا ثبت تخلف سرعت علم و فناوری استارتاپ ها هوش مصنوعی معاونت علم زیست محیطی تجاری سازی دوربین ها رنگ نگاری سازی شده شیشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۳۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان را در راستای دسترسی به آمارهای مهاجرت نخبگان دانست و گفت: بخش زیادی از توفیقات کشورهایی چون هند و چین به لطف محققانی است که در سایر کشورها به تحقیق و پژوهش اشتغال دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی در نشست خبری امروز که در محل ساختمان معاونت علمی ریاست‌جمهوری برگزار شد، با بیان اینکه‌ «وعده صادق» دارای دو بال علم و فناوری بومی و شجاعت و تدبیر در استفاده صحیح از علم و فناوری است، گفت: هر انسان آزاده‌ای که این عملیات را مشاهده کرد، دریافت که ایران توان ساخت تجهیزات دفاعی، پدافندی و آفندی را دارد.

وی ادامه داد: امسال و سال قبل از سوی مقام معظم رهبری بر مردمی‌سازی اقتصاد تاکید شده است و شرکت‌های دانش‌بنیان مصداق مردمی‌سازی اقتصاد به شمار می‌روند.

ایجاد فراجا در بنیاد ملی نخبگان

دهقانی فیروزآبادی در خصوص سؤال ایسنا مبنی بر ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان برای رصد نخبگان با تاکید بر اینکه همه کشورهای دنیا ورود و خروج افراد به کشورشان را رصد می‌کنند، افزود: بازگشت محققان ایرانی در قالب عضو هیات علمی و غیره به کشور دو برابر شده است.

وی ادامه داد: محققان همه کشورهای دنیا یا از کشورشان خارج شده و یا محققانی به کشورشان وارد می‌شود و کشور چین بزرگترین مهاجر فرست دنیا به شمار می‌رود، ولی رویکرد این کشور آن است که هر محققی که از کشور خارج می‌شود، سفیران علم و فناوری آن کشور به شمار می‌رود.

معاون علمی رئیس‌جمهور، وطن‌پرستی را شاخص اصلی شهروندان هر کشوری ذکر کرد و گفت: بخش زیادی از توفیقات کشورهایی چون هند و چین به لطف محققانی است که در سایر کشورها به تحقیق و پژوهش اشتغال دارند.

وی  با تاکید بر اینکه مساله کشورها باید رصد شود، خاطر نشان کرد: هر فردی که از کشور خارج می‌شود، یک سرمایه است؛ ولی ما آمارهای دقیقی از مهاجرت در اختیار نداریم و قصد تصمیم‌گیری‌های کیفی داریم و ابن در حالی است که یکی از اساسی‌ترین پارامترهای تصمیم‌گیری در اختیار بودن عدد و ارقام درست لست.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، اضافه کرد: تمام کسانی که آمارهای مهاجرت‌ها را ارائه می‌دهند، مرجع و عدد و ارقامی در اختیار ندارند و بهترین مرجعی که می‌تواند در این زمینه آمارها را ارائه دهد، پلیس گذرنامه است.

وی با اشاره به اقدامات وزارت علوم در خصوص ترجمه مدارک، یادآور شد: فراجا اطلاعات لازم از مهاجرت را که جزء اطلاعات محرمانه است، در اختیار دارد و کمک می‌کند تا بنیاد ملی نخبگان به آمارهای مهاجرت نخبگان دسترسی داشته باشد.

وی با اشاره به فرموده پیامبر اسلام مبنی بر این‌که علم را بیاموزید ولو در چین، گفت: پیامبر اسلام نیز با مهاجرت نخبگان مخالف نبوده است و باید یاد بگیریم، آن کسی که از کشور خارج می‌شود، دشمنی با کشور ندارد.

تعطیلی کسب و کارها

دهقانی‌ فیروزآبادی درخصوص رویکرد معاونت علمی درباره تعطیلی پلتفرم‌ها و کسب و کارها، گفت: ما تاکید کرده‌ایم کسب و کارهایی که تعطیلی آنها منجر به آسیب رساندن به مردم می‌شود، اقدام درستی نیست.

وی افزود: ما بر این باوریم که اگر تشخیص داده می‌شود که مدیریت کسب و کارها و فرهنگ حاکم بر آنها مشکل دارند، جریان‌هایی چون بسیج دانشجویی و غیر را حمایت و تقویت کنید تا قضای رقابت ایجاد شود.

هواپیمای مسافربری ۷۲ نفره از نظر فنی اصلا زیرساخت ندارد

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، درباره آخرین وضعیت ساخت هواپیمای مسافربری ٧٢ نفره که به عنوان یک پروژه دانشگاهی در دانشگاه امیرکبیر پیگیری می‌شود، گفت: از این پروژه بازدید کردیم، پروژه خوبی است؛ اما از نظر فنی اصلا زیرساخت ندارد. این پروژه در ٧-٨ جلسه بررسی شد و مشخص شد که به دلایل متعدد، پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی باشد. 

وی ادامه داد: تصمیم بر این شد شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند در این حوزه به سراغ ساخت و طراحی بخش‌های مختلفی از جمله سیم‌های کنترل، ناوبری هدایت، ابزارهای موتور بروند و همچنین با کشورهایی که روابط خوبی داریم، در صنعت هوایی کنسرسیوم تشکیل دهیم. در نهایت جمع‌بندی شد که به عنوان عضوی از یک کنسرسیوم در ساخت یک هواپیمای جدید روسیه مشارکت داشته باشیم.

هوش مصنوعی

دهقانی فیروزآبادی در خصوص رسیدن کشور به ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی، گفت: سال گذشته گفت‌وگوهایی زیادی با رئیس‌جمهور و همینطور دستگاه‌های مختلف از جمله سازمان برنامه و بودجه برای الزام ایجاد یک مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و در کنارش یک شورای ملی راهبری انجام شد و در این راستا برنامه‌ها و مدل‌های کشورهای مختلف در حوزه هوش مصنوعی مورد مطالعه قرار گرفت.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه سال گذشته راه‌اندازی مرکز ملی هوش مصنوعی و شورای راهبری به تصویب رسید و اعضای شورا مشخص شدند، گفت: سال گذشته طی جلساتی که با سرمایه‌گذاران بخش دولتی و صندوق توسعه ملی و صندوق نوآوری داشتیم، راه‌اندازی صندوق پژوهش فناوری هوش مصنوعی با سرمایه ١٠ هزار میلیارد تومانی اسفندماه سال ١۴٠٢ برنامه‌ریزی شد.

وی ادامه داد: همچنین برنامه‌ریزی شده است مرکز ملی هوش مصنوعی، اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند که این اپراتور ٣ خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ و کتابخانه‌های بزرگ زبانی و تصویری را ارائه می‌دهد. همانطور که اپراتورهای تلفن همراه خدمات اینترنتی را ارائه می‌دهند، اپراتور ملی هوش مصنوعی نیز خدمات پردازشی بزرگ و خدمات کتابخانه‌های محاسباتی را در اختیار دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و سازمان‌ها و نهادها قرار می‌دهد.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ایران از نظر دانش فنی و نیروی انسانی وضعیت خوبی دارد، گفت: در حوزه مقالات و ارجاعات، ایران رتبه ١٧ یا ١٨ را دارد، اما در حوزه کاربرد رتبه ٧٠ تا ٨٠ را دارد که این جایگاه به دلیل نبودن زیرساخت‌ها در کشور است و پیش‌بینی می‌کنیم در سال١۴٠٣ تحول خوبی در حوزه هوش مصنوعی با ایجاد اپراتور ملی هوش مصنوعی و توسعه زبرسیستم ها داشته باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به اینکه مرکز ملی هوش مصنوعی جایگاهی فراتر از معاونت علمی است، گفت: از تمام دستگاه ها دعوت می کنیم که ای مرکز را تقویت کنند.

وی افزود : پیش بینی ما این است که در سال ١۴٠٣ به چند صد GPU دسترسی پیدا کنیم البته تحریم های شدیدی در این حوزه وجود دارد و حتی عربستان و امارات که برای خرید GPU اقدام کرده اند و حتی پول پرداخت کرده اند اما تحریم شده اند. امیدواریم دانشگاه ها GPU هایی را دارند برای استفاده تجمیعی در اختیار قرار دهند.


پیش بینی رشد ۱۰۰ درصدی حضور دانش بنیان ها در بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳


وی در پاسخ به سوال دیگری درباره حضور شرکت‌های دانش بنیان در بورس گفت: تاکنون ۱۰۸ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند که تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به اینکه
یکی از مراحل بلوغ شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها توسط سرمایه مردم است، افزود: رشد نهایی شرکت‌های دانش‌بنیان ورود به بورس است.

دهقانی ضمن بیان این مطلب که لزومی ندارد یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی مراجعه کند، افزود: آنجایی که بحث کلان داده ها مطرح می شود یا بحث داده های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می شود، صلاحیت شرکت ها برای ورود به بورس در یک کارگروهی که در معاونت علمی تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.


ادامه دارد

دیگر خبرها

  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی