Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-29@04:15:26 GMT

صدور ویزا در فرودگاه بغداد لغو شد

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۷۴۹۹

صدور ویزا در فرودگاه بغداد لغو شد

تین نیوز

 در ماه‌های اخیر که اعزام‌های غیرمجاز به عتبات بیش از گذشته رونق پیدا کرده و بسیاری از مشتاقان زیارت سیدالشهدا (ع) با توجه به نبود کاروان‌های رسمی، با کاروان‌های غیرمجاز همراه می‌شوند، روزانه بیش از ۵۰۰ نفر هوایی به عراق سفر می‌کنند‌. 

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس،اعزام با کاروان‌های غیرمجاز به طوری است که افراد نیازی به اخذ ویزای اولیه ندارند و پس از خرید بلیت از سوی یکی از شرکت‌های هواپیمایی عراقی، در فرودگاه ویزا می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این امر موجب افزایش ورود زوار به عراق به ویژه در ماه محرم شده است.

‌بر همین اساس، مسؤولان دولت عراق به منظور جلوگیری از ورود بدون ضابطه زائران به این کشور، بخشنامه‌ای صادر کرده که در این بخشنامه تأکید داشته ورود گروه‌های زیارتی و‌ سیاحتی باید زیرمجموعه وزارت فرهنگ‌عراق و از سوی شرکت‌های گردشگری مجاز صورت گیرد. چرا که دولت عراق از ابتدای شیوع کرونا مرزهای خود را بسته و هیچ ویزای خارجی صادر نکرد.

صدور ویزای عراق در فرودگاه ممنوع شد+سند

بخشنامه دولت عراق که در هفته‌های گذشته ابلاغ شده بود، از روز گذشته اجرایی و موجب شد برخی از زائران ایرانی که بدون ویزا با کاروان‌های غیرمجاز همراه شده بودند، در فرودگاه بغداد معطل شوند؛ چرا که بر اساس بخشنامه دولت عراق از عصر روز گذشته در فرودگاه امکان صدور ویزا وجود ندارد. 

این امر موجب شد بیش از ۱۴۰ زائر ایرانی که به صورت هوایی و به امید دریافت ویزای عراق در فرودگاه بغداد به این کشور سفر کرده بودند، بلاتکلیف و معطل شوند؛ تا جایی که مسعودی، یکی از افرادی که با کاروان غیرمجاز عتبات همراه شده و عصر روز گذشته در فرودگاه بغداد اجازه خروج از فرودگاه را به آن‌ها ندادند، می‌گوید: قرار بود برای ما در فرودگاه بغداد ویزا صادر شود و مدیر کاروان هم ما را راهی کرد و اطمینان داد که در فرودگاه فردی دنبال ما می‌آید و ویزا صادر شده و‌ می‌توانیم به سفرمان ادامه دهیم. اما وقتی وارد فرودگاه شدیم، چون ویزا نداشتیم و کسی هم منتظر ما نبود تا این امر را پیگیری کند، پلیس فرودگاه ما را به سمت اتاقی راهنمایی کرد تا وضعیت را روشن کند‌.

‌وی با بیان اینکه پس از ساعت‌ها انتظار مسؤولان فرودگاه از صادر نشدن ویزا خبر داده و از ما خواستند به کشور بازگردیم، می‌افزاید: چند نفر از ما با اولین پرواز به ایران بازگشتیم، اما هیچ کس پاسخگوی هزینه‌ای که دادیم نیست و بلیت پرواز به ایران نیز خودمان تهیه کردیم. این امر در حالی است که مسوول کاروان ۱۲ میلیون تومان از ما گرفته بود تا سفر ۷ روزه به عتبات داشته باشیم. البته برخی دیگر از اعضای کاروان در فرودگاه ماندند و وضعیت آنها‌ ‌مشخص نیست. 

در ماه‌های اخیر‌ یکی از شرکت‌های هواپیمایی عراق با هماهنگی قبلی‌‌‌، زائران را بدون ویز‌ا پذیرش کرده و به عراق منتقل می‌کرد‌ که این بار هم زائران به ‌امید گرفتن ویزا در فرودگاه بغداد، با یکی از شرکت‌های هواپیمایی عراقی وارد این کشور شدند که مسؤولان فرودگاه بغداد از لغو صدور ویزا در فرودگاه خبر دادند.

‌‌‌این امر در حالی است که سازمان حج و زیارت و‌مسؤولان اعزام عتبات همواره به عاشقان حسینی تأکید می‌کنند که به هیچ‌عنوان با کاروان‌های غیرمجاز همراه نشوند و منتظر برقراری سفرهای رسمی به عتبات باشند.

با این وجود‌، در ایام کرونا که سفر به عتبات از سوی ستاد کرونا ممنوع بود، بسیاری از کاروان‌های غیرمجاز با توجه ارتباطی که با عتبه‌های مقدسه عراق داشتند، ویزای غیرزیارتی گرفته و اقدام به اعزام زوار می‌کردند یا حتی پس از تهیه بلیت از چنین شرکت‌های هواپیمایی که به برخی اشخاص داده می‌شد، کاروان راه می‌انداختند‌. ‌این امر در حالی است که سازمان حج و زیارت که متولی اعزام رسمی عاشقان حسینی به عتبات است، از اسفند ۹۸ هیچ زائری اعزام نکرده است. 

‌با توجه به تصمیم جدید دولت عراق، دیگر همه افراد قبل از اعزام باید ویزا داشته باشند و زیرنظر دولت عراق به این کشور سفر کنند. این تصمیم گرچه مشکلاتی را برای زوار به همراه داشته،‌ اما از نقاط مثبت چنین تصمیمی، می‌تواند ‌کاهش یا حتی حذف کاروان‌های غیرمجاز به عتبات باشد. چرا که در ایام کرونا کاروان‌های غیرمجاز بسیاری در کشور جولان می‌دادند و کسی هم مسؤولیت جلوگیری از چنین اعزام‌هایی را قبول نمی‌‌کرد. اما اکنون خود عراق مانع ورود چنین افرادی به عتبات می‌شود.‌ علاوه بر این،‌ برخی از افراد سودجو با هزینه‌های بالا افراد را حتی بدون رعایت نکات بهداشتی به عراق اعزام می‌کردند.

‌البته این تصمیم ‌دولت عراق آن هم در آستانه اربعین جای تأمل دارد؛ چرا که بر اساس تفاهم دولت ایران و عراق همانطور که دبیر کمیته فرهنگی اربعین هم گفته بود، ویزا حذف می‌شود و در صورت موافقت عراق با پذیرش زوار خارجی همچون ایرانیان، نیازی به اخذ ویزا نیست. اکنون با توجه به ابلاغیه جدید دولت عراق، باید برای تعیین تکلیف اربعین، منتظر تصمیم دولت و نحوه پذیرش زوار خارجی از سوی این کشور باشیم.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: فرودگاه بغداد صدور ویزا عراق کاروان های غیرمجاز شرکت های هواپیمایی فرودگاه بغداد دولت عراق صدور ویزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۷۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی یکشنبه شب در دیدار رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات، ضمن تقدیر از مدیریت امر مهم زمینه‌سازی حضور عاشقان در عتبات نور، اظهار کرد: در مقابل همت والای مردم ایران چنین کمک‌ها و مساعدت‌هایی هیچ نیست و بیشتر هم انتظار می‌رود.

وی با بیان اینکه اقیانوس کرم، شور و اشتیاق حسینی و ارادت ولایی مردم خیلی بیشتر از اینها است، افزود: به دلیل پیوندی که جریان بازسازی و زیارت عتبات عالیات با امر مقدس مقاومت منطقه دارد و فرماندهی مقاومت و عتبات عالیات شخصی به‌نام سردار سلیمانی است، از این رو انرژی و عشق لازم از اینجا به پیکر مقاومت تزریق می‌شود، پس عتبات عالیات را یک زیارت ساده نمی‌دانیم.

آیت الله محمدی لائینی تصریح کرد: سابقه آستانه‌بوسی و عتبات‌بوسی و سابقه بازسازی حرم و عتباتِ ایران دیرینه است.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: شیعیان متمکن غنی در جاهای مختلف دنیا هستند که اگر ما هم نباشیم کار عتبات عالیات و امام حسین (ع) را انجام می‌دهند اما ما نباید این افتخار را از دست بدهیم.

امام جمعه ساری با بیان اینکه ما باید از فرصت اربعین و خیل عاشق بیشتر استفاده کنیم، عنوان کرد: به‌خصوص زواری که از سمت شرقی و شمال می‌آیند و باید ظرفیت ۵۰۰ هزار نفر را به ۵ میلیون نفر برسانیم تا در داخل ایران خاطره خوش داشته باشند.

این مسئول ادامه داد: دنیا به سمت مدرن و آسان‌تر شدن پیش می‌رود ما هم باید این روال را در مدیریت جریان اربعین در پیش بگیریم، زیرا این یک همایشی بی‌نظیر است که در جهان برای ما بازدارندگی دارد و بازدارندگی اربعین در برابر استکبار جهانی مسئله بزرگی است و رفتن ۵ میلیون جمعیت از ایران به عراق حرف دارد.

نماینده ولی فقیه در پایان خواستار حفظ امنیت مرزها، تسریع اجازه ورود زوار از کشورهای خودشان به ایران و بعد عراق، تقویت پروژه قطار از شلمچه به بصره و بعد به کربلا و بغداد، بسیج کردن شاه‌راه‌ها و شاه‌ریل‌ها، تسهیل امور و حذف بروکراسی اداری شد.

کد خبر 6091527

دیگر خبرها

  • اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • اعزام ۲۵۵ زائر از هرمزگان به حج عمره
  • ۳۹ کاروان از گلستان برای مناسک حج تمتع اعزام می شوند
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد
  • ستاره زن شبکه‌های مجازی به ضرب گلوله کشته شد
  • اعزام ریلی زائران به عتبات عالیات از استان مرکزی
  • لزوم بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای اعزام زائران اربعین از مرکزی
  • ۸۵ زائر گیلانی حج تمتع به عربستان اعزام شدند
  • ۸۵ گیلانی امروز به سرزمین وحی اعزام می شوند