Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- نبود ثبات و نظارت درست بر بازار قطعات یدکی خودرو، یکی از دلایل افزایش قیمت قطعات یدکی اتومبیل است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، در چند سال اخیر قیمت اتومبیل و قطعات یدکی آن در کشور ما به گونه‌ای بالا رفته است که دیگر کمتر کسی جرأت رجوع به مکانیکی و یا قطعه فروشی‌ها را دارد و همین می‌تواند دلیل عمده‌ای برای فرسوده شدن ناوگان حمل و نقل و در نتیجه آسیب به محیط‌زیست و افزایش آمار تصادفات را به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم استان کردستان به عنوان مردمی کم‌برخوردار با درآمد پایین و تورم بسیار بالا قطعا از پس این افزایش قیمت لوازم یدکی و روغن اتومبیل که باید به صورت دوره‌ای تعویض شود بر نمی‌آیند و همین باعث نارضایتی مردم از این افزایش قیمت‌های نامتعارف شده است. برای بررسی بیشتر وضعیت به شهرک صنعتی سنندج مراجعه کردیم تا از کم و کاست موضوع بیشتر باخبر شویم.

سجاد رسولی یکی از شهروندان سنندجی که برای تعمیر اتومبیل مدل پایین خود به مکانیکی مراجعه کرده بود، اظهار کرد: افزایش قیمت اتومبیل و دلار که از دوسال گذشته شروع شده است باعث شده تا قیمت قطعات یدکی اتومبیل نیز روز به روز افرایش داشته باشد و این افزایش قیمت تنها به ضرر مصرف‌کننده است.

وی افزود: من در حال حاضر به جای اینکه قطعه نو را برای اتومبیل خودم استفاده کنم مجبور هستم از قطعه دست دوم به دلیل قیمت پایین‌تری که دارد، استفاده کنم با وجود اینکه می‌دانم قطعا کارکرد قطعه نو را نخواهد داشت.

این شهروند سنندجی ادامه داد: متاسفانه تنها قطعه گران نشده است چراکه روغن موتور اخیراً چنین افزایش قیمت داشته است که کسی راغب به تعویض اصولی روغن موتور اتومبیل خود نیست.

وی بیان کرد: اگر این افزایش قیمت‌ها ادامه داشته باشد به نظرم باید به دوران قبل از اختراع اتومبیل برگردیم چراکه قیمت قطعات  و مصرفی‌های اتومبیل چنان بالا است که دیگر کسی قدرت خرید آن را ندارد.

بشیر کریمی یکی از تعمیرکاران سنندجی نیز درباره افزایش قیمت قطعات اتومبیل به خبرنگار تسنیم گفت: شرایط افزایش قطعات اتومبیل به اندازه‌ای بدون نظارت است که هر روز شاهد قیمت‌های جدید هستیم.

وی اظهار کرد: من به عنوان یک تعمیرکار قطعا استفاده از قطعات یدکی نو و دست اول را ترجیح می‌دهم اما واقعا قطعات نو به اندازه‌ای گران است که ناچارا مجبور به استفاده از قطعات دست دوم هستم.

این تعمیرکار اتومبیل سنندجی تصریح کرد: واقعا اگر شرایط چنین پیش برود ما نیز باید مغازه‌مان را تعطیل کنیم و به فکر شغل دیگری باشیم چراکه با این روند افزایش قیمت‌ها دیگر کسی برای سرویس و تعمیراتومبیل خود به ما مراجعه نمی‌کند.

نگرانی قطعه سازان داخلی از واردات بی‌رویه قطعات خودرو در صورت رفع تحریم‌هابازار پر التهاب قطعات خودرو و قیمت هایی که سلیقه‌ای شدند

در ادامه علی محمدی یکی از قطعه‌فروشان اتومبیل سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: قیمت قطعات اتومبیل به نحوی روزانه رو به افزایش است که ما خودمان از گفتن قیمت‌های جدید و عجیب به مشتریان خجالت می‌کشیم چراکه قیمت‌ها به گونه‌ای است که روزانه افزایش دارند.

وی افزود: جدا از اینکه روزانه قیمت قطعات خودرو افزایش داشته، مشتری‌های مانیز هر روز کمتر شده و ما نیز کمتر فروش کردیم.

محمدی گفت: این افزایش روزانه قیمت قطعات یدکی هیچ نفع و سودی برای ما ندارد چراکه جنسی که به طور مثال امروز 100 هزار تومان می‌خریم را فردا باید 150 هزار تومان بخریم و این فقط نقدینگی ما را از بین می‌برد و هیچ نفع و سودی را برای به نمی‌گذارد.

وی تصریح کرد: متاسفانه از سوی دیگر مردم بیشتر به اوراقی‌ها و کسانی که قطعات دست دوم اتومبیل را می‌فروشند برای خرید قطعه مورد نظر خود تنها به دلیل قیمت پایین‌تری که دارد مراجعه می‌کنند علی‌رغم اینکه کمترین توجهی را به کیفیت قطعات داشته باشند.

در ادامه به یکی از فروشگاه‌های تعویض روغن اتومبیل هم برای چگونگی وضعیت قیمت روغن موتور سر زدیم، مسلم غلامی به‌عنوان فروشنده روغن موتور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: روغن هر اتومبیل به طور میانگین و درست باید هر چهارهزار کیلومتر تعویض شود تا موتور اتومبیل کمترین آسیب را ببیند و دچار تعمیر نشود.

وی افزود: در طی یکی دوسال گذشته قیمت روغن اتومبیل به نحوی افزایش داشته که روغن 20هزار تومانی دوسال قبل را امروز به قیمت 200هزار تومان به فروش می‌رسانیم و این در حالی‌ست که از نظر کیفیت نیز آنچنان تعریفی ندارد.

این فروشنده روغن موتور سنندجی به کیفیت روغن‌ها نیز اشاره کرد و افزود: قاطعانه می‌توانم بگویم که روغن اتومبیل از نظر کیفیت نسبت به چند سال قبل واقعا تغییر نداشته و هر روز که می‌گذرد کیفیت روغن موتور پایین‌تر می‌آید.

غلامی اظهار کرد: با این شرایط موجود و افزایش روزانه قیمت‌ها، مردم دیگر کمتر برای تعویض روغن مراجعه می‌کنند و با روغن موتوری که برای کارکرد 4هزار کیلومترساخته شده، بیشتر از ماشینشان استفاده می‌کنند.

با همه تلاشی که برای گفت‌وگو با رئیس و اعضای اتحادیه تعمیرکاران سنندج انجام دادیم، آنان حاضر به انجام مصاحبه نشدند و علی‌رغم سؤالات زیادی که در این زمینه وجود داشت هیچ پاسخی دریافت نکردیم. اما باید یادآور شد تنها خواسته اول و آخر مردم ثبات قیمت‌ها و رفع رکود بازار است چراکه این رکود کار و کاسبی از بی‌ثباتی قیمت‌ها و بالا و پایین کردن قیمت انواع اجناس است.

انتهای پیام/487/ ع/ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: افزایش قیمت افزایش قیمت ها روغن اتومبیل قطعات خودرو روغن موتور قیمت قطعات قطعات یدکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۵۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید

آفتاب‌‌نیوز :

 اخیراً گمرک ایران لیست ۱۰۰ واردکنندۀ نخست به‌لحاظ ارزش دلاری در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد، نکتۀ قابل‌توجهی که در این لیست و بین شرکت‌هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده‌اند به چشم می‌خورد، نقش پررنگ شرکت‌های خودروساز مونتاژی است.

همان‌طور که در پیوست شماره ۲ گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت‌کنندگان ارز در سال ۱۴۰۲ قرار دارند، به‌عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ صنایع خودروسازی مدیران حدود ۱ میلیارد دلار، کرمان موتور حدود ۷۵۰ میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود ۶۳۵ میلیون دلار و بهمن موتور حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند.

واردات ۸.۴ میلیارددلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲

لازم به ذکر است محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران درباره حجم واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال گذشته عنوان داشت: در سال ۱۴۰۲ به‌میزان ۸ میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور گردید.

همچنین رضوانی‌فر اضافه کرد: این میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ به‌لحاظ ارزش ۳۲.۶۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است.

وی در خصوص عمده‌ترین شرکت‌های واردکننده اجزاء و قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: صنایع خودروسازی مدیران با ۱۳ درصد، کرمان موتور با ۹.۶۵ درصد و کوروش موتور آریا با ۵.۳۵ درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات خودرو، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.

چرا با تخصیص میلیارد‌ها دلار به شرکت‌های مونتاژکار همچنان بازار خودرو ملتهب است؟

سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود این است؛ با توجه به سهم بخش خودرو در سبد ارزی کشور، که سهم بسیار قابل‌توجهی است چرا همچنان چالش خودرو در اقتصاد ایران حل نشده است؟ گفتنی است دیگر نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، عدم ایجاد اشتغال برای جمعیت قابل‌توجهی توسط شرکت‌های مونتاژکار با توجه به تخصیص ارز ۳-۴ میلیارد دلاری به آنهاست.

همچنین دیگر نکته‌ای که برخی از کارشناسان مطرح می‌کنند این است؛ آیا این امکان وجود نداشت بخشی از ارز‌های تخصیص داده‌شده به شرکت‌های مونتاژکار صرف واردات خودرو شود؟ چرا که با این میزان ارزی که به این شرکت‌ها تخصیص داده شده است، می‌توان تعداد قابل‌توجهی خودروی باکیفیت وارد کشور کرد که یقیناً می‌تواند از التهابات بازار خودرو بکاهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • مشتریان به نشان استاندارد و اصالت قطعات خودرو توجه کنند
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی