Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی فولاد اکسین،انتقال نفت خام از پایانه نفتی گوره در گناوه‌ی بوشهر به بندر جاسک در هرمزگان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های استراتژیک در تاریخ صنعت  نفت ایران است.

دور زدن تنگه‌ی پرحاشیه هرمز،ارزان و کم‌ریسک کردن صادرات نفت،کاهش آلودگی محیط زیست و ایجاد چند هزار شغل، تنها دستاوردهای این پروژه خیره‌کننده نیستند؛ استقلال صنعتی و بومی کردن فناوری انتقال نفت، دستاورد بزرگ‌تری است که صنعتگران ایرانی در سال جهش تولید به ملت ایران هدیه دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موانع در خارج – راهگشایی‌ها در داخل

مشکلات متعدد از جمله هزینه‌های سنگین و تحریم‌های ظالمانه، اجازه نداد ایران پروژه  انتقال نفت گوره به جاسک را یه یکی از پنج کشور دارای فناوری پیشرفته ساخت تختال، ورق و لوله ترش یعنی کره جنوبی،آلمان، چین، هند و لوکزامبورگ واگذار کند و به جای تعطیل کردن پروژه، به فکر ایجاد زنجیره تولید لوله ویژه انتقال نفت خام با استاندارد NACE بیافتد.

وصندوق  در صدر زنجیره فناوری ترش

زنجیره تولید لوله ترش  در سه حلقه ایجاد شد که دو حلقه آن، با سرمایه‌گذاری و مدیریت شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری شکل گرفت. شرکت فولاد اکسین خوزستان و شرکت لوله‌سازی اهواز دو برند صنعتیِ قدیمی و موفق از خانواده هلدینگ چندرشته‌ای صباانرژی هستند که توانستند با کاربست تجربه‌های داخلی و توانِ کارکنانِ ماهر و توانمند خود، نقشی بی‌بدیل در توفیق پروژه ملی گوره به جاسک ایفا کنند.

حلقه‌های افتخار

در حلقه اول زنجیره تولید اسلب ترش، با سرمایه‌گذاری دو میلیارد یورویی، 400 هزار تن تختال API  در فولاد مبارکه تولید و برای ساخت ورق به شرکت فولاد اکسین منتقل شد.

در حلقه دوم،با 55 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری  برای تامین تختال و ورق، 360 هزار تن ورق با گرید فولادی API5L X60MS  ساخته شد و برای تولید لوله‌های 42  اینچ مناسب سرویس ترش به شرکت لوله سازی اهواز  و چند شرکت دیگر تحویل داده شد.

در حلقه سوم، شرکت لوله‌سازی اهواز، 224 هزار تن لوله پیشرفته ترش را با روش‌های U&O  و RB تولید و به وزارت نفت تحویل داد.

از صرفه‌جویی ارزی تا اشتغال زایی

به این ترتیب، بزرگترین پروژه تاریخ صنعت نفت اجرا و علاوه بر جلوگیری از خروج 500 میلیون یورو ارز از کشور،برای 10 هزار نفر به صورت مستقیم و برای 30 هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال‌ ایجاد شد.

ایران ششمین کشور دارای فناوری

فاز یک پروژه انتقال نفت از گوره به جاسک در حالی افتتاح می‌شود که ایران صرفا با اتکا به توانایی و دانش فنی داخلی به صورت رسمی به جمع کشورهای دارای فناوری تولید و انتقال نفت خام پیوسته و می‌تواند کارفرمای پروژه های سودآور نفتی در سراسر جهان بشود.

سودآوری قابل توجه برای سهامداران وصندوق

افزون بر اینکه دو شرکت فولاد اکسین خوزستان و لوله‌سازی اهواز در وندورلیست شرکت‌های نفت و گاز دنیا قرار گرفتند، اجرای این پروژه،  باعث افزایش سودآوری قابل توجه آن‌ها هم شد  که این موضوع برای سهامداران وصندوق به خصوص بازنشستگان حائز اهمیت است.

تجربه‌ موفق اعتماد به توان داخلی

این تجربه گرانبها،ایجاب می‌کند که دولت و به‌خصوص وزارت نفت، در اجرای پروژه‌های بزرگ از توانایی شرکت‌های داخلی استفاده کند و افزون بر جلوگیری از خروج ارز،فناوری‌های نوین نیز در داخل کشور بومی شوند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری نفت خام اهواز لوله اهواز فولاد اکسین جاسک لوله ترش لوله سازی اهواز سرمایه گذاری گوره به جاسک فولاد اکسین انتقال نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۲۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: با انتقال آب دریا به اصفهان، بارگذاری صنعت از آب‌زاینده‌رود و آب‌های سطحی کمتر خواهد شد و اتفاقات خوشایندی برای این رود رقم خواهد خورد.

مجید نادرالاصلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا ضمن گرامیداشت فرارسیدن روز شوراها اظهار کرد: در قانون اساسی در هفت اصل به موضوع شورا پرداخته شده است و امام راحل نیز به امر شورایی تاکید داشتند، اما با این وجود به شوراها توجه نمی‌شود.

وی با گلایه از کم‌توجهی مدیران کشوری به شوراها افزود: از آن‌ها درخواست داریم به ظرفیت بسیار عظیم شورایی و مشاوره‌ای که صراحت آیات قرآن کریم است، توجه داشته باشند و از آن‌ها در پیشبرد امور کشور استفاده کنند.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه شورای ششم نگاه ویژه‌ای به موضوع زاینده‌رود داشته است، اظهار کرد: با همت مسئولان استانی و حمایت مدیران شهری، اتفاقات خوبی در سال‌جاری و سال آینده در راه است و امیدواریم زاینده‌رود، زنده‌رود ابدی شود و نشاط و شادابی برای مردم اصفهان رقم زده شود.

نورصالحی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص مناطق کم‌برخوردار شهر اصفهان گفت: با یک کار علمی و میدانی مناطق و محلات کم‌برخوردار شناسایی و معضلات و مشکلات این مناطق اعم از گلوگاهی و جزئی احصا شد و بودجه و اعتبار خوبی نیز برای رفع این مشکلات در نظر گرفته شد.

وی با بیان اینکه پیگیری‌های خوبی برای رفع معضلات مناطق کم‌برخوردار صورت گرفته‌است، افزود: در حدود سه سالی که از عمر شورای ششم گذشته است، اتفاقات خوبی در حدود ۶۰ محله کم‌برخوردار رقم خورده است.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: نزولات جوی در استان خوب بوده است، اما باید نسبت به این برکت و رحمت خداوندی مدیریت بهینه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اصفهان ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای در ارتباط با منابع آبی به‌ویژه در غرب و جنوب استان دارد، گفت: در این دوره شورای اسلامی شهر نگاه متفاوتی به موضوع استحصال آب‌های سطحی، زیرسطحی و تصفیه کردن پساب آب شده است.

دست صنعت از آب زاینده‌رود و آب‌های زیرسطحی باید کوتاه شود

نادرالاصلی اضافه کرد: امیدواریم تأمین منابع جدید آبی، به اصفهان، زاینده‌رود، آب‌شرب و محیط زیست این استان کمک شایانی کند، البته از ظواهر امر مشخص است که این منابع خیلی زود قابل دسترس خواهد بود.

وی اظهار داشت: در ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان تلاش کرده‌ایم گام‌های خوبی در این راستا برداریم و پایه‌ها و ریشه‌های خوبی بر جای گذاشته شود.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: انتقال آب دریا به اصفهان یکی از اقداماتی است که در این دوره به‌طور جدی پیگیری شد و اگر همت مضاعفی صورت گیرد، در نیمه نخست ۱۴۰۳ می‌توان شاهد اجرایی شدن آن باشیم.

وی ادامه داد: همان‌طور که استاندار اصفهان نیز آن را اعلام داشته است، باید متذکر شوم که این آب انتقالی برای تأمین آب شرب، آب کشاورزی و آب محیط زیست نیست و تنها به صنعت اختصاص پیدا خواهد کرد، به‌شرطی که به عامل توسعه بیشتر آن تبدیل نشود.

نادرالاصلی با بیان اینکه دست صنعت از آب زاینده‌رود و آب‌های زیرسطحی باید کوتاه شود، تصریح کرد: اگر انتقال آب دریا به اصفهان صورت گیرد، بارگذاری صنعت از این آب‌ها کمتر و نزدیک به ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد که این عدد قابل توجه اتفاق خوشایندی برای زاینده‌رود رقم خواهد زد.

کد خبر 747863

دیگر خبرها

  • نیاز ۲۰ میلیاردی برای تکمیل شبکه آبیاری «حوضیان»
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • اطلاعیه جذب نیروی انسانی شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان زیرمجموعه هلدینگ پتروپالایش اصفهان
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه انتقال آب از بندرچارک به بستک و جناح
  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان
  • وزیر دفاع پاکستان: هیچ مانعی نباید روند تکمیل پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان را متوقف کند