Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-30@05:21:33 GMT

سفر به دهکده ای در کره ماه! (+عکس)

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۷۰۴۹

عصر ایران - طراح مهدی اقبالی املشی طرح هایی از یک دهکده آینده‌نگر روی کره ماه را با رویکرد تفریحی و پژوهشی ارائه کرده که برای دو یا سه دهه آینده برنامه ریزی شده است. این دهکده ظرفیت پذیرش 100 نفر در بازه های زمانی محدود را خواهد داشت. این افراد شامل پژوهشگران، گردشگران، مهندسان علوم مختلف و سایرین در محدوده سنی 18 تا 60 سال با شرایط بدنی مطلوب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه شامل منطقه ای برای نمایش است که در آن افراد می توانند برای اهداف مختلف با هم ملاقات کرده و گرد هم جمع شوند، یک اتاق بازی واقعیت مجازی متحرک، یک باشگاه ورزشی انفرادی هوشمند با مربی مجازی خصوصی، یک رستوران که توسط ربات ها اداره می شود و دسترسی عمودی به آشپزخانه که در طبقه پایین قرار دارد و قفسه های عمودی برای کاشت گیاهان به روش هیدروپونیک (آب‌کشت) می شود.

این دهکده به دلیل احتمال بارش های شهابی و پرتوهای مضر خورشیدی و به دلیل عدم وجود اتمسفر روی سطح ماه در عمق 80 متری زیر دالان گدازه قرار دارد و از طریق یک نورگیر به سطح ماه متصل می شود. به دلیل هزینه بالای انتقال مواد از زمین به ماه، ساخت و ساز این مجموعه با روش های چاپ سه بعدی با استفاده از خاک ماه و مواد موجود دیگر در آن انجام خواهد شد. در نتیجه، با توجه به مسائل مطرح شده، ایجاد دهکده ای روی ماه می تواند گامی مهم در آغاز سفرهای بین سیاره ای، استخراج منابع فرازمینی، و بهبود کیفیت زندگی نسل بعدی انسان ها باشد.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۷۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی گلسنگ‌ها از چهره تخت جمشید + فیلم

عسکری مدیر پایگاه میراث‌جهانی تخت جمشید با بیان اینکه مرمتگران در مجموعه جهانی تخت جمشید با استفاده از روش‌های نوین، چند ته ستون این مجموعه تاریخی را از گلسنگ پاک کردند، اظهار کرد: پروژه گلسنگ‌زدایی از کاخ‌های تچر و کاخ شورا انجام شده و هم اکنون یک کارگاه فعال در کاخ آپادانا مشغول پاکسازی گلسنگ‌ها است و کارگاه پلکان شمالی کاخ آپادانا هم زودی ایجاد خواهد شد و برای پاکسازی پلکان شمالی کاخ آپادانا متخصصان ایرانی و خارجی با مرمتگران تخت جمشید همکاری دارند و یا به آنها مشاوره تخصصی ارائه می‌دهند.

او بیان کرد: ضروری است برای پاکسازی هر بخش، یک کارگاه مرمتی تعریف شود تا پس از پاکسازی گلسنگ‌ها، اقدامات حفاظتی و مرمتی انجام شود، در غیر این صورت پاکسازی‌ها ممکن است نه تنها مثبت نباشد بلکه برای آثار تاریخی زیانبار هم باشد.

بر اساس نظر متخصصان بیولوژیست، گلسنگ‌ها موجوداتی زنده، هوشمند و مخرب از خانواده خزه‌ها هستند و گونه‌های مختلفی دارند گلسنگ‌ها در طول سالیان دراز بر روی سنگ‌های تخت جمشید بوجود آمده اند و در دراز مدت باعث تخریب کامل آثار خواهند شد.

گلسنگ از یک موجود زنده تشکیل شده از اجماع بسیار نزدیک قارچ‌ها و جلبک‌هاست، در این همزیستی جلبک‌ها از طریق عمل فتوسنتز، مواد آلی تولید می‌کنند که به مصرف قارچ‌ها می‌رسد و از سوی دیگر قارچ‌ها با ترشح اسید سبب انحلال مواد معدنی سنگ می‌شوند که به مصرف جلبک‌ها می‌رسد.

در گذشته به صورت سنتی با این آفت سمج مبارزه می‌شد که چندان موثر نبود، اما در سال‌های اخیر مرمتگران تخت جمشید با روش‌های نوین و مواد جدید در چند مرحله موفق به دفع گلسنگ از چند ته ستون تخت جمشید شده اند.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی تخت جمشید افزود: گلسنگ‌ها از مهم‌ترین عوامل آسیب‌رسان به بنا‌های تاریخی به‌خصوص آثار سنگی هستند.

او ادامه داد: این پایگاه از ۱۷ سال پیش تاکنون مطالعات بسیار گسترده‌ای در خصوص نوع و روش‌های پاکسازی گلسنگ‌ها آغار کرده و این مطالعات با همکاری مراکز بین المللی و مراکر تخصصی ایرانی همچنان در حال انجام است.

عسکری اضافه کرد: بنا بر اظهارات کارشناس، بیش از ۱۰۰ گونه گلسنگ در محوطه شناسایی شده است.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی تخت جمشید اظهار کرد: تخت جمشید نخستین سایت ایرانی است که گلسنگ‌ها در آن مورد بررسی‌های تخصصی قرار گرفته است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز
  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • پاکسازی گلسنگ‌ها از چهره تخت جمشید + فیلم
  • دستگیری دو باند توزيع مواد مخدر در کرمانشاه
  • اقامت در مجموعه آب درمانی محلات ۵۷ درصد افزایش یافت
  • خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!