Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@11:14:07 GMT

تمجیدی: فیلمسازی را نمی‌توان از دانش آکادمیک جدا کرد

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۹۵۲۳

تمجیدی: فیلمسازی را نمی‌توان از دانش آکادمیک جدا کرد

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار سینمایی ایرنا، محمدحسین تمجیدی در نشست «پژوهش برخط» سومین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران با موضوع «از سینمای تجربی تا متن آکادمیک» با نقل یک خاطره از سال‌های تدریس خود، اظهار داشت: یک فیلمساز در وهله اول یک پژوهشگر است که در اثرش مواردی را با دیگران در میان می‌گذارد. بنابراین نمی‌توان فیلمسازی را از دانش آکادمیک جدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر قصد نظریه پردازانی نظیر ژان اپستاین قصد دارند بر ضد جریان سینمای مرسوم صحبت کنند موارد مورد نظر خود را مکتوب می‌کردند یا مجله «کایه‌دو سینما» نقش تعیین کننده‌ای در شکل‌گیری سینمای آوانگارد داشته است. در آن مباحثه و نقد صورت می‌گرفته و مکتوب می‌شده است و امروز به عنوان پشتوانه در دسترس ما است. 

این استاد دانشگاه ادامه داد: انتخاب محوریت «سینمای تجربی» در سومین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران ایجاب می‌کند که یک ارزش افزوده برای این گونه سینمایی ایجاد کنیم. به این معنا که فیلمسازان و پژوهشگران باید یافته‌ها و آموخته های خود را مکتوب کنند و طبق الفبایی تعریف شده به نوشته های خود سروشکل منسجمی بدهند. 

تمجیدی گفت: متن آکادمیک غیر از نزدیک بودنش به فضا و بستر دانشگاهی، باید علمی پژوهشی باشد و نیازمند پشتوانه نظری است. حال نگارش مقاله می‌تواند دو نوع داشته باشد. مقاله آزاد که حاصل تراوشات ذهنی و هر آنچه به ذهن آمده و مکتوب شده است. در مقابل آن مقاله‌ای است که خروجی یک فعالیت پژوهشی است و مراحل فیش برداری، جمع آوری اطلاعات، دسته بندی آن‌ها و... را طی کرده است و می‌تواند به کتاب هم  در ادامه تبدیل شود. 

وی با اشاره به خلاهای پژوهشی در حوزه سینما و به ویژه سینمای تجربی، اظهار داشت: سینمای تجربی نیاز جدی به پژوهش دارد. ضمن این که در حال حاضر شرایط برای تحقیق و پژوهش و منابع بسیاری برای علاقه‌مندان در اختیار است. در حالی که در دوران دانشجویی ما به سختی این آثار یافت می‌شدند. این مقالات در انواع توصیفی، تحلیلی، اقناعی و انتقادی هستند که توسط نهادها یا سازمان هایی نظیر وزارت علوم در ایران و سایر کشورها دسته بندی می‌شوند. 

این پژوهشگر سینما تصریح کرد: آشنایی با زبان انگلیسی برای دست کم تشخیص این که یک مقاله برای ما کارآمد هست یا نه نیازی ضروری در عرصه پژوهش است. عنوان «دسترسی آزاد» در سایت های علمی امکان دسترسی رایگان و ساده را به مقالات برای همه فراهم می کنند. برای اطمینان از اعتبار مقاله ای که انتخاب می کنیم، کلمه DOA تایید می کند که مقاله مورد نظر حتی اگر سایت ارائه دهنده اش به دلایلی حذف شود، همواره در دسترس خواهد بود. همچنین  ISI نیز اعتبار جهانی مقالات را در جستجوها تایید خواهد کرد.

تمجیدی با بیان اینکه «داوری بادقت» یا «پییر ریویو» هم عنوان دیگری است که نشان می دهد افرادی با رده علمی بالا بر این مطلب کندوکاو کرده اند. مقالات عمدتا با عنوان «ژورنال» در بستر اینترنت قابل دسترس هستند، افزود: سامانه آکادمیا اجو(ACADEMIA EDU) نیز پذیرای آپلود کرد مقالات علمی است یا می توان در آن صرفا یک کاربر و ویزیتور بود. این سایت بدون فیلتر قابل دسترس است و به دو شیوه آزاد یا با پرداخت حق عضویت جزیی دسترسی گسترده ای به آثار علمی و پژوهشی دارد. چنانچه دارای ۱۶۴ میلیون کاربر ثبت شده،۲۲ میلیون مقاله و ۳۱ میلیون بازدید کننده در ماه است. 

وی ادامه داد: در سایت ریسرچ گیت (RESEARCH GATE) نیز ۲۰ میلیون پژوهشگر عضو هستند و برای محققان ایرانی نیز سامانه ای محبوب است. در اینجا فرصتی برای پرسش و پاسخ نیز وجود دارد.«آلفاویل» نیز مجموعه دیگری برای به اشتراک گذاری مقالات است و کسی مثل دادلی اندرو از جمله اعضای هیات علمی آن است که نظریات درخوری درباره سینما و تلویزیون دارد و آثارش در ایران نیز ترجمه شده است. فیلم مترز(FILM MATTERS) هم ژورنال آنلاینی است که جایزه ای با عنوان مرحوم «مسعود یزدانی» دانشمند ایرانی دارای درجه دکترای هوش مصنوعی به افراد برگزیده اهدا می کند. مسعود یزدانی محققی بوده که با راه اندازی یک انتشارات چاپ فیلم مترز را انجام می داده است و بعد از درگذشت اش برای یادبود او این جایزه به ژورنال اضافه شده است. 

این استاد دانشگاه افزود: جستجوی واژه اکسپریمنتال سینما نیز خود سایت های مادر متعددی را برای دسترسی به منابع علمی در اختیار پژوهشگران قرار می دهد که برای مثال می توان به آندرگراند ژورنال، مونوسکوپ و... اشاره کرد. «برایت لایت فیلم ژورنال» نیز سامانه دیگری است و «SENSES OF CINEMA» در استرالیا شامل مقالاتی از اعضای هیات علمی در مرحله دکترایشان می شود که بخشی به نام دوسیه دارد که پرونده کامل فیلم ها را در برمی گیرد. همچنین «سینه فیلیا» نیز دسترسی دیگری است که اگرچه به طور مشخص درباره سینمای تجربی اطلاعاتی ندارد اما پرونده های ویژه ای درباره فیلم ها از ابتدا تا پایانشان را شامل می شود. در ایران نیز «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی» و «نورمگز» مقالات خوبی را بر اساس کلیدواژه ها در اختیار پژوهشگران قرار می دهند. 

تمجیدی با بیان اینکه فیلمسازان و علاقه‌مندان جسارت کنند و بنویسند و در پژوهش کوتاه نیایند، خاطرنشان کرد: هیچ چیز در دنیای ما ماندگار نمی‌شود مگر این که مکتوب و علمی شود. بنویسید تا آیندگان نیز بتوانند از آن استفاده کنند.  

سومین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران به دبیری سعید پوراسماعیلی و دبیری علمی احمد الستی ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰ در بخش‌های مقالات پژوهشی، جستارهای آزاد و ترجمه با محوریت سینمای تجربی برگزار می‌شود.

برچسب‌ها سینمای ایران پژوهشگر سعید پوراسماعیلی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سینمای ایران پژوهشگر سعید پوراسماعیلی سینمای ایران پژوهشگر سعید پوراسماعیلی سینمای تجربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۹۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاآرتص: اسرائیل با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است

یک روزنامه عبری زبان نوشت اسرائیل با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است که می‌تواند محافل دانشگاهی آن را به خطر انداخته و به اقتصاد آن شدیدا ضربه بزند و این در حالی است که کابینه آن در این رابطه هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد.

به گزارش ایسنا، روزنامه عبری زبان «هاآرتص» نوشت ارزیابی‌های روبه‌فزونی دال بر این است که اسرائیل در پی تظاهرات‌ها علیه‌ خود در دانشگاه‌های بزرگ آمریکا، با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو شده است و چنین تحریم‌هایی می‌تواند محافل دانشگاهی رژیم صهیونیستی را به خطر انداخته و زیان شدیدی را متوجه اقتصاد این رژیم کند.

رسانه‌های این رژیم می‌گویند نشانه‌هایی دال بر تحریم پژوهشگران صهیونیست در دانشگاه‌های خارجی وجود دارد و نگرانی‌ها در خصوص تحریم بین‌المللی آنها رو به افزایش است.

این رسانه‌ها به نقل از وزیر آموزش رژیم صهیونیستی اعلام کردند: «قصد داریم در اسرع وقت طرح عملی را به کابینه ارائه کنیم اما چنین طرحی نیازمند بودجه بزرگی است.»

همچنین این رسانه‌ها تاکید کردند که چنین تحریمی می‌تواند محافل آکادمیک این رژیم را به خطر انداخته و به اقتصاد آن به شدت آسیب بزند.

رئیس موسسه پژوهش‌های امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و رئیس سابق کمیته برنامه‌ریزی و بودجه وابسته به شورای آموزش عالی این رژیم نیز گفت: روابط بین‌المللی به منزله کپسول اکسیژن برای چهره‌های دانشگاهی است و این محافل آکادمیک نیز اکسیژن صنایع امنیتی وهای‌تک هستند و اگر به خطر بیفتند دانشگاه‌ها با زیان‌های بی‌سابقه‌ای روبه‌رو می‌شوند و در پی آن اقتصاد و صنایع امنیتی نیز آسیب می‌بینند.

وبگاه روزنامه «تایمز اسرائیل» با اشاره به گزارشی که به تازگی از سوی وزارت نوآوری، علوم و فناوری این رژیم منتشر شده، اعلام کرد: این گزارش حاکی از کاهش شدید آمادگی پژوهشگران آکادمیک کشورهای اروپایی برای همکاری با همتایان صهیونیست خود از تاریخ هفتم اکتبر است.

این وبگاه در ادامه نوشت پس از حدود هفت ماه از نبود هیچ طرحی، وزارت علوم و فناوری می‌گوید کمیته‌ای را برای مقابله با تحریم‌های دانشگاهی در کشورهای اروپایی تشکیل خواهد داد.

همچنین این وبگاه گزارش داد از جمله کشورهایی که این تحریم‌ها را هدایت می‌کنند، نروژ، دانمارک، فنلاند، سوئد، ایسلند و ایرلند هستند.

البته کشور ایتالیا که تاریخ طولانی و مهمی از همکاری‌های آکادمیک با رژیم صهیونیستی دارد و همین‌طور کشور بلژیک را که کشوری پیشرو در جامعه تحقیقاتی اروپا است، باید به این لیست افزود.

روند اعتراضات علیه رژیم صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا رو به افزایش رفته و مدیریت دانشگاه‌ها در تلاش هستند با متفرق کردن تحصن‌ها و توسل به زور، جنبش‌های دانشجویی را سرکوب کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هاآرتص: اسرائیل با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است
  • تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • فراخوان مقالات دوفصلنامه «فقه و فقاهت» منتشر شد
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • فراخوان مقالات دوفصلنامه فقه و فقاهت منتشر شد
  • «رخنه» توان علمی و دفاعی کشور در صنعت هوافضا را به رخ می‌کشد
  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن