Web Analytics Made Easy - Statcounter

روند تحولات افغانستان و به خصوص تسلط طالبان بر این کشور تاثیرات بسزایی برای کشور‌های همسایه از جنبه‌های مختلف خواهد داشت.

خبرگزاری میزان – طی ماه‌های اخیر و پس از ۲۰ سال حضور نظامی آمریکا، افغانستان شاهد تحولات و رویداد‌های بسیار مهمی است که این تحولات نه تنها این کشور بلکه بر کشور‌های منطقه نیز تاثیرات بسزایی خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون روند خروج نیرو‌های آمریکایی و ناتو از افغانستان به پایان رسیده و طالبان کنترل این کشور را در دست گرفته است.

پایگاه «آکسیوس» در گزارشی با عنوان «پیروزی طالبان برای همسایگان افغانستان چه معنایی دارد؟»، به این موضوع پرداخته است.

این گزارش می‌گوید «پیروزی کامل طالبان پیامد‌های مهمی برای همسایگان افغانستان و کل منطقه دارد؛ کشور‌ها همزمان با آماده شدن برای نوعی بی ثباتی احتمالی، جریان پناهجویان و تهدیداتی مبنی بر ایجاد پناهگاه امن برای گروه‎های مسلح هستند.»

«آکسیوس»، معتقد است «این موضوع تا حد زیادی یک پیروزی راهبردی برای پاکستان است و چرا که این کشور به طالبان کمک کرده و تعدادی از مقام‎های طالبان را در خود جای داده است؛ در مقابل شکستی برای هند است که سرمایه گذاری هنگفتی را در دوران دولت پیشین افغانستان که در حال حاضر رو به سقوط است، انجام داده است.»

این گزارش می‎گوید «برای چین، این موضوع هم منبع نگرانی و هم فرصت است؛ طالبان پیش از این تصریح کرده که به روابط با پکن بستگی دارد.»

«مایکل کوگلمن» از «مرکز ویلسون» در این باره می‌گوید «از یک سو این یک پیروزی راهبردی برای پاکستان به شمار می‌رود که برای نخستین بار در بیش از ۲۰ سال اخیر می‌تواند یک دولت حامی اسلام آباد را در افغانستان داشته باشد و این موضوع کوچکی نیست.»

بیشتر بخوانید: تشکیل دولت در افغانستان به کجا رسید؟ پیام «احمد مسعود» در پی تسلط طالبان بر پنجشیر

به نوشته «آکسیویس»، «اما تسلط طالبان بر افغانستان نگرانی‌های امنیتی را نیز برای اسلام آباد به همراه داشته و ده‌ها هزار نفر از مردم افغانستان به سمت مرز‌های این کشور رفته‎اند.»

«کوگلمن»، می‎گوید «پاکستان به وضوح تاثیراتی از طالبان می‌پذیرد، اما این کشور می‌تواند اهرم فشار کمتری نیز در اختیار داشته باشد؛ اکنون طالبان کنترل کامل افغانستان را در دست گرفته و نیازی به جنگ ندارد بنابراین نیاز چندانی نیز به حمایت‌های پاکستان نخواهد داشت.»

این گزارش در بخش دیگری می‎گوید «اکنون هند نیز مجبور به تعامل با طالبان است و نخستین دیدار میان ۲ طرف هفته گذشته صورت گرفته است؛ اما دهلی نو برای به رسمیت شناختن طالبان عجله‌ای نخواهد داشت و می‌تواند به حمایت از گروه‌هایی که با طالبان در افغانستان مقابله می‎کنند، ادامه دهد.»

انتهای پیام/

برچسب ها: تحولات بین الملل افغانستان طالبان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان تحولات بین الملل افغانستان طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۶۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض نمایندگان به وحیدی درباره تغییرات شهرستان ری

نمایندگان استان تهران در نامه‌ای خطاب به وزیر کشور درباره هرگونه تعرض به یکپارچگی شهرستان ری در تقسیمات جدید کشوری اعتراض خود را اعلام کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، سید علی یزدی‌خواه نماینده مردم، تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی از تدوین نامه‌ای خطاب به وزیر کشور خبر داد که در آن به تصمیمات برای تقسیمات جدید کشوری و تعرض به یکپارچگی شهرستان ری اعتراض شده است.

وحیدی: تشکیل استان تهران غربی در حال بررسی است متن این نامه که به امضای جمعی از نمایندگان تهران رسیده به شرح ذیل است:

جناب آقای دکتر وحیدی
وزیر محترم کشور

سلام علیکم؛
با صلوات بر محمد(ص) و آل محمد(ص)؛ همانگونه که استحضار دارید، ملک ری یکی از کهن ترین شهرهای جهان با قدمت بیش از 8 هزار سال بوده و شیخ البلاد و عروس جهان اسلام با هویت تاریخی، تمدنی و مذهبی خود با تعبیر زیبای رهبر فرزانه انقلاب به عنوان قبله تهران معرفی گردیده است.

پیرو اخبار واصله در خصوص طرح تشکیل استانهای تهران غربی و شرقی، تاکید می گردد طرح مذکور به هیچ وجه نباید منجر به جابجایی محدوده جغرافیایی فعلی شهرستان ری و بخش‌های پنجگانه مرکزی، کهریزک، فشافویه، قلعه نو، خاوران، محدوده فرودگاهی حضرت مام(ره) و منطقه ویژه اقتصادی ری گردد.

هرگونه تغییر و جابجایی در محدوده سیاسی کنونی، علاوه بر صدمه به هویت و تاریخ این شهرستان، خسارات جبران ناپذیری بر سرمایه های مادی و معنوی مردم ولایت مدار شهرستان ری وارد و موجبات اعتراض شدید اهالی و ساکنین را فراهم می آورد.

لذا تقاضامند است دستور فرمائید از هرگونه تغییر و جابجایی در محدوده جغرافیایی شهرستان ری احتراز و قبله تهران بدون کوچکترین خدشه و به صورت یکپارچه در حریم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) حفظ گردد و جزیی از استان تهران مرکزی باقی بماند.

بدیهی است با توجه به مطالبات مردمی جهت تحقق این مهم، از همه اختیارات و ظرفیت های قانونی مجمع نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی استفاده خواهد گردید.

به گزارش تسنیم، اخیرا معاون سیاسی وزیر کشور از ادامه روند تشکیل استان تهران شرقی خبر داد و گفته بود این تقسیمات فرآیندی دارد که در حال پیگیری است و تاکنون در کمیسیون سیاسی دولت مصوب شده و بر اساس قانون باید در دولت و مجلس بررسی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • اعتراض نمایندگان به وحیدی درباره تغییرات شهرستان ری
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم