Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: کابل شهری است پر از زیبایی یوسف، اندوه یعقوب و خیانت برادران یوسف! این روزها با تصرف کابل توسط طالبان زندگی مردم روال عادی خود را از دست داده و در بهت و حیرت به سر می‌برند.

ما برای روایت آنچه امروز در افغانستان می‌گذرد به سراغ زنان و مردان اهالی هنر و فرهنگ رفته‌ایم. در این‌باره نوید محمودی کارگردان، تهیه‌کننده، نویسنده و شاعر متولد ولایت «پروان» افغانستان و ساکن ایران به خبرنگار جماران می‌گوید: «ما در وضعیت بلاتکلیفی به سر می‌بریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از ۲۰ سال که افغانستان به یک ثبات نسبی رسیده بود و تغییرات بسیار بزرگی در حوزه فرهنگ و هنر اتفاق افتاد. احساس می‌کنم با عصر رکود روبه رو خواهیم بود و تنها چیزی که وجود دارد، چه برای کسانی که در داخل و چه برای ما که بیرون از افغانستان زندگی می‌کنیم، نگرانی برای آینده است؛ گر چه فعلا باید منتظر باشیم که چه اتفاقاتی رخ می‌دهد».

 

این طالبان همان طالبان ۲۰ سال پیش است

 

نوید محمودی در گفت‌و‌گو با خبرنگار جماران، از گذشته‌ی طالبان می‌گوید: مهم‌ترین مسأله مردم این است که این طالبان در طول بیست سال گذشته تغییر کرده است یا همان طالبان گذشته است که به شدت زندگی را برای مردم سخت و روابطش به غیر از پاکستان با بقیه‌ی جهان صفر بود و در جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته نمی‌شدند؟! حال مردم می‌خواهند بدانند این طالبان همان است یا نه و آنها چگونه می‌خواهند حکومت کنند؟! حتی مردم کشورهای همسایه و جهان هم منتظر هستند ببینند چه اتفاقاتی در پیش است.

 

پنجشیر نماد مقاومت

 

محمودی از مقاومت پنجشیر هم گفت: پنجشیر در اصل یک منطقه در شمال افغانستان است که در گذشته به «نماد مقاومت» معروف بوده است. در زمان حمله ارتش سرخ، در دوره اول حکومت طالب‌ها و در حکومت کمونیستی جنگ‌هایی وجود داشته که معمولا پنجشیر نفوذ ناپذیر بوده است و فضایی برای مقاومت داشته است. امروز هم احساس می‌کنم این فضا وجود دارد و مردم امیدوارند که طالبان را وادار به تغییر در نگرش و رفتار می‌کنند. 

 

زنان و مردان افغانستان ترسی از مردن ندارند

 

او درباره وضعیت هنرمندان می‌گوید: زنان و اهالی فرهنگ و هنر مهم‌ترین قشری هستند که از این گونه رفتار طالبان مورد آسیب قرار گرفته‌اند. در طول ۲۰ سال گذشته در افغانستان تلاش بسیاری برای آمدن زنان به عرصه حضور و یادگیری‌شان شد و در همه‌ی فضاها حضور مستمر و مثمر ثمری داشتند، اما امروز به شدت نگرانند. در چند روز گذشته اعتراض‌هایی از سوی زنان در کابل، هرات و مزار شریف و حتی شهرهای دیگر را شاهد هستیم. من تصورم این است که زنان و مردان افغانستان ترسی برای اینکه به خیابان بیایند و اعتراض کنند ندارند، چون خیلی نگران این نیستند که زندگی کنند یا بمیرند. اگر قرار باشد به بیست سال گذشته برگردند خودش به تدریج مردن است. فکر می‌کنم حضور مردم به نشانه‌ی اعتراض بیشتر و بیشتر خواهد شد.

 

مردم افغانستان ۴ دهه است که درگیر جنگ هستند

 

وی در ادامه گفت: تصور من این است که قراردادی که بین آمریکا و طالبان امضاء شد و البته در این معادلات اشرف غنی هم بی‌تأثیر نبود. در نهایت همه دست به دست هم دادند تا امروز افغانستان به این روز بیفتد. من خودم به عنوان یک هنرمند و فرد فرهنگی از خدا می‌خواهم زندگی مردم افغانستان به بیست سال پیش برنگردد و آزادی‌های اجتماعی نه تنها کم نشود، بلکه بیشتر شود؛ برای اینکه مردم افغانستان ۴ دهه است که درگیر جنگ هستند و امیدوارم خدا به مردم کمک کند.

 

افغانستان، افغانستان ۲۰ سال پیش نیست

 

محمودی تصریح کرد: طالبان خواهان این هستند  که یک حکومت متشکل از همه‌ی اقشار مردم افغانستان داشته باشند و در سایه یک حکومت بتوانند به منویات دینی هم بپردازند اما نتیجه و ثمر نمی‌دهد زیرا افغانستان، افغانستان ۲۰ سال پیش نیست و بالای ۲۰ میلیون جوان دارد و این جوانان را باید قانع و راضی کنند.

 

تصورات گذشته‌ی طالبان هنوز وجود دارد

 

وی در پایان از وضع کنونی کشورش ابراز نگرانی کرد و گفت: رفتار و عملکرد طالبان در چند روز اخیر نشان داده که طالبان در حوزه اجتماعی به شدت سخت‌گیری خواهند کرد و اجازه نمی‌دهند مردم آرام و آسوده باشند. جداسازی دانشگاه‌ها، مدارس و کنار گذاشتن زنان در سمت‌های بالای حکومتی نشان از این دارد که تصورات گذشته‌ی طالبان هنوز وجود دارد.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 طالبان اشرف غنی طالبان در افغانستان پنجشیر پنجشیر افغانستان طالبان کابل پنجشیر نوید محمودی افغانستان سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 مردم افغانستان زنان و مردان سال پیش ۲۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۴۹۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم

حکومت طالبان در بیانیه‌ای به مناسبت سالروز پیروزی مجاهدین در افغانستان اعلام کرد برای حفظ دستاوردهای جهاد مردم این کشور تلاش می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، حکومت طالبان در بیانیه‌ای به مناسبت 8 ثور/اردیبهشت، سالروز پیروزی مجاهدین بر حکومت کمونیستی در افغانستان نوشت «سی و دومین سال پیش در چنین روزی، پس از 14 سال مبارزه پدیده شوم کمونیسم و در کنار آن شوروی در کشور ما شکست خورد و ملت مجاهد افغان توانست آخرین اداره کمونیستی را سرنگون و کشور را به گونه کامل آزاد سازد».

بیانیه افزود: «هشتم ثور 1371 هـ ش روز کامیابی و آزادی مردم افغانستان است که قربانی‌های ملت مجاهد نتیجه داد و مردم و کشور ما از شر هیولای کمونیسم نجات یافتند».

حکومت طالبان همچنین در این بیانیه کودتای کمونیستی 7 ثور در سال 1357 را نیز روز سیاه افغانستان نامید و تأکید کرد: «کشور ما پس از 20 سال جهاد از یک اشغال دیگر نیز آزاد شد و نظام اسلامی برقرار گردید، بنابراین امارت اسلامی با تمام توان تلاش می‌کند تا  ثمره قربانی‌ها و مبارزات چندین ساله ملت ما یکبار دیگر ضایع نگردد و نظام اسلامی را که آرمان شهدا است، به گونه کامل نافذ می‌کند».

گزارش تسنیم| «هشتم ثور»؛ شیرینی که با اختلاف به کام مردم افغانستان تلخ شد«8 ثور» روزی پر افتخار در تاریخ افغانستان

کودتای هفتم اردیبهشت توسط حزب دموکراتیک خلق افغانستان منجر به روی کار آمدن حکومت کمونیستی در این کشور شد. حکومت کمونیستی که برای تحمیل عقاید الحادی و مارکسیستی بر مردم افغانستان تلاش می‌کرد، اما با واکنش جدی مردم روبه‌رو شد و رفته‌رفته قیام‌های مردمی در این کشور شکل گرفت.

وقتی نظام «داوود خان» براثر کودتای کمونیستی سقوط کرد و چپی‌ها به قدرت رسیدند، با شکل‌گیری آهسته‌آهسته مقاومت در برابر آن‌ها، سربازان روس برای حمایت از نظام دست‌نشانده‌شان وارد افغانستان شدند.

در نهایت مردم متدین افغانستان پس از 14 سال جنگ و مقاومت، حکومت کمونیستی و ابرقدرت تا دندان مسلح را شکست دادند و هشتم ثور سال 1371 نیروهای مجاهدین آخرین سنگر حکومت کمونیستی در کابل را تصرف کردند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • در مقابل هر ۱۰۰ زن فوت شده در ایران چند مرد سال گذشته فوت کردند؟
  • مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • بر اساس آمار سازمان ثبت احوال؛ سال گذشته مردان بیشتر فوت کردند
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • تصاویری قدیمی از پوشش متفاوت زنان افغانستانی قبل از طالبان
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان