Web Analytics Made Easy - Statcounter

حامد فرضی روز چهارشنبه در سومین گفتمان فرهنگ منابع طبیعی که در روستای خور شهرستان کرج برگزار شد، ضمن قدردانی از اهالی روستا برای حفظ منابع طبیعی و خودداری از تصرفات و آسیب رساندن به اراضی ملی، گفت: تمام گروه ها خود را در حفاظت از منابع طبیعی، این نعمت الهی، سهیم بدانند.

وی افزود: اگرچه دستگاه های متولی در حفظ و حراست از منابع طبیعی مکلف هستند ولی این مهم بدون مشارکت همه جانبه و پررنگ مردم کامل نمی شود زیرا یکی از کارسازترین اقدامات برای حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی، همواره بهره‌گیری از مشارکت جوامع محلی و مشارکت‌های مردمی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با بیان اینکه پایش و ارزیابی پروژه های منابع طبیعی باید توسط مردم محلی و تشکلات بومی انجام شود تا احساس کنند که منابع طبیعی متعلق به آنهاست، تاکید کرد: مالکیت و منفعت، آموزش مداوم به ذینفعان بر اساس نیازسنجی، پایش و ارزیابی مشارکت، احصاء بازخوردها و اصلاح فرایند و مستند سازی از نکات حائز اهمیت  و تاثیرگذار در مشارکت مردمی و جوامع محلی است که اگر اتفاق نیافتد مشارکت به نحو صحیح و شایسته صورت نمی گیرد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ضمن مطرح کردن موضوع بررسی دقیق بنچ مارک های نصب شده در روستای خور، هدف از نصب این بنچ مارک ها را حفظ اراضی ملی و جلوگیری از تجاوزات احتمالی به عرصه‌های منابع طبیعی دانست و از جمله مزایای آن به مشخص شدن حدود مرز اراضی ملی با مستثنیات اشاره کرد.

فرضی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یکی از راه کارهای مفید حفظ و صیانت از عرصه های طبیعی روستا، تشکیل تعاونی های منابع طبیعی می باشد، افزود: استفاده از مشارکت های مردمی گامی موثر در تشکیل این شرکت تعاونی می باشد که  با تشکیل این تعاونی و افزایش مشارکت پذیری شاهد ارتقاء سطح زندگی و معیشتی اعضاء و جلوگیری از مهاجرت و در نهایت فعالیت در راستای توسعه پایدار منابع طبیعی خواهیم بود.

وی تصریح کرد: با توجه به مزایای بسیار زیاد تعاونی‌ها، به خصوص در بخش منابع‌طبیعی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز از تشکیل تعاونی های منابع طبیعی در روستا و اجرای پروژه های منابع طبیعی در این روستا توسط اهالی و جوانان این روستا استقبال می کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در خصوص موضوع رصد ورود و خروج دام، با بیان اینکه برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و بهبود پوشش گیاهی، باید این مهم در مراتع ساماندهی و رعایت شود، افزود: با اجرای طرح مدیریت چرا و کنترل مبادی ورودی استان از حیث ورود دام توسط  همکاران یگان حفاظت استان وضعیت مراتع روستاها کنترل و مراقبت می شود.

وی پس از قدردانی از همکاری و هوشیاری مردم روستای خور در حفاظت از منابع طبیعی و انفال الهی، ضمن هشدار به سودجویان و متصرفان عرصه های منابع طبیعی، به گشت های مستمر و شبانه روزی نیروهای یگان حفاظت از اراضی ملی اشاره و تاکید کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تصرف اراضی ملی و یا قطع درختان جنگلی و بوته های مرتعی و یا آتش سوزی در طبیعت مراتب را به شماره تلفن ۱۳۹ و ۱۵۰۴  یگان امداد جنگل و مرتع گزارش دهند.

برچسب‌ها منابع طبیعی و آبخیزداری تعاونی کرج تصرف اراضی استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری تعاونی کرج منابع طبیعی و آبخیزداری تعاونی کرج تصرف اراضی استان البرز منابع طبیعی و آبخیزداری منابع طبیعی استان البرز اراضی ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۳۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد

همشهری آنلاین – مجیدجباری: در حالی که وسعت و تعداد آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی کشور در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کاهش چشمگیری را تجربه کرد و به نسبت، سال آرام طبیعت ایران نام گرفت، اما سال ۱۴۰۲ آتش سوزی طبیعت ایران هم به لحاظ تعداد و هم از نظر وسعت با افزایش چشمگیری مواجه شد. این درحالی است که براساس آخرین داده‌های آماری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به صورت میانگین سالانه بیش از ۲۱هزار هکتار جنگل‌ و مرتع ایران در آتش می‌سوزد.

حالا علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از وقوع هزار و ۷۰۴ فقره آتش سوزی به مساحت ۱۲ هزار و ۴۳۰ هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی طی سال گذشته خبر داد و گفت:« بررسی این آمار در مقایسه با سال قبل از آن افزایش ۸۲ درصدی تعداد آتش سوزی ها و ۳۲۳درصدی مساحت آتش سوزی‌ها را نشان می دهد. آتشی که به گفته عباسعلی نوبخت، ‌رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عامل ۹۵درصد آن عامل انسانی دارد.

سیدناصرالدین عمادی،مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اما درگفت‌وگو با همشهری آنلاین درباره آتش سوزی مراتع و جنگل‌های کشور بیان کرد: «حریق در عرصه‌های منابع طبیعی را می‌توان به شکل‌های سطحی، تنه‌ای، تاجی و زیرزمینی مشاهده کرد که در کشور ما اکثر آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های طبیعی به شکل سطحی اتفاق می‌افتد.»

قلب سبز ایران، هیزم آتش کباب و قلیان | ۸.۵ میلیون مترمکعب جنگل در سال ذغال می‌شود | روزانه ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های کشور ازبین می‌رود + اینفوگرافیک

او افزود: «عوامل مختلفی در بروز و توسعه حریق در منابع طبیعی وجود دارد. حضور دامداران، جنگل‌نشینان و روستاهای داخل جنگل، بی‌احتیاطی رهگذران، شکارچیان و چوپانان، افزایش جمعیت گردشگران طبیعت و حوادث ناشی از آن و همچنین افراد سودجو و فرصت‌طلب که عرصه‌های طبیعی را به‌خاطر افزایش اراضی زراعی خود به آتش می‌کشند، ازجمله مهم‌ترین عوامل آتش‌سوزی در طبیعت کشور به‌حساب می‌آید.»

او تصریح کرد: «گسترش اراضی احیاشده با گونه‌های سوزنی‌برگ و وجود درختان پوسیده، شکسته و افتاده در جنگل که احتمال وقوع حریق را افزایش می‌دهد، ضعف در اجرای موارد فنی نظیر عملیات بهداشتی و پرورشی توسط بخش‌های مربوطه و مجریان طرح‌ها به‌ویژه در سطح جنگل‌کاری‌ها، بروز پدیده خشکسالی‌های پی در پی طی سالیان اخیر و کمبود نیرو و امکانات و غیره... از دیگر عوامل آتش سوزی در طبیعت و عرصه‌های منابع طبیعی کشور است.»

مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ساعات آتش سوزی در طبیعت ایران اشاره کرد و گفت: «با بررسی آمارهای موجود، بیشترین ساعات حریق در شبانه‌روز بین ساعت ۱۲ظهر تا ۱۸ است. ضمن اینکه در عرصه های شمالی کشور ماه‌های آذر، دی و بهمن و در عرصه های خارج از شمال، خرداد، تیر و مرداد، حادترین ماه‌های حریق هستند و روزهای تعطیل و آخر هفته نیز بحرانی‌ترین روزهای وقوع حریق در هفته به حساب می آیند.»

کد خبر 847542 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها منابع طبیعی آتش‌ سوزی گیاهان و درختان محیط زیست جنگل حریق محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • رفع تصرف ۱۲۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رضوانشهر
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • رفع تصرف اراضی ملی در رضوانشهر
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت