Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی، تورج همتی در پنجاه و یکمین جلسه کارگروه اجرایی و اضطراری کاهش آلودگی هوای خراسان رضوی با مروری بر دستاوردهای کارگروه کاهش آلودگی هوای استان و ارائه گزارشی از روند اجرای مصوبات جلسات پیشین این کارگروه ، به تبیین اقدامات مورد انتظار دبیرخانه از دستگاه‌های عضو این کارگروه برای کاهش آلودگی هوای استان پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی با اشاره به اینکه خراسان رضوی یکی از استان‌های متأثر از مسئله گردوغبار است و هرساله به منابع اقتصادی اجتماعی و زیرساختی ما آسیب می‌رساند، افزود: در هفته جاری با شکل‌گیری توده پرفشار خزری و کم‌فشار صحرای قره قوم شاهد ناپایداری‌هایی در خارج از مرز بودیم که در تعامل با جبهه هرات و فعال‌سازی کانون‌های داخلی باعث خیزش گردوغبار و افزایش میزان ذرات معلق گردوغبار در هوای مشهد شد.

وی ادامه داد: در خصوص کانون‌های داخلی هم می‌توان به کانون بحرانی سرخس به‌عنوان خاستگاه گردوغبار شرق استان و دروازه ورودی گردوغبار اشاره کرد، که کانون‌های خارجی با تأثیر بر دشت‌های فرسایش پذیر و مستعد سرخس باعث ایجاد افزایش میزان گردوغبار در مشهد شد که ازنظر بهداشتی برای تمامی گروه‌ها شرایط ناسالمی رقم خورد.

دبیر کارگروه کاهش آلودگی هوای خراسان رضوی بابیان اینکه ازنظر جغرافیای طبیعی در کمربند خشک قرار داریم و کشورهای همسایه شرقی و غربی هم با همین مشکل و پدیده مواجه هستند، ابراز کرد: با توجه به رفتار این پدیده و شدت تأثیر، مقصر در درجه اول اقلیم است که موقعیت و جغرافیای ما ایجاب می‌کند که با این مسئله مواجه باشیم، اما نکته این است که عدم مدیریت پایدار سرزمین  و نقص در مدیریت منابع آب موجب استمرار گردوغبار و افزایش میزان و تعداد روزهای آلوده در مناطق تحت تأثیر شده است.

وی با اشاره به‌ضرورت فعال‌سازی دیپلماسی گردوغبار در سطح منطقه یادآور شد: همان‌طور که برای مسئله گردوغبار در غرب کشور مجلس شورای اسلامی ورود کرد و نمایندگان مجلس مصوب کردند که اعتباراتی برای این استان‌ها اختصاص یابد، لازم است که برای سال جاری نمایندگان استان‌های شرقی کشور نیز به اجماعی برسند و از محل صندوق توسعه ملی اعتباراتی برای برنامه‌های کوتاه‌مدت تأمین کنند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی در خصوص اجرای قانون هوای پاک یادآور شد: طبق ماده ۸ آئین‌نامه اجرایی خودروهای کاربراتوری، اعم از تاکسی‌ها و موتورسیکلت‌ها ممنوعیت تردد دارند و با توجه به زمان کمی( از ابتدای سال ۱۴۰۱) که تا اجرای این قانون داریم لازم است که تمهیدات و تدابیر لازم با هماهنگی پلیس راهنمایی و رانندگی اتخاذ شود.

وی با اشاره به تهیه سیاهه انتشار آلودگی هوا و تعیین سهم هریک از منابع انتشار ثابت و متحرک اظهار کرد: اگرچه توسط شهرداری و شورای اسلامی مشهد برنامه‌های خوبی برای کاهش آلودگی هوا پیش‌بینی‌شده و مطالعاتی هم صورت گرفته است، اما به‌منظور اهمیت دادن به نتیجه مطالعات انجام‌شده در سیاهه انتشار و پیش‌بینی کیفیت آلودگی هوا و رفتار آلودگی مرتبط بر آن شهرداری مشهد باید هر چه سریع‌تر مطالعات مدل‌سازی آلودگی هوا را با انتخاب مشاور ذیصلاح به سرانجام برساند.

همتی با اشاره به اجرای مواد ۱۶ و ۱۷ قانون هوای پاک و ضرورت ارائه اطلاعات لازم به دبیرخانه کارگروه خواستار اقدامات اجرایی در خصوص معاینه فنی موتورخانه‌ها و همکاری بیشتر اداره کل استاندارد استان در این خصوص شد.

وی ساخت و بهره‌برداری از ایستگاه شارژ خودروهای برقی را یک اتفاق خوب در مشهد دانست و خاطرنشان کرد: در کشور تنها کلان‌شهری هستیم که برای خودروها و موتورسیکلت‌های برقی برنامه داریم و امیدواریم که به‌زودی شاهد توفیق بیشتر این برنامه در آینده نزدیک باشیم.

لزوم تسریع در تدوین طرح جامع کاهش آلودگی هوا

در ادامه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: بسیاری از عوامل آلودگی هوای مشهد موضوعات فرا بخشی است و باید با همکاری چندین دستگاه حل و رفع شود بنابراین در حوزه آلودگی هوا باید ابتدا آسیب‌شناسی لازم انجام و راه‌حل جایگزین و نسخه اجرایی تدوین‌شده و همچنین سهم دستگاه‌ها در آلودگی هوا مشخص گردد تا در گام دوم مدل‌سازی و بازنگری طرح جامع کاهش آلودگی هوا با تعیین وظایف و تکالیف مشخص هر دستگاه در دستور کار قرارگرفته و اجرایی شود.

سید کمال‌الدین میر جعفریان در خصوص اجرای طرح کاهش آلودگی بازنگری شده، افزود: طرحی که برای اجرا مدنظر است به‌عنوان طرحی جایگزین مطرح بوده و باید از قابلیت پیش‌بینی راه‌های جایگزین نیز برخوردار باشد.

وی با تأکید بر تدوین هر چه سریع‌تر طرح جامع کاهش آلودگی هوا، به نقش مؤثر صنایع و شهرک‌های صنعتی در آلودگی شهر مشهد نیز اشاره کرد و افزود:  باید مشخص شود که آلودگی هوای مشهد چند درصد مربوط به شهرک صنعتی و چند درصد مربوط به اطراف مشهد است و ما به برنامه کوتاه‌مدتی و یک برنامه میان‌مدت و بلندمدت در این راستا نیازمندیم.

وی ادامه داد: با توجه به نقش زیاد مدیریت حمل‌ونقل همگانی در کاهش آلودگی هوا، خودروهای فرسوده باید هر چه سریع‌تر نوسازی و یا از رده خارج شوند و در این راستا خواستار توسعه خطوط مترو وبی آر تی و حمل‌ونقل عمومی و رساندن آن به حداکثر ظرفیت شد.

 گفتنی است؛ در این جلسه گزارشی از کیفیت هوای مشهد و وضعیت آلاینده‌های هوا از سوی مرکز پایش آلاینده‌های محیط‌زیست ارائه شد.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲

 

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی کاهش آلودگی هوای کاهش آلودگی هوا خراسان رضوی هوای مشهد محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۴۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروهای برقی به سرنشینان دیگر خودروها آسیب می‌رسانند

یک استاد «دانشگاه میشیگان» هشدار داد که خودروهای برقی به دلیل وزن زیاد خود، هنگام برخورد با خودروهای معمولی ممکن است به خودرو و سرنشینان آن آسیب برسانند.

به گزارش ایسنا، کارشناسان هشدار داده‌اند که خودروهای برقی ممکن است رتبه ایمنی بالایی را برای سرنشینان خود داشته باشند اما مسافران خودروهای دیگر هنگام تصادف در خطر هستند.

به نقل از دیلی میل، یک استاد «دانشگاه میشیگان»(UMich) می‌گوید به دلیل وزن خودروهای الکتریکی که ۳۰ درصد سنگین‌تر از همتایان خود هستند، سایر وسایل نقلیه انرژی بیشتری را در تصادف جذب می‌کنند.

«جینگون هو»(Jingwen Hu) استاد مهندسی مکانیک دانشگاه میشیگان خاطرنشان کرد که تصادف بین یک خودروی الکتریکی و یک وسیله نقلیه گازسوز، نتیجه مشابه برخورد یک کامیون سنگین و خودروی سواری کوچک را خواهد داشت و دومی احتمالا خرد خواهد شد.

وزن نقش مهمی را در سالم ماندن یک خودروی الکتریکی دارد زیرا سرعت آن به صورت ناگهانی کاهش نمی‌یابد و با میزان واژگونی کمتری همراه است. افزایش ناگهانی سرعت و واژگونی، هر دو با افزایش جراحات و تلفات مرتبط هستند.

خودروهای برقی از سوی «مؤسسه بیمه ایمنی بزرگراه آمریکا»‌(IIHS) به عنوان برترین انتخاب‌های ایمن در نظر گرفته می‌شوند که میزان جراحات آنها از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ تقریبا ۴۰ درصد کمتر از خودروهای گازسوز بوده است اما این ایمنی فقط برای سرنشینان خودروهای برقی صدق می‌کند. هو گفت: اگرچه وزن ذاتی خودروهای برقی یک مزیت طبیعی را در محافظت از سرنشینان ارائه می‌دهد اما به این معناست که سایر وسایل نقلیه بار جذب انرژی بیشتری را در برخورد با خودروهای الکتریکی سنگین‌تر تحمل می‌کنند.

وزن خودروهای برقی به طور میانگین ۲۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از خودروهای گازسوز است زیرا باتری آنها به تنهایی می‌تواند تقریبا به اندازه یک خودروی استاندارد کوچک وزن داشته باشد. «هیئت ملی ایمنی ترابری آمریکا»(NTSB) اخیرا تأکید کرده است که بسته باتری داخل یک خودروی برقی «هامر»(Hummer) شرکت «جی‌ام‌سی»(GMC) به تنهایی ۲۹۰۰ پوند وزن دارد. این تقریبا با وزن متوسط ​​خودروی «هوندا سیویک»(Honda Civic) یکسان است.

«رائول آربلائز»(Raul Arbelaez) نایب‌رئیس مؤسسه بیمه ایمنی بزرگراه آمریکا گفت: وزن وسایل نقلیه رو به افزایش است و وقتی جرم باتری اضافی مورد نیاز برای وسایل نقلیه الکتریکی به آن اضافه می‌شود، اختلاف وزن قابل توجهی بین وسایل نقلیه بزرگ‌تر و وسایل نقلیه کوچک‌تر پدید می‌آید. هرچه جسم برخورد کرده با شما سنگین‌تر باشد، با فشار شدیدتری روبه‌رو خواهید شد.

پژوهش منتشر شده در سال ۲۰۱۱ نشان داد که به دلیل اختلاف ۱۰۰۰ پوندی بین خودروهای برقی و خودروهای استاندارد، احتمال مرگ ۵۰ درصدی در تصادف بیشتر است. با وجود این، برخی از خودروهای برقی امروزی چندین هزار پوند بیشتر وزن دارند.

همانطور که وسایل نقلیه الکتریکی رایج‌تر می‌شوند، نگرانی‌ها درباره ایمنی آنها نه فقط برای رانندگان، بلکه برای سایر افراد حاضر در جاده نیز افزایش می‌یابد. خودروهای برقی به دلیل وزن سنگین‌تر، در تصادفات ناگهانی به اندازه خودروهای گازسوز سرعت خود را کاهش نمی‌دهند و این بدان معناست که آسیب بیشتری را به سرنشینان خودروهایی دیگر وارد می‌کنند.

همچنین، این بدان معناست که وسیله نقلیه دیگر هنگام برخورد با خودروی الکتریکی سنگین، انرژی حاصل از برخورد را جذب می‌کند و شدت جراحات وارده را هنگام برخورد افزایش می‌دهد.

خودروهای برقی، خطرات بیشتری را نیز برای دوچرخه‌سواران و عابران پیاده به همراه دارند زیرا به دلیل رانندگی با سرعت‌ پایین، بی‌صداتر از خودروهای معمولی هستند و شنیدن صدای نزدیک شدن خودرو را برای عابران پیاده دشوار می‌سازند.

«جنیفر هومندی»(Jennifer Homendy) رئیس هیئت ملی ایمنی ترابری آمریکا سال گذشته گفت: من معتقدم که این امر، چالش‌های مهمی را برای ایمنی ایجاد می‌کند. تصادف یک وسیله نقلیه سبک‌تر با عابر پیاده یا دوچرخه‌سوار یا موتورسوار، نتیجه بسیار متفاوتی را به همراه خواهد داشت اما تصادف خودروی برقی به طور وحشتناکی تراژیک است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که نرده‌های محافظ ممکن است خودروهای برقی را هنگام تصادف متوقف نکنند زیرا برای مقاومت کردن در برابر نیروی اضافی ناشی از وزن خودرو طراحی نشده‌اند.

خودروسازان باید اقداماتی را انجام دهند تا مشکلات ایمنی ناشی از خودروهای برقی را برای سایر وسایل نقلیه جاده جبران کنند. از جمله این اقدامات می‌توان به تولید باتری‌ها و مواد سبک‌تر و افزودن فناوری جلوگیری از برخورد و ترمز خودکار به همه خودروهای استاندارد جدید اشاره کرد.

خودروهای برقی هنوز تنها کسری از خودروهای فروخته‌شده در آمریکا و تنها ۶.۵ درصد از کل خودروهای فروخته‌شده در ماه فوریه را تشکیل می‌دهند. این آمار برای خودروهای بنزین سوز ۸۳.۱ درصد است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چالوس یک طرفه شد
  • ثبت بیشترین تخلف سرعت در محور ارومیه- مهاباد
  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • ۲۱ میلیون تردد در جاده های استان تهران ثبت شد
  • خودروهای برقی خطرناکند؟
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهر مشهد
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهرها
  • خودروهای برقی به سرنشینان دیگر خودروها آسیب می‌رسانند
  • اعمال محدودیت‌های تردد در جاده چالوس
  • ثبت چهار میلیون و ۲۸۲ هزار تردد بین استانی در فروردین امسال