Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب« نگاهی به تاریخ و فرهنگ نهاوند از باستان تا امروز» با پژوهش و بررسی شمس‌الدین سیدان همراه با اضافات، توسط انتشارات انجمن آثار و مفاخر فرهنگی منتشر شد.

دربخشی از پیشگفتار این کتاب به قلم حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی آمده است:

«کتاب پیش‌رو اثر محققانه جناب آقای شمس‌الدین سیدان است که در راستای انجام یکی از اهداف مهم انجمن آثار و مفاخر فرهنگی یعنی شناساندن ایران و اهتمام به ایران‌شناسی، به شرح و بیان تفصیلی یکی از بلاد مهم سرزمین‌مان ایران یعنی منطقه و شهر نهاوند پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدان در این اثر نه تنها شناسنامۀ کاملی از جغرافیای نهاوند ارائه داده بلکه تاریخ آن را نیز از چند هزار سال پیش تا به امروز به‌ویژه در دوران پیش از اسلام و نیز به عنوان دروازه ورود اسلام به ایران در قرن اوّل هجری شرح داده است.

ارائه گزارشی از آداب و رسوم، شاخص‌ها و نمادهایی از زندگی اجتماعی نهاوندیان در ۵۰ سال اخیر و نیز نهاوند به روایت جغرافی‌نگاران و جهانگردان از دیگر مباحث این تألیف ارجمند است.

این اثر البته در سال ۱۳۷۹ تحت عنوان دیگر، توسط مؤسسه انتشاراتی آشتی به صورت محدود چاپ شده بود لیکن اینک با ویراستی جدید و اضافاتِ چند به علاقمندان ایرانشناسی هدیه می شود. از جناب سیدان سپاسگزارم و نیز از همکارانم در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی که این اثر را به جهان کتاب عرضه داشتند.»

پژوهشگر این اثر نیز در مقدمه خود تأکید می کند که نوشتن تاریخ های محلی در دوران بعد از اسلام در ایران اگرچه در طی سده ها مخصوصا قرون چهارم و پنجم هجری مرسوم و معمول بوده اما تعداد محدودی تا زمان حاضر در دسترس پژوهشگران و فرهنگ دوستان قرار گرفته، کتاب حاضر را نیز می توان در زمره تاریخ های محلی به شمار آورد که تاریخ نهاوند این شهر کهن در اعصار گذشته تا زمان حال را با استناد به مدارک تاریخی و باستانی بیان می کند، این نکات تاریخی برای روشن شدن گذشته این ناحیه سودمند و شامل حقایقی مخصوصا از دوره سلوکی، اشکانی، ساسانی... تا عصر حاضر است.

«سیدان» تصریح می کند که رویدادهای تاریخی شیوه زندگی از نظر اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و آداب و رسوم و باورها و اعتقادات مردم این شهر کهن را در چند دهه گذشته و حال را بر اساس آنچه به چشم خویش دیده و یا از مطلعین و معمرین شنیده است ثبت و به رشته تحریر آورده و انگیزه و هدف او از نگارش این کتاب به واسطه عشق و علاقه مفرطی است که مانند بسیاری از هموطنان و همشهریانش به سرزمین و زادگاهش داشته است و دیگر آن که چون نسل جوان به علت تحولات سریع جامعه و گسترش تکنولوژی، مهاجرت و جابجایی ها و عوامل دیگر، اغلب با زادبوم خویش بیگانه شده و در نتیجه به آنچه در پیرامون آنها از نسل های گذشته برجای مانده جبرا بی تفاوت می شوند، ناگزیر تاریخ و فرهنگ گذشته نهاوند و آداب و رسوم پسندیده گذشتگان را به نسل حاضر معرفی نموده که تاریخ و فرهنگ نهاوند در غبار زمان به دست فراموشی سپرده نشود.

جایگاه جغرافیایی نهاوند از باستان تا امروز، عجایب نهاوند، تشکیلات زمین شناسی، ناهمواری ها، آب و هوا، منابع طبیعی، جبال و حدود آن، نهاوند از دیدگاه جهانگردان خودی و بیگانه، نام و تاریخ نهاوند،مراحل ماقبل تاریخ، زاگرس و ساکنان قدیمی آن، آثار باستانی گیان، دهات از میان رفته نهاوند در عصر مادها و نهاوند در عصر هخامنشیان از جمله فصول این کتاب به شمار می روند.

کتاب« نگاهی به تاریخ و فرهنگ نهاوند از باستان تا امروز» در شمارگان ۵۰۰ نسخه و با قیمت ۱۲۰۰۰۰ تومان روانه بازار نشر شده است.

کد خبر 5300630

منبع: مهر

کلیدواژه: نهاوند کتاب و کتابخوانی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ترجمه تازه های نشر معرفی کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ادبیات دفاع مقدس کتاب ادبیات داستانی محمد مهدی اسماعیلی انتشارات سوره مهر ویروس کرونا انتشارات کتاب نیستان رونمایی کتاب دفاع مقدس جنگ تحمیلی نقد کتاب انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تاریخ و فرهنگ نهاوند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۹۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود اما تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در جلسه شورای سیاست‌گذاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: اصحاب فرهنگ و ادب دوره کم نظیری به لحاظ آمار، کمیت و کیفیت را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: خوشحال هستیم بخش مهمی از کار در اختیار تشکل‌های صنفی و فعالان با سابقه این حوزه قرار گرفته است؛ این کار متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت از این فرایند است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ایران به لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا نیست، تقریباً روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم و جشنواره‌های مختلف محلی استانی ملی و منطقه‌ای رخ می‌دهد.

اسماعیلی با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگی کشور خواهد بود، گفت: در طول یک‌سال اخیر (از نمایشگاه قبلی تا الان) تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و به همه ضعف‌ها اذعان می‌کنم اما در عین حال دوستانمان تلاش کردند وضعیت را به شکلی قابل اتکا و افتخار درآورند.

وی با اشاره به تولید کاغذ در کشور افزود: در حوزه تولید کاغذ جشن خود کفایی کاغذ کتب درسی را داشتیم و در آستانه تکمیل کارخانه پیشرفته در حوزه کاغذ هستیم که در ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است و بر همین اساس آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان هستیم و این کار را ادامه خواهیم داد.

اسماعیلی ادامه داد: ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی که به زبان اصلی تسلط دارند مورد تاکید رهبری قرار گرفته بود که برنامه ویژه‌ای برای این مهم تدارک دیده شده است.

تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم

وزیر فرهنگ گفت: امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ منتظر هستیم تأمین اعتبار لازم صورت گیرد تا حمایت‌ها علاوه بر اعضای هیئت علمی، طلاب و دانشجویان به سایر بخش‌های جامعه از جمله دانش آموزان دوره دوم دبیرستان نیز داده شود.

اسماعیلی عنوان کرد: امسال عدد قابل توجهی را به این کار اختصاص می‌دهیم و حمایت جدی اتفاق می‌افتد، دولت و مجلس کار بسیار مهمی را انجام دادند و برای اولین بار تبصره ۱۳ در حال عملی شدن است.

وی با تاکید بر اینکه اعضای ستاد برای اصحاب کتاب، فرهنگ، ادب هر نوع گشایشی را که لازم باشد پیشنهاد دهند و ما نیز تلاش می‌کنیم بخش عمده آن را انجام دهیم، گفت: شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد. با وزیر صمت صحبت کردم و آقای علی آبادی تعدادی از شرکت‌های خودروسازی را مکلف کردند تا برای بهبود در امر کتابفروشی‌های سیار در این حوزه وارد شوند.

وزیر فرهنگ گفت: تقدیر از پیشکسوتان در برنامه امسال پیش بینی شده است؛ نمایشگاه کتاب صرفاً نباید برای فروش کتاب استفاده شود بلکه باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم.

تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شود

وی افزود: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود اما تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

اسماعیلی با تاکید بر مهم بودن تبلیغات در رسانه‌ها و سطح شهر گفت: مردم باید احساس شور و نشاط فرهنگی کنند؛ مردم ایران در مورد نمایشگاه کتاب خاطره بسیار مثبت و متعالی دارند و بر همین اساس به مسائلی از قبیل حمل و نقل و مشکلات اینچنینی باید پرداخته شود.

وی افزود: هر سه نظرسنجی در مورد عملیات وعده صادق نشان دهنده احساس غرور مردم از این اتفاق بود، چه کسی فکر می‌کند در بالاترین سطح برخورد نظامی اینگونه غرور ایجاد کند؟ بازارهای اقتصادی در حال رسیدن به ثبات هستند و دولت هم با اهتمام در صحنه قرار دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نمایشگاه سال گذشته الگویی در مدیریت فرهنگی مسئله پوشش بود. امسال نمایشگاه باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل پیش رو را نشان دهد.

وی ضمن اشاره به قدردانی رهبر انقلاب در مورد اقدامات انجام شده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب پارسال، افزود: سال گذشته استقبال میلیونی مخاطبان را بدون کمترین حاشیه‌ای داشتیم؛ دشمن می‌خواهد مردم را در مقابل هم قرار دهد ولی بنا داریم در این فضا با روحیه جهادی و استفاده از ابزارهای اقناعی، تبلیغی و گفت‌وگو محور فضای مطلوبی را برای حوزه مسائل فرهنگی ایجاد کنیم و نسبت به این مسأله خیلی امیدوار هستیم.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه برای مسئله فلسطین حتماً باید رویداد تعریف کرد، گفت: نظر سنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه اگر روزانه صورت گیرد مفیدتر است این رویکرد باعث می‌شود نواقص روز اول در روز سوم نباشد و فضای پذیرش انتقاد را باز کند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه در جشنواره‌های گذشته مسابقه نقد جشنواره‌ها را برگزار کردیم و به کسانی که دقیق‌تر اشکالات را بگویند جایزه می‌دهیم، گفت: آمادگی داریم جلسه کارگروه نشر و کاغذ با حضور معاون اول رئیس جمهور را اینجا برگزار کنیم.

کد خبر 750934

دیگر خبرها

  • خبر خوب یک وزیر برای کارمندان دولت
  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • نمایشگاه کتاب تجلی عمل صالح مبتنی بر سرمایه مردم است
  • بنای  دولت تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است
  • اسماعیلی: نمایشگاه کتاب محل وفاق و گردشگری فرهنگی است
  • بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب