Web Analytics Made Easy - Statcounter

ترامپ در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز گفت: هیچ وقت شرمساری به این بزرگی برای ایالات متحده به دلیل خروج عجولانه نظامی از افغانستان توسط بایدن وجود نداشته است.

به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا در این گفتگو گفت: ایالات متحده تحت امر یک فرد بی کفایت و فاقد صلاحیت است.

وی با اشاره به حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ آن را یک روز تلخ و وحشتناک در تاریخ آمریکا دانست اما به یک هفته وحشتناک در تاریخ معاصر این کشور نیز اشاره کرد و ادامه داد: اتفاقی که همین اواخر به دست جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در افغانستان رخ داد دقیقا مشابه همانی است که ۲۰ سال قبل اتفاق افتاده و این بزرگترین شرمساری در تاریخ کشور ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ به فاکس نیوز گفت: هیچوقت چنین شرمساری در تاریخ آمریکا وجود نداشته است. دقیقا مثل این بود که ما فرار کردیم و تمامی اینها به دلیل وجود یک فرد بی کفایت به عنوان رئیس جمهوری آمریکاست.

رئیس جمهوری سابق آمریکا که با طالبان توافق کرد تا در مه ۲۰۲۱ نیروهای این کشور را از افغانستان خارج کند، همچنین ادامه داد: این چنین اتفاقی هرگز با ریاست جمهوری من رخ نمی‌داد. من حتی به این مساله فکر هم نمی‌کردم چون می‌خواستم تا اول مه از افغانستان خارج شوم و وقتی طالبان شرایط را نقض کردند، بمب بر سرشان می‌ریختم و کارهای دیگری هم انجام می‌دادم. آنها به یک شرط پای‌بند بودند و اینکه آمریکایی‌ها یا سربازان را نباید بکشند.

ترامپ افزود: ما در ۱۸ ماه حتی یک سرباز یا آمریکایی را در افغانستان از دست ندادیم و این خیلی خوب بود.

رئیس جمهوی سابق آمریکا همچنین ادامه داد:‌ طالبان هرگز نزدیک ما هم نمی‌شد. این اتفاقی که امروز شاهدش بودیم، اصلا رخ نمی‌داد و آنها جایی را هم تصرف نمی‌کردند. آنها می‌دانستند که اگر این کار را انجام دهند، آنجا را بمباران می‌کنیم. آنها این را می‌دانستند و برای همین هرگز برای پر کردن این خلا وارد عمل نمی‌شدند.

ترامپ گفت: وقتی بایدن شروع به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان کرد، ما یک زخم بزرگ را ایجاد کردیم، ما یک خلا ایجاد کردیم و طالبان برای پر کردنش آمد و ظرف ۲۴ ساعت، کنترل تمام کشور را به دست گرفت. وقتی شنیدم آنها ارتش را بیرون می‌کنند، برایم غیرقابل باور بود.

وی با اشاره به اینکه پس از ماموریت خروج نظامی آمریکا از افغانستان یکسری از شهروندان آمریکایی و متحدان افغان آنها در این کشور باقی مانده‌اند، گفت:‌ آنها هرگز نباید اول ارتش را از افغانستان خارج می‌کردند بلکه باید اول تمامی مردم را بیرون می‌آوردند. نباید حتی یک زن و یک مرد در افغانستان می‌ماند. اما ما هزاران نفر را در افغانستان جا گذاشتیم.

روز پنجشنبه کاخ سفید اعلام کرد تخلیه امن آمریکایی‌ها از کابل به قطر صورت گرفته و گفت: طالبان در این روند همکاری داشته و حرفه‌ای عمل کرده است.

اما ترامپ در واکنش به این رویکرد دولت بایدن گفت، واشنگتن احمق به نظر می‌رسد و این لفاظی‌ها را "ناراحت کننده و رقت انگیز" توصیف کرد و ادامه داد: اینها همان‌هایی هستند که برج‌های تجارت جهانی را با خاک یکسان کردند. اینها همان‌هایی هستند که با مردم غیرانسانی و خیلی بد رفتار می‌کنند. ما ۲۰ سال است که با آنها نبرد کردیم ولی حالا فکر می‌کنیم که قابل اعتماد شده‌اند.

ترامپ همچنین از بایدن بابت باقی گذاشتن ۸۵ میلیارد دلار از تجهیزات جنگی و نظامی آمریکا در افغانستان به شدت انتقاد و پیش‌بینی کرد که طالبان تجهیزات تخریب شده آمریکا را برای تعمیر به چین و روسیه می‌فرستد.

ترامپ با زیر سوال بردن این مساله که دولت بایدن یکسری هواپیمای نظامی آمریکایی را در افغانستان برجای گذاشته، گفت: ما قدرت هوایی چشمگیری داشتیم که حالا در دست طالبان است و این قابل باور نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ جو بایدن افغانستان طالبان رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۲۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد

یک سناتور دموکرات آمریکایی ارزیابی دولت بایدن درباره منطبق بودن اقدامات اسرائیل با قوانین بین‌المللی در جنگ غزه را زیر سوال برد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در پی انتشار گزارشی مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی قوانین بین‌المللی را در غزه نقض می کند، سناتور دموکرات کریس ون هولن در بیانیه‌ای، ارزیابی دولت بایدن درباره منطبق بودن اقدامات اسرائیل با قوانین بین‌المللی در جنگ غزه را مورد تردید قرار داد.

براساس یک گزارش کوتاه داخلی وزارت امور خارجه آمریکا، برخی مقامات ارشد آمریکا به آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه توصیه کردند که تضمین‌های معتبر و قابل اطمینانی از اسرائیل نیافتند که نشان دهد این رژیم از سلاح‌های آمریکایی طبق قوانین بین‌المللی حقوق بشر استفاده کرده و ممکن است قوانین بین‌المللی در غزه را نقض کرده باشد.

در این گزارش که به دست رویترز رسیده است، مقامات افزودند: برخی بخش‌های مطلوب در این وزارت‌خانه، تضمین‌های اسرائیل را پذیرفتند و برخی بخش‌های دیگر آنها را رد کردند و برخی دیگر هیچ موضعی اتخاذ نکردند.

براساس تفاهم‌نامه امنیت ملی که در ماه فوریه به امضای جو بایدن رسیده است، بلینکن باید تا تاریخ 8 مه گزارشی را به کنگره ارائه دهد مبنی بر اینکه آیا او تضمین‌های معتبری را از سوی اسرائیل یافته است که نشان دهد استفاده این رژیم از تسلیحات آمریکایی در جنگ غزه، قوانین آمریکا یا قوانین بین‌المللی را نقض کرده است.

در ارزیابی مشترک 4 اداره تحت نظر وزارت امور خارجه گفته شده که تضمین‌های اسرائیل قابل اطمینان و معتبر نیست. در این ارزیابی همچنین به 8 نمونه از اقدامات نظامی اسرائیل اشاره شده است که مقامات معتقدند سؤالات جدی را درباره نقض احتمالی قوانین بین‌المللی حقوق بشر، ایجاد کرده است.

این سناتور آمریکایی اظهار کرد این گزارش تردیدهای جدی درباره وحدت رویه در دولت بایدن برای ارزیابی عملکرد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در غزه برطبق قوانین بین‌المللی ایجاد کرده است.

در بخش دیگر این گزارش داخلی هشدار داده شده است که بلینکن با معلق کردن ارسال کمک‌های آمریکا، توانایی اسرائیل برای رویارویی با تهدیدات احتمالی بیرون از حریم هوایی خودش را محدود کرده است و مستلزم آن است که واشنگتن فروش سلاح به کشورهای دیگر منطقه در زمان حاضر و در آینده را بار دیگر مورد ارزیابی قرار دهد.

ون هولن تصریح کرد در گزارش رویترز مشخص شده که پیشنهادات اداره های ارائه دهنده این گزارش، به دلیل امتیازات سیاسی نادیده گرفته شده است.

وی تصریح کرد تصمیم برای درنظر گرفتن تطابق اقدامات اسرائیل با قوانین بین المللی، یک حقیقت و یک قانون است. این حقایق و قوانین نباید برای دستیابی به یک نتیجه سیاسی از پیش تعیین شده، نادیده گرفته شود. اطمینان ما در معرض خطری بزرگ است.

در همین حال ون هولن و برخی دیگر قانون گذاران دموکرات، جو بایدن را برای تحمیل شروط بر کمک های نظامی به رژیم صهیونیستی تحت فشار قرار داده‌اند تا این رژیم برای کاهش کشتار غیرنظامیان در غزه تحت فشار قرار گیرد. تاکنون دولت بایدن کاری در این باره انجام نداده است.

تاکنون بر اثر تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه بیش از 34 هزار نفر که بیشتر آنان زنان و کودکان هستند، جان خود را از دست داده‌اند.

مقامات آمریکا: اسرائیل قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی