Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@20:24:36 GMT

۲۵ درصد مخازن سوخت کشور خالی است

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۷۳۶۹۸

۲۵ درصد مخازن سوخت کشور خالی است

مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص تامین سوخت نیروگاه‌ها برای زمستان امسال گفت: در حال حاضر ۲۵ درصد مخازن نسبت به سال گذشته خالی است، ولی همکاری خوبی با بخش پخش و پالایش داریم تا این روز‌ها مخازن گازوئیل آماده شوند. امیدواریم پیش از رسیدن فصل سرما بتوانیم سوخت نیروگاهی را تکمیل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: در بخش گاز هم پیش بینی‌هایی صورت گرفته است که این اطمینان وجود دارد که از سوخت مطمئن تری در فصل زمستان برای نیروگاه‌ها برخوردار شویم.  

سخنگوی صنعت برق کشور با بیان اینکه امید ما به صرفه‌جویی مردم است و برای این موضوع نیز مشوق‌هایی را در نظر گرفته‌ایم و اگر مشترکان نسبت به مدیریت مصرف خود اقدام کنند، در قبوض آن‌ها پاداش مدیریت مصرف لحاظ می‌شود، گفت: مدیریت مصرف انرژی موضوعی مهم و قابل توجه است که همه مشترکان باید به آن توجه داشته باشند.

رجبی مشهدی بیان کرد: برآورد ما برای زمستان امسال این است که ۲۳۰ میلیون متر مکعب سوخت نیاز داشته باشیم، این در حالی است که اگر ما مصرف را هم قطع کنیم، ۲۱۰ میلیون متر مکعب سوخت باز هم کم خواهیم داشت.

به گفته سخنگوی صنعت برق کشور در زمستان در حدود ۵۰ درصد از سوخت مایع استفاده می‌کنیم.

این مقام مسئول اضافه کرد:  متاسفانه در زمستان سال گذشته ما به میزان ذخیره سوخت در روز رسیدیم و این در حالی است که ما باید ۴۵ روز سوخت ذخیره داشته باشیم.

رجبی مشهدی بیان کرد: نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ درصد کمبود سوخت داریم و قطعا با توجه به این آمار، تنگنا‌های تولید برق در زمستان ۱۴۰۰ دور از انتظار نیست، اما اگر ما نیروگاه داشته باشیم و یا احداث کنیم هم مشکل برق کشور حل نمی‌شود.

او افزود: حدود ۹۰ درصد تولید برق کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود که با توجه به آنکه این نیروگاه‌ها از سوخت گاز یا مایع استفاده می‌کنند، هر گونه محدودیت در تامین سوخت رسانی به نیروگاه‌ها منجر به کاهش تولید نیروگاه‌های حرارتی و در نتیجه محدودیت در تامین برق خواهد شد.

سخنگوی صنعت برق کشور در پایان بیان کرد: سال گذشته به دلیل افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، محدودیت‌هایی در تامین برق به وجود آمد که امید است امسال با تامین سوخت گاز کافی، برق بخش‌های مختلف کشور تامین شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت نیرو قطع برق سوخت رسانی سخنگوی صنعت برق کشور نیروگاه ها سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۳۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵

وزیران انرژی گروه هفت برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا در نیمه اول دهه ۲۰۳۰ به توافق رسیدند.

به گزارش ایسنا، گیلبرتو پیچتو فراتین، وزیر انرژی ایتالیا که ریاست نشست وزرای گروه هفت در تورین را برعهده داشت، گفت: یک توافق فنی وجود دارد. ما قرارداد سیاسی نهایی را روز سه شنبه امضا خواهیم کرد.

این وزیران روز سه شنبه، بیانیه نهایی حاوی جزئیات تعهد گروه هفت برای کربن زدایی از اقتصادهایشان را صادر خواهند کرد. پیچتو گفت: وزیران همچنین سرگرم بررسی محدودیت‌های احتمالی برای واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه به اروپا هستند که کمیسیون اروپا قرار است در کوتاه مدت، پیشنهاد کند. این موضوع در برنامه فنی و سیاسی گروه هفت قرار دارد.

زغال سنگ و نیروی هسته‌ای

توافق در خصوص زغال سنگ، به منزله گام قابل توجهی در مسیری است که سال گذشته در نشست اقلیمی کشورهای متحد COP۲۸ برای حذف سوخت‌های فسیلی، اعلام شده بود. زغال سنگ، آلاینده‌ترین سوخت فسیلی به شمار می‌رود.

ایتالیا در سال میلادی گذشته، ۴.۷ درصد از کل برق خود را از طریق نیروگاه‌های زغال سوز تامین کرد. این کشور قصد دارد نیروگاه‌های زغال سوز خود را تا سال ۲۰۲۵ و نیروگاه جزیره ساردینیا را در سال ۲۰۲۸ تعطیل کند.

در آلمان و ژاپن، زغال سنگ نقش بزرگتری دارد و سهم برق تولید شده با استفاده از زغال سنگ، بالاتر از ۲۵ درصد از کل تولید در سال گذشته بود.

گروه هفت در سال گذشته تحت ریاست ژاپن، متعهد شد اقدامات قاطعی به سوی حذف نیروگاه‌های زغال سوز بردارد اما ضرب الاجل مشخصی تعیین نکرده بود.

انرژی هسته‌ای و سوخت‌های زیستی، دو موضوع دیگر در صدر برنامه ایتالیا هستند و وزیر انرژی این کشور اعلام کرد هر دو سوخت در بیانیه نهایی، در میان گزینه‌های کشورهای گروه هفت ذکر خواهند شد که می‌توانند برای کربن‌زدایی تولید برق و حمل و نقل، استفاده شوند.

بر اساس گزارش رویترز، بلوک گروه هفت ممکن است ضرروت افزایش ۶ برابری ظرفیت باتری تا سال ۲۰۳۰ در مقایسه با سطح سال ۲۰۲۲ را اعلام کنند زیرا ظرفیت باتری برای ذخیره انرژی تجدیدپذیر، ضروری است.

دیگر خبرها

  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • انتقال ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌های کشور در سال گذشته
  • زیرساخت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی موجود نیست
  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد