Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@22:46:09 GMT

ورم استخوان دندان

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۷۹۱۷۲

ورم استخوان دندان

به گزارش اقتصادآنلاین، خبر خوش این است که دندانپزشک شما می‌تواند این وضعیت را از طریق اشعه ایکس معمول تشخیص دهد. ممکن است به یک متخصص عصب‌کشی برای درمان ارجاع داده شوید.

ورم استخوان چیست؟

ورم استخوان شامل رشدِ غیرعادی استخوان و ضایعه‌های اندامی است که می‌تواند منجر به التهاب دندان یا عفونت شود. همچنین به‌عنوان ورم استخوان سخت شده کانونی نیز شناخته می‌شود چراکه این وضعیت منجر به استخوان‌های سخت‌تر و چگال‌تر می‌گردد که عمدتاً به دندان‌های آسیاب در ناحیه فک شما آسیب وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشخیص ورم استخوان ممکن است به شکل سورپرایزی باشد، چراکه این وضعیت دندانی لزوماً علائم قابل‌توجهی ندارد و یک بیماری رایج شناخته نمی‌شود. بااین‌وجود، اگر دندانپزشک شما تشخیص این وضعیت را داد، پیگیری درمان‌های توصیه شده آن به‌منظور کمک به جلوگیری از آسیب دندانتان الزامی است.

علائم ورم استخوان چیست؟

برخلاف بسیاری از دیگر مشکلات دندانی، ورم استخوان عمدتاً بدون علائم است. این وضعیت معمولاً در طول ویزیت‌های روتین دندانپزشکی با اشعه ایکس مشخص می‌شود. گاهی اوقات علل زمینه‌ای ابتدایی ورم استخوان ممکن است علائمی مانند درد خفیف داشته باشد. بااین‌وجود، رشد غیرعادی استخوان معمولاً بدون یک دندانپزشک غیر قابل کشف است.

چه چیزی منجر به ورم استخوان می‌شود؟

ورم استخوان با سخت شدن غیرعادی استخوان شناخته می‌شود. سخت شدن استخوان تمایل به جمع‌شدن در یک ناحیه را دارد تا اینکه در دهان پخش شود. التهاب و عفونت عمدتاً دلایل ورم استخوان‌اند که البته به دیگر وضعیت‌های دندانی نیز ارتباط پیدا می‌کند.

التهاب مغز دندان یکی از وضعیت‌های احتمالی مرتبط با ورم استخوان است که بافت‌های درون دندان شما را تخریب می‌کند. در مجموع، ورم استخوان حدود ۴ تا ۷ درصد افراد را درگیر می‌کند. بزرگسالان جوان تا مسن‌تر بیشتر مستعد آن هستند.

بااین‌وجود با فقدان علائم، ممکن است تا زمانی که دندانپزشک آن را پیدا نکند متوجه این وضعیت نشوید. درحالی‌که به‌خودی‌خود یک وضعیت متداول نیست، ورم استخوان یکی از انواع پرتکرار ضایعه‌های مربوط به فک است.

ورم استخوان چگونه تشخیص داده می‌شود؟

برخلاف دیگر بیماری‌های دندانی که ممکن است منجر به تخریب استخوان شوند، یکی از ویژگی‌های کلیدی ورم استخوان این است که تولیدِ استخوان را نتیجه می‌دهد.

ورم استخوان معمولاً پس از یک آزمایش معمول اشعه ایکس توسط دندانپزشکتان پیدا می‌شود. اگر این بیماری التهابی دندان بر روی شما تشخیص داده شد، دندانپزشک شما ممکن است متوجه این شود که استخوان فک شما، در زیر دندان در حال چگال‌تر شدن است.

علاوه‌برآن، دندانپزشک شما درصورتی‌که در خصوص دیگر وضعیت‌های احتمالی دندانی مطمئن نباشد، ممکن است بر روی هر ضایعه استخوانی آزمایش میکروسکوپی (بیوپسی) انجام دهد. این وضعیت‌های احتمالی شمال تومور‌ها و یا رشد‌هایی در استخوان فک شما خواهد بود.

دندانپزشک ممکن است شما را به یک متخصص عصب‌کشی ارجاع دهد. نوعی از تخصص دندانپزشکی که با مشکلاتی که فضای درونِ دندان‌های شما را درگیر می‌کند سروکار دارد. آن‌ها همچنین به تشخیص درد دندان کمک می‌کنند و کانال‌های ریشه انجام می‌دهند.

ورم استخوان چگونه درمان می‌شود؟

درمان ورم استخوان بسته به علت زمینه‌ای آن دارد. دندانپزشک یا متخصص عصب‌کشی ممکن است موارد زیر را پیشنهاد دهد:

کانال ریشه که به درمان التهاب و هرگونه عفونتی دور دندانِ درگیر کمک می‌کند

آنتی‌بیوتیک برای هر عفونت موجود

کشیدن دندان درگیر درصورتی‌که آسیب دائمی به مغز دندان مدنظر باشد

رویکردِ صبر و بررسی اینکه آیا وضعیت شما پیشرفت خواهد داشت یا خیر. به‌خصوص درصورتی‌که علائم خاصی مشاهده نشود.

پژوهش‌ها نشان داده‌اند زمانی که دندان با کانال ریشه درمان می‌شود، ضایعه‌های استخوانی مرتبط با این وضعیت احتمالاً به‌مرور حل می‌شوند، و یا تا حد مطلوبی بهبود خواهند یافت. بااین‌وجود، دیگر پژوهش‌ها نشان داده‌اند که التهاب مغز دندان و آسیب ممکن است همچنان به قوت خود باقی بماند.

تفاوت میان ورم استخوان و بیش رویشِ ساروجه

همانند ورم استخوان، رویش بیش از حد ساروجه نیز منجر به درگیرشدن سطح زیر دندان می‌شود. هر دو به طور متداول دندان‌های آسیاب و پیش آسیاب حول ناحیه فک را درگیر می‌کنند

هر دو وضعیت عموماً تا بررسی آزمایش اشعه ایکس توسط دندانپزشک غیرقابل‌تشخیص هستند. اما ظاهرشان بر روی اشعه ایکس با هم تفاوت دارد. بیش‌رویش ساروجه منجر به این می‌شود که ریشه دندان بزرگ‌تر به نظر برسد درحالی‌که ورم استخوان، واکنشی در ناحیه استخوان دندان است و مستقیماً به ریشه ارتباطی ندارد.

در مرکزِ بیش‌رویش ساروجه، تولید بیش از حد ماده‌ای به نام ساروج است که ریشه‌های دندان شما را پوشش می‌دهد. این موضوع منجر به دندان‌های به‌مراتب ضخیم‌تری خواهد شد که برخی از آن‌ها به همدیگر می‌چسبند. ورم استخوان نیز می‌تواند درد‌های مزمن مغز دندان را منجر شود.

برخی از متداول‌ترین دلایل بیش‌رویش ساروجه عبارتند از:

ترومای دندان

دندانِ درگیر

التهاب (شبیه به ورم استخوان)

بیماری پاژه

بیماری تیروئید

ورم مفاصل

تب وابسته به روماتیسم

نتیجه‌گیری

ورم استخوان وضعیتی نه‌چندان متداول است که معمولاً علائم قابل‌توجهی ندارد، یا نهایتاً درد خفیفی را ایجاد می‌کند. اغلب به‌وسیله التهابات خفیف اما مزمن در دهان ایجاد می‌شود که پس از آن می‌تواند منجر به رشد غیرعادی استخوان گردد.

 دندان‌های آسیاب و پیش آسیابی بیشترین تأثیر را از این وضعیت خواهند گرفت. دندانپزشک احتمالاً ورم استخوان را پس از مشاهده تصویر اشعه ایکس تشخیص می‌دهد و ممکن است درمان کانال ریشه را توصیه کند یا احتمالاً به یک متخصص عصب‌کشی ارجاع دهد. بسته به یافته‌های آن‌ها، همچنین ممکن است رویکردِ صبر تا بررسی پیشرفت بیماری توصیه گردد.

پربیننده ترین بازگشایی مدارس منوط به واکسیناسیون دانش آموزان ثبت‌نام واکسیناسیون دانشجویان و طلاب فعال شد عوارض بعد از واکسیناسیون را بشناسیم تولید واکسن، انقلابی در درمان سرطان / موفقیت جدید شرکت بایون‌تک ۱۰۰ میلیون واکسن کرونا تا آذر امسال وارد کشور می شود

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دندان دندانپزشک شما متخصص عصب کشی بااین وجود اشعه ایکس مغز دندان بیش رویش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۹۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، مواد موجود در عسل به صورت طبیعی، دهان، دندان و روده را محافظت و ضد عفونی می کند و باعث سفیدی طبیعی دندان ها نیز می شود؛ عسل تنها ماده غذایی شیرین جهان است که علاوه بر مصرف به عنوان یک ماده غذایی بسیار لذیذ، موجب زیبایی، انرژی و شادابی نیز می شود.

بیشتر بخوانید: پرورش زنبور عسل در خراسان شمالی فایده موم عسل برای دندان

مصرف موم عسل برای پیشگیری از ایجاد پوسیدگی و پلاک دندانی سودمند است؛ غلظت های مختلف عصاره موم عسل، باعث توقف رشد و یا نابودی میکروب های اصلی ایجاد پوسیدگی و پلاک دندانی موسوم به باکتری «استرپتوکوکوس موتانس» می شوند.

قندهای موجود در عسل با شیرینی فراوانی که دارند به دندان ها هیچ صدمه ای نمی زند، بلکه می تواند آن ها را سفید و لثه ها را محکم سازد؛ چنانچه شکر مدتی در دهان بماند به وسیله باکتری تجزیه شده و موجب ایجاد اسید لاکتیک در دهان می شود که برای دندان ها مضر است، اما عسل بر خلاف شکر چون دارای یک نوع آنتی بیوتیک طبیعی است، هیچ گونه اسیدی در دهان تولید نکرده و دندان ها را ضد عفونی می کند، به همین دلیل مصرف آن برای دندان ها، به ویژه در اطفال نه تنها هیچ ضرری نداشته بلکه مفید است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229074 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • استخوان‌های لیبرال دموکراسی غرب و صهیونیسم در حال شکسته‌شدن است
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • پوکی استخوان چیست؟ + فیلم
  • دانشمندان چهره یک نئاندرتال ۷۵ هزار ساله را بازسازی کردند + عکس
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • بازسازی چهره زن عراقی از ۷۵۰۰۰ سال پیش / عکس
  • دانشمندان چهره یک نئاندرتال ۷۵ هزار ساله را بازسازی کردند
  • آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟