Web Analytics Made Easy - Statcounter

کروناویروس دلتا که پیک پنجم را در کشور رقم زد، پیکی با رکوردشکنی های پیاپی در مرگ و ابتلا بود و حالا این خیز بعد از طی روند خود در حال کاهش است، اما ارتفاع پیک به حدی بلند و البته قدرتمند بود که همچنان مرگ ها را روی آمار سه رقمی نگه داشته است...

به گزارش ایسنا، در حال حاضر در دنیا ۲۲۴ میلیون و ۶۵۳ هزار و ۷۶۶ مورد ابتلا به کووید ۱۹ شناسایی شده است که از این تعداد ۲۰۱ میلیون و ۱۹۱ هزار و ۵۲۶ نفر بهبود یافته‌اند، اما چهار میلیون و ۶۳۰ هزار و ۹۸۶ نفر نیز تاکنون با ابتلا به کرونا جان باخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشورمان نیز مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۲۷۵ هزار و ۵۶۷ نفر رسید که تا کنون ۴ میلیون ۵۳۸ هزار و ۴۱۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند، اما متاسفانه ۱۱۳ هزار و ۸۲۴ نفر از هموطنان‌مان بر اثر ابتلا به پاندمی قرن جان‌شان را از دست داده‌اند.

واکسیناسیون بیش از ۲۵ درصدی در کشور

البته باید توجه کرد که چند هفته‌ای است که در کشورمان به تبعیت از تجربه‌ای جهانی، واکسیناسیون علیه کرونا برای کنترل و مدیریت این بیماری هزار رنگ سرعت گرفته است. به طوری که در حال حاضر در کشورمان بنابر اعلام وزارت بهداشت، تا کنون ۳۳میلیون و ۹۲۷ و ۷۶ دوز واکسن کرونا تزریق شده و میزان واکسیناسیون کرونا به ۲۵.۸ درصد رسیده است.

در نقشه زیر می‌توانید وضعیت واکسیناسیون علیه کرونا در کشور را مشاهده کنید:

روند افزایشی خروج شهرها از وضعیت قرمز

به موازات سرعت گرفتن واکسیناسیون علیه کرونا و البته سیر طبیعی کاهشی بیماری، در حال حاضر از تعداد شهرهای قرمز کرونایی کاسته شده و اکنون ۱۶۸ شهر قرمز، ۲۰۹ شهر نارنجی و ۷۱ شهر زرد در کشور داریم.

باید توجه کرد که شهرهای نیر در اردبیل،  گلپایگان در اصفهان، عنبرآباد و کوهبنان در کرمان و بهاباد در یزد در وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند. از طرف دیگر اما، شهرهای آذرشهر، اسکو، جلفا، کلیبر، هـری در آذربایجـان شـرقی، پلدشـت در آذربایجـان غربـی، اردبیل، پـارس آبـاد، خلخـال، سرعین در اردبیل، بوئین و میاندشت، تیران و کرون، دهاقان، سمیرم در اصفهان، ایوان، دهلران، ملکشاهی، مهران، هلیلان در ایلام، بوشهر، تنگستان، جم، دشتستان، کنگان در بوشـهر، اسلامشهر، دماوند، شـهریار در تهـران، سامان، فارسـان، کوهرنگ در چهارمحـال و بختیاری، بشرویه، سرایان، قائنات در خراسان جنوبی، باخرز، بینـاوود، تایبـاد، تربـت حیدریـه، جـوین، کوهسـر، مشـهد، نیشابور در خراسان رضوی، اهواز، رامهرمز، کارون، مسجدسـلیمان در خوزسـتان،  آرادان، سمنان، گرمسـار، مهدی‌شـهر در سـمنان، آباده، استهبان، پاســـــــارگاد، خرامه، خـــــــرم‌بید، خفر، داراب، رستم، سرچهان، شیراز، فســـــــا، فیروزآباد، قیر و کارزین، کوه چنار، مرودشــــــت در فــــــارس، تاکســــــتان، قزوین در قــــــزوین، قم در قم،  بافت، بردسیر، بم، سیرجان، شهربابک، کرمان، منوجان در کرمان، گچساران در کهگیلویه و بویر احمد، آستانه اشرفیه، بندر انزلی، صومعه‌سرا، لنگرود در گیلان، رامسر در مازندران، شازند، کمیجان، محلا در مرکزی و  تویسرکان در همدان از وضعیت قرمز خارج شده‌اند.

البته به گفته دکتر علیرضا رییسی- سخنگوی ستاد ملی کرونا در کشور سیر نزولی بیماری آغاز شده است، اما با توجه به ارتفاع قله این پیک، این‌گونه نیست که دیگر شهر قرمز نداشته باشیم یا خیالمان خیلی راحت باشد ولی با توجه به روندی که می‌بینیم در ۲۸ استان روند نزولی شده است. همچنین در آذربایجان غربی، کرمانشاه، کردستان و زنجان هم امیدواریم سیر نزولی آغاز شود. امیدواریم تا ۳ هفته آینده میزان مرگ و میز هم به طور قابل توجهی کاهش یابد؛ البته هنوز برای دو رقمی شدن مرگ و میر زود است و نباید سهل‌انگاری کنیم.

وضعیت کرونا در هفته هشتاد و یکم در کشور روند کاهشی در ۳ شاخص بیماران سرپایی، بستری و مبتلایان

در کشورمان از ۱۲ تا ۱۸ شهریور ماه مقارن با هفته ۸۱ اپیدمی در کشور، تعداد موارد مثبت شناسایی شده، ۱۵۶۰۷۹ مورد بوده است، همچنین تعداد موارد بستری جدید ۲۶۲۰۸ مورد بوده و متاسفانه طی این مدت در کشور ۳۹۳۷ نفر جان باخته‌اند.

بر این اساس کاهش ۱۹ درصدی در تعداد بیماران مثبت سرپایی، کاهش ۱۵.۲ درصدی در تعداد بیماران بستری و  کاهش ۷.۲ درصدی در تعداد بیماران فوت شده را در هفته اخیر نسبت به هفته ماقبل شاهد بوده‌ایم.

وضعیت کرونا در استان‌های کشور

تهران

در تهران نیز در هفته اخیر، تعداد موارد مثبت شناسایی شده، ۹۶۰۶ نفر، تعداد موارد بستری جدید ۴۰۲۴ نفر و تعداد فوتی‌ها ۵۲۶ تن بوده است.

در تهران نیز کاهش ۱۹ درصدی در تعداد بیماران مثبت سرپایی، کاهش کمتر از یک درصد در تعداد بیماران بستری را شاهد بودیم، اما متاسفانه  تعداد بیماران فوت شده در هفته اخیر در تهران ۱۴.۳ درصد افزایش یافته است.

در عین حال در تهران در هفته اخیر موارد بستری تقریبا ثابت مانده، اما موارد فوت استان تهران افزایش بارز یافته است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر است.

ایلام

روند بستری استان ایلام در این هفته کاهش، اما موارد فوت افزایش یافته است. میزان بروز موارد بستری با فاصله زیاد از متوسط کشور بالاتر و میزان مرگ و میر استان مجددا از متوسط کشور بالاتر رفته است.

خراسان شمالی

در هفته اخیر روند بستری و موارد فوت کاهش یافته است. میزان بروز و میزان مرگ و میر استان با فاصله زیاد بالاتر از متوسط کشور است.

همدان

در هفته اخیر کاهش موارد بستری و افزایش موارد فوت مشاهده می شود. بروز موارد بستری از متوسط کشور بیشتر، اما میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر است.

کرمانشاه

در هفته اخیر موارد بستری افزایش بار زو فوت نیز افزایش یافته است. بروز موارد بستری با صعود بیشتر از متوسط کشور فاصله بیشتری گرفته، اما مورتالیتی استان از حد متوسط کشور کمتر است.

کردستان

در هفته اخیر موارد بستری کاهش و افزایش بارز موارد فوت مشاهده می شود. بروز موارد بستری از متوسط کشور بالاتر اما موارد فوت از متوسط کشور کمتر است.

آذربایجان غربی

در هفته اخیر موارد بستری افزایش بارز و موارد فوت کاهش را نشان می دهد. بروز موارد بستری و مورتالیتی از حد متوسط کشور بیشتر است.

قم

در هفته اخیر کاهش موارد بستری و افزایش بارز موارد فوت مشاهده می شود. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر استان از متوسط کشوری بیشتر است.  

لرستان 

موارد بستری کاهش، اما موارد فوت استان افزایش بارز یافته است. بروز موارد بستری از متوسط کشور بیشتر، اما میزان مرگ و میر استان به متوسط کشور نزدیک شده است.

اردبیل

در هفته اخیر روند بستری و فوت استان کاهش یافته است. میزان بروز و میزان مرگ و میر استان از متوسط کشور بیشتر است.

کهگیلویه و بویر احمد

روند بستری و فوت استان در هفته اخیر کاهش یافته است. بروز موارد بستری از متوسط کشور بالاتر رفته و میزان مرگ و میر از حد متوسط کشور کمی پایین تر رفته است.

چهارمحال و بختیاری

روند بستری کاهش و فوت ثابت مانده است. میزان بروز موارد بستری از متوسط کشور بالاتر و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمی بالاتر رفته است.

قزوین

موارد بستری و فوت استان در هفته اخیر کاهش یافته است. بروز موارد بستری و مورتالیتی از متوسط کشور بیشتر است.

خوزستان

موارد بستری و موارد فوت استان در این هفته کاهش یافته است. بروز موارد بستری و مرگ و میر استان از متوسط کشوری بیشتر است.

کرمان

در هفته اخیر موارد بستری استان کاهش و موارد فوت تقریبا ثابت مانده است. بروز موارد بستری بیش از متوسط کشور و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر است.

مرکزی

روند بستری در هفته اخیر کاهش و فوت افزایش بارز یافته است. بروز موارد بستری از متوسط کشور بالاتر و میزان مرگ و میر استان از متوسط کشور کمی بالاتر رفته است.

البرز

روند بستری استان در هفته اخیر کاهش و فوت افزایش بارز یافته است. بروز موارد بستری از متوسط کشور کمی بالاتر و میزان مرگ و میر نیز از متوسط کشور بیشتر است.

سمنان

روند بستری و فوت در هفته اخیر کاهش یافته است. میزان بروز موارد بستری به حد متوسط کشور نزول کرده و میزان فوت استان از متوسط کشور کمتر است.

خراسان جنوبی

در هفته اخیر موارد بستری کاهش و فوت افزایش یافته است. بروز موارد بستری به حد متوسط کشور نزول کرده و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر است.  

زنجان

در هفته اخیر روند بستری برای نهمین هفته متوالی افزایش و فوت ثابت مانده است. میزان بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر است.

اصفهان

روند بستری و فوت استان در این هفته اندکی کاهش نشان می دهد. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر است.

گیلان

روند بستری و موارد فوت استان در هفته اخیر کاهش یافته است. بروز موارد بستری از متوسط کشور کمتر شده، اما میزان مرگ و میر از متوسط کشور بیشتر است.

یزد

در هفته اخیر روند موارد بستری کاهش و فوت ثابت مانده است. میزان موارد بستری و مرگ و میر استان از متوسط کشوری کمتر است.  

مازندران

در هفته اخیر کاهش روند بستری و موارد فوت مشاهده می شود. میزان بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر استان از متوسط کشور کمتر شده است.

آذربایجان شرقی

در هفته اخیر کاهش موارد بستری و افزایش موارد فوت مشاهده می شود. بروز موارد بستری در این هفته از حد متوسط کشور کمتر، اما میزان مرگ و میر بیش از متوسط کشور بوده است.

خراسان رضوی

روند بستری و فوت در هفته اخیر کاهش را نشان می دهد. بروز موارد بستری استان از حد متوسط کشور کمتر شده ولی میزان مرگ و میر از متوسط کشور بالاتر است.

بوشهر

موارد بستری و فوت کاهش را نشان می دهد. میزان بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر شده است.  

هرمزگان

موارد بستری و فوت استان کاهش یافته است. میزان بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر شده است.

گلستان

روند بستری و فوت استان در هفته اخیر کاهش داشته است. میزان بروز بستری از متوسط کشور کمتر شده اما میزان مورتالیتی هنوز از متوسط کشور بالاتر است.

فارس

در این هفته کاهش موارد بستری و فوت استان مشاهده میشود. میزان بروز موارد بستری و میزان مورتالیتی از متوسط کشور کمتر است.

سیستان و بلوچستان

در هفته اخیر کاهش روند موراد بستری و فوت استان متوقف شده است و روندی تقریبا ثابت پیدا کرده است. بروز موارد بستری و مورتالیتی از متوسط کشور کمتر است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کرونا در ایران همه باهم علیه کرونا واکسن کرونا خیز پنجم کرونا میزان بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر فوت استان در هفته اخیر کاهش هفته اخیر موارد بستری بالاتر و میزان مرگ و میر متوسط کشور بیشتر درصدی در تعداد بیماران روند بستری و فوت استان بستری و فوت استان کاهش موارد بستری موارد بستری و فوت هفته اخیر روند بستری و موارد فوت افزایش یافته موارد بستری کاهش حد متوسط کشور موارد فوت استان ثابت مانده بستری کاهش تعداد موارد بالاتر رفته بستری استان نشان می دهد فوت افزایش وضعیت قرمز کاهش و فوت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۴۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید

دو مقاله در مجله انجمن پزشکی کانادا، مروری مختصر از این بیماری بسیار عفونی ارائه می‌دهد.

در حالی که افزایش موارد ابتلا به سرخک در کانادا نیز به تازگی گزارش شده است، بسیاری از پزشکانِ کانادایی ممکن است تجربه مستقیم با تشخیص و درمان سرخک نداشته باشند زیرا این کشور در سال ۱۹۹۸ میلادی به وضعیت حذف سرخک دست یافت.

پزشکان تاکید دارند افزایش فعالیت ویروس سرخک در جهان و در کانادا یادآور اهمیت ایمن سازی افراد علیه این بیماری است. از این رو روال منظمِ واکسیناسیون‌های معمول دوران کودکی از جمله سرخک که در طول همه گیری کووید-۱۹ نادیده گرفته شد باید فورا مورد بررسی قرار گیرند.

دکتر «سارا ویلسون»، یک پزشک در انتاریو، می‌گوید: پزشکان باید هنگام ارزیابی بیماران به ویژه آن هایی که سابقه سفر داشته‌اند یا کسانی که احتمالا در معرض شیوع محلی این بیماری قرار گرفته اند، هشیار باشند.

سرخک یکی از مسری ترین بیماری های عفونی تنفسی است. افراد مبتلا به سرخک دچار تب، سرفه، آبریزش بینی و ورم ملتحمه می شوند. همچنین بثوراتی که از روی صورت شروع و در سراسر بدن پخش می شود، حدود چهار روز بعد از ابتلا ممکن است ایجاد شود.

عوارض عفونت سرخک در ۳۰ درصد موارد گزارش شده است. اینها می توانند شامل عفونت گوش، ذات الریه، عوارض بارداری و عوارض عصبی از جمله آنسفالیت باشند. سرخک همچنین می تواند موجب نقص ایمنی ثانویه موقت شود. بیشتر موارد سرخک در کانادا در افراد واکسینه نشده به ویژه کودکان رخ می دهد.

با توجه به عفونی بودن سرخک، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید در صورت ارجاع موارد مشکوک برای ارزیابی یا آزمایش، با رعایت اقدامات پیشگیرانه با مراکز مراقبت بهداشتی تماس بگیرند تا اطمینان حاصل شود که از اقدامات مناسب پیشگیری و کنترل عفونت برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران، استفاده می شود.

با وجود برنامه‌های موثر واکسیناسیون، شیوع سرخک در کشورهای مختلف در حال افزایش است که بر نیاز به افزایش تلاش‌های واکسیناسیون تاکید می‌کند. راهنمای واکسیناسیون کانادا تجویز واکسن‌های سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) را برای همه افراد در کانادا با برنامه‌های دز مشخص توصیه می‌کند.

برای مسافرت کردن یا زمان شیوع این بیماری، واکسیناسیون MMR می‌تواند فراتر از برنامه‌های استاندارد انجام شود؛ با دستورالعمل‌هایی که برای تسریع واکسیناسیون و پیشگیری پس از مواجهه ارائه شده است. بزرگسالان فاقد ایمنی سرخک یا سوابق واکسیناسیون نیز می توانند یک تا دو دز واکسن MMR را بسته به سن، سابقه سفر و عوامل خطر دریافت کنند. واکسن MMR ایمن و موثر است. با این حال، افراد مبتلا به نقص ایمنی یا زنان باردار نیاز به بررسی دقیق دارند. از این رو ایمنی جمعی از طریق واکسیناسیون انبوه بسیار مهم است.

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

واکسن سرخک مؤثر و بی خطر است. با این حال افرادی که دچار نقص ایمنی هستند یا زنان باردار، قادر به دریافت آن نیستند و بنابراین ایمنی جمعی از طریق واکسیناسیون انبوه، بسیار مهم است.

پزشکان می‌گویند به افرادی که دو دُز واکسن سرخک دریافت نکرده‌اند، توصیه می‌شود مراقب باشند به این بیماری مبتلا نشوند.

متخصصان تاکید دارند اگر نمی‌دانید که آیا ایمنی کافی در برابر سرخک دارید یا خیر، به شما توصیه می‌شود که آزمایش آنتی‌بادی را در مراکز پزشکی انجام دهید و تأیید کنید که آیا واکسیناسیون ضروری است یا خیر.

علاوه به این، هنگامی که به کشورهای خارجی و مناطقی سفر می‌کنید که موارد بیشتری از ابتلا به سرخک در آن ها گزارش شده است به شما توصیه می‌شود پس از بازگشت به کشور خود، وضعیت جسمانی‌تان را به دقت بررسی کنید.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، این مقاله مشخص می‌کند چه کسانی باید واکسن را خارج از برنامه توصیه شده معمولی دریافت کنند، به ویژه کودکانی که در برابر عوارض سرخک آسیب پذیر هستند.

این مطلب همچنین راهنمایی‌هایی را برای بزرگسالان ارائه می دهد تا یک دز یا بیشتر از این واکسن را بسته به سال تولدشان دریافت کنند.

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

سرخک درمان خاصی ندارد اما برای کاهش تب بیمار از استامینوفن و ایبوپروفن استفاده می‌شود. برخی تحقیقات هم تأثیر خفیف ویتامین آ در کاهش علائم و کاهش مرگ و میر مبتلایان به سرخک را نشان داده‌ است.

برخی افراد هم ممکن است به سینه‌پهلو و بیماری‌های عفونی مبتلا شوند که در آن صورت داروهای آن بیماری‌ها برایشان تجویز خواهد شد.

به گفته متخصصان، دوره نهفتگی به‌ طور میانگین ۱۴ روز است و چهار روز پس از بروز راش‌ها قابلیت سرایت دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • روند افزایشی دما در سمنان
  • تداوم روند افزایشی دمای هوا در اردبیل/هفته‌ای بدون بارش داریم
  • کاهش ۱۰ درصدی میزان حوادث ناشی از کار در سیستان و بلوچستان
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌های استان نسبت به متوسط دوره آماری بلند مدت
  • روند دمای هوای استان قم تا پایان هفته افزایشی است
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید