Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@22:20:33 GMT

آتشفشان های فعال ایران + عکس

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۸۵۰۵۳

آتشفشان های فعال ایران + عکس

کشور ایران دارای کوه های بسیار زیادی است که در بین آن، 10 کوه آتشفشانی وجود دارد.

به گزارش برنا؛ این 10 کوه آتشفشانی کشور ما در حال حاضر فعال هستند. تمام این 5 کوه در حالت فعال قرار ندارد، بلکه بعضی از آن ها نیز نیم فعال هستند. کوه های آتشفشانی به هنگام فوران آتش می توانند جزو خطرناک ترین پدیده های طبیعی قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کوه دماوند

کوه دماوند بزرگترین کوه ایران و دارای بزرگترین آتشفشان کشور است. این کوه در شمال کشورمان و در استان مازندران قرار دارد. ارتفاع کوه دماوند حدود 5610 متر است. کوه دماوند به دلیل قرار گرفتن در 70 کیلومتری شهر تهران گردشگران زیادی را در ایام مختلف به خود جذب می کند. کوه دماوند از معدود کوه هایی است که آتشفشان های چینه ای دارد. علاوه بر مردم عادی کوه دماوند تفرجگاه کوهنوردان داخلی و خارجی است. دماوند جز آتشفشان های فعال ایران است.

مختصات کوه دماوند

این کوه در حال حاضر در دسته کوه هایی قرار میگیرد که آتشفشان فعال دارد. سفر به این کوه به شما ثابت می کند که یک کوه آتشفشان به چه شکل می تواند باشد. اگر به ضلع جنوبی این کوه بروید  می توانید مشاهده کنید که از دهانه این آتشفشان گازهایی در می آید. یخ بسته شدن دهانه این کوه می تواند گواه خوبی بر این موضوع باشد. طبق گفته دانشمندان در سال 1386 از قله کوه دود و بخار هایی در می آمد که شاهدان می گفتند امکان فعال شدن آتشفشان وجود دارد. خوشبختانه به دلیل بارش های شدید چند سال اخیر و نفوذ باران بر درون قله باعث شده این آتشفشان غیر فعال شود طبق گفته دانشمندان  دماوند یک آتشفشان خفته ای است که امکان هر موقع فعال شدن را دارد.

کوه سبلان

کوه سبلان یکی از بزرگترین کوه های ایران است. این کوه بعد از کوه دماوند و علم کوه رتبه سوم بزرگترین کوه کشورمان را دارد. کوه سبلان در استان اردبیل و در شمال غرب کشور ایران قرار گرفته است. ارتفاع این کوه حدود 4811 متر است. در دهه گذشته کوه سبلان به عنوان یکی از آثار ملی طبیعی ایران به ثبت رسیده است. کوه سبلان به دلیل آب گرم و طبیعی که دارد در فصل تابستان گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. همچنین به دلیل طبیعت زیبای این کوه مردم زیادی مشتاق سفر به این منطقه هستند.اغلب گردشگران کوه سبلان از شهر های مختلفی همچون: سبلان اصلی، سبلان کوچک، کوه سلطان، آغان داغ به این منطقه می آیند. در اطراف کوه سبلان چشمه گوگرد هایی وجود دارد که دارای حرارات بسیار زیادی می باشند.

طبق گفته شاهدان در سال 1392 در مسیر جاده مشکین شهر یکی از قله کوه سبلان دو و بخار هایی را از خود خارج می کرد. با این موضوع احتمالا تغییراتی در ترکیب بخارات و دما رخ داده است. طبق گفته دانشمندان احتمال فعال شدن هر لحظه این آتشفشان وجود دارد. زمین شناسان نیز درباره این مسئله و آتشفشان های فعال ایران نظراتی را ارائه داده اند. زمین شناسان آتشفشان سبلا را مانند آتشفشان دماوند و سایر آتشفشان های فعال ایران میدانند زیرا این کوه در وضعیت فعالیت فومرولی است. فومرول همان گاز های آتشفشانی و آب های گرمی است که از دهانه آتشفشان ها منتشر می شود. این گازها، گازهایی هستند که احتمال دارد بعد از هزاران سال دوباره فعالیت داشته باشند.

کوه تفتان

کوه تفتان در جنوب شرقی زاهدان قرار دارد. ارتفاع این کوه 3940 متر است که در ارتفاع حدود 4110 از سطح دریا قرار دارد. نام دیگر تفتان مکان گرما است. تفتان تنها کوه آتشفشانی فعال در ایران است که چهار قله و سه دهانه آتشفشان دارد. کوه تفتان دارای آتشفشان بسیار بزرگی است که تا شمال کشور پاکستان ادامه دارد. مردم زاهدان این کوه را تپت صدا میزنند و به این نام میخوانند و می نویسند. کوه تفتان دارای قله های زیادی است که یکی از این قله ها  چهل تن نام دارد. از این قله دود و بخار های زیادی خارج می شود.  دلیل اصلی نامگذاری این  کوه به تفتان این است که مردم 40 نفر از مردم زاهدان در این قله اصلی گم شده اند به همین دلیل نام این قله بزرگ را تفتان نامیدند.

کوه تفتان یکی از کوه هایی است که معمولا کوهنوردان در آن به ورزش می پردازند. طبق گفته زمین شناسان آتشفشان تفتان یکی از آتشفشان هایی است که در کشور ایران فعالیتش بسیار بالا  می باشد و در هر لحظه ممکن است زمین لرزه بزرگی را ایجاد کند. تفتان جز  آتشفشان های فعال ایران است.

 

کوه بزمان

کوه بزمان یکی از کوه های جوان ایران است که تا به حال هیچ فوران آتشفشانی انجام نداده است این کوه در استان سیستان و بلوچستان و  در 110 کیلومتری شمال غرب ایرانشهر و جنوب غربی کوه تفتان واقع شده است .  ارتفاع این کوه از سطح دریا حدود 3501 متر است. ارتفاع خود کوه بزمان حدود 3490 متر است. طبق گفته زمین شناسان قله های این آتشفشان مملو از بخارات دی اکسید هستند. در واقع آتشفشان بزمان مانند آتشفشان دماوند چینه ای است. کوه بزمان جزو آتشفشان های فعال ایران قرار میگیرد ولی همانطور که گفته شد تاکنون فورانی انجام نداده است.

سهند

سهند نام یکی دیگر از آتشفشان های فعال ایران است. سهند قله ای است که در استان آذربایجان شرقی قرار دارد. این رشته کوه دارای قله های متعددی است که ارتفاع 3000 متری دارد. بلندترین قله رشته کوه سهند قوچ گلی داغ می باشد که 3710 متر ارتفاع دارد. رشته کوه سهند به دلیل این که طبیعت بسیار زیباییش به عروس کوه های ایران مشهور است. سهند بیشتر شهرت خود را مدیون چمن زار هایی است که آن را پوشیده شده اند. این رشته کوه دارای آتشفشان بسیار بزرگی است که در 45 کیلومتری تبریز قرار  گرفته. علاوه بر این آتشفشان عظیم آتشفشان های کوچکی نیز در این رشته کوه  وجود دارد که تا مرز ارمنستان امتداد دارند. آتشفشان سهند تا به امروز در چند مرحله فعالیت داشته است یه همین دلیل آ« را در دسته آتشفشان های فعال ایران قرار داده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دماوند استان مازندران شهر تهران استان اردبیل طبیعت جاده زمین گاز جنوب شرقی پاکستان استان سیستان و بلوچستان استان آذربایجان شرقی ارمنستان آتشفشان ایران دماوند کوه آتشفشان های فعال ایران کوه آتشفشان زمین شناسان کوه دماوند کوه سبلان کوه تفتان طبق گفته رشته کوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۵۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۲۰ واحد تولیدی و فعال استان بوشهر در نمایشگاه ایران اکسپو

به گزارش خبرنگار مهر، علی باستین شنبه شب در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: امروز هشتم اردیبهشت، افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران است که در این نمایشگاه، شرکت‌ها و تولیدکنندگان از ۷۰ کشور جهان شرکت دارند و شرکت‌های بوشهری نیز با کیفیت خوبی حضور پیدا کرده‌اند.

وی افزود: ۲۰ واحد تولیدی و فعال اقتصادی بویژه در حوزه صادرات‌محور از استان بوشهر در این نمایشگاه مشارکت دارند.

معاون اقتصادی استاندار بوشهر خاطر نشان کرد: از نکات مهم این نمایشگاه، حضور استان در توسعه زنجیره ارزش محصولات راهبردی از جمله آبزیان و خرما است.

باستین تصریح کرد: در ۲ سال اخیر در تکمیل زنجیره ارزش محصولات راهبردی اقدامات ارزشمندی در استان انجام شده و امیدوارم با تداوم این روند شاهد بهبود تولید و اشتغال باشیم.

وی اضافه کرد: از تجار و بازرگانان استان بوشهر می‌خواهم که ضمن ارائه توانمندی‌های استان بوشهر، از توانمندی‌های سایر کشورها نیز بازدید و از نقاط قوت آنها نهایت بهره را ببرند.

معاون اقتصادی استاندار بوشهر ابراز داشت: برپایی نشست‌های دوجانبه با شرکت‌های داخلی و خارجی از دستاوردهای این نمایشگاه است.

وی یادآور شد: سال گذشته، در حاشیه این نمایشگاه با هیأت اقتصادی روسیه نشست‌هایی برگزار و یک هیأت اقتصادی و بازرگانی نیز از بوشهر به روسیه اعزام و در ارتباط با تبادل تولیدات، رایزنی خوبی انجام شد.

کد خبر 6090443

دیگر خبرها

  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • حضور ۲۰ واحد تولیدی و فعال استان بوشهر در نمایشگاه ایران اکسپو
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • مدیریت بحران شهرستان تفتان در خصوص وضعیت جوی اخطاریه صادر کرد
  • بازدید مدیرکل راه و شهرسازی استان از پروژه‌های نهضت ملی مسکن شهرستان تفتان
  • بازدید فرماندار تفتان از خسارات بارندگی و سیل بخش گوهر کوه، تفتان جنوبی
  • برگزاری جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در بام ایران