Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ویتامین D۳ از بزرگترین ویتامین‌های محلول در چربی است که از طریق غذا، نور خورشید و مکمل‌ها وارد بدن می‌شود و در نتیجه هرگونه بیماری مختل کننده جذب چربی، میزان جذب ویتامین دی از طریق غذا را کاهش داده و احتمال فقر ویتامین دی را افزایش می‌دهد.

جلوگیری از پوکی و نرمی استخوان، کمک به جذب کلسیم و افزایش میزان فسفر و منیزیم، تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از برخی بیماری‌ها از جمله ام اس از تاثیرات و فواید این ویتامین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق برخی گزارش‌ها، ویتامین D خطر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را کاهش می‌دهد، اما هنوز شواهد علمی کافی برای اثبات این موضوع وجود ندارد.

میزان ویتامین دی در بدن از طریق یک آزمایش خون ساده قابل اندازه گیری است، در سال‌های اخیر انجام این آزمایش با توجه به افزایش سطح آگاهی مردم درباره اهمیت این ویتامین در بدن و نقش آن در جلوگیری از برخی بیماری ها، افزایش چشمگیری یافته است.

جالب است بدانیم که نور خورشید از حدود ساعت ۱۰ صبح تا ۳ بعدازظهر منبع اصلی این ویتامین است و همچنان که ما انسان‌ها با قرار گرفتن در برابر نور خورشید ویتامین D را از این منبع بزرگ تامین می‌کنیم طبیعی است میوه‌ها و سبزیجاتی هم که زیر نور خورشید رشد می‌کنند، مقداری از این ویتامین را در خود ذخیره دارند.

گفته می‌شود فقر ویتامین دی به خصوص در زنان و کودکان کشورمان بین ۷۰ تا ۸۵ درصد است، با توجه به این مساله و همچنین توجه بیشتر به ویتامین دی در این روز‌های کرونایی در این مطلب قصد داریم مواد غذایی که حاوی این ویتامین ارزشمند هستند را مورد بررسی قرار دهیم.

آجیل‌های حاوی ویتامین دی

آجیل‌ها دارای منبع غنی ویتامین دی هستند، از جمله دانه سویا که علاوه بر موثر بودن در سلامتی پوست و مو، ویتامین دی فراوانی نیز دارد.

بادام درختی نیز دارای ویتامین دی است البته اگر تبدیل به شیر بادام شود مقدار این ویتامین در آن افزایش می‌یابد.

بادام زمینی نیز سرشار از ویتامین دی است؛ البته مقدار این ویتامین به آب و هوای منطقه‌ای که در آن به عمل می‌آید، بستگی دارد.

برگه زردآلو نیز ویتامین D زیادی دارد و مصرف آن می‌تواند برای سلامت استخوان‌ها مورد توجه قرار گیرد.

گردو نیز دارای ویتامین دی است البته روغن گردو ویتامین دی بیشتری دارد.

فندق هم به عنوان یکی از آجیل‌های خوشمزه، حاوی ویتامین دی است.

مواد غذایی حاوی ویتامین دی

حال به سراغ سایر مواد غذایی حاوی این ویتامین می‌رویم. ماهی تن، جگر گوساله، زرده تخم‌مرغ، ماهی ساردین، میگو، کره، شیر سویا، خاویار، ماهی سالمون (منظور از سالمون قزل آلای سالمونی نیست)، روغن کبد ماهی (به شکل روغن یا کپسول)، سوشی، پنیر سوئیسی و همچنین پنیر بز از منابع غذایی تامین این ویتامین به شمار می‌روند.

قارچ نیز به شرط رشد کردن زیر نور خورشید، منبع خوبی برای تامین ویتامین دی به شمار می‌رود.

با توجه به اهمیت این ویتامین، غنی کردن مواد غذایی مورد توجه خیلی از دولت‌ها قرار گرفته است تا از این طریق کمبود ویتامین دی تا حدودی جبران شود.

از جمله این مواد غنی شده می‌توان به شیر، آب میوه‌ها و غلات غنی شده با ویتامین دی اشاره کرد که قطعا گزینه مناسبی هستند و ضروری است این مساله مورد توجه جدی‌تر از سوی مسئولان و مردم قرار گیرد.

چه افرادی در معرض کمبود ویتامین D هستند

افرادی که به هر دلیل، زیاد به بیرون از خانه نمی‌روند، افرادی که باید به صورت مطلق در خانه یا بیمارستان استراحت کنند و افرادی که بیشتر سطح بدن شان را با لباس پوشانده اند بیشتر در معرض کمبود این ویتامین هستند و لازم است تحت نظر و با مشورت پزشک از قرص‌های ویتامین دی مصرف کنند.

اما سخن پایانی اینکه با وجود معرفی مختصری از مواد غذایی دارای ویتامین دی باید اذعان کرد که همچنان منبع اصلی تامین ویتامین دی، نور خورشید است به طوری که ۲۰ دقیقه ماندن در زیر نور آفتاب وسط ظهر (۱۰ صبح تا ۳ بعدازظهر) نیاز روزانه ما به این ویتامین را تأمین می‌کند و هیچ کدام از مواد غذایی در این موضوع نمی‌توانند با خورشید رقابت کنند.

 

منبع: برنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویتامین d ویتامین دی مواد غذایی ویتامین دی مواد غذایی نور خورشید ویتامین D

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۲۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟

کمتر کسی می‌داند که برخی مواد غذایی برای صبحانه مناسب نیستند، چون نباید با معده‌ی خالی خورده شوند.

به گزارش روزیاتو، در ادامه ابتدا از مواد غذایی‌ای خواهیم گفت که باید از خوردن آن‌ها با معده‌ی خالی پرهیز کنید و بعد از آن، مواد غذایی‌ای را معرفی خواهیم کرد که می‌توان آن‌ها را با معده خالی خورد.

مواد غذایی که نباید آن‌ها را با معده خالی خورد ۱- شیرینی‌های درست شده با خمیر پای و خمیر هزارلا

مواد غذایی خمیرمایه دار باعث تحریک جداره‌ی معده می‌شوند و ممکن است باعث نفخ شوند.

۲- شیرینی و شکلات

خوردن مواد غذایی قندی باعث بالا رفتن سطح انسولین در بدن می‌شود، امری که فشار زیادی به پانکراس که هنگام صبح تازه بیدار و فعال شده، وارد می‌کند. این امر می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری دیابت شود.

۳- ماست و دیگر محصولات لبنی تخمیری

اگر با شکم خالی ماست بخورید، اسید معده باکتری‌های مفید لاکتیک اسید درون ماست را از میان می‌برد؛ بنابراین خوردن ماست با معده‌ی خالی فایده‌ای برای بدن ندارند.

۴- گلابی

فیبر خام درون گلابی می‌تواند به غشای مخاطی ظریفی معده‌ی خالی صدمه بزند.

۵- گوجه فرنگی

گوجه فرنگی حاوی مقادیر زیادی تانیک اسید است که اسیدیته‌ی معده را افزایش می‌دهد. این امر می‌تواند منجر به زخم معده شود.

۶- خیار و دیگر سبزیجات سبز رنگ

سبزیجات خام مملوء از اسید‌های آمینه هستند. با این حال، اگر با معده‌ی خالی خورده شوند می‌توانند باعث سوزش معده، نفخ و شکم درد شوند.

۷- موز

اگر با معده‌ی خالی موز بخورید این کار باعث افزایش شدید میزان منیزیم موجود در خون می‌شود. این امر می‌تواند به قلب صدمه بزند.

۸- ادویه جات

غذا‌های تند می‌توانند باعث تحریک شدن غشای مخاطی معده و وارد شدن صدمه به آن شوند و میزان تولید اسید معده را افزایش دهند، مسأله‌ای که عامل بسیاری از اختلالات دستگاه گوارش است.

۹- نوشیدنی‌های گازدار سرد

مصرف نوشیدنی‌های گازدار در زمان صبح می‌تواند باعث وارد شدن آسیب به غشای مخاطی معده شود و خونرسانی به معده را کاهش دهد. درنتیجه، مواد غذایی با سرعت کمتری هضم خواهند شد.

۱۰- مرکبات

مرکبات سرشار از اسید میوه هستند. این میوه‌ها اگر با معده‌ی خالی خورده شوند می‌توانند باعث سوزش معده شوند و همینطور ریسک گاستریت یا همان التهاب معده و حتی زخم معده را افزایش دهند.

مواد غذایی که می‌توانید آن‌ها را با معده خالی بخورید ۱- جو دو سر

جو دو سر یک لایه‌ی محافظ به دور جداره‌ی معده ایجاد می‌کند که جلوی آسیب رساندن اسید معده به دیواره‌های این اندام را می‌گیرند. جو دو سر همچنین حاوی فیبر محلول در آب است که برای کاهش سطح کلسترول مفید است.

۲- گندم سیاه

گندم سیاه دستگاه گوارش را با ملایمت تحریک می‌کند. این ماده غذایی منبع بسیار خوبی نیز برای پروتئین، آهن و ویتامین است.

۳- فرنی آرد ذرت

فرنی آرد ذرت به از میان رفتن سموم و فلزات سنگین از سیستم بدن کمک می‌کند و به جمعیت میکروفلور دستگاه گوارش (میکروب‌های مفیدی که به طور طبیعی در دستگاه گوارش وجود دارند) تعادل می‌بخشد و سیری طولانی مدتی نیز ایجاد می‌کند.

۴- جوانه گندم

۲ قاشق غذاخوری جوانه گندم نزدیک به ۱۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به ویتامین E و ۱۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به فولیک اسید را تأمین می‌کند. این ماده غذایی همچنین به دستگاه گوارش می‌کند عملکرد درستی داشته باشد.

۵- تخم مرغ

پژوهش‌ها نشان داده مصرف تخم مرغ برای صبحانه می‌تواند میزان کالری دریافتی روزانه را به میزان چشمگیری کاهش دهد.

۶- هندوانه

خوردن هندوانه با معده‌ی خالی، بدن را از مقدار مناسبی آب برخوردار می‌کند. به علاوه، هندوانه به دلیل داشتن لیکوپین فراوان برای سلامت چشم‌ها و قلب هم مفید است.

۷- بلوبری

پژوهش‌ها می‌گوید مصرف منظم بلوبری باعث بهبود حافظه و تنظیم فشار خون و سرعت سوخت و ساز بدن می‌شود، به ویژه اگر برای صبحانه مصرف شود.

۸- نان غلات کامل بدون خمیرمایه

کربوهیدرات و دیگر مواد مغذی موجود در این نوع نان‌ها برای بدن ضروری هستند. بهترین زمان برای مصرف این نوع نان صبح زود است.

۹- آجیل

آجیل اگر برای صبحانه مصرف شود باعث بهبود سلامت گوارشی می‌شود و سطح pH درون معده را متعادل می‌کند.

۱۰- عسل

عسل به بیدار و فعال شدن بدن در زمان صبح کمک می‌کند و به سیستم بدن قدرت و انرژی می‌بخشد. این ماده غذایی همچنین فعالیت مغزی را بهبود می‌بخشد و میزان تولید هورمون شادی بخش ِ سروتونین را افزایش می‌دهد.

دیگر خبرها

  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • پوستکوعلو: اهمیت رویارویی با آرسنال برای جلوگیری از اوج‌گیری رقیب‌ اصلی‌مان را درک می‌کنیم
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • تمجید دل‌پیرو از بلینگام: جود استثنایی است
  • معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی