Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-28@21:15:40 GMT

سینمای ایران قدرتی از جنس دهه ۶۰ لازم دارد

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۲۸۵۷

سینمای ایران قدرتی از جنس دهه ۶۰ لازم دارد

یک کارشناس سینما در رادیو گفتگو گفت: باتوجه‌به نوسانات بازگشایی و تعطیلی سینما‌ها و احتمال وقوع پیک ششم در آبان‌ماه، در این زمینه نیازمند ورود قدرتمندانه دولت به سبک دهه ۶۰ هستیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حسین سلطان محمدی کارشناس، پژوهشگر، نویسنده و منتقد سینما با برنامه «گفتگوی فرهنگی» به مناسبت روز سینما در مورد ارزیابی عملکرد دولت دوازدهم در حوزه سینما و چشم‌انداز آن در دولت سیزدهم مصاحبه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در مورد وضعیت فعلی سینمای ایران گفت: پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب، سینما از لحاظ تولید برقرار است و هنرمندان در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و در دولت سیزدهم باید به قوانین جدیدی توجه شود.

سلطان محمدی با بیان اینکه در مورد قانون جامع سینما به سرانجام قاطعی نرسیدم ادامه داد: فعلاً باید به قانون بنیادی تأسیس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متکی شویم و در توزیع آثار فرهنگی همه جوامع را در نظر بگیریم.

این کارشناس سینما تصریح کرد: باتوجه‌به نوسانات بازگشایی و تعطیلی سینما‌ها و احتمال وقوع پیک ششم در آبان‌ماه، در این زمینه نیازمند ورود قدرتمندانه دولت به سبک دهه ۶۰ هستیم درحالی‌که در حال حاضر این حوزه در دست صنوف است.

وی با بیان اینکه سینماگران به یک سیستم اقتدارآمیز نیاز دارند اظهار کرد: در این وضعیت هنوز به تصمیمی برای چگونگی نمایش آثار نرسیده‌ایم و با ورود دخالت دولتی، نظمی بر این حوزه حکم‌فرما خواهد شد.

سلطان محمدی در مصاحبه با رادیو گفتگو، سالن را از ویژگی‌های بنیادین سینما دانست و خاطرنشان کرد: در بسیاری از حوزه‌ها دولت باید باتوجه‌به قدرت خود وارد شود و آثار را به جوامعی ببرد که امکان فروش عمومی دارد.

این منتقد ضمن تاکید بر سرمایه‌گذاری دولت برای نمایش آثار در جوامع خارجی ادامه داد: باید پتانسیل‌ها را شناسایی کرد و مکان‌های عرضه نمایش را ارائه دهیم و برای سینما‌ها نیز معافیت مالی و سهم دولت را کاهش داد.

وی ضمن اشاره به ویژگی‌های بارز فیلم ایرانی در جشنواره‌های خارجی بیان کرد: در کشور‌های مختلف باید ذائقه جامعه مخاطب شناخته شود و آثار را به‌درستی در بین کشور‌ها توزیع کرد و پیش از آن روی ویژگی‌های فیلم‌ها دقت داشته باشند.

سلطان محمدی با بیان اینکه در حوزه سینما دچار تداخل شده‌ایم اظهار کرد: دولت باید دقت کند و در مقابل برخی هیاهو‌ها جبهه نگیرد و لذا در بحث اکران عام با ویژگی‌هایی که مربوط به کشور خودمان است، اقدامات لازم را انجام دهد.

این نویسنده ضمن تاکید بر نظارت محترمانه وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: باید نظارت‌ها از قبل یک‌دست شود و در اعمال برخی قواعد از جانب سینمایی‌ها همکاری صورت گیرد و در این صورت می‌توان نسبت به وزارت فرهنگ دولت سیزدهم امیدوار بود و برای عبور از کرونا باید اقتدار قدیمی را وارد میدان کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سینما تلویزیون نقد سینمایی سینمای دهه 60 سلطان محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۲۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم

احمد راستینه، نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس در مورد دادن زمین و تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: یکی از قوانین ویژه که نقش مشارکتهای مردمی در آن دیده شده است نهضت ملی مسکن است.  آنچه امسال به عنوان سال مشارکتهای مردمی در جهش تولید انتطار می رود اتفاق بیفتد در  عرصه مسکن است.

وی اظهار کرد: در عرصه مسکن  هرچه به سمت خودمالکی حرکت کنیم دولت تصدی گری اش را کم کند و بسترهای لازم را برای دادن تسهیلات و عرضه زمین به مردم برای مشارکت مردم فراهم کند زودتر می توانیم مشکل مسکن را حل کنیم.

نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:  انتظار می رود دولت در سال جاری با آزادسازی اراضی، زمین مورد نیاز را در اختیار مردم قرار دهد. باید بستر سازی لازم برای آزادسازی تسهیلات جهت خود مالکی مردم در بحث نهضت ملی به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: هرچه نقش مردم را در ساخت و ساز مسکن فراهم کنیم ‌و موانع سر راه آنها برای ساخت مسکن را برداریم اهداف قانون جهش تولید مسکن نیز محقق می شود.

گفتنی است، تقویت مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن باعث مشارکت بیشتر جامعه، همکاری و خلاقیت در فرآیند توسعه می شود. با مشارکت ساکنان در برنامه‌ریزی، طراحی و ساخت خانه‌های خود، دولت‌ها می‌توانند از دانش، مهارت‌ها و منابع جمعی جامعه بهره ببرند که منجر به راه‌حل‌های مسکن پایدارتر، مقرون به صرفه‌تر و از نظر فرهنگی مناسب‌تر می‌شود. این رویکرد مشارکتی نه تنها افراد را برای شکل دادن به محیط زندگی خود توانمند می کند، بلکه حس اتحاد، همکاری و مسئولیت مشترک را در بین اعضای جامعه تقویت می کند.

نقش دولت در ترویج مالکیت شخصی و مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن ضروری است، زیرا شامل فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، مشوق‌ها و چارچوب‌های نظارتی برای حمایت از طرح‌های مسکن فردی و اجتماعی است. با تسهیل دسترسی به تسهیلات بانکی برای توسعه مسکن، دولت‌ها می‌توانند به افراد کمک کنند تا وام‌ها، تأمین مالی و کمک برای ساخت یا خرید خانه‌هایشان را تأمین کنند. علاوه بر این، با تخصیص زمین یا منابع برای مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن، دولت ها می توانند فرصت هایی را برای افراد ایجاد کنند تا فعالانه در فرآیند توسعه شرکت کنند، فضاهای زندگی خود را سفارشی کنند و در عرضه کلی مسکن مشارکت کنند. مهم ترین وظیفه دولت در این راستا، ایجاد بسترهای لازم را برای دادن تسهیلات بانکی ساخت مسکن و عرضه زمین به مردم برای مشارکت مردم است. یکی از مصداق های تحقق مشارکت مردم در اقتصاد در ساخت مسکن ویلایی به دست مردم اتفاق می افتد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • آخرین امتیازهای میلاد عبادی‌پور در روسیه به درد نخورد
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»