Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-28@22:01:08 GMT

مبارزه همه جانبه با فساد

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۴۶۹۱

پرویز سروری در یادداشتی نوشت: پی‌ریزی مشارکت میان قوه‌ای و نظارت عمومی، راهکاری جامع است که با تأکید بر پیشگیری، قادر است بسیاری از ریشه‌ها و عوامل فساد را شناسایی و در همان مراحل نخست، ریشه‌کن کند.

خبرگزاری میزان _ پرویز سروری در روزنامه حمایت نوشت: مطالبات و انتظارات به‌حق جامعه در خصوص مقابله با مفاسد، به‌ویژه فساد اقتصادی در فرمان ۸ ماده‌ای رهبر معظم انقلاب موسوم به «منشور مبارزه با مفاسد اقتصادی» تجلی‌یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این رهیافت، کشور ما نه‌تن‌ها تشنه فعالیت‌های اقتصادی سالم، سرمایه‌گذاری مطمئن و ایجاد اشتغال است و این امور به شفاف بودن و سلامت ساز و کار‌های اداری، صداقت متصدیان مالیاتی و همه عواملی بازمی‌گردد که به‌نوعی در اطمینان‌بخشی و تأمین فضای اطمینان‌بخش در این راستا دخیل هستند.

از طرفی، یکی از شاخصه‌های مهم ارتقای اعتماد عمومی به حاکمیت، برخورد منسجم، هماهنگ، یکپارچه، قاطع و جدی با زیرساخت‌ها و عوامل فساد در دستگاه‌های مختلف است. یعنی همان رویکرد تحولی در قوه قضاییه به سایر قوا امتداد یابد و به مرحله اجرا درآید. درصورتی‌که این قاعده موردتوجه جدی قرار نگیرد، اعتماد عمومی و سرمایه‌های اجتماعی تضعیف‌شده و در میان‌مدت و بلندمدت حتی می‌تواند به امنیت ملی آسیب وارد کند.

تجربه برنامه‌های موفق مقابله با فساد نشان داده که عامل اصلی موفقیت، وجود یک اراده مشترک و قوی در تمام سطوح است. مفهوم این اراده، عبارت است از تعامل همه چهره‌های تأثیرگذار و مسئولان در دستگاه‌های مختلف. آنچه در این میان اهمیت دارد آن است که راهبرد‌های مقابله با فساد یک امر فرا قوه‌ای است و همیاری سه قوه برای تبدیل کردن تهدیدات به فرصت‌ها و نقاط ضعف به نقاط قوت، لازمه موفقیت در این مأموریت بزرگ به شمار می‌رود. از سوی دیگر، فقدان راهبرد مقابله با مفاسد و نبود چارچوب‌های مشخص در سیاست‌گذاری‌ها منجر به هوشمند شدن و رشد فساد اقتصادی خواهد شد و مقابله با آن را درنهایت بسیار دشوار می‌کند.

یکی از اقدامات مؤثر دستگاه قضا، تشکیل معاونت پیشگیری از وقوع جرم بوده تا از این طریق، بستر‌های فساد را شناسایی و نسبت به کاهش جرم و ارتکاب آن پیشگیری به عمل آورد. قوه قضاییه موفق شده در این زمینه، گام‌های بلندی بردارد و اعتماد به عدلیه و نظام را افزایش دهد، اما همه این اقدامات به‌تن‌هایی منجر به نتیجه نمی‌شوند چراکه سایر دستگاه‌ها و قوا باید در کنار قوه قضاییه پای کار بیایند تا بتوانیم شاهد کاهش وزن فساد باشیم.

به این مفهوم که قوه مجریه با همراهی مجلس شورای اسلامی و دیگر نهاد‌های متولی باید بر مبنای نظارت و مدیریت، همواره زیرمجموعه‌های خود را پایش کنند تا اساساً فساد، فرصت عرض اندام نداشته باشد. قطعاً در گذشته شاهد کم‌کاری‌های از سوی دستگاه‌های اجرایی بودیم و تبعات آن را امروز در افزایش پرونده‌ها قضایی شاهدیم.

این در حالی است که گلوگاه‌های فسادی که رئیس قوه قضاییه روز گذشته خواستار حذف آن شدند در چند مورد کلان خلاصه می‌شود و هر کدام از آن‌ها در صورت مسدود نشدن، هزاران مشکل و معضل ایجاد می‌کنند. ایشان به‌عنوان نمونه به تخلفاتی اشاره کردند که در حوزه زمین و واگذاری‌های بی‌ضابطه اتفاق افتاده و پرونده‌های قطوری را تشکیل داده است. بانک، گمرک، خصوصی‌سازی، نظام مالیاتی و اداری و ... مواردی دیگری از این دست هستند که سرمنشأ و گلوگاه مفاسد بی‌شمار به حساب می‌آیند و به دلیل گستردگی و موارد متعدد، مهار فساد در آن‌ها نیازمند مشارکت همه دستگاه‌های ذی‌ربط است. از این طریق، هزینه ارتکاب به جرائم افزایش‌یافته و موارد آن با کاهش روبرو می‌شود.

یکی از این موارد که باید موردتوجه جدی قرار گیرد، نظارت درون‌سازمانی بر پایه قوانین به شمار می‌رود. از نگاه کلان، نظارت‌های این‌چنینی مانع از نقض قانون و درنتیجه بروز تخلفات می‌شود و اگر این تمرکز و پایش در دستگاه‌های اجرایی نهادینه شود، می‌توان به فروکش کردن کمی و کیفی مفاسد امیدوار بود. عدلیه از این جهت که در ایستگاه پایانی قرار دارد و با انبوهی از پرونده‌های ناشی از بی‌توجهی‌ها و غفلت‌ها در مبادی مواجه است، بار‌ها به این گلوگاه‌ها و بستر‌های فسادزا اشاره‌کرده و آن‌ها را معرفی نموده است. به همین دلیل، در کنار قوه قضاییه، دستگاه‌های اجرایی نقش کلیدی را ایفا می‌کنند و شرایط اجرای قوانین را باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی نمایند که موضوع رصد و نظارت به یک مؤلفه دسته چندم تقلیل پیدا نکند و بار آن بر دوش قوه قضاییه نیفتد.

ضمن اینکه نباید به صدا‌هایی که هنگام برخورد با معترضان بلند می‌شود، توجه کرد. ثروت و قدرت، هر کدام به‌تن‌هایی باعث فساد می‌شوند و در صورت ترکیب این دو، ضریب مفاسد افزایش می‌یابد. قطعاً مجموعه‌ها و افرادی که از این ناحیه، متحمل ضرر‌های هنگفت می‌شوند، ساکت نمی‌نشینند و از طریق برخی قلم به مزد‌ها و رسانه‌های استیجاری، تلاش می‌کنند با جوسازی و سیاه نمایی، مانع از برخورد‌های قانونی شوند. متأسفانه این حربه در برخی موارد، جواب داده و باعث مسکوت ماندن تحقیقات در دستگاه‌های مختلف شده است.

درباره کارکرد نهاد تقنینی نیز روشن است که مجلس شورای اسلامی در تهیه و تدوین قوانین و اصلاح قوانین موجود به‌نحوی‌که قوانین قدیمی و متناقض با راهکار‌های پیشرفته جایگزین شوند، نقش بسزایی دارد. نمایندگان می‌توانند دولت جدید را از این رهگذر، یاری کنند و از سوی دیگر، نقش نظارتی خود را نیز به انجام برسانند؛ و بالاخره این‌که برای مؤثر واقع شدن و نهادینه شدن مبارزه با پدیده شوم فساد، ضروری است که یک نگاه کاملاً قانونی، حرفه‌ای و به دور از شائبه‌های سیاسی حاکم شود و با دربرگیری منافع همه اقشار جامعه، زمینه نظارت همگانی و استفاده از نظرات مردمی را نیز فراهم کرد. به بیان گویاتر، پی‌ریزی مشارکت میان قوه‌ای و نظارت عمومی، راهکاری جامع است که با تأکید بر پیشگیری، قادر است بسیاری از ریشه‌ها و عوامل فساد را شناسایی و در همان مراحل نخست ریشه‌کن کند.

بیشتر بخوانید: ایستگاه اول مبارزه با فساد

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: روزنامه حمایت قوه قضاییه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: روزنامه حمایت قوه قضاییه قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۴۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم در مبارزه با فساد کارنامه خوبی ارائه دهد

ایسنا/مازندران نماینده ولی فقیه در مازندران از مهمترین مطالبات امور را مبارزه به فساد یاد کرد و گفت: باید با فساد در هر شکل و جایی مبارزه شود و بساط این منکر در تمام ادارات جمع شود زیرا بسیاری از مشکلات مملکت ناشی از تشکیل باندهای فساد و اشخاص فاسد است لازم است دولت سیزدهم در مبارزه با فساد کارنامه خوبی ارائه کند.

آیت الله محمدباقر محمدی لائینی ۷ اردیبهشت در نماز جمعه ساری، با دعوت به تقوای الهی، اظهار کرد: با تقوای الهی می‌توانیم از یاران واقعی امام زمان (عج) باشیم.

وی با اشاره به اینکه ۴۸ هزار شهید، ۱۱۲ هزار جانباز و آزاده و چندین برابر این میزان ارتش جمهوری اسلامی تقدیم انقلاب اسلامی کرده است، افزود: ارتش که متعلق به طاغوت بود بعد از جمهوری اسلامی به انقلاب پیوست و تاکنون در تمام صحنه‌های انقلاب اسلامی نقش آفرینی می‌کند.

خطیب نماز جمعه ساری به روز ملی خلیج فارس اشاره کرد و گفت: خلیج فارس متعلق به ایران اسلامی است و دشمنان درصدد تغییر نام و هویت این منطقه هستند که قطعا به جایی نمی‌رسند.

آیت الله لائینی از مهمترین مطالبات امور را مبارزه به فساد یاد کرد و ادامه داد: باید با فساد در هر شکل و جایی مبارزه شود و بساط این منکر در تمام ادارات جمع شود زیرا بسیاری از مشکلات مملکت ناشی از تشکیل باندهای فساد و اشخاص فاسد است.

وی با توصیه بر اینکه مسئولان و آحاد مردم باید مواظب باشند که آلوده به فساد نشوند تا با این منکر مبارزه کنند، تصریح کرد: اهل فساد ابتدا افراد پیرامون خود را به حاشیه می‌برند تا اهداف خود را اجرا کنند.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به اینکه هر از گاهی گزارشی مبنی بر فساد از مسئولان مربوطه می‌خواهیم، گفت: در این دولت باید مبارزه با فساد به طور جدی انجام شود تا کارنامه خوبی ارائه کند.

نماینده ولی فقیه در مازندران با گرامیداشت روز جهانی کارو کارگر، بیان کرد: شعار امسال جهش تولید با مشارکت مردم است برای تحقق این شعار باید کارگران مورد توجه قرار گیرند.

این مسئول ادامه داد: از همه کارگران به طور عام، کشاورزان، زنان و مردانی که برای معیشت، اقتصاد، رفاه و خدمت به خلق کار جهادی می‌کنند قدردان هستیم.

امام جمعه ساری با گرامیداشت سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری که  روز معلم نامگذاری شد، گفت: از جامعه فرهنگیان و معلمان قدردانیم که تربیت کنندگان سرمایه‌های واقعی جامعه هستند.

وی با تذکر به آموزش و پرورش، حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها، افزود: کرسی معلمی باید از شایستگی‌های خاصی باید برخوردار باشد و هرکسی صلاحیت نشستن بر این جایگاه را ندارد زیرا فرزندان و نسل آینده در اختیار معلمان قرار می‌گیرند.

نماینده ولی فقیه در مازندران با اشاره به سالروز شهادت آیت‌الله شیخ عباسعلی سلیمانی، اظهار کرد: جای دارد از شهید سلیمانی که در سنگر نماز جمعه، خطابه و نمایندگی ولی فقیه سالیان سال معلمی کردند یاد کنیم که در حوزه فرهنگ و دین تلاش چشمگیری داشتند.

آیت‌الله محمدی لائینی به روز ملی ورزش زورخانه‌ای و باستانی اشاره کرد و گفت: ورزش یک سرمایه است که منش پهلوانی را در جامعه ترویج می‌کند.

وی با اعلام اینکه بعد از نماز عصر امروز راهپیمایی علیه رژیم صهیونیستی انجام می‌شود تا با این اقدام جنایاتی که در غزه انجام می‌گیرد را محکوم کنیم، خاطرنشان کرد: تا زمانی که ظالم به ظلمش ادامه می‌دهد باید از مظلوم حمایت کنیم. در همین راستا عملیات «وعده صادق» با افتخار انجام شد که دنیا را از نظر بعد علمی و فناوری مبهوت کرد.

لائینی افزود: ملت ایران مصمم‌تر از گذشته هستند تا اسرائیل غاصب را از روی زمین بردارند و قدس شریف را آزاد کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است
  • معلمان و کارگران، افسران جنگ فرهنگی و اقتصادی هستند
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • جذب نیروی بومی در صنایع شهرستان جم بسیار پایین است
  • دولت سیزدهم در مبارزه با فساد کارنامه خوبی ارائه دهد