Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@02:57:06 GMT

حفظ جمعیت روستایی در گروی تامین آب و اقتصاد پویاست

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۱۴۴۴۲

حفظ جمعیت روستایی در گروی تامین آب و اقتصاد پویاست

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، « علی نیکزاد» عصر سه شنبه  در پنجمین گرامیداشت ملی جنگل بانان و جان نثاران منابع طبیعی که در محل این سازمان برگزار شد، افزود : تخلیه روستاها به معنای ایجاد ۱۳ تا ۱۵ میلیون نفر حاشیه نشینی در کشور است.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر روستاها توجیه اقتصادی نداشته باشند مردم در آنها نخواهند ماند که البته نشانه آن هم جمعیت ۷۵ درصدی روستایی در اوایل انقلاب و کاهش آن در زمان حال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیکزاد با بیان اینکه روستاییان اکنون نیازمند امکاناتی همچون آب، وسایل ارتباطاتی، تسهیلات مسکن و راه هستند اظهارداشت: در صورت اختیار به طور حتم بودجه قابل توجهی را برای طرح آبخیزداری و آبخوان داری باید اختصاص داد زیرا از این طریق می توان آب مورد نیاز بخش کشاورزی را تامین کرد.

وی درخصوص وضعیت شغلی جنگلبانان گفت: امروز نیروی شرکتی به معنای برده داری نوین است یعنی افراد با با قرارداد سفید بدون امنیت شغلی فعالیت می کنند، درحالی که دولت باید همه را مثل هم ببیند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی می تواند فارغ التحصیلان منابع طبیعی را به کار گیرد افزود: این وزارتخانه ۱۳۵ میلیون هکتار اراضی منابع طبیعی را در اختیار دارد که می تواند برای احیای این اراضی با تعهد گرفتن از فارغ التحصیلان رشته کشاورزی آن را در اختیار این افراد قرار دهد.

وی اجرای طرح کاداستر را مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت: از دولت های گذشته تاکنون قرار است طرح کاداستر اراضی کشاورزی به اتمام برسد اما همچنان این مهم رخ نداده است.

به گزارش ایرنا، در این مراسم که با حضور وزیر جهاد کشاورزی و علی نیکزاد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، شبکه رادیویی منابع طبیعی و آبخیزداری در چهار استان کشور افتتاح و همچنین از کارت ویژه ضابطان قضایی برای جنگلبانان رونمایی شد.

در این مراسم ۱۷ جنگلبانان و جانثاران نمونه و همچنین از خبرنگاران ریحانه یاسینی و مهشاد کرمی تقدیر به عمل آمد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی سیدجواد ساداتی نژاد یگان حفاظت سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی سیدجواد ساداتی نژاد یگان حفاظت سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری وزارت جهاد کشاورزی سیدجواد ساداتی نژاد یگان حفاظت سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۴۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت:محصولات فرعی جنگلی و مرتعی نیشابور به ویژه گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی نیازمند توجه، حفاظت بیشتر و بهره‌برداری اصولی هستند. در حالیکه محصولات جنگلی و مرتعی نیشابور رو به نابودی هستند.
حسین سهرابی افزود: بهره‌برداری و استحصال محصولات فرعی جنگل‌ها و مراتع از دیرباز مورد توجه بوده است. امروزه نیز این محصولات نقش مهمی در جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور‌های دارای اکوسیستم‌های جنگلی و مرتعی ایفا می‌کنند.
وی گفت: در کشور ما با توجه به تنوع شرایط اقلیمی گونه‌های مختلف محصولات از جنگل‌ها و مراتع قابل استحصال بوده و تاثیر بسزایی در اقتصاد خانوار‌های بهره‌مند از این منابع دارد.
سهرابی افزود: طی سال‌های گذشته نادیده گرفتن بهره‌برداری صحیح از جنگل‌ها و مراتع و محصولات فرعی حاصل از آن همراه با افزایش جمعیت و تقاضای بیشتر از یک سو و نیز بروز خشکسالی‌های متوالی از سوی دیگر سبب انحطاط و در معرض خطر جدی قرار گرفتن این سرمایه‌های باارزش ملی شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: مهم‌ترین مسأله در بهره‌برداری این محصولات تناسب تولید و برداشت است که باید به نحوی صورت گیرد که آسیبی به رویشگاه‌ها وارد نشود و دوام بقای این گونه‌های مرتعی و جنگلی حفظ شود.
وی افزود: هرگونه بهره برداری و برداشت از محصولات فرعی مرتعی و جنگلی تنها با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در قالب طرح مصوب با اولویت دارندگان پروانه چرای دام و بهره‌برداران عرفی مطابق قوانین و مقررات مجاز است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: بهره‌برداری از محصولات مرتعی نیشابور از جمله آنغوزه شیرین، باریجه، کلپوره، کنگر، ریواس، موسیر، آویشن (کاکوتی)، چای چوپان، سریش، بومادران، زیره سیاه، وشاء- کتیرا، همچنین انواع میوه و گل درختان جنگلی بادام جنگلی (کوهی)، پسته جنگلی، بنه، میوه زرشک وحشی، سماق، زالزالک و میوه نسترن وحشی به طورکلی ممنوع و غیر قانونی است.

دیگر خبرها

  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • تأمین آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی