Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@12:19:34 GMT

تقریب مذاهب اسلامی جزو نگاه تربیتی دانشگاه است

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۸۲۰۰

تقریب مذاهب اسلامی جزو نگاه تربیتی دانشگاه است

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، جلسه هم‌اندیشی مسئولان دفاتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی صبح ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۰ به ریاست محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور حجت الاسلام عبدالکریم بی‌آزارشیرازی مؤسس دانشگاه مذاهب اسلامی، علی سروری مجد مشاور ریاست و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان های دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام سیدحامد علم الهدی مدیرگروه تخصصی تقریب مذاهب اسلامی، مولوی سیدیحیی فاضلی و رؤسای دفاتر تقریب مذاهب استان ها به میزبانی واحد مشهد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طهرانچی در این نشست با بیان اینکه بسیار خوشحالم که فرصتی به دست آمد تا در این جلسه حضور یابم و سیاست های دانشگاه آزاد اسلامی را در حوزه تعلیم و تربیت مورد بازنگری قرار دهیم، گفت: حضور حجت الاسلام بی آزار شیرازی و همراهی ایشان با مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی برای ما بسیار ارزشمند است و از حضور ایشان در جلسات توانمندسازی و بازآموزی استفاده می‌کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در حوزه تعلیم و تربیت به شدت با تحولات اجتماعی و جهانی مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه تاکنون در بازآموزی و توانمندسازی معلمان و اساتید غفلت شده؛ اما حوزه علوم پزشکی تجربه موفقی در این زمینه دارد، به طوری که پزشکان و کادر درمان به صورت مرتب در جلسات بازآموزی و آشنایی با جدیدترین موضوعات پزشکی شرکت می‌کنند و به همین دلیل اطلاعات و دانش آنها به روز است. دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارد تا تجربیات موفق علوم پزشکی را در علوم انسانی و دیگر حوزه‌ها تسری دهد.

وی با اشاره به تفاوت جایگاه انسان در نگاه قرآن و غرب، تصریح کرد: انسان براساس تعریف قرآن خلیفه الله است، اما غرب می‌گوید انسان شهروند است و ارتباط آن با خدا را نادیده می‌گیرد و تلاش دارد تا مقام خلیفه الهی را به شهروندی تقلیل دهد و برای این هدف نیز برنامه دارد، به طوری که پس از انقلاب صنعتی در مرحله اول، بحث شهروند فرهنگی را مطرح کردند و پس از  آن در عصر سرمایه‌داری و امپریالیسم، شهروند فرهنگی را به شهروند اجتماعی تبدیل کردند. از سال ۱۳۸۹ نیز ایده جهانی سازی و جهان شبکه‌ای توسط آمریکا مطرح شد که منجر به تبدیل شهروند اجتماعی به شهروند جهان شبکه‌ای شد. 

نقش راهبری و راهنمایی اساتید و معلمان در آموزش باید حفظ شود

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: حسین کمال بهاء‌الدین وزیر آموزش مصر در کتاب «ملیت در جهان بی هویت» عنوان می‌کند که آموزش تنها راه نجات از جهانی سازی است. به همین دلیل است که اروپا طی یک سال و نیم گذشته و در پاندمی کرونا، مدارس و دانشگاه های خود را تعطیل نکرد و حتی کشور چین نیز تنها یک ترم دانشگاه‌ها را به دلیل شیوع کرونا تعطیل کرد و پس از آن دانشگاه‌ها به صورت حضوری در حال برگزاری است؛ اما آموزش در ایران به سرعت به فضای مجازی منتقل شد.

وی افزود: سؤالی که مطرح می‌شود این است که دانشگاه آزاد اسلامی در پدیده جهان شبکه‌ای می‌خواهد پیرو باشد یا تأثیرگذار؟ پاسخ این است که ما به دنبال ایجاد ارتباط بین زندگی در فضای مجازی و فضای حقیقی هستیم و معتقدیم که آموزش ها باید روابط حقیقی داشته باشد و نقش راهبری و راهنمایی اساتید و معلمان در آموزش را حفظ و ارتباطات استاد و شاگردی را احیا کنیم. تنها راه نجات از جهان شبکه ای این است که به اصل خود یعنی قرآن کریم و نگاه توحیدی رجعت کنیم. 

طهرانچی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت توجه دانشگاه به موضوع تقریب مذاهب پرداخت و گفت: تقریب مذاهب جزو نگاه تربیتی دانشگاه است و یکی از وظایف دانشگاه آزاد اسلامی کادرسازی در جامعه است که یکی از مؤلفه های آن ارتباط با همسایگان و کسانی است که در اجتماع با هم زندگی می کنند. دانشگاه های ما باید نسبت به موضوعات تقریبی حساس باشند، چرا که در غفلت ما دانشگاه MIT که سرآمد در حوزه فنی و مهندسی است، تحقیقات گسترده ای در حوزه تقریب مذاهب اسلامی انجام داده، به طوری که این دانشگاه در سال ۲۰۱۹ تحقیقی درباره اربعین انجام داد که در آن ۱۷۰ سؤال از ۲ هزار زائر ایرانی و ۲ هزار زائر عراقی درباره مسائل دینی پرسیده شد تا بتوانند رابطه این مذهب در ایران و عراق را تحلیل کنند. 

وی با تأکید بر اینکه دانشگاه اجتماعی باید مقوم توسعه و پیشرفت حوزه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و فناورانه باشد، خاطرنشان کرد: تربیت اجتماعی یکی از مؤلفه های دانشگاه است و در حدیث معروفی که در آن، دوران تربیت به سه دوره هفت ساله تقسیم شده، دوره سوم که دوران وزارت جوان است، در عصر جدید این تربیت به دانشگاه سپرده شده است. بنابراین دوران چهار ساله کارشناسی را می توان دوره تربیت اجتماعی و مهارتی دانست. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه محل تربیت تخصصی، مهارتی و اجتماعی است، گفت: مگر می شود دانشگاه محل تربیت اجتماعی باشد و به موضوع تقریب توجه نکند، چرا که بخشی از تربیت اجتماعی به تربیت تقریبی بین المذاهب باز می گردد. 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به آموزه های دینی اسلام مبنی بر توجه به مودت، خاطرنشان کرد: عنصر مودت در ارتباطات اجتماعی مانند سیمان بین دو آجر است و در فرهنگ سازمانی، اجتماع، خانواده، اداره شهر و دانشگاه باید مودت حاکم باشد. همانطور که خداوند در قرآن می فرمایند: «ذَٰلِکَ الَّذِی یُبَشِّرُ اللَّهُ عِبَادَهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ ۗ قُلْ لَا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَیٰ». 

طهرانچی با تأکید بر اینکه عداوت، جامعه را از هم گسیخته و مودت، جامعه را جمع و متحد می‌کند، گفت: برای آنکه مودت در جامعه شکل بگیرد، نیاز به نمادهایی است که راهپیمایی اربعین حسینی یکی از این نمادها و مظهر یکپارچگی اجتماعی است که افراد در طول این مسیر فقط با «إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَیٰ» و نام زائر و خادم شناخته می شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در اداره دانشگاه باید نظرات خود را از قرآن بگیریم و همچنین در بحث جهان شبکه ای برای همه مخاطبان «الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَیٰ» را پیاده کنیم تا بتوانیم نظام یکپارچه اجتماعی را تقویت کنیم. دانشگاه آزاد اسلامی این موضوع را به عنوان یک برنامه ملی دنبال می کند. 

افتتاح ۱۸ دفتر تقریب مذاهب در دانشگاه آزاد اسلامی

در ابتدای این جلسه، دکتر سروری مجد نیز با اشاره به فعالیت های دفاتر تقریب مذاهب استانی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: ایجاد دفاتر تقریب مذاهب اسلامی در استان های مرزی و تلفیقی از دو سال گذشته در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفت و بحمدالله تا امروز ۱۸ دفتر تقریب مذاهب اسلامی افتتاح شده است. 

وی افزود: ریل گذاری که در دو سال گذشته صورت گرفت، راهگشای فعالیت دفاتر تقریب مذاهب اسلامی شده و امروز شاهد برگزاری اولین نشست حضوری مسئولان دفاتر تقریب مذاهب هستیم. تلاش داریم که در هفته وحدت برنامه های ویژه و درخور توجه ای در حوزه تقریب مذاهب اسلامی برگزار کنیم. 

حجت الاسلام سیدحامد علم الهدی نیز در سخنانی، گفت: ماه آینده مناسبت میلاد پیامبر اعظم (ص) و هفته وحدت را در پیش داریم و دفاتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی، همایش ها، سخنرانی ها و برنامه های مفصلی را برای این ایام در نظر گرفته و امیدواریم بتوانیم مفاهیم تقریبی را به جامعه منتقل کنیم. 

وی تأکید کرد: همانطور که دکتر طهرانچی در سخنان خود اشاره کردند، شیعیان و اهل تسنن نمادها و اشتراکات زیادی از جمله قرآن کریم، پیامبر اعظم(ص)، کعبه و قبله مسلمین را دارند که می تواند منجر به تحکیم مودت بین المذاهب اسلامی شود. 

مولوی سیدیحیی فاضلی نیز با ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه در راستای تقریب و وحدت اسلامی، گفت: رسول مکرم اسلام می فرمایند «اگر کسی از امت من «لا اله الا الله محمد رسول الله» بگوید وارد بهشت می شود» و این وجه اشتراک بزرگ بین اهل سنت و اهل تشیع است، اما پیامبر اکرم(ص) در جای دیگری می فرمایند که «امت من ۷۳ فرقه و گروه می شوند که همه آنها در جهنم هستند، مگر امت واحد.» علما در تحلیل این دو حدیث می گویند که اسلام دارای دو امت دعوت و اجابت است که امت دعوت تمام کسانی هستند که پس از پیامبر می آیند و امت اجابت کسانی هستند که به کلمه «لا اله الا الله محمد رسول الله» اعتقاد دارند و گوینده آن هستند. 

در ادامه این جلسه سلطانعلی میر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان و مسئول دفاتر استانی این دانشگاه و حجت الاسلام والمسلمین پورعلی مسئول دفاتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی به نمایندگی از مسئولان دفاتر تقریب مذاهب به تشریح عملکرد دفاتر متبوع خود پرداخته و برنامه های هفته وحدت را تشریح کردند. 

همچنین در ادامه این نشست، جلسه شورای واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی به ریاست طهرانچی برگزار و برنامه راهبردی عملیاتی ۵ ساله دانشگاه آزاد اسلامی تشریح و بررسی شد. 

انتهای پیام/

کد خبر: 1111327 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دفاتر تقریب مذاهب اسلامی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تربیت اجتماعی جهان شبکه ای حجت الاسلام دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۸۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین + فیلم و عکس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجموعه بسیج دانشجویی با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسفراین اقدام به برگزاری اردوی جهادی یک‌روزه در مناطق محروم روستای «زاری» از توابع شهرستان اسفراین کرد.

در این اردوی جهادی چند تن از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسفراین، استادان و ۲۰ دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسفراین به مدت یک روز در کارگروه‌های تعلیم و تربیت، فرهنگی و بهداشت با هدف توسعه فرهنگ محرومیت‌زُدایی بین جوانان و ایجاد روحیه سازندگی و امید در مردم و پویاسازی مدارس مشغول به فعالیت شدند.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند
  • بابل قهرمان مسابقات بدمینتون منطقه ۳ دانشگاه آزاد شد
  • نخستین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی آغاز به کار کرد
  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین + فیلم و عکس
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • تسلیت دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت درگذشت ماموستا ملااحمد فخری
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است