Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی گفت: از جمله غزل‌های معروف شهریار می‌توان به «علی‌ای همای رحمت» و «آمدی جانم به قربانت» اشاره کرد. شهریار نسبت به حضرت «علی (ع)» ارادتی ویژه داشت و همچنین شیفتگی بسیاری نسبت به حافظ داشت.

اسماعیل امینی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون روز بزرگداشت شعر و ادبیات پارسی گفت: نامگذاری روز شعر و ادبیات پارسی در سالروز درگذشت محمد حسین شهریار بوده که با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ملی شعر و ادب پارسی، نامیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا ادامه داد: نکته قابل توجه در روز شعر و ادبیات پارسی این است که ما تا چه اندازه به اهمیت ادبیات واقفیم؛ برخی افراد شعر و ادبیات پارسی را در حد یک هنر می‌پندارند و از کارکرد‌های آن بی اطلاع هستند در حالی که شعر و ادبیات پارسی علاوه بر بیان تاریخ کشور ما، حافظ هویت این کشور در مقاطع سخت بوده است به عنوان مثال زمانی که ایران مورد حجوم مغول‌ها قرار گرفت این شعر و ادبیات پارسی بود که انسجام کشور را حفظ کرد.

امینی به کار کرد‌های دیگر ادبیات پارسی اشاره و اظهار کرد: بخش اعظم معارف و اندیشه‌های فلسفی ما از طریق شعر به جامعه منتقل شده و می‌شود لذا این دستاورد‌ها را نمی‌توان تنها مختص یک قوم یا ملیت دانست بلکه برخی از این دستاورد‌های ادبی متعلق به تمام مردم دنیا است از سوی دیگر مفاهیم و اندیشه‌هایی که در ادبیات پارسی بکار گرفته شده است گنجینه‌ای ارزنده از اخلاق و ادب محسوب می‌شود که هر ملت یا کشوری از آن بهره‌مند نیست.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

وی ویژگی‌های زبان پارسی را برشمرد و تاکید کرد: ادبیات پارسی دارای بیش از ۴۰ هزار نسخه خطی از گذشته است که اندیشه‌های فرهیختگان گذشته را در قالب ادبیات پارسی با خود به امروز و آینده انتقال می‌دهد این مهم در مقایسه با برخی از ملل نیز بی نظیر محسوب می‌شود لذا به جرات می‌توان گفت ادبیات پارسی بیان کننده هویت ملت ما بوده و انتقال دهنده رویداد‌های تاریخی محسوب می‌شود.

این شاعر معاصر اظهار کرد: هر زبان و هر ملتی حسایست‌هایی نسبت به موسیقی زبان خود دارد که ممکن است در زبان‌های دیگر وجود نداشته باشد برای مثال در زبان عربی شعر عروضی جایگاه خاصی دارد، زیرا در هنگام خوانده شدن دارای یک آهنگ خاص است، اما در مجموع روابط زیبایی در ردیف و قافیه‌ها در زبان پارسی محسوب می‌شود از سوی دیگر در قالب ابداعی مثنوی کار‌هایی ویژه و خاص است که در زبان پارسی به شکلی زیبا بیان می‌شود.

***تنوع در اشعار شهریار 

این نویسنده و پژوهشگر ادبیات پارسی شعر محمد حسین شهریار را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: شعر محمد حسین شهریار به دو دلیل دارای ویژگی است نخست بیان اشعار به زبان پارسی و در بخش بعدی بیان شعر به زبان ترکی اگرچه مجموعه اشعار محمد حسین شهریار در زبان ترکی بسیار زیاد نیست، اما آنچه این اشعار را ویژه و خاص می‌کند از بعد تنوع است، زیرا از ادبیات زبان مردم گرفته شده و به نوعی بر دل مردم نیز نشسته است همین همنوایی با بخش عام جامعه شعر او را مشهور و به نام‌تر کرده از سوی دیگر بیان اشعار با زبان ادیبانه شعر او را در رده اشعار ارزنده قرار داده است.

امینی تاکید کرد: محمد حسین شهریار را باید احیاگر شعر سنتی دانست این امر به خاطر بیان اشعار سنتی در اوج حضور شعر نیمایی در جامعه است شهریار در روزگاری شعر سنتی را توسعه داد که این نوع از شعر بسیار کم رنگ شده بود.

***ویژگی اشعار شهریار

وی پیرامون ویژگی اشعار شهریار بیان کرد: بیان لطیف، ساده، روان و جذابیت کلام، ویژگی‌های شعر شهریار بوده که البته گاه در کنار بیان لطیف و ادیبانه، دیده می‌شود شاعر با شجاعت، پروایی از کاربرد اصطلاحات عامیانه ندارد و تصاویر زیبای کلامی را با جملات محاوره‌ای در می‌آمیزد. این تلفیق شاعرانه، از ویژگی‌های شعر شهریار است. شهریار معتقد به تحول و تجدید حیات در شعر ادبی بود و آثار این نوگرایی در بیشتر اشعارش دیده می‌شود، او از کاربرد مضامین نو، پروایی نداشت و در این زمینه، نوآوری‌های فراوانی دارد نکته قابل تامل دیگر اینکه شهریار در سرودن انواع گونه‌های شعر پارسی مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و شعر نیمایی نیز تبحر داشت، اما بیشتر از دیگر گونه‌ها در غزل شهره بود و از جمله غزل‌های معروف او می‌توان به «علی‌ای همای رحمت» و «آمدی جانم به قربانت» اشاره کرد. شهریار نسبت به حضرت «علی (ع)» ارادتی ویژه داشت و همچنین شیفتگی بسیاری نسبت به حافظ داشت.

وی شاخص‌های شعر شهریار را مورد برررسی قرارداد و بیان کرد: دو شاخص ویژه در شعر شهریار جای دارد ابتدا زبان استوار و شیوا مخصوص شعر او بخصوص در زبان پارسی است در عین حال زبان گفتار او و وارد کردن ضرب المثل‌ها و کنایه‌ها در شعر پارسی شهریار شاخصی قابل توجه در شعر او شناخته می‌شود و شاخص دوم شعر شهریار را بروز و بیان عواطف در شعر شهریار باید دانست این مهم که بر گرفته از شیوه زندگی محمد حسین شهریار است و حاصل تجربه‌های او از یک زندگی ساده و عامی است که رنگ و بوی متفاوت به حس همزاد پنداری و جذب مخاطب در شعر شهریار را به همراه دارد از این روست که ما شاهدیم شعر شهریار بیش از شعر سایر شاعران هم رده اش بر زبان عام و خاص جاری و شناخته شده است.

***جنس اشعار شهریار 

وی به جنس شعر شهریار اشاره و بیان کرد: وقتی ما شعر عرفانی می‌خوانیم به نوعی شعر شخصی است و یا با خواندن شعر حماسی به برونگرایی و همراهی با سایر افراد دست می‌زنیم، اما شعر شهریار علاوه بر تاثیرپذیری از شعر عاشقانه و عرفانی که در زیر مجموعه اشعار شخصی محسوب می‌شود موضعات اجتماعی همانند تبعیض، ستم، غفلت را در خود گنجانده است در منظومه‌های شهریار قطعه‌هایی وجود دارد که نگاهی اجتماعی و برونگرا را در بر می‌گیرد و این مهم از منظر شعر شهریار جذاب و مورد استقبال عموم قرار گرفته است.

امینی با اشاره به تاثیر دین بر اشعار شهریار خاطرنشان کرد: از آنجا که انس با قرآن کریم از دوران کودکی با محمد حسین شهریار همراه بوده همین امر تاثیر فراوانی را بر زندگی و اشعار شهریار قرار داده است و مضامین زیادی از اشعار وی بر گرفته از نکات و آموزه‌های الهی است از سوی دیگر زبان شیوا و روان شهریار در بیان شعر تاثیری بسزا داشته و شعر او را مخاطب پسند کرده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات بازار نشر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات بازار نشر شعر و ادبیات پارسی محمد حسین شهریار اشعار شهریار محسوب می شود سوی دیگر زبان پارسی شعر شهریار شعر او

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۸۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر

روستای همای علیا از توابع شهرستان ورزقان استان آذربایجان شرقی است. در این روستا رودخانه‌ای وجود دارد که تبدیل به محلی برای تخلیه فضولات حیوانی شده و موجب آلودگی محیط زیست این منطقه شده است. علاوه بر آلودگی بوی نامطبوع آن اهالی این منطقه را آزرده خاطر کرده است. اهالی این روستا این موضوع را پیگیری کرده اند اما تاکنون نتیجه ای حاصل نشده است.

شهروند خبرنگار ما با ارسال فیلم و تصاویر در خواست رسیدگی کرد.

منبع: شهروندخبرنگار - آذربایجان شرقی

بیشتر بخوانید:

آب آلوده سهم اهالی سودجان شد + فیلم

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • حال و هوای مسجد کوفه- محراب شهادت مولا امیرالمومنین(ع)
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • شایعه عجیب درباره «شهریار»؛ با عالم غیب در ارتباط است!
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • تصاویری از بازسازی حرم امیرالمومنین علی (ع) + فیلم
  • شعر و ادب پارسی دومین زبان جهان اسلام است
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)