Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، شورای امنیت در مورد تشدید بحران سیاسی در سومالی که می‌تواند برگزاری انتخابات این کشور  در موعد مقرر را تهدید کرده و منطقه شرق آفریقا را بیشتر بی ثبات کند، رایزنی‌های اضطراری انجام داد.

به گزارش روسیا الیوم، شورای امنیت پس از این نشست با صدور بیانیه‌ای طرف‌های مناقشه سیاسی در سومالی را به گفت‌وگو و خویشتنداری و حفظ صلح و امنیت کشورشان دعوت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه آمده است که شورای امنیت نسبت به تاثیر اختلافات در داخل حکومت سومالی بر برگزاری انتخابات در موعد مقرر آن کاملا نگران است.

«باربارا وودوارد»  سفیر انگلیس در سازمان ملل متحد  که «جیمز سوان» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در سومالی را به برگزاری جلسه غیرعلنی شورای امنیت دعوت کرده بود در این نشست  نسبت به افزایش تنش‌ها بین نخست وزیر و رئیس جمهور در سومالی ابراز نگرانی عمیق کرد.

این نشست پس از اظهارات روز پنجشنبه «محمد عبدالله محمد فرماجو» رئیس جمهور سومالی انجام شد که در آن وی گفت که اختیارات «محمد حسین روبلی» نخست وزیر را در تعیین و برکناری مقامات معلق کرده است.

وودوارد تأکید کرد که افزایش تنش‌ها پیامدهایی بر روند انتخاباتی سومالی دارد و می‌تواند منجر به بحران قانون اساسی شود که بر دیگر چالش‌های این کشور از جمله حضور افراط گرایان الشباب، قحطی، ملخ و گرسنگی بیافزاید.

وودوارد گفت: شورای امنیت باید فشار بیاورد تا روند انتخابات در مسیر خود قرار گیرد و نخست وزیر و رئیس جمهور به سرعت اختلافات خود را حل کرده و امنیت، صلح و ثبات مورد نیاز سومالی را تضمین کنند.

وودوارد، پس از جلسه مشروط شورا درباره تحولات سومالی درباره خطرات دادن فضای بیشتر به الشباب برای فعالیت در سومالی هشدار داد.

درخواست‌های غربی‌ها از رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور برای پایان دادن به بحران سیاسی کنونی در این کشور و برگزاری انتخابات در ماه آینده افزایش یافته است.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای خواستار این شد که روند انتخابات مطابق جدول زمانی که قبلاً در ۲۷ می توافق شده بود، به صورت مسالمت آمیز پیش برود.

اتحادیه اروپا همچنین از همه طرف‌ها خواست برای حفظ ثبات در سومالی و منطقه خویشتنداری کنند.

مقامات پنج ایالتی که در سومالی از حالت خودمختاری برخوردارند، روز جمعه از رئیس جمهور و نخست وزیر خواستند تا برای حل بحران بین آنها بحث و گفت‌وگو کنند.

فرماجو روز پنجشنبه  اختیارات نخست وزیر در برکناری یا انتصاب هر مقام را تا پایان انتخابات ماه آینده تعلیق کرد.

در بیانیه ریاست جمهوری سومالی روبلی متهم به نقض قانون و صدور تصمیماتی شد که حقوق نیروهای مسلح را نقض می‌کرد، اما نخست وزیر این تصمیم را که او غیرقانونی و بی اساس می‌دانست، رد کرد.

فرماجو که از سال ۲۰۱۷ ریاست جمهوری را بر عهده داشت، در هشتم فوریه گذشته دوره خود را به پایان رساند، بدون اینکه بتواند با رهبران منطقه‌ای برای سازماندهی انتخابات موافقت کند که این قضیه باعث بروز بحران سیاسی شده است.

در اواسط آوریل اعلام تمدید دو ساله دوره ریاست جمهوری فرماجو علاوه بر به تعویق انداختن انتخابات، باعث درگیری در موگادیشو شد.

محمد روبلی که در سپتامبر ۲۰۲۰ منصوب شد  پس از این اعتراضات در مورد یک برنامه انتخاباتی به توافق رسید، به گونه‌ای که قرار شد انتخابات ریاست جمهوری تا دهم ماه آینده برگزار شود.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: سومالی رئیس جمهور نخست وزیر ریاست جمهوری بحران سیاسی شورای امنیت رئیس جمهور نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۵۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات جدید وزیر کشور درباره دور دوم انتخابات مجلس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از وزارت کشور، احمد وحیدی روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت در حاشیه سفر به مشهد مقدس اظهار کرد: همه مقدمات برای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۲ حوزه فراهم شده است.

وی افزود: این مرحله از انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۸ حوزه به صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد.

دومین دور انتخابات برای شکل گیری دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه برگزار می شود.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899684

دیگر خبرها

  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • تاثیر مثبت انتخاب فرد اصلح در دور دوم انتخابات بر آبادانی شهرستان
  • ابراز نگرانی اپوزیسیون از بیداری دانشجویان آمریکایی + فیلم
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است
  • بحران دولتی در اسپانیا در سایه اتهام فساد علیه همسر سانچز
  • دولت انتقالی هائیتی در بحبوحه آشوب باندهای خلافکار آغاز به کار کرد
  • بررسی روابط دوجانبه در دیدار علی باقری با یک مقام روس
  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره دور دوم انتخابات مجلس