Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@00:05:27 GMT

نرخ بالای بیکاری شهرستان خمین زنگ خطر است

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۲۹۰۳

نرخ بالای بیکاری شهرستان خمین زنگ خطر است

«بهزاد سام‌دلیری» روز یکشنبه در نشست کارگروه ویژه اشتغال شهرستان خمین افزود: وضعیت بیکاری سه شهر اراک، خمین و شازند در استان مرکزی نسبت به سایر مناطق  بیشتر است و می‌طلبد که  نگاه آسیب‌شناسانه و عمیقی اعمال شود و  موضوع بیکاری در این شهرها با راهبردهای علمی بهبود یابد.

وی بیان کرد: فرصت‌های شغلی متعددی در این مناطق وجود دارد و که باید به درستی طراحی عملیاتی شده و متقاضیان شغل بتوانند از مزایای آن بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد:  استان مرکزی در سال‌های اخیر گام‌های عملی خوبی برای کم شدن نرخ بیکاری در مناطق مختلف استان داشته که مستندات این موفقیت‌ها موجود است اما  شرایط خمین متفاوت بوده و نرخ بیکاری ۱۱ و هفت این شهرستان  زیبنده نیست.

سام‌دلیری اظهار داشت: در شهرستان‌ خمین مزیت‌های فراوانی از جمله بحث بوم‌گردی و گردشگری وجود دارد که کمتر به آن پرداخته شده و علاقه‌مندان زیادی برای دیدن منزل تاریخیامام راحل به خمین سفر می‌کنند اما زیر ساخت‌ها متناسب با ظرفیت گردشگری رشد نکرده و باید سرمایه‌گذاران به این حوزه ترغیب شوند.

وی عنوان کرد: حمایت و هدایت منابع برای ایجاد اشتغال در شهرستان خمین باید در راستای جذب سرمایه تقویت شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد:  استان  مرکزی در بحث تولید برخی محصولات کشاورزی حرف نخست را در کشور می‌زند اما در شهرستان خمین با وجود پتانسیل های کشاورزی بالا خیلی از این بخش بهره‌گیری نشده است.

سام‌دلیری گفت: نرخ مشارکت اقتصادی شهرستان خمین بالا نیست و این شاخص ۳۷ و هشت دهم درصد است و می‌طلبد که در راستای افزایش آن در همه بخش ها و زمینه‌ها تلاش ویژه صورت گیرد.

وی اظهار داشت: نرخ بیکاری شهرستان خمین نسبت به جمعیت، افراد جویای کار و فهرست بیمه‌شدگان اجباری رابطه معقولی نداردو بر اساس آخرین آمار نفوس و مسکن سال ۹۵، حدود ۳۹ هزار نفر در این شهرستان جویای کار هستند که رقمی بالا است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: نرخ بیکاری در استان مرکزی  هفت و ۹ دهم درصد است اما ، شاخص مذکور برای شهرستان خمین ۱۱ و هفت دهم درصد است و از ابتدای امسال تاکنون تنها ۷۴ مورد شغل در سامانه رصد به ثبت رسیده که اگر این روند ادامه داشته باشد نرخ بیکاری در زادگاه امام راحل  به بیش از نرخ فعلی می‌رسد.

سام‌دلیری عنوان کرد: فرصت‌های زیادی در راستای کاهش نرخ بیکاری در سال‌های اخیر مطرح شده اما ،شهرستان خمین از آن‌ها به درستی استفاده نکرده و نیاز است که در سایه برنامه هدفمندی این فرصت‌ها بارور شود.

وی گفت: مقوله تسهیلات مشاغل خانگی  از مواردی است که در ایجاد اشتغال پایدار نقش کلیدی دارد و امسال به اعتبارات این بخش در استان مرکزی نگاه ویژه شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تاکید کرد: کاهش نرخ بیکاری شهرستان خمین در زمره اولویت‌های این نهاد است و از وظایف سازمانی عبور کرده و به‌عنوان یک مسئولیت اجتماعی در دستور کار است. 

نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: آمارها در خصوص بیکاری در زادگاه امام راحل بیانگر وضعیت نامطلوبی است و مهمترین مطالبه ساکنان این شهرستان فرصت‌سازی شغلی است.

«علیرضا نظری» افزود: به‌کارگیری نیروهای غیربومی در صنایع خمین  گله‌مندی‌های زیادی ایجاد کرده  و امید می‌رود که سرمایه‌گذاران برای پیشبرد اهداف اقتصادی مجموعه خود از نیروهای بومی این منطقه استفاده کنند.

وی بیان کرد: ممکن است در برخی تخصص‌ها نیروی انسانی کارآمد در شهرستان موجود نباشد که در این راستا باید با استفاده از مهارت‌ورزی به تربیت نیرو اقدام کرد و از ظرفیت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بهترین بهره گرفته شود.

نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجلس در بودجه ۱۴۰۰ نگاه ویژه به اعتبارات تبصره ۱۶ داشته و این اعتبار قابل مقایسه با سنوات گذشته نیست.

نظری اظهار داشت: مصوبه  امنیت غذایی هفته گذشته در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که در راستای آن ساز و کارهایی دیده شده با مسئولیت فرمانداران تا بتوانند صدور مجوزها را در کمترین زمان ممکن انجام دهند که این موضوع نیز در ایجاد اشتغال موثر است.

وی گفت: قانونی نیز در بحث تسهیل فرآیند صدور مجوزها در مجلس در دست است که در نشست  پیش رو به تصویب می‌رسد و این مهم نیز فرآیند صدور مجوز در همه بخش ها را تسهیل می‌کند.

فرماندار خمین نیز در ادامه این نشست گفت: این شهرستان  دومین کانون جمعیتی  استان مرکزی پس از اراک است اما با چالش بیکاری دست و پنجه نرم می‌کند.

«احمد طهرانی» افزود: با وجود اینکه نرخ بیکاری استان مرکزی در کشور قابل قبول است اما نرخ بیکاری شهرستان خمین بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، ۱۱ و هفت دهم درصد است.

وی بیان کرد: از سال ۹۵ تاکنون اقدامات زیادی در راستای افزایش فرصت‌های شغلی  منطقه با پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، کارآفرینی و سرمایه‌گذاری‌های بخش‌های خصوصی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی انجام شده است.

فرماندار خمین ادامه داد: علاوه بر اقدامات صورت گرفته، بنیاد برکت و علوی از سال ۹۸ در این شهرستان حضور داشته و اقدامات مطلوبی را در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی علاوه بر تسهیلات تبصره‌ای داشته است.

طهرانی عنوان کرد: سهمیه پرداخت تسهیلات ۴۰۰ میلیون ریالی بنیاد برکت امسال در شهرستان ۵۱۰ فقره است که تاکنون ۵۳۲ متقاضی ثبت نام  کرده و ۲۱۹ نفر موفق به دریافت این تسهیلات شده‌اند.

وی گفت: بنیاد برکت برای پنج طرح شهرستان خمین تسهیلات بالای پنج میلیارد ریال تا ۵۰ میلیارد ریال را مصوب کرده که این مهم در حال انجام است و پرداخت آن‌ها نقش موثری در افزایش اشتغال دارد.

فرماندار خمین اضافه کرد: در بحث تسهیلات آسیب‌دیدگان از ویروس کرونا نیز ۷۵ میلیارد ریال تسهیلات از منابع بنیاد برکت برای پرداخت به گل کاران شهرستان خمین در قالب ۱۵۰ فقره صورت گرفته است.

طهرانی بیان کرد: سهمیه تسهیلات بنیاد علوی نیز در شهرستان خمین ۱۰۲ فقره است که تاکنون ۴۲ فقره آن پرداخت شده است.

فرماندار خمین ادامه داد: ااطلاعات مستند بهترین شرایط برای برنامه‌ریزی است و نرخ اعلامی بیکاری شهرستان خمین با ۱۱ و هفت دهم درصد  مربوط به سال ۹۵ است و می‌طلبد  هرچه سریعتر این آماربه روز شود تا بتوان بر اساس واقعیت‌ها و داده‌های آماری برنامه‌ریزی مناسب صورت گیرد.

طهرانی گفت: استفاده از نیروهای بومی در واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان خمین با رعایت ضوایط و مقررات و رعایت لزوم امنیت سرمایه‌گذاران امری ضروری است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

خمین در نوار جنوبی استان مرکزی واقع است و در این منطقه ۱۰۵ هزار نفر ساکن است که بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، حدود ۳۹ هزار جویای کار در این شهرستان وجود دارد.

برچسب‌ها اراک استان مرکزی اشتغال زایی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نرخ بیکاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اراک استان مرکزی اشتغال زایی اراک استان مرکزی اشتغال زایی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نرخ بیکاری کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی بیکاری شهرستان خمین شهرستان خمین فرماندار خمین نرخ بیکاری مدیرکل تعاون دهم درصد بنیاد برکت سام دلیری ۱۱ و هفت بر اساس فرصت ها سال ۹۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۲۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است

به گزارش خبرآنلاین، مرکز آمار در آخرین گزارش خود اقدام به انتشار نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۲ کرده است. شواهد آماری حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۲ از مجموع ۲۶ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۴۰ فرد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار داشته و با این هدف به جست‌وجوی شغل پرداخته‌اند، ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۹۵۴ نفر بیکار مانده‌اند.

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: بر این اساس نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته به ۸.۶درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کاهش ۱.۱ واحد درصدی را تجربه کرده است. اما نکته مهم‌تر، روند رو به کاهش بیکاری «جوانان» است. البته تعریف «جوانان» در گزارش مرکز آمار، جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال جویای کار است.

مرکز آمار نسبت میان این دسته از جمعیت به کل جمعیت فعال را «جمعیت جوان» محسوب می‌کند. همان‌طور که در نمودار پیوست این گزارش دیده می‌شود نرخ بیکاری جوانان از سال ۹۵ تا سال گذشته روندی رو به کاهش داشته است، به ‌طوری که از ۲۸.۱درصد در زمستان ۱۳۹۵ به ۲۲.۵درصد در زمستان ۱۴۰۲ رسیده است. البته برخی تحلیلگران بازار کار، افت نرخ بیکاری جوانان را به دلیل بیشتر شدن جمعیت غیرفعال در بازار کار عنوان می‌کنند، ضمن اینکه در نمودار پیوست نیز مشخص است که نرخ بیکاری جوانان در زمستان سال گذشته دوباره رو به افزایش گذاشته، اما باید توجه داشت که بازار کار در ایران عمدتا یک «بازار فصلی» محسوب می‌شود و برای مقایسه بهتر، عموما آمارهای بیکاری با آمار فصل مشابه مقایسه می‌شود. فصلی بودن بازار کار به این معناست که شاخص‌های آن تحت‌تاثیر تغییرات فصلی قرار می‌گیرد، زیرا رونق و افول بسیاری از مشاغل وابسته به فصل‌های سال است. به ‌طور مثال در فصل تابستان که رونق برداشت محصولات کشاورزی و باغداری است، معمولا نرخ بیکاری در بخش کشاورزی کاهش پیدا می‌کند. از آن سو در فصل زمستان که عمده فعالیت‌های بخش خدمات با رکود مواجه شود، نرخ بیکاری نیز در این بخش بالاتر می‌رود، بنابراین ابتدا باید پذیرفت که اشتغال در ایران یک موضوع «فصلی» است و بعد از آن به بررسی تحولات آن پرداخت. اما فارغ از اینکه در زمستان سال گذشته، ‌نرخ بیکاری جوانان ۱۴ تا ۲۴ ساله رو به افزایش گذاشته، اما بررسی روند سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که نرخ بیکاری جوانان در این مدت از ۲۸.۱درصد به ۲۲.۵درصد رسیده و طی یک بازه ۷ ساله، ۵.۶ واحد درصد افت کرده است. بنابراین می‌توان گفت بیکاری این قشر در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

روندها رو به کاهش است

افت نرخ بیکاری در جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال را از طرفی می‌توان به علت نیاز بازار کار به نیروی جوان و حرکت مشاغل به سمت فضای نو و تناسب بیشتر آنها با مهارت‌های به‌روزتر دانست. از طرف دیگر اما این موضوع را نیز باید درنظر گرفت که کاهش نرخ بیکاری لزوما به معنای اشتغال بیشتر نیست، زیرا نرخ بیکاری به معنای تعداد جمعیت بیکار در جمعیت فعال در بازار کار است و منظور از جمعیت فعال در بازار کار افرادی است که شاغل یا در جست‌وجوی شغل هستند، بنابراین می‌توان گفت فردی که از شمار بیکاران خارج شده یا شاغل شده ‌یا به ‌طور کلی از بازار کار خارج شده است.

خروج از بازار کار در سن جوانی نیز دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد؛ تمایل به مهاجرت، دستمزدهای پایین و شرایط کاری نامناسب و علاقه به ادامه تحصیل را می‌توان از دلایل این امر ذکر کرد.

تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۱ استان

نرخ بیکاری یکی از شاخص‌های مهم بازار کار است که نشان می‌دهد از مجموع افراد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار کردن داشته و در این راستا اقدام به جست‌وجوی شغلی کرده‌اند، چه تعداد موفق به یافتن کار نشده و ناکام مانده‌اند. در زمستان ۱۴۰۲، نرخ بیکاری در ۱۵ استان کشور بیشتر از میانگین کل کشور بوده است.

استان «کرمانشاه» با ثبت نرخ بیکاری ۱۷.۴درصدی، بیشترین سطح این رقم را در بازه زمانی بررسی شده داشته است. این رقم نشان می‌دهد که در استان کرمانشاه از هر ۱۰ فرد جویای کار تقریبا دو نفر موفق به پیدا کردن یک کار شده‌اند. در این فهرست پس از کرمانشاه، استان‌های «کردستان»، «اردبیل»، «لرستان»، «خوزستان»، «سیستان و بلوچستان»، «گلستان»، «خراسان شمالی»، «هرمزگان» و «کرمان» با نرخ بیکاری بیشتر از ۱۰درصد قرار گرفته‌اند. در باقی استان‌های کشور این رقم کمتر از ۱۰درصد گزارش شده است. «خراسان جنوبی» با کسب نرخ بیکاری ۵درصدی و «قزوین» با قرارگیری بر پله ۴.۷درصدی کمترین نرخ بیکاری را در آخرین فصل از سال گذشته تجربه کرده‌اند.

نرخ بیکاری ۲۰ استان پایین آمد

مقایسه تغییرات نرخ بیکاری ۳۱ استان کشور در زمستان سال گذشته با زمستان سال ۱۴۰۱ حاکی از همسو شدن روند تغییرات نرخ بیکاری در ۲۰ استان کشور با تغییر نرخ بیکاری کل کشور است. به بیان دقیق‌تر در زمستان سال گذشته نرخ بیکاری ۲۰ استان کشور در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کمتر شده است. همچنین این نرخ در استان اصفهان بدون تغییر مانده است. استان خراسان شمالی با ثبت افزایش
۳ واحد درصدی بیشترین افزایش و استان کردستان با سقوط ۶.۲ واحد درصدی بیشترین کاهش را نسبت به دیگر استان‌ها به ثبت رسانده‌اند.

نرخ بیکاری ۱۴۰۲ در نقطه ۸.۱درصد ایستاد

البته برای تجزیه و تحلیل بهتر از وضعیت بازار کار در سال ۱۴۰۲ باید منتظر گزارش‌های مفصل مرکز آمار بود، اما به نظر می‌رسد که در سال گذشته، بازار کار نسبت به سال‌های پیشین خود روند مناسب‌تری را طی کرده است. وب‌سایت اکوایران از شاخص‌های عمده بازار کار در این سال برآورد کرده که نرخ مشارکت به ۴۱.۳درصد رسیده است. به بیان دیگر ۴۱.۳درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور در تلاش برای یافتن شغل هستند که یا به نتیجه رسیده و شاغل شده‌اند یا اینکه هنوز شغل مدنظر خود را پیدا نکرده و بیکارند. ازسوی دیگر ۵۸.۷درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور از یافتن شغل ناامید شده‌اند و در جمعیت غیرفعال قرار گرفته‌اند. جمعیت فعال از افرادی تشکیل شده که به دنبال کار هستند، حال ممکن است در این جمعیت برخی شاغل و برخی بیکار باشند. درنتیجه می‌توان گفت جمعیت فعال از دو دسته جمعیت شاغل و بیکار تشکیل شده است. نسبت جمعیت بیکار به جمعیت فعال، نرخ بیکاری را ساخته و نسبت جمعیت شاغل به جمعیت فعال نرخ اشتغال در کشور را می‌سازد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900567

دیگر خبرها

  • برخوار شهرستانی با کمترین نرخ بیکاری در استان
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • فضای جامعه برای مجرمان خشن و حرفه ای ناامن شود
  • رشد ۳ درصدی نرخ بیکاری در گیلان
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند
  • اجرای طرح تعویض کنتورهای فرسوده در استان مرکزی
  • نرخ‌ بیکاری اصفهان تک رقمی شد
  • کشت زعفران در استان مرکزی ۱۵ درصد افزایش یافت
  • خسارت بارش تگرگ به ۲ روستای ششتمد خراسان رضوی