Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@21:01:09 GMT

تنش در جلسه انتخاب شهردار اراک

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۶۷۶۶۰

تنش در جلسه انتخاب شهردار اراک

آفتاب‌‌نیوز :

وحید میرنظامی رییس شورای شهر اراک ۲۹ شهریورماه در صحن رسمی شورای شهر که با دستور کار انتخاب شهردار برگزار شد، اظهار کرد: در جمهوری اسلامی مسئولیت ها عرصه ای برای خدمت و نه طعمه ای برای منعفت هستند.

وی گفت: شورای اسلامی کلانشهر اراک قریب به یک ماه برای انتخاب شهردار وقت گذاشت. با اعلام فراخوان، ۴۳ نفر برای احراز این سمت اعلام آمادگی کرده یا معرفی شدند که در نهایت پس از بررسی های انجام شده این تعداد به ۹ نفر تقلیل یافت و امروز به دو نفر رسیده ایم که در زمان خود به آن می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میرنظامی تصریح کرد: براساس نظرات اعضا براساس عقل جمعی، امروز به این نتیجه رسیده ایم که گزینه های نهایی انتخاب شده اند. طی این مراحل چک سفیدی به کسی داده نشده و از بین این دو نفر کسی که اعتماد جمع را جلب کند، انتخاب می شود.

وی اظهار کرد: امروز به دو گزینه محمد عسگری و علیرضا کریمی رسیده ایم. سلایق متفاوت است و در طول این مدت تمامی اعضا طرف مشورت و رایزنی قرار گرفتند.

رییس شورای شهر اراک با بیان اینکه شورای ششم در ۱۰ ساعت جلسه بحث و بررسی و ارزیابی گزینه ها به دو گزینه رسید، افزود: امیدواریم شهردار با رعایت کلیه ضوابط و همکاری با اعضای شورا گام های مفیدی برای شهر برداشته و در راستای استفاده حداکثری از ظرفیت های شهرداری و شهر و توسعه همه جانبه اراک گام بردارد.

وی گفت: نامزدهایی که تا مراحل پایانی حضور داشتند حتما لایق این مرحله بوده اند، البته در مقاطعی با عسگری بحث داشتیم که به توانمندی او در شورا نیازمندیم و با رفتن وی از شورا قطعا خلل و خلاء حادث می شود و ابرام و اصرار داشتیم که در شورا بماند تا از تجربیات او در مدیریت شهری استفاده شود.

میرنظامی گفت: اگر احساس می شود که اختلاف نظری وجود دارد برای این است که ظرفیت های خود رااز دست ندهیم، چندین هزار نفر به آقای عسگری رای داده اند و حضور وی در شورا اثربخش خواهد بود.

رییس شورای شهر اراک تصریح کرد: تا زمانی که در این جایگاه هستم موظفم حافظ قانون باشم، قرار نیست که اگر امور به مراد ما پیش نرفت کم لطفی شود، اعضا عنوان کنند که چه زمانی از قوانین و آیین نامه عدول کرده ایم؟ از نظر قانونی جلسه رسمی است، استعلامات لازم از وزارت کشور گرفته شده است و خللی در جلسه وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، محمد عسگری در این جلسه اعلام کرد که دو ساعت قبل از جلسه امروز شورا، انصراف خود از نامزدی پست شهرداری اراک را اعلام کرده است.

عباس خسروانی در واکنش به این اقدام اظهار کرد: قرار بر این بود که شهردار انتخاب کنیم نه انتصاب، با انصراف آقای عسگری عملا ادامه جلسه بی مفهوم است و بهتر است که این موضوع از دستور کار خارج شود.

این عضو شورای شهر اراک تصریح کرد: دلایل انصراف را نشنیده ایم. در این خصوص جای شک و شبهه وجود دارد به همین دلیل باید حتما دلایل انصراف را شنید بویژه اینکه با انصراف عسگری در واقع حق نفر دیگری ضایع شده است.

در این جلسه پیمان عین القضاتی دیگر عضو شورا نیز اظهار کرد: در این دوره جمعی از نیروهای انقلابی با رای مردم به شورای شهر راه یافته اند و تلاش خود را برای انتخاب شهردار آغاز کردند و گام های کارشناسی شده ای برداشته شد ولی افرادی با روش شیخوخیت و کهن و سنتی که میراث آن عقب ماندگی شهر اراک بود به دنبال انتخاب غیرکارشناسی بودند.

وی تصریح کرد: جوانان و متخصصان شهر اراک با یک روال منطقی کار خود را آغاز کرده اند و به دنبال انتخاب شهرداری انقلابی و جهادی هستند، اما از ابتدا با سم پاشی و تهمت و افترا بیرون از شورا نسبت به کاندیداهای مومن و متخصص، تلاش برای تشویش اذهان عمومی آغاز شد.

عین القضاتی تاکید کرد: تمامی کاندیداهای مطرح شده جزو بهترین های شهر اراک بوده اند. تمامی اتهامات وارد شده به نامزدها مورد بررسی قرار گرفت، اما ماشین شایعه ساز همچنان به کار خود ادامه داد و تلاش کردند که لباس حق به تن باطل بپوشانند و تلاش داشتند گزینه های توانمند از صحنه خارج شوند که نمونه آن انصراف محمد عسگری است.

وی با بیان اینکه امروز شاهد یک انتصاب به جای یک انتخاب هستیم، تصریح کرد: به ما دستور داده اند از بین یک گزینه به یک گزینه برسیم، آنچه امروز شاهد هستیم در واقع، انتصاب است و ما این انتصاب را قبول نداریم، پس به رسالت واقعی شورا عمل می کنیم و خواستار لغو جلسه و انتخابی به دور از اتهام و توهین و تخریب هستیم. به مردم اراک قول می دهیم که همانطور که مردم به ما اعتماد کردند به پاس این اعتماد، صحنه ای که به یک انتصاب تبدیل شده است را ترک کنیم.

به گزارش ایسنا، رضا قریشی عضو دیگر شورای در این جلسه بیان کرد: تعجب می کنم، مباحث مطرح شده در خصوص انتصاب به جای انتخاب خارج از آیین نامه است، در مسئله انتخاب شهردار جای چنین مباحثی نیست، دوستان به شکلی صحبت می کنند که گویی تازه امروز در جلسه شورا شرکت کرده اند، از طرفی، اینکه آقای عسگری دو ساعت قبل از برگزاری صحن، اعلام انصراف کند جایگاه قانونی ندارد.

وی تصریح کرد: انتخاب امروز از بین ۴۳ نفر صورت گرفته است، اینکه دوستان تحت تاثیر افکار بیرون قرار گرفته اند به خود آنها بر می گردد و اینکه اعلام شود اعضا بدون آگاهی این گزینه را انتخاب کرده اند را توهین به شورا می دانم. در واقع چون امروز گزینه مدنظر دوستان انتخاب نشده است، فرافکنی می کنند.

قریشی افزود: البته چند مرتبه در فرآیند کار شاهد چنین رفتارهایی بودیم. مردم اراک بدانند افرادی که به عنوان عضو شورا انتخاب شده اند، با آگاهی دست به انتخاب زده اند و امروز با توکل به خدا شهردارمان را در همین جلسه انتخاب خواهیم کرد.

در این جلسه، داوود قربانی نیز بیان کرد: متاسفانه در شرایط کنونی شاهد بداخلاقی ها و رفتار نامناسب افراد حقیقی و حقوقی نسبت به برخی اعضا بودیم. آنها اعضا و فرآیند کار را در مضان اتهام قرار دادند و حتی توهین کردند و تهمت زدند و من و آقای عسگری بیش از همه در معرض این تخریب ها قرار گرفتیم.

وی تصریح کرد: اخلاقی نیست که یک نماینده مجلس در انتخاب شهردار دخالت کرده و با برگزاری ضیافت ناهار اعضا را ترغیب به انتخاب سرپرست و شهردار مورد نظر خود کند و دیگر نماینده مجلس نیز اعضا را تخریب کند، این دخالت ها باعث شده است که فضای انتخاب گزینه های مطلوب شورا متاثر شود و این رفتار ناپسند است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: شهردار اراک شورای شهر شورای شهر اراک انتخاب شهردار آقای عسگری گزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۷۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟

به گزارش خبرآنلاین، بغض شورای شهر مقابل شهرداری زاکانی شکست، امروز جلسه این شورا که برای بررسی وضعیت حمل و نقل و ترافیک پایتخت برگزار شد تحت شعاع ترک جلسه توسط برخی از اعضا شورای شهر تهران قرار گرفت. آن‌طورکه به‌نظر می‌رسید برخلاف این‌که قرار بود واردات ۲۵۰۰ اتوبوس برقی برای تهران از کشور چین تبدیل به کارنامه زاکانی شود حالا پاشنه آشیل شهرداری او شده است.

ترجیح زاکانی؛ اتوبوس چینی به جای ایرانی

اواخر سال گذشته بود که معاون مالی شهرداری تهران از قرار خرید اتوبوس برقی شهرداری پایتخت با چینی‌ها پرده برداشت، لطف‌الله فروزنده دراین‌باره گفت که: «انعقاد قرارداد ۲۵۰۰ اتوبوس برقی ۱۲( متری)، ۲۷۵۰۰ هزار تاکسی انرژی نو، ۱۰ هزار ون و مینی‌بوس و ۱۵۰ هزار موتور سیکلت برقی نیز از دیگر دستاوردهای این سفر بود، که امیدوارم به امید خدا بتوانیم این محموله‌ها را هرچه سریع تر وارد کشور کنیم.»

فروزنده اواخر سال گذشته در گفت‌وگویی با بیان اینکه این شرایط، فرصتی استثنایی برای ماست و تمام ارکان کاملا با هم هماهنگ هستند، گفت: «اینکه یک شرکت چینی تمایل به یوزانس دارد، یک فرصت طلایی است، اگر می‌خواستیم این خریدها را از داخل کشور تامین کنیم چنین پولی وجود نداشت. ۵۰ درصد اعتبارات را دولت تامین می‌کند و رییس جمهور دستور داد که بلافاصله منابع از محل ماده ۱۲ تامین شود.»

شهردار تهران هم با اشاره به ارزان بودن اتوبوس‌های برقی چینی نسبت به اتوبوس‌های ایرانی تلاش کرد از اقدام خود برای انعقاد قرارداد با چینی‌ها دفاع کند: «زمانی که در این سفر بودیم، بررسی‌هایی صورت گرفت و مشخص شد که قیمت اتوبوس‌های برقی در کشور چین به مراتب پایین‌تر از قیمت تولیدکنندگان داخلی است، به طوری که کیفیت و قابلیت آنها بسیار مناسب بود اما قیمت آنها به مراتب کمتر از قیمت‌های اتوبوس‌های برقی داخلی بود. تفاوت قیمت اتوبوس‌های برقی چینی با اتوبوس‌های برقی داخلی بین ۵ تا ۶ میلیارد تومان در هر اتوبوس است. در واقع اتوبوس‌های چینی به مراتب ارزان‌تر از اتوبوس‌های داخلی هستند.»

از شرکت ساختمانی اتوبوس برقی خریدند!

شهردار و مدیر مالی شهرداری تهران علیرغم مخالفت برخی اعضای شورای شهر توانستند موافقت این شورا را برای قراردادی ۲ میلیارد یورویی با چینی‌ها دریافت کنند، تا با عقد آن اتوبوس‌های برقی از چین راهی تهران شوند، اما حالا به نظر می‌رسد این قرارداد با اما اگرهای زیادی مواجه شده است.

چند روز قبل یاشار سلطانی، فعال رسانه‌ای با انتشار متن این قرداد در پایگاه خبری خودش، درباره آن نوشت: «یکی از مهم‌ترین موضوعات در این قرارداد اصرار بر ترک تشریفات و عجله برای امضای قرارداد با طرف چینی است. موضوعی که در مذاکرات رسمی شورای شهر به صراحت به آن اشاره می شود. اما شاید بزرگترین ابهام در قرارداد ۲ میلیارد یورویی علیرضا زاکانی و شهرداری تهران با طرف چینی انتخاب شرکت طرف قرارداد است.»

او توضیح داد: «بر اساس تحقیقات حقوقی که انجام شده شرکت Poly Overseas Engineering Co., Ltd که طرف قرارداد شهرداری است در سال ۲۰۱۰ ثبت شده و دارای شرح خدمات زیر است:آموزشی، دامنه کسب و کار شامل مهندسی با قرارداد خارجی، عمده فروشی تجهیزات الکتریکی، واردات و صادرات فناوری، خدمات مشاوره مدیریت بازرگانی، خدمات مشاوره تجارت، عمده فروشی محصولات سخت افزاری، راه آهن، راه، ساخت و ساز مهندسی تونل و پل، ساخت و ساز کارهای عمومی شهرداری، مصالح ساختمانی، عمده فروشی مواد تزئینی، واردات و صادرات (به استثنای محصولات دارای امتیاز)، بهره برداری از دستگاه های پزشکی بدون مجوز، تجارت تجهیزات پزشکی دارای مجوز.»

به‌گفته یاشار سلطانی: «این شرکت دارای یک تیم حرفه ای مجرب متشکل از کارشناسان راه و پل، مهندسان ارشد و پرسنل مدیریت فنی مختلف می‌باشد. دارای یک مرکز فناوری شرکت ملی و یک آزمایشگاه ملی است و دارای کشتی های جرثقیل پیشرفته ۳۲۰۰ تنی و شمع بندی قاب شمع ۱۰۰ متری است. این شرکت هیچ تخصصی در زمینه خودروهای برقی و حمل و نقل پاک ندارد و حالا قرار است ۲ میلیارد یورو از بیت‌المال مردم ایران به دست آنها سپرده شود تا با تامین خودروی برقی اندکی هوای پاک و کاهش ترافیک را برای تهران به ارمغان بیاورند.»

به‌گفته این فعال رسانه‌ای آن‌طورکه از متن این قرارداد برمی‌آید تضمین‌های لازم وجود ندارد و در صورت بروز اختلاف راه حل‌های حقوقی مناسب پیش‌بینی نشده است.

تنش به شورای شهر کشیده شد

افشای جزئیات قرارداد زاکانی با این شرکت چینی سبب‌ساز تنش در جلسه امروز شورای شهر تهران شد، به گزارش ایسنا در جلسه امروز هرمزی، معاون حمل و نقل شهرداری تهران به ارائه گزارشی از وضعیت حمل و نقل عمومی پرداخت و در مورد قراردادهای منعقد شده شهرداری در چین توضیحاتی ارائه کرد که این توضیحات سبب واکنش‌های اعضای شورای شهر شد؛ به گونه‌ای که در ابتدا نرجس سلیمانی با تاکید بر اینکه با این حجم از موضوعات مالی در قرارداد چین هنوز ابهاماتی وجود دارد که به آن پاسخ داده نشده است، گفت: «در مورد واردات وسایل حمل و نقل عمومی وعده‌های زیادی شنیدیم و عملا اتفاق خاصی نیفتاده و باید بگویم که مدیریت شهری در حوزه اجرایی با تک ماده هم به نمره قابل قبولی نمی‌رسد.»

در ادامه جعفر تشکری هاشمی نیز با تاکید بر اینکه هنوز متوجه نشدیم که در حوزه اتوبوسرانی اساسا با طرف خارجی قرارداد بستیم یا خیر؟ گفت: باید صراحتا گفته شود که قرارداد به چه شکل بسته شده است و من به یاد دارم که شهردار در یکی از جلسات شورای شهر اعلام کرد که چهار ماهه اتوبوس‌ها را به تهران می‌آورد اما هنوز با گذشت زمان زیادی از این صحبت اصلا تردید دارم که قراردادی منعقد شده یا نه؟»

ناصر امانی، دیگر عضو شورای شهر تهران هم در واکنش به گزارش معاون شهردار گفت: «جای سوال است که واگن‌های مترو از چین چه زمانی پرواز می‌کنند و به تهران می‌رسند تا ما به چشم ببینیم تا قلبمان مطمئن شود.»

مهدی اقراریان نیز با تاکید بر اینکه بارها اعلام کردیم که مباحث مطرح شده در قراردادها برای ما مبهم است و شفافیت ندارد، گفت: «شهردار تهران چند دوره نماینده مجلس بوده و چگونه است که از انتقادات ما ناراحت می‌شود.»

مهدی عباسی عضو دیگر شورای شهر با اشاره به موارد منتشر شده از قرارداد چین در توئیتر گفت: «اگر اسنادی وجود دارد باید این اسناد به ما داده شود و اگر این ادعاها درست است باید به شورا گزارش دهیم. وظیفه شورا مشخص است وقتی شورا بدون پیوست دو میلیارد یورو مصوب می‌کند یعنی ما می‌خواهیم به شهرداری کمک کنیم و بنده نماینده مردم هستم و درست نیست از کنار یک قرارداد بزرگ بین‌المللی بگذریم و باید ناراحت باشیم از اینکه یک خبرنگار اسنادی را دارد که ما به عنوان عضو نداریم.»

اعضای شورا جلسه را ترک کردند

بعد از انتقادهای مطرح شده زاکانی در جایگاه حاضر شد و همزمان با حضور زاکانی در محل تریبون تعدادی از اعضای شورای شهر جلسه را ترک کردند. به گزارش ایسنا همزمان با خروج قائمی، عباسی، امانی، اقراریان، شربیانی شهردار خطاب به آنها گفت: «بنشینید تا پاسخ سوالات‌تان را بدهم اما آنها بدون توجه به سخنان شهردار جلسه را ترک کردند و بعد از آن نیز سوده نجفی جلسه را ترک کرد و شهردار تهران در ابتدای سخنانش خطاب به تشکری گفت که رونوشت قرارداد واگن چین به وی داده شده اما تشکری هاشمی در حین خروج از جلسه اعلام کرد که این قراردادها به وی داده نشده است.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900696

دیگر خبرها

  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟
  • جنجال عجیب در نشست شورای شهر تهران
  • شوراها در تاثیرگذاری مردم در سرنوشت خود تاثیرگذار هستند
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • جزئیات حواشی ایجاد شده در شورای شهر تهران
  • تلاش ۷ عضو شورای شهر تهران برای از حدنصاب انداختن جلسه شورا
  • فصل طلایی پاسخگویی و عمل به وعده‌های شهردار به شورا و شورا به مردم رسیده است
  • طرح سوال از شهردار در دستور کار جلسه علنی روز دوشنبه شورا قرار دارد
  • شورا‌های استان البرز به گسترش تعاونی‌ها کمک می‌کنند
  • عضو شورای شهر کرج: ارتباط نامعقول طرح سوال اعضای شورا از شهردار کرج با جابجایی مدیران شهرداری