Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل نظارت بر ایرلاین‌های سازمان هواپیمایی کشوری گفت: اگر مسافران بلیت پرواز‌های رفت و برگشت اربعین را گرانتر از ۵ میلیون تومان خریده اند، ایرلاین‌ها ملزم به بازگرداندن مابه التفاوت هستند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسن خوشخو درباره پرواز‌های اربعین اظهار کرد: هر ساله در مراسم اربعین و پرواز‌های این مراسم، تصمیاتی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری اتخاذ می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال هم بر اساس رویه سال‌های گذشته نشستی در ۲۴ شهریور با حضور شرکت‌های هواپیمایی و شرکت فرودگاه‌ها و سازمان حج و زیارت برگزار و مقرر شد نرخ مصوب برای پرواز‌های اربعین در نظر بگیرند که به مردم و ایرلاین‌ها ابلاغ شد.

وی نرخ مصوب تهران-نجف-تهران ۵ و مشهد-نجف-مشهد را ۶ میلیون تومان و مسیر یکطرفه را تهران-نجف ۳.۲ و مشهد-نجف ۴ میلیون تومان اعلام و تصریح کرد: سازمان هواپیمایی کشوری شرکت‌های هواپیمایی را ملزم کرد که اگر مسافر، تقاضای پرواز دو طرفه داشت، به آن‌ها بلیت دوطرفه عرضه کنند، اما ممکن است در روز اربعین و فردای آنکه تقاضای زیادی برای برگشت هست، امکان انتقال ۶۰ هزار زائر با پرواز وجود ندارد و نیاز به تعداد پرواز‌های بیشتری دارد.

مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاه‌ها و شرکت‌های هواپیمایی سازمان هواپیمایی کشوری بیان کرد: برخی تخلفات در ا ین خصوص وجود داشت که تعدادی از عرضه کنندگان و فروشندگان بلیت و شرکت‌های هواپیمایی تخلف کرده اند و به اجبار بلیت یکسره برای مسافران صادر کردند.


وجوه اضافه‌تر از نرخ مصوب به مسافر عودت داده می‌شود


وی ادامه داد: آن دسته از مسافرانی که به هر دلیلی به ایرلاین مراجعه و بلیتی بالاتر از نرخ مصوب به آن‌ها عرضه شده و یا تاریخی مراجعه کرده اند و نتوانسته اند بلیت دوطرفه از ایرلاین بگیرند، می‌توانند در سامانه سازمان هواپیمایی کشوری شکایت خود را ثبت کرده و ایرلاین‌ها مابه التفاوت را به آن‌ها بازمی گردانند.

خوشخو یادآور شد: سازمان هواپیمایی بر اساس قانون نظارت‌هایی انجام می‌دهد در بررسی‌های میدانی نظارت و رصد می‌کند و در حوزه فروش بلیت‌ها الکترونیکی نظارت داشته و مغایرت‌هایی با قانون را مشاهده کند، ممکن است با استفاده از ابزاری، چون لغو برخی پرواز‌های شرکت‌های هواپیمایی یا تعلیق دفاتر فروش بلیت، اقدام به برخورد کند.


پرونده قضائی برای ایرلاین‌های متخلف تشکیل می‌دهیم


وی تأکید کرد: با تخلفاتی در این روز‌ها روبه رو شده ایم درصددیم تا برای این تخلفات پرونده قضائی تشکیل دهیم. تخلفاتی هم در خصوص فروش بلیت یکطرفه به صورت الزامی داشته ایم. وجوه اضافی دریافتی هم به مسافران مسترد می‌شود.

وی اذعان داشت: امسال مشکلی که وجود دارد، کل ۶۰ هزار نفر باید هوایی منتقل شوند؛ این حجم مسافر را نمی‌توان قطعاً هوایی جابه جا کرد؛ ظرفیت شرکت‌های هواپیمایی ما برای بازه ۱۰ روزه تعریف شده است؛ آن دسته از مسافرانی که به هر دلیل از سوی ایرلاین‌ها با اهمال روبه رو شوند، قطعاً با برخورد مواجه خواهند شد.


ایرلاین‌ها مجبورند در روز‌های قبل اربعین، خالی برگردند


خوشخو گفت: عمده پرواز‌هایی که رفت دارند، برگشتشان با پرواز خالی انجام می‌شود، اما در روز‌های اربعین ممکن است با افزایش شدید تقاضا مواجه می‌شویم که انتقال آن‌ها در یکی دو روز امکان پذیر نیست و نیاز به سعه صدری داریم تا بتوانیم آن‌ها را جابه جا کنیم.

وی ادامه داد: در سال‌های قبل مرز‌های زمینی باز بود و شرایط باری حضور مردم در مراسم مهیا بود، اما امسال همه زائران مکلف به سفر هوایی هستند؛ دولت عراق هم در روز‌های آخر نزدیک به اربعین اعلام کرد ۶۰ هزار نفر می‌توانند به عراق بروند و این افزایش دو برابری زائران، سبب شد تا با مشکلات و نارسایی‌هایی مواجه شویم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ایرلاین ها مسافران اربعین پرواز های رفت و برگشت اربعین سازمان هواپیمایی کشوری شرکت های هواپیمایی ایرلاین ها نرخ مصوب روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۵۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد

اگر تا به حال سفر هوایی داشته‌اید، احتمالاً می‌دانید که در سفرهای هوایی، پیش از سوار شدن بر روی هواپیما، باید نکاتی را رعایت کنید تا به مشکل برنخورید. این مراحل بیشتر برای سفرهای هوایی بین‌المللی اهمیت دارند. در ادامه به تمام کارهایی که قبل از سوار شدن به هواپیما و در مراحل حضور در فرودگاه باید انجام دهید، اشاره می‌کنیم.

روز قبل از سفر

همانطور که می‌دانید، در سفرهای هوایی ممکن است زمان پرواز تاخیر داشته باشد. برای مثال، اگر بلیط هواپیما پته را خریداری کرده‌اید، می‌توانید مبداء و مقصد و نام فرودگاه را بر روی آن ببینید. برای اطمینان بیشتر، بهتر است روز قبل از سفر با چک کردن مشخصات فردی و زمان پرواز، خیال خود را راحت کنید. همچنین، با تماس با کارشناسان آژانس، از عدم تاخیر یا تغییر زمان پرواز مطمئن شوید.

حضور در فرودگاه

نکته قابل توجه اینکه، قبل از حضور در فرودگاه تهیه ارز مسافرتی برای سفر خارجی را فراموش نکنید چرا که در کاهش هزینه های سفر شما تاثیر شگرفی خواهد داشت. اما برای سفرهای داخلی، نیاز است که حداقل یک و نیم ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر شوید. این زمان برای پروازهای خارجی دو برابر می‌شود و بهتر است سه ساعت قبل از پرواز، برای طی کردن مراحل پرواز وارد فرودگاه شوید. هنگام ورود به فرودگاه، با یک سالن بزرگ که در هر گوشه گیت‌های مخصوص ایرلاین‌ها قرار دارد، روبرو می‌شوید. در این مرحله، ماموران امنیت فرودگاه یک بازرسی کلی از شما انجام می‌دهند که ممکن است کمی زمان شما را بگیرد.

گرفتن کارت پرواز یا check in

پس از ورود به ایرلاین مورد نظر، با چندین باجه مختلف روبه‌رو خواهید شد که باید با پرسش و پاسخ اطلاعات ایرلاین مربوطه را شناسایی کرده و در صف دریافت کارت پرواز قرار بگیرید. در این مرحله، هنگام نوبت شما، بازرسی مجددی بر روی چمدان‌ها و وسایل بار انجام می‌شود. در صورت مواجه شدن با اضافه بار یا بسته بندی نامناسب وسایل، باید از صف خارج شده و مشکل را حل کنید. اگر با اضافه بار روبه‌رو شدید، می‌توانید از باجه بانکی که در فرودگاه قرار دارد، جریمه اضافه بار را پرداخت کنید. همچنین، ایرلاین‌ها قسمتی را برای بسته بندی وسایل بار قرار داده اند که با مراجعه به این قسمت لوازم شما ایمن و محکم بسته بندی می شود تا در طول پرواز ضربه و خسارتی نبیند. نگران از دست دادن وقت نباشید، زیرا هنوز زمان کافی برای سوار شدن باقی‌مانده است. پس از رفع ایرادات، با چک کردن مدارک، کارت پرواز به شما تحویل داده می‌شود و وسایل شما به بخش بار هواپیما برده می‌شود.

سالن انتظار

پس از دریافت کارت پرواز، به محل انتظار پرواز هدایت می‌شوید. در سالن‌های پرواز، معمولاً کافه‌ها و فروشگاه‌هایی وجود دارند که می‌توانید برای رفع گرسنگی و گذراندن زمان در آن‌ها بنشینید و منتظر اعلام پرواز خود باشید. بهتر است زمان انتظار را در نزدیکی گیت پرواز سپری کنید تا بلافاصله پس از اعلام پرواز، جزء نخستین افراد در صف باشید و وقت اضافی را صرف انتظار در صف نکنید.

گیت خروجی پرواز

پس از اعلام شماره پرواز، باید گیت خروجی پرواز را شناسایی کرده و به سمت آن بروید. در این مرحله، آخرین بازرسی بدنی از شما صورت می‌گیرد تا مامور ایرلاین از عدم حمل وسایل ممنوعه پرواز در داخل کابین هواپیما اطمینان حاصل کند. سپس، کارت پرواز شما چک می‌شود و یک قسمت از آن جدا می‌شود. در نگهداری قسمت دیگر کارت پرواز دقت کنید، زیرا با استفاده از آن می‌توانید وسایل و چمدان‌های خود را در مقصد دریافت کنید.

ورود به کابین هواپیما

در آخرین مرحله، توسط اتوبوس‌هایی به هواپیما منتقل می‌شوید و توسط مهمانداران به کابین هواپیما هدایت می‌شوید. پس از قرار دادن وسایل همراه خود در محفظه بالای سر و نشستن روی صندلی، تنها کافیست منتظر فرود هواپیما در مقصد باشید و کاری برای انجام نخواهید داشت.

گرفتن کارت پرواز در سفرهای خارجی

در سفرهای خارجی، مراحل کمی بیشتر از سفرهای داخلی هستند. در مرحله گرفتن کارت پرواز، علاوه بر بلیط هواپیما و مدارک شناسایی، نیاز به ارائه پاسپورت و پرداخت عوارض خروج از کشور دارید. همچنین، برخی ایرلاین‌ها مقررات و جریمه‌های سنگینی را برای اضافه بار در نظر می‌گیرند، بنابراین بهتر است بیش از حد مجاز بار را با خود حمل نکنید. بیشتر مراحل با سفرهای داخلی یکسان است، اما باید از وسایل ممنوعه هر کشور آگاه باشید. قوانین و مقررات خاصی در هر کشور وجود دارد و ورود برخی لوازم به آنها ممنوع است، به عنوان مثال، فرودگاه دبی از ورود قرص‌های سرماخوردگی به کشور امارات جلوگیری می‌کند، بنابراین با مطالعه این موارد می‌توانید از بروز مشکلات در فرودگاه مقصد جلوگیری کنید.

جمع‌بندی

سفر هوایی سریع‌ترین و ایمن‌ترین نوع سفر است. به همین دلیل، مراحل بیشتر و با دقت بالاتری را برای سوار شدن هواپیما طی می‌کنید. در روزی که به پرواز می‌روید، بهتر است غذاهای چرب و حاوی کافئین را نخورید تا در طول انجام مراحل پیش از پرواز و حین پرواز از استرس و مشکلات معده جلوگیری کنید.

کد خبر 848100

دیگر خبرها

  • بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پروازهای هواپیمایی کیش
  • بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پرواز‌های هواپیمایی کیش
  • اضافه شدن ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور
  • ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد
  • انجام ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط شرکت‌ های هوایی
  • انجام ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط شرکت‌های هوایی
  • انجام تنها ۲۷ هزار پرواز نوروزی توسط یک شرکت هوایی
  • انجام تنها ۱۷ هزار پرواز نوروزی توسط یک شرکت هوایی
  • فرودگاه کرمانشاه تعطیل نیست
  • همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد