Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-06@22:53:57 GMT

دارویی سنتی برای درمان فشار خون

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۷۸۲۴۴

دارویی سنتی برای درمان فشار خون

تصور می‌شود که GLA موجود در روغن گل مغربی با کاهش التهابات پوستی و تعداد سلول‌های ایجاد کننده ضایعات به از بین رفتن آکنه کمک می‌کند. روغن گل مغربی که به اختصار EPO نامیده می‌شود، از دانه‌های یکی از گیاهان بومی شمال آمریکا به همین نام به دست می‌آید. گل مغربی یا پامچال شب عنوان یک گونه از سرده گل مغربی است و گیاهی شب گل ده به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانه رسیده این گیاه حاوی مقادیر بالایی اسید گاما-لینولنیک و اسید‌های چرب ضروری است که همین اجزا آن را تبدیل به محصولی ارزشمند کرده اند. از قدیم به طور سنتی گل مغربی برای درمان مشکلات زیر مورد استفاده بوده است:

- کبودی

- هموروئید

- اختلالات گوارشی

- گلودرد

به نظر می‌رسد که مزایای درمانی این گیاه به محتوای گاما لینولنیک اسید (GLA) آن مرتبط باشد. GLA یک اسید چرب امگا ۶ است که در روغن‌های گیاهی مختلف یافت می‌شود. امروزه روغن گل مغربی در قالب مکمل‌های دارویی و یا به صورت موضعی کاربرد دارد و می‌تواند در قالب درمان کمکی بسیاری از بیماری‌های شایع مطرح شود.

کمک به از بین رفتن آکنه‌ها


تصور می‌شود که GLA موجود در روغن گل مغربی با کاهش التهابات پوستی و تعداد سلول‌های ایجاد کننده ضایعات به از بین رفتن آکنه کمک می‌کند. این ترکیب همچنین قادر به حفظ رطوبت پوست نیز خواهد بود و از این مسیر هم نقش مطلوبی در ارتقا سطح سلامت آن ایفا خواهد کرد.

بر اساس مطالعه‌ای معتبر در سال ۲۰۱۴ که نتایج آن از طریق مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا قابل دسترسی است، روغن گل مغربی می‌تواند در تسکین چیلیتیس اثرگذار باشد. این وضعیت منجر به التهاب و احساس درد در ناحیه لب‌ها شده که اغلب به واسطه قرار گیری طولانی مدت در معرض نور خورشید و یا عوارض دارویی ایجاد می‌شود. در عین حال دیده شده که EPO هم بر ضایعات التهابی و هم غیر التهابی آکنه تاثیر دارد.

کمک به تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی

پژوهش‌های مختلف که تعداد زیادی از آن‌ها قدیمی هستند، نقش روغن گل مغربی در درمان علائم مرتبط با سندرم پیش از قاعدگی (PMS) را مورد بررسی قرار داده اند. بر اساس یافته‌های این مطالعات، EPO بر موارد زیر بسیار موثر است:

- افسردگی

- تحریک پذیری

- نفخ

محققان معتقد هستند که برخی از زنان به خاطر حساسیت به سطوح طبیعی پرولاکتین در بدن، PMS را تجربه می‌کنند. در این میان GLA در بدن به ماده به نام پروستاگلاندین E ۱ تبدیل می‌شود که در ادامه از تحریک PMS به وسیله پرولاکتین جلوگیری می‌کند.

در مطالعه‌ای دیگر مربوط به سال ۲۰۱۰، مشخص شد که مکمل‌های حاوی ویتامین ب ۶، ویتامین‌ای و روغن گل مغربی بر تسکین علائم PMS موثر هستند. با این حال همچنان نمی‌توان به طور قطعی نظر داد که EPO تا چه اندازه تاثیرگذار بوده است. گفته می‌شود که مصرف مکمل‌های متشکل از روغن گل مغربی به مدت ۱۰ ماه به طور منظم اثرات مطلوب خود را بر PMS برجای خواهد گذاشت.

کمک به کاهش فشار خون


هرچند مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است، یک سری از بررسی‌های علمی نشان می‌دهند که روغن گل مغربی قادر به کاهش فشار خون به عنوان یک مکمل دارویی خواهد بود. لازم به ذکر است که اثرگذاری این ترکیب در فشار خون ناشی از بارداری به اثبات نرسیده است و از این رو بهتر است بانوان باردار از مصرف آن پرهیز کنند.

به گفته محققان ممکن است دوز استاندارد ۵۰۰ میلی گرم به صورت دو بار در روز و تحت نظر پزشک، در کاهش فشار خون نقش مثبتی ایفا کند.

کمک به کاهش گرگرفتگی


روغن گل مغربی می‌تواند به کاهش شدت گرگرفتگی به دنبال افت سطح استروژن در بانوان یائسه کمک کند. این اختلال یکی از آزار دهنده‌ترین عوارض ناشی از یائسگی است. هرچند نمی‌توان از محصولات حاوی این ترکیب انتظار اثردهی به اندازه استروژن را داشت، اما نتیجه مصرف به عنوان یک مکمل تغذیه‌ای قابل قبول خواهد بود.

با استناد به یافته‌های یک مطالعه معتبر، بانوانی که روزانه ۵۰۰ میلی گرم EPO به مدت ۶ هفته مصرف کرده بودند گرگرفتگی‌های کمتر، با شدت پایین‌تر و کوتاه تری را تجربه کردند. آن‌ها همچنین نمرات بالاتری را به پرسشنامه بهبود فعالیت‌های روزمره و روابط اجتماعی به دنبال مصرف EPO اختصاص دادند.

عوارض جانبی


روغن گل مغربی برای اکثر افراد در کوتاه مدت ترکیبی ایمن و فاقد عوارض جانبی جدی محسوب می‌شود. با این حال هنوز ایمنی این دسته از فرآورده‌های گیاهی در استفاده طولانی مدت مشخص نشده است. در مجموع عوارض جانبی EPO شامل موارد زیر هستند:

- ناراحتی معده

- دل درد

- سر درد

- مدفوع نرم

در موارد نادر روغن گل مغربی ممکن است منجر به وقوع واکنش‌های آلرژیک شود. برخی از این علائم عبارت اند از:

- التهاب دست و پا

- راش

- اختلال در تنفس

- خس خس سینه

به طور کلی مصرف روغن گل مغربی در دوز‌های درمانی و به دور از افراط، واکنش خاصی را به همراه نخواهد داشت. اما باید توجه داشته باشیم که استفاده همزمان این مکمل با دارو‌های رقیق کننده خون، احتمال افزایش خونریزی را به دنبال دارد. EPO موضعی نیز اغلب به منظور کمک به آماده سازی دهانه رحم برای زایمان کاربرد دارد. گفتنی است که همچنان مطالعات قابل استنادی در این زمینه وجود ندارد و این دسته از مصارف بیشتر به صورت سنتی شکل گرفته و به نسل‌های بعدی انتقال داده شده اند.

منبع: عصرایران

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: دارویی سنتی فشار خون فشار خون بالا درمان فشار خون روغن گل مغربی فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۸۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا طب سنتی ریشه در غریزه انسان و دیگر انسان‌تباران دارد؟

تاکنون، محققان شاهد حیواناتی بوده‌اند که از گیاهان برای خوددرمانی استفاده می‌کنند، اما چنین مشاهداتی نادر بوده است. میمون‌های بزرگ از گیاهان برای درمان عفونت انگلی و درد عضلانی استفاده می‌کنند. به‌تازگی مشاهده شده که شامپانزه‌ها حشرات را به زخم خود می‌مالند. بااین‌حال، درمان زخم با یک ماده فعال زیستی تاکنون دیده نشده بود. جزئیات بیشتر را می‌توانید در گزارش «بروز یک رفتار انسانی، برای اولین‌بار در اورانگوتان‌ها» بخوانید.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ایسنا، زیست‌شناسان شناختی و تکاملی به‌تازگی یک اورانگوتان سوماترایی نر وحشی را در حال درمان زخم فعال روی صورت خود در یک مکان تحقیقاتی در اندونزی مشاهده کردند.

کارولین شوپلی (Caroline Schuppli) و ایزابل لامر (Isabelle Laumer) در مشاهدات روزانه خود از ۱۵۰ اورانگوتان سوماترایی که به‌شدت در معرض خطر انقراض قرار دارند، متوجه شدند که یکی از نرها به نام «راکوس»، خود را با برگ‌های گیاه آکار (Fibraurea tinctoria) درمان می‌کند که به داشتن خواص دارویی معروف است. راکوس، زخمی روی صورت برداشته بود که به‌احتمال‌زیاد طی دعوا با نری دیگر ایجاد شده است.

جزئیات خوددرمانی اورانگوتان

راکوس پس از جویدن این گیاه، مایع حاصل را به مدت حدود هفت دقیقه روی زخم گونه خود قرار می‌داد. سپس آن را با برگ‌ها می‌پوشاند و به خوردن گیاه ادامه داد. زخم طی ۵ روز بسته شد و در عرض یک ماه، کاملاً بهبود یافت.

جالب اینجاست که راکوس هنگامی‌که زخمی بود، بیش از حد معمول استراحت می‌کرد. خواب به‌طور مثبت بر بهبود زخم تأثیر می‌گذارد، زیرا ترشح هورمون رشد، سنتز پروتئین و تقسیم سلولی در طول خواب افزایش می‌یابد.

کل فرآیند، زمان قابل‌توجهی را به خود اختصاص داد. ازآنجایی‌که راکوس از آکار به‌طور خاص برای مراقبت از زخم استفاده می‌کرد، محققان می‌توانستند بفهمند که او قصد دارد خودش را معالجه کند و روش او کارآمد است.

انسان‌هایی که در جنگل‌های استوایی جنوب‌شرقی آسیا زندگی می‌کنند، از آکار برای اثرات ضددرد و تب‌بُری استفاده می‌کنند. این گیاه در طب سنتی، بیماری‌های متنوعی را درمان می‌کند. بررسی‌ها وجود موادی را در آن نشان می‌دهد که می‌دانیم دارای فعالیت‌های ضدباکتریایی، ضدالتهابی، ضد قارچی، آنتی‌اکسیدانی و سایر فعالیت‌های زیستی مرتبط با بهبود زخم هستند.

این اولین درمان فعال زخم با یک ماده فعال زیستی است که تاکنون مشاهده شده و محققان پیش‌ازاین هرگز شاهد چنین رفتاری نبوده‌اند، زیرا برخورد با حیوان زخمی آن هم در محیطی که حاوی گیاهان دارویی است، اتفاق بسیار نادری است.

پژوهشگران نمی‌دانند که آیا راکوس پیش‌ازاین نیز چنین عملی را انجام داده است یا خیر. آن‌ها همچنین نمی‌توانند تأیید کنند که آیا او این روش را از دیگرر اورانگوتان‌های مقیم زادگاهش آموخته است یا خیر. نرهای اورانگوتان پس از رسیدن به سن بلوغ، مسافت‌هایی طولانی را می‌پیمایند تا خانه جدیدی پیدا کنند. شوپلی فرض می‌کند که سایر اورانگوتان‌ها نیز می‌توانند رفتار مشابهی از خود نشان دهند.

آنچه به‌طورقطع شناخته شده است؛ این است که راکوس اولین مدیریت فعال زخم را با ماده فعال زیستی نشان داده است.

رفتار غریزی؟

اولین شواهد مستند از درمان زخم توسط انسان در نسخه خطی پزشکی متعلق به ۲۲۰۰ سال قبل از میلاد ظاهر شده است. میمون‌های بزرگ آفریقا و آسیا نیز از زخم‌های خود مراقبت می‌کنند، بنابراین شاید ما عملکردی غریزی داریم که به ما امکان می‌دهد تا گیاهان و قارچ‌های دارای خواص دارویی را بشناسیم و خود را درمان کنیم.

اما راکوس چگونه می‌دانست که باید به سراغ آکار برود و چنین درمانی را انجام دهد؟ او فرآیند نسبتاً پیچیده‌ای را انجام داد که سؤالات بسیاری را به وجود می‌آورد. ما ممکن است به‌طور طبیعی به سمت گیاهانی که دارای مواد مغذی یا خواص درمانی هستند، جذب شویم.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902521 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • آیا طب سنتی ریشه در غریزه انسان و دیگر انسان‌تباران دارد؟