Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:04:42 GMT

مشکلات زنان توانمند روستای تاریخی و جهانی خرانق چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۰۳۱۹

مشکلات زنان توانمند روستای تاریخی و جهانی خرانق چیست؟

ایسنا/یزد زنان توانمند روستای خرانق که بخشی از فرهنگ و اقتصاد متفاوت این روستای تاریخی و مهم کشورمان را رقم می‌زنند، هنرمندان بافنده پلاس، زیلو، دارایی و کاربافی هستند که امروزه با مشکلات زیادی خصوصا در زمینه تامین مواد اولیه و بازار عرضه روبرو می باشند.

زندگی معیشتی در روستای تاریخی خرانق که به عنوان کاندیدای روستای هدف گردشگری ایران به سازمان جهانی گردشگری معرفی شده است، بیشتر مبتنی بر اقتصادهای کشاورزی و دامداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته توسعه معادن در حوالی این روستا نیز امروزه به یکی از اقتصادهای این منطقه تبدیل شده اما یکی از ویژگی‌های روستای خرانق، زنان توانمند و فعال این روستاست.

در این روستا اغلب زنان در کنار مردان خود مشغول به کار هستند و بعضا در مشاغل کشاورزی و دامداری با همسران خود مشارکت دارند و قالی بافی یکی از دیگر مشاغلی است که زنان این روستاها بر عهده دارند.

امروزه پلاس، زیلو، دارایی و کاربافی نیز جزو مشاغلی است که به این روستا وارد شده و زنان روستای خرانق تبحر خاصی در این مشاغل و هنرصنایع پیدا کرده‌اند و کارگاه‌هایی را به طور مستقل راه اندازی کرده یا در خانه‌هایشان مشغول به کار هستند.

اما این زنان توانمند تولیدکننده و هنرمند هم مشکلاتی مانند سایر هنرمندان دارند که در این باره پای درد دل تعدادی از آنان نشستیم.

«چاه متکی» که یکی از بافندگان پلاس و دارایی است، به خبرنگار ایسنا می‌گوید: پلاس یکی از انواع دست بافته‌هایی است که امروز در خرانق بافته می شود اما اصالت آن مربوط به میبد است و به نظر می‌رسد در شهری جز میبد نیز بافته نمی‎شود.

وی با بیان این که این نوع دست بافته مخملی به عنوان رو مبلی و روی صندلی و فرش استفاده می‎شود، بیان می کند: این دستبافته به جای قالی و موکت و سایر زیراندازها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و از نظر سلامت بسیار مورد تایید است.

وی با بیان این که امروزه متری بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان مزد بافت پلاس است، می‌گوید: بافت پلاس سخت است و نیازمند بنیه و زوری مردانه برای بالا پایین کردن‌های دستگاه است.

بانوی بافنده روستای خرانق: بافت پلاس سخت است و نیازمند بنیه و زوری مردانه برای بالا پایین کردن‌های دستگاه است. چاه متکی با بیان این که روزانه حدود یک متر پلاس می‎بافد، می‌گوید: هنوز دستگاه یا حوزه خاصی برای حمایت یا خرید تضمینی از زنان بافنده این روستا اقدام نکرده است و صرفه اقتصادی هم ندارد.

وی که در خانه نیز کاربافی می‌کند، مزد آن را نیز بین هر متر ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان عنوان می‌کند و می‌گوید: بازار خاصی برای محصولات روستا وجود ندارد و صرفا گردشگران یا افرادی که محصولات را ببینند، خرید می‌کنند ولی عمدتا هم از کیفیت محصولات راضی هستند.

این بانوی روستایی با بیان این که محصولات روستا نیازمند محلی برای عرضه و فروش و  حمایت از سوی دولت است، تصریح می‌کند: عمدتا معادن هم بازدیدهایی را از کارگاه‌ها داشته‎اند و حمایت‌های تسهیلاتی نیز برای راه اندازی کارگاه دارند، اما مسئله اصلی بازار است و محصولاتی که خریداری نمی‎شود.

وی اضافه می‌کند: دستگاه دارایی و پلاس بافی هر کدام بین ۸ تا ۱۵ میلیون تومان قیمت دارند و هر بافنده که عمدتا هم زنان روستا هستند در خانه‌های خود این دستگاه‌ها را خریداری کرده و علاوه بر فعالیت در کارگاه‌ها، در خانه‌ها نیز بافندگی می‌کنند.

چاه متکی با اشاره به این که امروز تامین مواد اولیه برای زنان روستایی یک مشکل بزرگ است، تصریح می کند: در حال حاضر قیمت نخ بالاست و هر کیلوگرم از آن ۸۹ هزار تومان برآورد می‎شود لذا نیازمند حمایت دولت جهت تهیه نخ و مواد اولیه با قیمت‌های کمتر هستیم.

این بانوی روستایی البته به اقدامات موثر و دوره‌های آموزشی میبدی‌ها در خرانق اشاره می‌کند و می‌گوید: برای آموزش پلاس بافی دوره‌هایی در خرانق برگزار شد که توانستم در کنار کاربافی و دارایی، پلاس بافی را در زمانی که کمتر از دو جلسه آموزشی یاد بگیرم.

بافنده روستایی: در حال حاضر قیمت نخ بالاست، نیازمند حمایت دولت جهت تهیه نخ و مواد اولیه هستیم.امروزه روستای خرانق به بخش تبدیل شده است و باید مسئولان و متولیان برای حمایت از زنان توانمند خرانق آستین همت بالا بزنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی هنرمندان زنان روستايي خرانق استانی میراث فرهنگی روستای خرانق زنان توانمند مواد اولیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۰۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،هوشیاراحمدیان اظهار داشت:خط انتقال آب روستای آبخورده به طول ۸۰۰ متر و با سایز لوله ۶۳ پلی اتیلن و از طریق مسیر سخت و سنگی کوهستان و به صورت دستی با مشارکت اهالی روستا انجام شد.   وی افزود: با اتمام این خط انتقال که از چشمه جدید روستا و با احداث مخزن بتنی ۲۰ مترمکعبی انجام گرفت مشکل آب شرب ۴۵ خانوار با ۲۰۳ نفر جمعیت رفع شد.

دیگر خبرها

  • شرایط برای حضور دانشجویان توانمند ورزشکار در مسابقات آسیایی و جهانی فراهم می‌شود
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • رفع مشکلات ارتباطی روستای گنجگان با نصب سایت جدید
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران