Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت سودان دیروز (سه شنبه) از یک کودتای نافرجام خبر داد و طی آن شماری از افسران رژیم سابق را به عنوان عوامل آن متهم کرد که اشاره به رژیم عمر البشیر رئیس جمهور مخلوع دارد که هم اکنون در زندان کوبر بسر می برد و قرار است به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در منطقه دارفور توسط ارتش متبوع وی به دادگاه بین المللی لاهه تحویل داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته عطوان از زمانی که سودان در اواخر  دوران حکمرانی عمر البشیر به اردوگاه آمریکا پیوست و نسبت به برقراری روابط با رژیم اشغالگر اسراییل و امضای معاهده به اصطلاح "صلح ابراهیم" ابراز تمایل کرد، اوضاع دولت و ملت و کشور سودان در حال وخیم تر شدن است.

این کارشناس سرشناس مسائل سیاسی جهان عرب خاطرنشان کرد: اطلاعات موجود در مورد این کودتا اندک است و تنها از یک منبع یعنی حکومت نظامی و سخنگوی آن ذکر شده است . البته به استثنای بیانیه صادر شده از سوی " حمزه بلول " وزیر اطلاع رسانی و مطالب نظامی لو رفته که نشان می دهد برخی از کودتاگران جزو نیروهای واحد زرهی ارتش بودند.

یک خبرنگار سودانی در خارطوم در گفت وگوی تلفنی با رای الیوم تاکید کرد: این کودتا همچون هفت کودتای سابق اعلام شده از سوی رژیم نظامی حاکم بر سودان " ساختگی " است که توسط محمد الفکی سلیمان عضو شورای حکومتی اعلام شد . او از مردم سودان خواست تا در حمایت از انقلاب به خیابان ها بیایند اما حتی یک غیرنظامی به این درخواست پاسخ مثبت نداد . نکته جالب توجه در تمامی کودتاهای شکل گرفته تا کنون آن است که حتی یک ژنرال تحویل دادگاه نشد و در نتیجه محاکمه نگردید.

عطوان افزود : اکثر کودتاهای نظامی که تا کنون در سودان روی داده با موج گسترده بازداشت و آمدن تانک ها به خیابان ها و صدای تیراندازی همراه بوده است به استثنای این کودتا که ظرف چند ساعت به کنترل درآمد و زندگی روزمره مردم ظرف کمتر از چهار ساعت به آرامش طبیعی خود بازگشت.

بر اساس این گزارش، مطبوعات و تارنماهای خبری سودان چند روز قبل از اعلام این کودتا از احتمال وقوع کودتا در کشور خبر دادند اما برخی از جوانان انقلابی سودان هشدار دادند که ارتش سودان خود ممکن است اقدام به کودتای ساختگی نماید تا مانع از انتقال شورای حاکمیت از چنگ نظامیان به غیرنظامیان در نوامبر آینده شود که بر اساس توافق به عمل آمده میان مقامات نظامی و غیرنظامی به عنوان ماه انتقال قدرت تعیین شده است.

عطوان ابراز داشت: سودان هم اکنون در یک آشوب بی سابقه بسر می برد . اسلحه در همه جا انتشار یافته است. جامعه سودان از گرسنگی و نبود خدمات عمومی رنج می برد. جرم و جنایت و مواد مخدر و کارهای غیراخلاقی رواج یافته است و نافرمانی و سرپیچی از اوامر فوق در سراسر این کشور به چشم دیده می شود و بندر سودان بسته و مرزهای سودان با اکثر همسایگانش ملتهب است و وقوع جنگ با اتیوپی به دلیل عدم دستیابی به راه حل مسالمت آمیز در خصوص بحران سد النهضه تقریبا حتمی به نظر می رسد.

سردبیر رای الیوم معتقد است ژنرال های حاکم بر سودان به دلیل ارتکاب سه اشتباه راهبردی این کشور را تا آستانه فروپاشی کامل پیش برده اند که عبارتند از:

اول : افتادن در دام دروغ های آمریکا و امضای توافقنامه جدایی جنوب در مقابل پایان دادن به رنج و محرومیت سودان و سودانی ها

دوم : ارتش سودان از تمامی ارزش های اخلاقی ، نظامی و ملی خود تهی شده است و بخش عمده ای از آن به گروه های شبه نظامی تبدیل شده اند و برای نبرد در کنار ائتلاف سعودی اماراتی در جنگ یمن گرفتار شده اند.

سوم : امضای توافقنامه عادی سازی مناسبات سیاسی و امنیتی با رژیم اشغالگر اسراییل در مقابل دریافت وعده هایی همچون حذف نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم و سرازیر شدن میلیاردها دلار و حل و فصل بحران های ویرانگر اقتصادی  

عطوان ادامه داد : در میان وعده های یاد شده تنها وعده ای که تحقق یافت حذف نام سودان از فهرست تروریستی آمریکا بود . هزاران سرباز سودانی که به جبهه های جنگ در یمن گسیل داشته شده بودند در میان بایکوت شدید خبری در تابوت ها به کشورشان بازگردانده شدند و ژنرال های حاکم بر این کشور میلیون ها دلار به دست آوردند و سودان در بسیاری از استان  های خود با آشوب مواجه است و فرماندهان نظامی ارتش سودان درگیر اختلافات داخلی میان خود و غارت اموال عمومی هستند.

به اعتقاد سردبیر رای الیوم سودان هم اکنون بر سر دو راهی قرار گرفته است که می بایست یکی از آن دو را برگزیند: نخست آنکه انقلاب مردمی خود را با شدت بیشتری در مقایسه با انقلاب قبلی از سربگیرد و یا آنکه یک کودتای نظامی واقعی و گسترده همانند کودتای ژنرال سوار الذهب در سال ۱۹۸۵ در این کشور روی دهد و به وضعیت فاجعه بار موجود در آن پایان دهد و آن را در مسیر دموکراسی و پارلمان منتخب قرار دهد.

عبدالباری عطوان با استناد به نقطه نظرات بسیاری از تحلیل گران و کارشناسان سیاسی در خارطوم از مشارکت نظامیان و غیرنظامیان در سودان به عنوان مشارکت مبتنی بر توطئه نام برد که هر یک از آنها در صدد فریب دادن طرف مقابل خود هستند و غیرنظامیان در سراسر این کشور هیچ علاقه ای به نظامیان ندارند . جامعه سودان در حال فروپاشی است و دولت و نهادهای آن در صحنه حضور ندارند و آینده کشور تیره و تار و شاید هم در حال انفجار است .

در سوم مردادماه ۱۳۹۸ نیز در کشور سودان کودتایی نافرجام انجام شد. در آن زمان نیروهای مسلح سودان در بیانیه‌ای از وقوع کودتای نافرجام در این کشور خبر داد و اعلام کرد که شماری از افسران نیروهای مسلح از جمله رئیس ستاد مشترک و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی قصد داشتند تا علیه انقلاب مردم سودان کودتا کنند که به شکست انجامید.

نیروهای مسلح سودان هدف کودتاچیان را بازگرداندن رژیم سابق و بستن مسیر راه حل سیاسی برای تشکیل یک دولت غیر نظامی که از خواسته‌های مردم این کشور است، عنوان کردند.

قبل از آن یعنی در ۲۱ تیر ماه همان سال نیز شورای نظامی انتقالی سودان اعلام کرده بود که کودتای نظامی علیه این شورا را خنثی کرده است.

کمیته امنیت و دفاع وابسته به شورای نظامی انتقال سودان در همان زمان اعلام کرد: شماری از افسران سودانی قصد کودتا علیه شورای نظامی انتقالی را داشتند که تلاش آنها به شکست انجامید.

دولت «عمر البشیر» ۲۲ فروردین ماه سال ۱۳۹۸ با دخالت ارتش سودان سرنگون شد و پس از آن، ارتش سودان با تشکیل نهادی با عنوان شورای نظامی انتقالی به ریاست ژنرال «عبدالفتاح البرهان» قدرت را در این کشور در دست گرفت.

سرنگونی البشیر، گروه‌های معترض سودانی را راضی نکرد و آنها همچنان خواستار کنار رفتن نظامیان و انتقال مسالمت آمیز قدرت به یک شورای غیر نظامی و تشکیل یک حکومت دمکراتیک هستند.

برچسب‌ها جنگ یمن سودان تروریسم سد النهضه یمن ایرنا ایالات متحده آمریکا عمر البشیر تهران اتیوپی عبدالباری عطوان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگ یمن سودان تروریسم جنگ یمن سودان تروریسم سد النهضه یمن ایرنا ایالات متحده آمریکا عمر البشیر تهران اتیوپی عبدالباری عطوان شورای نظامی انتقال ارتش سودان عمر البشیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۲۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، خبرگزاری «رویترز» گزارش داده که برخی از مقام‌های بلندپایه دولت واشینگتن به «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده گفته‌اند که تضمین‌های اسرائیل را مبنی بر اینکه از تسلیحات اهدایی آمریکا در چارچوب موازین حقوق بشردوستانه بین‌المللی استفاده می‌کند، «معتبر و قابل‌اتکا» ارزیابی نمی‌کنند.

این در حالی است که بنابر یکی از اسناد درون‌سازمانی وزارت خارجه آمریکا که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، سایر مقام‌های آمریکایی از موضع رژیم صهیونیستی حمایت کرده‌اند.

بر اساس تفاهم‌نامه امنیت ملی صادرشده از سوی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، بلینکن باید تا تاریخ ۸ ماه میلادی مه، در گزارشی به کنگره اعلام کند که آیا تضمین‌های اسرائیل درباره عدم نقض قوانین بین‌المللی هنگام استفاده از تسلیحات آمریکایی را معتبر ارزیابی می‌کند یا خیر.

تا امروز این واضح‌ترین تصویر از اختلاف درونی وزارت خارجه آمریکا در باب نحوه استفاده اسرائیل از تسلیحات آمریکایی است که به رسانه‌ها درز پیدا کرده است.

از میان ۷ اداره داخلی وزارت خارجه که تا ۲۴ مارس، موضع خود را اعلام کرده‌ بودند، چهار اداره شامل پناهندگی و مهاجرت، جمعیت و حقوق بشر و کار بابت عدم تطابق وعده‌های رژیم صهیونیستی با واقعیت، به‌شدت ابراز نگرانی کرده‌اند.

این ادارات، در بیانیه مشترک خود، از بمباران مداوم سایت‌ها و زیرساخت‌های شهری، سطح غیرقابل‌انکار آسیب به غیرنظامیان در راستای اولویت قائل شدن برای منافع نظامی و کشتن امدادگران و روزنامه‌نگاران به‌عنوان نمونه‌هایی از موارد نقض حقوق بشردوستانه بین‌المللی از سوی اسرائیل اشاره کرده‌اند.

بااین‌حال، اداره امور سیاسی و نظامی وزارت خارجه آمریکا هشدار داده است که هرگونه تعلیق کمک نظامی به رژیم صهیونیستی توانایی این رژیم برای مقابله با تهدید‌ها حول حریم هوایی فلسطین اشغالی را محدود می‌کند و مستلزم آن است که واشینگتن به‌نوبه خود درباره قرارداد‌های تسلیحاتی فعلی و آتی با سایر کشور‌های منطقه نیز تجدیدنظر کند.

این هشدار بدون در نظر گرفتن اعتبار یا عدم اعتبار تضمین‌های اسرائیل «و تنها با توجه به تعهد آمریکا به تأمین امنیت این رژیم» مطرح شده است.

اختلاف‌های داخلی وزارت خارجه آمریکا در حالی عیان می‌شود که مقام‌های دولت بایدن بار‌ها مدعی شده‌اند که هیچ مدرکی دال بر نقض قوانین بین‌الملل از سوی اسرائیل وجود ندارد. همین اواخر، «جان کربی» سخنگوی شورای هماهنگی راهبردی کاخ سفید، وجود مدارک مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی را رد کرد.

با عبور شمار قربانیان جنگ غزه از ۳۴ هزار نفر، عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی به‌شدت زیر سؤال رفته و موج نارضایتی به دانشگاه‌های معتبر آمریکا هم رسیده است.

دانشجویان آمریکایی به قیمت بازداشت و درگیری با نیرو‌های ویژه پلیس، خواهان هرگونه قطع همکاری نهاد‌های آموزش عالی ایالات متحده با رژیم صهیونیستی هستند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • آیا چین می‌تواند؟
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • روایت عضو شورای شهر اصفهان از تفاوت دانشگاه‌های ایران و آمریکا
  • دستاوردهای جهاد افغانستان را حفظ می کنیم
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است