Web Analytics Made Easy - Statcounter

عامل نفوذی دولت روحانی که این روزها در لندن زندگی می‌کند در یادداشتی با کدهای خاص و به نقل از منبعش در وزارت خارجه نوشته است: اگر مذاکره نشود، قافیه را باخته ایم!

سرویس سیاست مشرق- نه در برابر دوربین رسانه‌ها حاضر می‌شود و نه به مراسم‌های رسمی می‌رود، این روزها همه می‌پرسند رئیس‌جمهور سابق ایران «حسن روحانی» کجاست؟ برخی اخبار حکایت از آن دارد که رئیس دولت تدبیر در خانه مجلل خود در شمال تهران به استراحت مشغول بوده و بیشتر وقت خود را در رسیدگی به امور شخصی سپری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی برخلاف سنت روسای جمهور قبلی از گرفتن دفتر از سوی نهاد ریاست جمهوری سر باز زده و در منزلش به برخی امور رسیدگی می‌کند.

روزنامه آفتاب یزد در گزارشی  از وضعیت حسن روحانی خبر داده است که رئیس‌جمهور سابق اغلب اوقات خود را به کوه‌نوردی در شمال تهران سپری می‌کند. در این گزارش آمده است روحانی این روزها از جانب اطرافیان خود طردشده و حتی آن‌ها تلفن او برای رفتن به کوه‌نوردی را نیز پاسخ نمی‌دهند!

این روزنامه اصلاح‌طلب نوشته است که حسن روحانی منزوی‌شده و کنج عزلت گزیده است. این روزنامه در ادامه گزارش خود خبر عجیبی نیز منتشر کرده و مدعی شده است حسن روحانی به دلیل عدم انتصاب به‌عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام قهر کرده است. آفتاب یزد می‌نویسد: «برخی نیز موضوع غیبت روحانی را به‌ حکم او در مجمع تشخیص مصلحت نظام گره می‌زنند و بر این باورند که چون حکمی برای او صادر نشده روحانی تصمیم به انزوا گرفته است. دراین‌بین برخی نیز بر این باورند که روحانی به این دلیل که کارنامه موفقی در زمان ریاست جمهوری خود ارائه نداده است و از آنجایی‌ که اهل مشورت نیست، حکمی برای حضور او در مجمع صادر نشده است» [۱]

دو رئیس‌جمهور پیش از روحانی هیچ‌کدام بعد از پایان مأموریت خود انتظار انتصاب در مقامی حکومتی نداشته‌اند، یکی از آن دو، موسسه خصوصی باران (البته با رانت دولتی) را تشکیل داده و دیگری عضو ساده مجمع تشخیص مصلحت نظام است، این ادعا که رئیس دولت تدبیر انتظار داشته پس از پایان دوران ریاست جمهوری خود در سمتی عالی منصوب شود، تنها زاییده رسانه‌های اصلاح‌طلب در ماه‌ها اخیر بوده است.

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «روحانی در پرده آخر» می‌نویسد: حسن روحانی در آخرین شب ریاست‌جمهوری خود در تلویزیون اعلام کرد که به کارهای علمی و فرهنگی بازخواهد گشت. یک‌ماهی از رفتنش گذشته و هیچ خبری از او نیست؛ حتی از سوی مقام معظم رهبری نیز حکمی برای عضویتش در مجمع تشخیص مصلحت نظام صادر نشده است. هرچند این شایعه وجود دارد که حسن روحانی یکی از گزینه‌های ریاست بر مجمع تشخیص مصلحت نظام است؛ اما آخرین حضور او در مجمع به حدود پنج ماه قبل از فوت هاشمی رفسنجانی برمی‌گردد.

دو هفته بعد از پایان ریاست‌جمهوری خاتمی در مرداد سال ۸۴ او در مراسم تودیع حسن روحانی در شورای عالی امنیت ملی گفته بود هر چه نظام بدهد می‌پذیریم، اشاره او به مشارکت اصلاح‌طلبان در قدرت پس از شکست در انتخابات بود، به نظر می‌رسد پروژه داشتن پایی در قدرت همچنان میان اصلاح‌طلبان و میانه‌روها طرفداران جدی داشته و برخی می‌خواهد از کارت روحانی برای دسترسی به یکی از نهادهای مهم حکومتی استفاده کنند.

البته برخی کارشناسان سیاسی اعتقاد دارند که مطرح کردن نام روحانی به‌عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت تنها برای ایجاد یک حفاظ امنیتی در برابر بازخواست احتمالی است. خبرگزاری فارس نوشته است که تا امروز بیش از ۵۰۰ هزار نفر از دانشجویان، طلاب و اقشار مختلف مردم با امضای نامه‌ای از حسن روحانی رئیس‌جمهور سابق به کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی شکایت کردند. با توجه به شرایط موجود «بازنشستگی سیاسی» بهترین گزینه برای آینده رئیس جمهور سابقه ایران است، او می تواند با بهره بردن از این وضعیت به علایق شخصی خود به درستی برسد. [۲]

دسته‌کلید یا شاه‌کلید؛ کدام‌یک قفل را باز کرد؟

سال ۹۶ سعید حجاریان با دعوت برای رأی دادن به روحانی، گفته بود «روحانی با یک دسته‌کلید برای حل مشکلات آمده است، البته دو سال پس‌ از آن سخنرانی در ستاد مرکزی انتخاباتی روحانی به ناگهان ورق برگشت و تئوریسین اصلاحات عنوان کرد که روحانی شاه‌کلید نداشته و نتوانست بر مشکلات کشور غلبه کند. اشاره حجاریان به آن بود که رئیس دولت تدبیر  اجازه برقراری ارتباط با آمریکا را نداشته و ناکام مانده است. بعد از پایان کار روحانی بدون آنکه گشایشی در رفع تحریم‌ها ایجاد شود، دولت سیزدهم با اقدامات جهادی و انقلابی توانست گره بیماری کرونا را بازکرده؛ در حوزه بین‌المللی تحرکات اساسی در وضعیت دیپلماتیک ایران ایجاد کند؛ حال مردم حق‌ دارند از خود بپرسند که در عرض این مدت کوتاه رئیسی چه کرد که روحانی در انجام آن ناکام بود؟

پاسخ به این سؤال شاه‌کلید ماجراست، جریانی که کشور را قفل کرده و بهبود وضعیت را به همکاری با آمریکایی‌ها و تسلیم کردن مقاومت به آن‌ها گره‌ زده بود توسط مردم از کار برکنار شده و یک نیروی جهادی پرکار، اما کم‌ادعا جای آن را پرکرده است. «شاه‌کلید نفوذی» در ماه‌های آخر دولت روحانی با قطع برق، آب، افزایش سرسام‌آور قیمت کالاهای اساسی چنان دره عمیقی زیر پای دولت جدید حفر کرد که تنها راه باقی‌مانده برای دولت رئیسی ادامه راه دولت روحانی برای مذاکره با دشمن باشد.

یکی از اعضای حزب منحله مشارکت در صبح روز پیروزی رئیسی در انتخابات در جلسه‌ای گفته بود که وضعیت تغییری نخواهد کرد؛ رئیسی همان روحانی است؛ او مجبور است با آمریکایی‌ها مذاکره کند! اشاره او بدان بود که چنان پیش پای دولت مین‌گذاری شده است که دولت سیزدهم چون دولت قبل باید برای فروش نفت و وارد کردن واکسن دست به‌سوی کدخدا دراز کند.

نگرانی محمد علی شعبانی از عدم برگزاری نشست برجامی در نیویورک

البته برنامه عوامل تخریب‌گر به‌هم‌خورده و کشور با مدد به بازوان مقاومت و رهنمودهای رهبر انقلاب در مسیر درست رو به‌ پیشرفت قرار گرفته است؛ به هم خوردن صحنه چنان به مذاق عامل نفوذی دولت روحانی که این روزها در لندن زندگی می‌کند تلخ آمده که در یادداشتی با کدهای خاص و به نقل از منبعش در وزارت خارجه نوشته است: اگر تا میانه مهرماه (اوایل اکتبر) در وین مذاکرات شروع نشود؛ قافیه را بد باخته‌ایم. عامل سرویس امنیتی انگلیس در تهران جای خالی رؤسای سابقش را به خوبی حس می کند!

 

[۱] http://aftabeyazd.ir/?newsid=۱۹۶۳۶۱

[۲] https://www.farsnews.ir/news/۱۴۰۰۰۶۰۸۰۰۰۴۳۰

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان مجمع تشخیص مصلحت حسن روحانی شورایعالی امنیت ملی دولت رئیسی حجاریان حزب منحله مشارکت وزارت خارجه سعید حجاریان دولت سیزدهم سید ابراهیم رئیسی مجمع تشخیص مصلحت نظام ریاست جمهوری دولت روحانی حسن روحانی رئیس جمهور شاه کلید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۱۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار

به گزارش «تابناک»، سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

دیگر خبرها

  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • نوری قزلجه: ریاست قالیباف از بیرون مجلس حمایت می‌شود /طرح‌های «صیانت» و «شفافیت» سفارش شده بودند /نگران رادیکال‌های مجلس آینده نیستم
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • مسعود رجوی همکار و نفوذی ساواک بوده است؟!+ فیلم
  • دولت انگلیس بخشی از محور نسل‌کشی در غزه است
  • عاقبت زرنگ‌بازی: مانده در خانه، رانده از لیورپول!‏
  • ابراز خشم و انزجار از رژیم صهیونیستی و حامیانش در لندن
  • حضور مقامات بین‌المللی در ریاض برای گفتگو پیرامون غزه
  • خروش مردم انگلیس در حمایت از فلسطین
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار