Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  تاریخ فقط علم مرور گذشته و عبرت گرفتن نیست بلکه رسانه کاری کرده است که تاریخ علم درک امروز و ساختن فردا شده است. چند سالی است که تاریخ ایران معاصر مورد توجه جدی رسانه‌های بیگانه قرار گرفته است، هدف آن هم فقط بیان قصه‌های گذشته نیست بلکه تاثیر در سیاست امروز ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینجاست که شگرد رسان‌های ” بازخوانی برای تحریف “ به میدان می‌آید.

بیشتربخوانید

با پروژه «جلادستایی» ضدانقلاب آشنا شوید/ تروریست‌ها چگونه قهرمان شدند؟ + تصاویر

در این چند ساله تاریخ ایران را شخم زدند تا بگویند خاندان پهلوی متخصص و محبوب بودند. هر کاری کردند تا بگویند آمریکا و انگلیس در تاریخ ایران نقش سازنده‌ای داشته اند. شگرد ”بازخوانی برای تحریف“ مرور خاطرات مردم به صورتی است که رسانه بیگانه دوست دارد.

علیرضا داودی کارشناس ارشد رسانه و علوم شناختی ضمن تشریح کارکرد رسانه‌های فارسی زبان بیگانه درخصوص تکنیک ” بازخوانی برای تحریف “ گفت: این تکنیک از تکنیک‌های آلفا است که در حوزه شناختی برای تاثیرگذاری روی فرآیند ذهن مخاطب، جهت دریافت، تحلیل و جمع بندی اطلاعات موثر است.

وی افزود: در این مسیری که شما دارید حرکت می‌کنید نسبت به هر پدیده‌ای شما یک عقبه (back) دارید، یا شنیدید و یا در آن بودید، از این دو حالت خارج نیست، اگر شنیده باشید و یا اگر دیده باشید، زمان باعث شده بین شما (بین ذهن شما) و ریزِ اطلاعاتی که در آن واقعه اتفاق افتاده، یک فاصله‌ای بیافتد.

کارشناس ارشد رسانه و علوم شناختی گفت: اگر حضور داشته باشید که ناظر هستید، اما اگر حضور نداشته باشید پس همه آن، روایتی است که شنیدید. رسانه آن ریزِ اطلاعات را شروع می‌کند به بازخوانی مجدد برای اینکه بتواند اصل واقعه را در ذهن مخاطبانش تحریف کند.
کارشناس ارشد رسانه و علوم شناختی تاکید کرد تحریف جزو تکنیک‌های عملیات روانی است، اما تکنیک بازخوانی برای تحریف علوم شناختی می‌شود.

داودی گفت: به عنوان مثال شبکه من و تو، ایران اینترنشنال، بی بی سی و... این گونه از اطلاعات ریزِ خاندان پهلوی صحبت می‌کنند که مثلا اعلی حضرت خودشان با دست خودشان نان درست می‌کردند و برای مردم می‌بردند در واقع چرت و پرت تحویل مخاطب می‌دهند.

وی افزود: یا مانند قصه رضا خان، بگونه‌ای این ریز اطلاعات را کنار همدیگر می‌گذارند که مخاطب اساسا احساس می‌کند خاندان پهلوی در حق شان اجحاف شده است و متاسفانه یک استاد دانشگاه با علاقه‌ای وافر رضاخان شناس شود.

کارشناس ارشد رسانه و علوم شناختی ادامه داد بنابراین بازخوانی ریز اطلاعات برای تحریف همان واقعه‌ای که تازه خودِ فرد در آن واقعه حضور داشت که اگر نبود کارشان راحت‌تر می‌شد، قلمداد می‌شود.

داودی گفت: این خود یک مسیر است، مسیری که برای مخاطب طراحی می‌کنند، همه آن وقایع پیشین را به واسطه همین مسیر، مخاطبان بازخوانی و تحریف می‌کنند.

شگرد‌های رسانه‌های بیگانه برای تغییر ذهن مخاطب فارسی زبان هر روز بیشتر می‌شود، شناختن و درک این جنگ شناختی قسمتی از سواد رسانه‌ای مورد نیاز امروز ایران‌مان است؛ بنابراین رسانه‌ها تلاش می‌کنند مطابق اهدافی که دارند در این فرآیند دخالت کنند. ایجاد، تغییر یا تقویت باورها، از کارکرد‌های رسانه‌ها در همراه سازی مخاطبان است.

مادامیکه حوزه شناختی را نشناسیم، نمی‌توانیم اتفاقاتی را که رخ می‌دهد درک کنیم چرا که انتخاب یک محتوا از میان هزاران محتوایی که در جریان است یا انتخاب یک جریان خبری برای نشر در مقابل سایر جریانات خبری که جاری است، نیاز به شناخت عمیق تری از انسان دارد و آن نظام انتخاب گر مغزی است.

علوم شناختی در کشور‌های دیگر جهان هم مورد توجه بسیار است به طوری که در حال حاضر دانشگاه‌هایی در سراسر جهان علوم شناختی را با هدف دگرگون کردن جامعه خود به دانشجویان تدریس می‌کنند، با این وجود می‌توان به خوبی لزوم بهره گیری از علوم شناختی در رسانه را نیز درک کرد.

همه ما در زندگی روزانه دائما در حال تصمیم گیری هستیم، روزانه ممکن است ده‌ها تصمیم را در حوزه فردی و جمعی بگیریم که به تناسب جایگاه و مسوولیتی که داریم اثرات خرد و کلانی به همراه داشته باشد. هر اندازه که این تصمیمات دقیق‌تر و صحیح‌تر باشد، مسیر رو به جلوی حرکتی ما هوشمندانه‌تر پیموده خواهد شد، برعکس این موضوع هم کاملا محتمل است، بار‌ها دیده ایم که تصمیم‌های غلط چه خسارت‌ها و زیان‌هایی در جامعه و کشور به همراه داشته است.

در ریشه یابی بسیاری از معضلات و مشکلاتی که در سطح با آن مواجه هستیم، به تصمیمات غلط فردی یا سازمانی می‌رسیم؛ بنابراین باور داریم جامعه‌ای به پیشرفت می‌رسد که اعضاء آن جامعه بتوانند تصمیمات صحیحی اتخاذ کنند. سوال اینجاست که یک رسانه چطور می‌تواند به ارتقاء سطح تصمیم گیری و کیفیت بخشیدن به آن کمک کند؟ مردم برای اینکه تصمیم بگیرند، اخبار را از رسانه‌ها می‌شنوند و می‌بینند و بعد بسیاری از تصمیمات رقم می‌خورد، اما در فرآیند تصمیم گیری علاوه بر خبر، مراحل دیگری حائز اهمیت است که عموما با کارکرد‌های ذهن و مغز انسان مرتبط است. تفکر و تعقل که یکی از عناصر کلیدی تصمیم گیری است در ذهن و مغز انسان صورت می‌گیرد و رسانه‌ها تلاش می‌کنند مطابق اهدافی که دارند در این فرآیند دخالت کنند؛ بنابراین ایجاد، تغییر یا تقویت باورها، از کارکرد رسانه‌ها در همراه سازی مخاطبان است.

مجموعه برنامه کوتاه ”روایت رنگ‌ها“ روایتی از تکنیک‌های جنگ شناختی است که در شبکه رادیوییِ رادیو گفتگو تولید و پخش می‌شود.

تکنیک‌های رسانه‌ای در دنیای امروز وارد فضای علوم شناختی شده است از این رو رادیو گفتگو مجموعه برنامه‌ای ۹۰ قسمتی برای آشنایی مخاطبان با این تکنیک‌ها را تدارک دیده است.

”روایت رنگ‌ها“ نام این مجموعه برنامه‌ی تخصصی در حوزه علوم شناختی با محوریت شگرد‌های رسانه‌ای در انحراف افکار عمومی است که ماموریت این شبکه، در جریان سازی موثر بر نخبگان و کنشگران جامعه ایرانی را محقق کرده است.

این مجموعه برنامه که در قالب ساختار‌های نوین طراحی و تولید شده، در هر قسمت و در گفتگو با دکتر علیرضا داودی کارشناس مسائل رسانه و متخصص علوم شناختی، با رویکردی تخصصی و تحلیلی و با مصداق‌های عینی به افشای تکنیک‌های رسانه‌های بیگانه و معاند در جهت تخریب ذهن مرم ایران می‌پردازد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خاندان پهلوی دوران پهلوی مجموعه برنامه خاندان پهلوی تصمیم گیری تکنیک ها رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۹۳۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگرد جدید صهیونیست‌ها برای کودک‌کشی در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی اینبار شگرد جدیدی را برای ریختن خون انسان‌های بی‌گناه و در راس آنها کودکان درپیش گرفته و با جاگذاری مواد منفجره در داخل قوطی‌های کنسرو به قتل و کشتار در این باریکه ادامه می‌دهد.

به گزارش مشرق، منابع رسانه‌ای گزارش دادند نظامیان رژیم صهیونیستی در خانه‌های رها شده در نوار غزه قوطی‌های مواد غذایی جاگذاری می‌کنند که داخل آنها مواد منفجره قرار دارد. کودکان و زنان و مردان گرسنه زمانیکه به خانه‌های مخروبه‌شان باز می‌گردند و این قوطی‌ها را می‌بینند به گمان اینکه مواد غذایی است، آنها را باز می‌کنند و یکباره منفجر می‌شوند.

طبق گزارش خبرگزاری سما، دفتر اطلاع‌رسانی دولتی نوار غزه در بیانیه‌ای در این باره فاش کرد که ارتش رژیم صهیونیستی عمدا مواد منفجره را در خانه‌های اهالی نوار غزه جاگذاری می‌کند تا تعداد شهدای حملات وحشیانه خود را بیشتر کند.

در این بیانیه آمده است: ما نسبت به وقوع مکرر انفجار مواد منفجره به جا مانده از ارتش رژیم اشغالگر در منازل شهروندان به ویژه آنهایی که به شکل قوطی‌های کنسرو هستند، هشدار می‌دهیم.

این دفتر از مجروح شدن چند تن از اهالی غزه در نتیجه منفجر شدن این قوطی‌ها خبر داد و اعلام کرد که آخرین مورد آنها «محمد یاسر سمور» ۱۴ ساله بود که در نتیجه انفجار یک قوطی منفجره در منطقه «الزنه» در «خان‌یونس» به شدت مجروح شد.

طبق این بیانیه، سمور در حال جستجوی وسایل شخصی خود در داخل خانه بمباران شده‌شان بود و قوطی‌ مواد غذایی را پیدا و آن را باز کرد و در نتیجه انفجار این قوطی دچار قطع عضو شد.

دفتر اطلاع رسانی دولتی نوار غزه در ادامه اقدام رژیم صهیونیستی برای جاگذاری مواد منفجره در قالب قوطی‌های کنسرو در خانه‌های فلسطینی‌ها در این باریکه را محکوم کرد.

در ادامه این بیانیه اعلام شده است: اشغالگران گویی راضی به کشتار مردم ما با بمباران مستقیم نبودند و به همین دلیل از فریب کنسروهای حاوی بمب برای افزایش تعداد شهدا و مجروحان به ویژه کودکانی که نمی‌توانند این مواد منفجره را تشخیص دهند، استفاده می‌کند. بر اساس برآوردهای سازمان ملل، حدود ۱۰ درصد از گلوله‌ها و بمب‌های پرتاب شده توسط ارتش رژیم اشغالگر که بیش از ۷۵ هزار تن مواد منفجره تخمین زده می‌شود، منفجر نشده‌اند.

این دفتر همچنین اعلام کرد: این بدان معنا است که حدود هفت هزار و ۵۰۰ تُن گلوله و بمب در خیابان‌ها، زمین‌ها و منازل شهروندان، در میان آوار و زیر آوار وجود دارد.

این دفتر همچنین از جامعه جهانی خواست تا تیم های مهندسی تخصصی و کارشناسان مواد منفجره را وارد نوار غزه کنند و به مقامات ذیصلاح محلی در این بخش توانایی‌های فنی لازم را برای مقابله با این مواد منفجره به جا مانده و رفع خطر آنها ارائه دهند.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که رژیم صهیونیستی حملات ویرانگر خود علیه نوار غزه را با حمایت آمریکا آغاز کرد، ده‌ها هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند، در این حملات شهید و زخمی شدند و زیرساخت‌های نوار غزه به شکل گسترده‌ای ویران شده و فاجعه انسانی بی‌سابقه‌ای در این منطقه رقم خورده است.

در نتیجه این حملات و محدودیت‌هایی که این رژیم اعمال کرده و در پی کمبود شدید غذا، آب، دارو و سوخت ساکنان نوار غزه به‌ویژه شمال غزه در آستانه خطر قحطی قرار داشته و جان کودکان و سالخوردگان در این منطقه به خطر افتاده است.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • رسانه های غربی می خواهند پیروان اهل‌بیت را خشونت‌طلب معرفی کنند
  • شگرد جدید صهیونیست‌ها برای کودک‌کشی در غزه
  • شگرد عجیب یک کلاهبردار برای خرید سکه و طلا
  • کورت انگل برای بازگشت به WWE اعلام آمادگی کرد
  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟
  • روایت هجرت اجباری ابوالرضا(ع) از مدینه به عراق
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟
  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقا چیست؟
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور