Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ایجاد صنایع دستی می تواند به ایجاد درآمدی پایدار برای بانوان خانه دار و زنان سرپرست خانوار باشد که  توجه به مشکلات این صنعت و هنر رو به رشد می تواند به افزایش تولید و اشتغال در این بخش تبدیل شود.

گلیم بافی یکی از هنرهای دستی کهن  در استان فارس است که با توجه به هزینه پایین تولید و اشتغالزایی مناسب می تواند زمینه ساز تحقق اقتصاد مقاومتی باشد به شرطی که مسئولان برطرف کردن مشکلات هنرمندان شاغل در این عرصه را مورد توجه قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثریا احمدی دوقزلو که حدود ده سال است به فعالیت در حوزه گلیم بافی  اشتغال دارد در گفت و گو با خبر نگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،  گفت: گلیم بافی  به هزینه کمی دارد و از بازدهی بالایی برخوردار است که در صورت توجه  مسئولان امر این هنر می تواند به عنوان یک ظرفیت مناسب برای اقتصاد استان تبدیل شود.

این بانوی کارآفرین با انتقاد از پرداخت نکردن به موقع تسهیلات مشاغل خانگی در شهرستان ها بیان کرد: بانک های عامل همکاری چندانی با متقاضیان دریافت این تسهیلات ندارند و کسانی که پارسال به بانک ها معرفی شده انده اند هنوز نتوانسته اند این تسهیلات را دریافت کنند.

ثریا احمدی دوقزلو متولد سال ۱۳۶۶ شیراز با مدرک لیسانس حقوق از سال ۹۱ وارد کار صنایع دستی شده و بنا به علاقه‌ای که به صنایع دستی داشته با اخذ مدرک تابلو فرش در سال ۹۲ از اداره میراث فرهنگی کارت گلیم بافی وپشتیبان مشاغل را نیز دریافت کرده است.

این بانوی کار آفرین همراه با همکاران خود از سال ۹۲ در نمایشگاه‌های مختلف صنایع دستی شرکت کرده و در استان گلستان موفق به کسب مقام برتر شده است که در استان بوشهر و قشم و برگزاری چند نمایشگاه در دانشگاه پیام نور استان فارس، پارک آزادی شیراز و نمایشگاه گلستان، در سال ۹۷ یک شرکت تعاونی را در زمینه بافندگی خیاطی گلدوزی و گلیم بافی به ثبت رساندم که در حال حاضر  با ۲۵ نیرو مشغول به کار هستیم.

او بیان کرد: با نام هنرکده ماندگار ثریا در سال ۹۹ به همراه بقیه همکاران اولین تعاونی گردشگری شهرستان زرقان به نام سیر و سفر را در یورد ثبت کردیم.

احمدی تصریح کرد: برنامه آینده ام ایجاد مجموعه گردشگری صنایع دستی همراه با به نمایش گذاشتن زندگی کامل عشایری و محصولات صنایع دستی و غذا‌های سنتی همراه با اقامتگاه برای مسافران و توریست‌ها است.

این بانوی کار آفرین ادامه داد: سال قبل با کمک آقای مصفا کارمند میراث فرهنگی‌ وام پشتیبان مشاغل دریافت کردم اما به دلیل شیوع ویروس کرونا مشکلات  زیادی بوجود آمده است.

او افزود: در حال حاضر برای تعاونی گردشگری به زمین نیاز داریم که با دستور فرماندار  زرقان و راه اندازی مجموعه گردشگری می توانیم  برای یکصد نفر اشتغالزایی کنیم.

احمدی اضافه کرد: بانوان شاغل در تعاونی صنایع دستی بدون بیمه هستند و مشکلات بسیار زیادی از جمله نبود فضای کافی برای افراد شاغل در تعاونی است که از مسئولان تقاضی همکاری را داریم تا بتوانیم صنایع دستی و هنر‌های اصیل سنتی را حفظ کنیم.

این بانوی کار آفرین اظهار کرد: از آن جایی که عشایر زاده هستم وعلاقه زیادی به صنایع دستی داشتم مشوقان من در این راه  همکارم  آقای رفیعی مدیر تعاونی گردشگری هستند که کار در نمایشگاه را با ایشان شروع کردم، آقای مصفا نیز در زمینه صنایع دستی از ما حمایت کردند، کارمندان اداره تعاون، آقای مستان رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان زرقان و برادرم در خانواده بهترین حامی من بودند.

او گفت: من الان داخل تعاونی آموزش ۸ نوع بافت شامل گلیم بافی، دو رو بافی، گرد بافی، گلیم شطرنجی، تابلو فرش گلیم زنجیره ای یا رند بافی است و نوعی  بافت دیگر به نام بافت عربی و شیشه درمه به وسیله  یکی از بافندگان آموزش داده می شود.

احمدی بیان کرد: گلیم بافی از هنرهایی است که توجه به آن می تواند به اشتغالی پایدار و افزایش تولیدات دستی و حتی صادرات در این حوزه کمک کند.

انتهای پیام/ت

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی صنایع دستی بانوی کار آفرین بانوی کار صنایع دستی گلیم بافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۸۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ شهردار محمد آباد با اشاره به لزوم توجه به حفظ و احیای صنایع دستی و توسعه صنعت گردشگری در جرقویه گفت: این جشنواره در سومین دوره برگزاری با حضور ۳۰ غرفه دار بومی و ۴۰ غرفه دار از دیگر استان‌های کشور برپا شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


محمد اسماعیل زاده افزود: دستاورد‌های محصولات وصنایع دستی استان‌های آذربایجان شرقی، کرمان، یزد، مازندران، مرکزی، تهران، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد در این نمایشگاه عرضه شده است.
جشنواره سوغات ایران زمین با دارا بودن غرفه‌هایی شامل صنایع دستی، غذا‌های محلی و سنتی، گل، عسل و گیاهان معطر و دارویی، فرهنگ اقوام و موزه‌ی مردم شناسی جرقویه تا ۱۴ اردیبهشت ماه از ساعت ۹ صبح تا ۲۲ برای بازدید عموم دایراست.

 

دیگر خبرها

  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود
  • مسئولان، صدای مردم میمند درخصوص موقوفه میمند باشند
  • افتتاح تعاونی شکوفایی خلاقیت در شیروان
  • فرزانه فصیحی، اولین بانوی ایرانی در دوومیدانی لیگ الماس
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • حمایت‌ها باید همه جانبه و یکپارچه باشد
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود