Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس حقوقی شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده به نوآوری‌های موجود در سند ملی حقوق کودک و نوجوان نسبت به سایر اسناد مربوطه در این حوزه اشاره کرد و افزود: پیش از این بلوغ و رشد مرتبا در قوانین تکرار شده ولی تعریف نشده بود. سند ملی حقوق کودک و نوجوان برای اولین بار «رشد» را تعریف کرده و بر روی آن مدت ها بحث شد تا تعریف رشد شامل حوزه مدنی کیفری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، فاطمه بداغی در نشستی که امروز سه‌شنبه (۶ مهر) در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده پیرامون سند ملی حقوق کودک و نوجوان، برگزار شد با اشاره به ابلاغ سند ملی حقوق کودک و نوجوان، اظهار کرد: سند ملی حقوق کودک و نوجوان نسبت به سایر اسناد حقوقی  کودک و نوجوان از جمله کنوانسیون حقوق کودک دارای نوآوری‌هایی است و با توجه به‌ زمان حاضر و مشکلات جدید ایجاد شده در حوزه حقوق کودک دارای پیشرفت‌هایی است. 


وی ادامه داد: پیش از این یک شرط کلی برای الحاق به کنوانسیون حقوق کودک داشتیم و دستگاه‌ها طبق برداشت خود به کنوانسیون عمل کرده و یا عمل نمی‌کردند. در واقع ما خلاء قانونی داشتیم که امیدواریم با ابلاغ  این سند رفع شود. 

به گفته این کارشناس حقوقی، در سند ملی کودکان و نوجوانان از برخی حقوق اعم از حق مالکیت فکری و ارتباطات خانوادگی و اجتماعی، حق تامین اجتماعی، حق بر مطالعه مفید، حق مالکیت جنین و حق بر متفاوت بودن جنس دختر و پسر، حق هویت جنسی یا حق برهویت جنسی به طور خاص نام برده شده که حقوق جدیدی برای کودکان و نوجوانان محسوب می‌شوند. 


بداغی ادامه داد:  در این سند به حق بر تامین معیشت حلال و حق بر ایمنی برای کودکان و نوجوانان توجه شده است. باتوجه به سوانح و حوادث زیای که برای کودکان و نوجوانان وجود دارد و با توجه به اولویت بازی و تفریح برای کودکان، بر حق ایمنی در تفریحات کودکان نیز در این سند توجه شده است. حق بر رشد عاطفی و محبت و عاطفه، حق بر پرورش استعدادها و حق بر رشد عاطفی، حق بر آموزش‌های مربوط به نقش‌های جنسیتی و مبارزه با جرایم در این راستا و به حق بر نسب طفل در باروری‌های نوین نیز در این سند تصریح شده است. 


وی با اشاره به ماده ۳ کنوانسیون حقوق کودک ادامه داد: در ماده ۳ این کنوانسیون به مصلحت طفل پرداخته شده اما اینکه این مصلحت چه هست با ابهام باقی مانده است. در سند ملی حقوق کودک و نوجوان مصالح و منافع کودک تعریف شده و در آن توجه به ابعاد مادی و غیر مادی و جسمانی و روحانی و اخلاقی و تربیتی طفل نیز مورد توجه قرار گرفته است. برخی ابعاد این حتی سند بدون هیچ نقشه راه و سند مکمل دیگری بار اجرایی دارد که از جمله آن تقویت مراکز مشاوره ژنتیک پیشگیری از معلولیت است که اسناد بین المللی به حق توان خواهان اشاره دارند اما به پیشگیری از ایجاد این بیماری ها را توجه ندارند. علاوه علاوه آن بحث توسعه رشته های دانشگاهی و تحصیلی و واحدهای درسی حوزه حقوق کودک، در این سند وجود و قابلیت اجرا دارد.


به گفته این کارشناس حقوقی مطابق با سند ملی حقوق کودک و نوجوان، کودکان نمی‌توانند موضوع تحقیق آموزش‌های پزشکی تا زمانی که امکان اجرا آن در بزرگسالان وجود داشته باشد قرار گیرند و این گونه زمینه‌های قاچاق و خرید و فروش کودکان کنترل می‌شود. 


بداغی در پایان سخنان خود با اشاره به حق بر داشتن خانواده "شایسته" که در سند ملی حقوق کودک و نوجوان قید شده است، گفت: این قید "شایسته" صرف با هم بودن نیست بلکه شایستگی بسیار اهیمت دارد و از نوآوری‌های دیگر این سند توجه به تربیت کودک تکلیف مدار و شهروند قانون‌مدار است، این حق مسئولیت مدنی و کیفری کودکان را در سن آنها می‌بیند و در این سند تفکیک کودکی به قبل از سن بلوغ معطوف و پس از آن تکلیف نوجوانی محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کنوانسیون حقوق کودکان سند ملی حقوق کودک و نوجوان سند ملی حقوق کودک و نوجوان کودکان و نوجوانان برای کودکان سند ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۳۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه

سازمان‌های مختلف وابسته به سازمان ملل با اشاره به وضعیت روانی و جسمی بسیار وخیم کودکان غزه در سایه تداوم تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی، بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه تاکید کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در گزارشی نسبت به آسیب‌های روحی و روانی شدیدی که در نتیجه تجاوزات مستمر رژیم اشغالگر به نوار غزه به کودکان فلسطینی در این منطقه وارد شده است هشدار داده و اعلام کرد که کودکان غزه از سطوح ویرانگر و بالایی از اضطراب رنج می‌برند.

در بیانیه این آژانس آمده است که تیم آنروا با کودکان و نوجوانان در نوار غزه برای کاهش تاثیرات وحشتناک جنگ روی آنها کار می‌کند اما این کودکان وضعیت بسیار اسفباری دارند.

از سوی دیگر «سندی ماکین» مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد با اشاره به وقوع قحطی گسترده در شمال نوار غزه اعلام کرد که غزه از قحطی فراگیر رنج می‌برد و بعد از گذشت 7 ماه از این جنگ ویرانگر، مردم غزه دچار کمبود شدید مواد غذایی و ناامنی غذایی هستند. آنچه که ما در واقعیت روی زمین در نوار غزه می‌بینیم بسیار وحشتناک است و حتی نگاه کردن و یا شنیدن درباره آن هم بسیار سخت می‌باشد و باید هرچه سریعتر آتش بس در این منطقه برقرار شود.

همچنین آنروآ گزارش داد که 90 درصد از مردم نوار غزه به طور کامل برای تامین منابع غذایی خود به ورود کمک‌ها نیاز دارند. در این میان وضعیت کودکان بسیار بد بوده و آنها از کم آبی و سوء تغذیه شدید رنج می‌برند.

از سوی دیگر «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی به توصیف وضعیت فوق بحرانی کودکان در نوار غزه اشاره و اعلام کرد که جنگ غزه بسیاری از کودکان را مجبور کرده چشمان خود را ببندند و گورستان‌هایی در رفح وجود دارد که پر از کودکان است‌. حملات هوایی شدید طی این هفته موجب قتل عام شمار زیادی از غیرنظامیان بزرگسال و کودک در رفح شده است. بیش از شش ماه از جنگ در نوار غزه می‌گذرد و این جنگ در حال شکستن سیاه‌ترین رکوردها در جنایت علیه بشریت است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که طبق آمار رسمی بیش از 14هزار کودک در نوار غزه قتل عام شده‌اند و با توجه به تهدیدات برای ادامه تجاوزات این اوضاع بدتر می‌شود.

سخنگوی یونیسف هشدار داد که حمله به رفح عواقب فاجعه باری خواهد داشت؛ زیرا رفح در واقع شهر کودکان است، جایی که حدود 600 هزار کودک در آن زندگی می‌کنند. همچنین وضعیت بزرگترین بیمارستان باقیمانده در غزه یعنی بیمارستان اروپایی هم بسیار وخیم است.

وی گفت که من در ماه آوریل گذشته به این بیمارستان سر زدم و جراح کودکان بالای سر کودک کوچکی به نام محمود خم شده بود که بر اثر انفجار موشکی که به خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. این جراح در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟ امروز از 36 بیمارستان غزه تنها 10 بیمارستان هنوز فعال هستند که آنها هم به طور جزئی کار می‌کنند و این در حالی است که همه کودکان غزه نیاز به مراقبت‌های بهداشتی دارند.

یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل استیونیسف: 600 هزار کودک در رفح گرسنه و وحشت‌زده هستند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • همدان خاستگاه شاعران حوزه کودک و نوجوان است
  • پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای
  • دانش‌آموز دختر در لالی به ۳ نفر زندگی دوباره بخشید
  • انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر از کشتار زنان و کودکان در غزه
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر