Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وبدا، دکتر افشین استوار در آستانه فرارسیدن ۲۹ سپتامبر(۷ مهر) روز جهانی «قلب»، «قلب هایمان را با سلامتی پیوند بزنیم» را شعار ملی روز قلب اعلام کرد و گفت: با وجود کثرت مرگ های منتسب به کووید ۱۹، بیماری های قلبی عروقی با ۱۸.۶ میلیون مرگ در سال کماکان رتبه اول علل مرگ و میر را به خود اختصاص داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: این گروه از بیماری ها علل متعددی از جمله مصرف دخانیات، دیابت، فشارخون بالا و چاقی، آلودگی هوا و عوامل کمتر شایعی مانند بیماری شاگاس و آمیلوئید قلبی دارند.

استوار ادامه داد: بیماری کووید ۱۹ برای میلیون ها بیمار قلبی عروقی نگران کننده تر است. بیماران قلبی بیشتر در معرض خطر ابتلاء به انواع شدیدتر کووید۱۹ هستند. بسیاری از بیماران قلبی بدلیل پاندمی کوید ۱۹ برای انجام مراقبت های روتین و حتی در موارد اضطراری از مراجعه به درمانگاه، بیمارستان و غیره وحشت دارند و طبق اصول پیشگیری از بیماری کوید ۱۹ از دوستان و اقوام نیز دوری می کنند و جدا افتاده اند. 

وی با بیان اینکه هدف روز جهانی قلب امسال و سال های آینده، پیوند زدن سلامتی با قلب هایمان است، گفت: با توجه به بحران جهانی کووید ۱۹، بهره برداری جهانی از قدرت سلامت دیجیتال برای افزایش آگاهی، پیشگیری و مدیریت بیماری قلبی عروقی در دنیا یکی دیگر از اهداف روز جهانی قلب است.

استوار بیان کرد: امسال سه بعد مختلف وجود دارد؛ اول عدالت، قلب هایی که ارتباط شان با جامعه قطع شده در معرض بیشترین خطر بروز بیماری قلبی و سکته مغزی به علت فقدان دسترسی به پیشگیری، درمان و کنترل بیماری قلبی عروقی هستند. 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه هنوز نیمی از جمعیت دنیا دسترسی به اینترنت ندارند باید از راه های دیگری برای ارتقای دانش و آگاهی و تغییر نگرش، برای در پیش گرفتن شیوه زندگی سالم، استفاده کرد. 

استوار بعد دوم را پیشگیری اعلام کرد و گفت: با اقدامات ساده، مانند پیروی از یک رژیم غذایی سالم، نه گفتن به مصرف دخانیات و فعالیت بدنی به میزان مناسب میتوان سلامت قلب را حفظ کرد.  ابزارهای دیجیتالی مانند اپلیکیشن های تلفن های هوشمند وwearables  همچون ساعت های هوشمند می توانند در ایجاد انگیزه و قدم برداشتن در جهت ارتقای سلامت قلب، کمک کنند. 

۵۲۰ میلیون نفر در جهان بیماری قلبی دارند

وی افزود: بعد سوم جامعه است. ۵۲۰ میلیون نفر در جهان با بیماری قلبی عروقی زندگی می کنند که در سال گذشته بطور نامتناسب به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند. به علت اینکه آنها مستعد به ابتلای به انواع شدیدتر کووید ۱۹ هستند، به این افراد جمعیت مستعد و در معرض خطر گفته می شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: امسال روز جهانی قلب در روز چهارشنبه ۲۹ سپتامبر(۷ مهر) برگزار می شود. شعار ملی «قلبهایمان را با سلامتی پیوند بزنیم» و پیام اصلی «برای حفظ سلامت قلب خود، خانواده و جامعه ، قلب های خود را با سلامتی پیوند بزنیم» خواهد بود.

استوار هدف از برگزاری این روز را ترغیب و تشویق مردم به انتخاب شیوه زندگی سالم که با اعمال چند تغییر ساده به تضمین سلامتی قلب کمک می کند عنوان کرد و بیان داشت: شیوه زندگی سالم را برای ارتقای سلامت قلب خودتان ، خانواده ،دوستان و نیز کل افراد جامعه ترویج کنید. مشارکت همگانی برای ارتقای آگاهی و دانش عمومی به منظور ارتقای سلامت قلب الزامی است. با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده سلامت قلب خود را حفظ کنید. مصرف نوشابه ها و آبمیوه های شیرین را کاهش دهید بجای آن آب یا آبمیوه های طبیعی را انتخاب کنید.

وی افزود: انواع شیرینی و سایر مواد غذایی شیرین را با میوه های تازه به عنوان یک جایگزین  سالم جایگزین کنید. روزانه ۵ سهم میوه و سبزی (معادل ۴۰۰ گرم) میل کنید.  مصرف غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده حاوی نمک، شکر و چربی زیاد را محدود کنید. غذاهای محل کار یا مدرسه را در منزل تهیه کنید.

روی ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید

استوار از مردم خواست کر که فعال تر زندگی کنند و ادامه داد: تصمیم بگیرید حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط و پنج روز در هفته انجام دهید. یا حداقل ۷۵ دقیقه فعالیت بدنی با شدت زیاد در طول هفته انجام دهید. (در ۳ تا ۵ روز هفته) بازی کردن، پیاده روی، کار در خانه، حرکات موزون همه جزء این فعالیت به حساب می آیند. هر روز بیشتر فعال باشید-از پله ها بالا بروید، بجای رانندگی پیاده روی کنید یا دوچرخه سواری کنید. به مصرف دخانیات نه بگویید. این بهترین کاری است که برای بهبود سلامت قلب انجام می دهید.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر با بیان این که طی دو سال بعد از ترک دخانیات، خطر بیماری عروق کرونر قلب بطور اساسی کاهش می یابد، گفت: طی ۱۵ سال بعد از ترک دخانیات، خطر بیماری قلبی عروقی به میزان خطر در افراد غیر سیگاری میرسد. مواجهه با دود دست دوم دخانیات نیز یک علت بیماری قلبی عروقی در افراد غیر سیگاری است.

وی فشارخون بالا را یکی از عوامل خطر اصلی بیماری قلبی عروقی دانست و افزود: این عامل به عنوان قاتل خاموش نامیده می شود، چون معمولا" هیچ علائم هشدار دهنده ای ندارد و بسیاری از افراد متوجه ابتلا به این بیماری نمی شوند.

استوار گفت: قند خون بالا می تواند نشانه بیماری دیابت باشد. بیماری قلبی عروقی علت اکثریت مرگ ها در افراد دیابتی است. بنابراین اگر بدون تشخیص و درمان باقی بماند می تواند شما را در معرض خطر بیشتری از بیماری قلبی و سکته مغزی قرار دهد.

استوار تصریح کرد: کلسترول بالا سالانه به چهار میلیون مرگ می انجامد، از این رو به پایگاه های سلامت و درمانگاه ها مراجعه کنید و از مراقب سلامت یا بهورز درخواست کنید علاوه بر فشار خون، میزان کلسترول خون و وزن و نمایه توده بدنی شما را اندازه گیری کنند. سپس آن ها قادر خواهند بود خطر ده ساله احتمال بروز حوادث قلبی عروقی شما را محاسبه کنند و بر مبنای آن راهنمایی های لازم برای کاهش میزان خطر و ارتقای سلامت قلب را ارائه کنند. 

۳۱ درصد مرگ ها ناشی از بیماری قلبی عروقی است

وی بیماری قلبی عروقی بزرگترین قاتل دنیا اعلام کرد و گفت: ۶.۱۸ میلیون مرگ در سال ناشی از بیماری قلبی عروقی است. در سنین ۳۰ تا ۷۰ سال  از هر ۱۰ نفر یک نفر به علت بیماری قلبی عروقی فوت می کند. ۳۱ درصد تمام مرگ ها ناشی از بیماری قلبی عروقی است.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر پیام های روز جهانی قلب ۱۴۰۰(۲۰۲۱ م) را چنین بیان کرد: با مصرف رژیم غذایی سالم ، نه گفتن به مصرف دخانیات و فعالیت بدنی به میزان کافی از سلامت قلب مراقبت کنید. پاندمی کووید ۱۹ اهمیت مراقبت از یکدیگر انتخاب های بهتر توسط افراد، خانواده و جامعه (و همه جمعیت ها و دولت ها) را برجسته تر کرده است. بطور منظم معاینات دوره ای قلب را انجام دهید و در شرایط اضطراری با اورژانس تماس بگیرید. با پیروی از رژیم غذایی سالم ، نه گفتن به مصرف دخانیات و فعالیت بدنی به میزان کافی از سلامت قلب خود حفاظت کنید.

وی افزود: در پاندمی کووید ۱۹ به سلامت قلب خود اهمیت بیشتری دهید. برای پیوستن به زنجیره سلامتی قلب، شیوه زندگی سالم را رعایت کنید. از مراقبت و معاینات دوره ای قلب خود غافل نشوید. در پاندمی کووید ۱۹ ،  از مراقبت و معاینات دوره ای قلب خود غافل نشوید.

استوار ادامه داد: مشارکت همگانی برای ارتقای آگاهی و دانش عمومی به منظور ارتقای سلامت قلب الزامی است. به عنوان کارکنان بهداشتی به بیماران برای ایجاد تغییرات مثبت برای سلامت قلبشان، کمک کنید. به عنوان یک کارفرما برای سلامت قلب کارکنان خود سرمایه گذاری کنید.

وی افزود: به عنوان یک دولت، سیاست ها و ابتکاراتی را که به سلامت قلب اجتماعی کمک بیشتری می کند، اجراء کنید. با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده سلامت قلب خود را حفظ کنید. اگر بیماری قلبی دارید، کرونا را جدی تر بگیرید.

استوار بیان داشت: بیماران قلبی عروقی در زمان کرونا باید بیشتر احتیاط کنند. کسانی که بیماری قلبی دارند، باید بیشتر نکات بهداشتی را برای پیشگیری از بیماری کرونا رعایت کنند. بیماران قلبی عروقی در معرض خطر بیشتری برای ابتلای شدیدتر به کووید ۱۹  هستند. 

تهدید مضاعف قلبی در بحران کووید ۱۹

وی با بیان اینکه در زمان بحران کووید ۱۹، بیماران قلبی عروقی با تهدید مضاعفی مواجه خواهند شد، گفت:  هم بیشتر در معرض خطر ابتلای شدید کووید ۱۹هستند، هم به علت ترس از این بیماری از مراقبت قلب خود هم غافل می شوند. در زمان بحران کووید ۱۹، بیماران قلبی عروقی هم بیشتر در معرض ابتلای شدید هستند، هم به علت ترس از این بیماری از مراقبت قلب خود غافل می شوند. همانطور که به پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ فکر می کنید، سلامت قلب خود را فراموش نکنید. 

وی اظهار کرد: مهمترین عوامل خطر بیماری قلبی عروقی (که گاهی به شکل حمله های قلبی و سکته مغزی تظاهر می کنند)، شامل مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی، و مصرف الکل می باشند . با شیوه زندگی سالم از بروز فشارخون بالا، دیابت، اضافه وزن و چاقی که همه عوامل خطر مشترک ابتلا به کووید۱۹ و بیماری قلبی عروقی هستند، پیشگیری کنید.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر گفت: بیماری قلبی عروقی از جمله حمله های قلبی و سکته های مغزی مسئول نیمی از بیماری های غیرواگیر و اولین عامل مرگ و میر در جهان است. 

وی ادامه داد: بیماری قلبی عروقی اولین علت مرگ در سیاره ما است و علت های زیادی دارد. عوامل خطر اصلی بیماری قلبی و سکته مغزی، فشارخون بالا، کلسترول خون بالا و قند خون بالا، مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم و چاقی هستند.

 مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: در زمان بحران کووید ۱۹، بیماران قلبی عروقی با تهدید دوگانه مواجه خواهند شد. هم بیشتر در معرض خطر ابتلا به عوارض بیماری کووید ۱۹هستند، هم به علت ترس از این بیماری از مراقبت قلب خود هم غافل می شوند.

1071

برچسب‌ها بیماری قلبی افشین استوار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیماری قلبی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیماری قلبی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیماران قلبی عروقی بیماری قلبی عروقی قلبی و سکته مغزی بیماری کووید ۱۹ مصرف دخانیات شیوه زندگی سالم بحران کووید ۱۹ بیماری قلبی روز جهانی قلب قلبی عروقی سلامت قلب خود بیشتر در معرض فشارخون بالا برای ارتقای فعالیت بدنی معرض خطر رژیم غذایی عوامل خطر خون بالا مرگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۳۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر

سوار شدن آسانسور برای راحتی فوق‌العاده است، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که هیچ کمکی به طول عمر شما نمی‌کند بلکه در عوض، محققان دریافته‌اند که انتخاب پله‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا زندگی طولانی‌تری داشته باشید، به طور خاص، بالا رفتن از چند پله در روز، خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ ر

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دکتر سوفی پادوک (Sophie Paddock)، نویسنده این مطالعه از دانشگاه آنگلیا شرقی و بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک و نورویچ می‌گوید: اگر هر دو گزینه پله‌ها یا آسانسور را دارید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها می‌تواند یک هدف دست یافتنی برای فعالیت‌های روزانه باشد.

به نقل از اس‌اف، اگرچه بیماری‌های قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده هستند، اما محققان می‌گویند که ورزش منظم می‌تواند به پیشگیری از آن کمک کند. متأسفانه، مطالعه جدیدی که در مجله ESC Preventive Cardiology ۲۰۲۴ ارائه شده است، خاطرنشان می‌کند که از هر چهار فرد بزرگسال در سراسر جهان، یک نفر از سطوح توصیه شده فعالیت بدنی برخوردار نیست.

در ایالات متحده بزرگسالان باید هر هفته حدود ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشند. این حدود ۳۰ دقیقه پیاده‌روی سریع در روز برای مدت پنج روز است. همچنین اضافه کردن دو روز فعالیت‌های تقویت عضلانی توصیه می‌شود که در آن همه گروه‌های عضلانی اصلی از جمله پاها، باسن، پشت، شکم، سینه، شانه‌ها و بازوها درگیر شوند.

دکتر پادوک خاطرنشان می‌کند که بالا رفتن از پله‌ها شکلی آسان و قابل دسترس از ورزش است که افراد می‌توانند در هر مکانی انجام دهند از ساختمان آپارتمانی خود گرفته تا پارک‌های شهری. با در نظر گرفتن این موضوع، این مطالعه جدید به بررسی تأثیر بالا رفتن از پله بر طول عمر و سلامت قلب پرداخت.

این گروه ۹ مطالعه قبلی را در مورد بالا رفتن از پله‌ها با بیش از ۴۸۰ هزار شرکت‌کننده جمع‌آوری کردند. این مطالعات مجموعه وسیعی از شرایط را مورد بررسی قرار داد و درمورد تعداد پله‌هایی که شرکت‌کنندگان از آن بالا رفتند یا سرعتی که از آن پله‌ها بالا رفتند، تفاوتی قائل نشد. این ۹ گزارش شامل افراد سالم و همچنین افراد مبتلا به بیماری شریانی محیطی یا سابقه حملات قلبی بود. شرکت کنندگان از ۳۵ تا ۸۴ سال سن داشتند.

به طور کلی، این مطالعه جدید نشان داد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش ۲۴ درصدی خطر مرگ به هر دلیلی ارتباط دارد. شرکت کنندگان همچنین ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار گرفتند. علاوه بر این، بالا رفتن از پله‌ها به این شرکت‌کنندگان کمک کرد تا از برخی از عوارض عمده بیماری‌های قلبی عروقی، از جمله حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته جلوگیری کنند.

بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هرچه فردی از پله‌ها بیشتر بالا برود، مزایای بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه و چه در جای دیگر، از پله‌ها استفاده کنید.

کد خبر 748596

دیگر خبرها

  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • هوش مصنوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!