Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل استراتژیک گفت: استرالیا از لحاظ جغرافیایی در این منطقه قرار دارد و طبیعتا تجهیز آن به 8 فروند زیردریایی هسته‌ای می‌تواند به شکل قابل ملاحظه‌ای در راستای مقابله با توانمندی نظامی چین و مخصوصا اهداف چین در دریای چین جنوبی و تغییر موازنه به نفع غرب باشد.

«رضا میرطاهر»، کارشناس مسائل استراتژیک، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در خصوص پیمان آکوس اظهار کرد: ائتلاف سه جانبه آمریکا، انگلیس و استرالیا موسوم به آکوس حدود دو هفته پیش منعقد شد و هدف از آن همکاری‌های نظامی و امنیتی و سایبری و مخصوصا در زمینه فناوریهای پیشرفته مثل هوش مصنوعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما نقطه ثقل این پیمان مجهز کردن استرالیا به زیردریایی‌های هسته‌ای از سوی آمریکا و انگلیس است که این مسئله تحول مهمی در زمینه توانمندی نظامی استرالیا در بعد استراتژیک محسوب می‌شود و می‌تواند در منطقه ایندوپاسیفیک تعادل نظامی را به نفع بلوک غرب تغییر بدهد.

او افزود: آمریکا الان به عنوان یکی از بزرگترین دارندگان زرادخانه‌های هسته‌ای، بسیاری از زیردریایی‌های هسته‌ای خود را در این منطقه مستقر کرده است. اما استرالیا به عنوان کشوری که از لحاظ جغرافیایی در این منطقه قرار دارد طبیعتا تجهیز آن به 8 فروند زیردریایی هسته‌ای می‌تواند به شکل قابل ملاحظه‌ای در راستای مقابله با توانمندی نظامی چین و مخصوصا اهداف چین در دریای چین جنوبی و تغییر موازنه به نفع غرب باشد.

میرطاهر ادامه داد: مسئله مهمی که اینجا رخ داده این است که استرالیا در سال 2016 میلادی قراردادی با فرانسه برای ساخت 12 فروند زیردریایی دیزل الکتریک امضا کرده بود. در واقع آمریکایی‌ها، استرالیا را ترغیب و تشویق کردند که این قرارداد را لغو کند و به جای آن این زیردریایی‌های هسته‌ای را از آمریکا خریداری کند. البته این زیردریایی‌ها قرار است در بندر آدلاید استرالیا با کمک‌های فنی آمریکا و استرالیا ساخته شوند.

این کارشناس بین‌الملل تصریح کرد: مسئله مهمی که الان رخ داده این است که برای اولین بار، یک کشوری که دارای سلاح هسته‌ای نیست مجهز به زیردریایی‌ هسته‌ای می شود. در حال حاضر همه کشورهایی که مجهز به سلاح هسته‌ای هستند مخصوصا قدرت‌های بزرگ هسته‌ای مجهز به زیردریایی‌های دارای پیشران هسته‌ای هستند و استرالیا در این زمینه یک استثنا محسوب می‌شود.

او اضافه کرد: از لحاظ تئوری مسئله‌ای که وجود دارد این است که طبق پیمان NPT یا منع گسترش تسلیحات هسته‌ای، هدف از این پیمان، کاهش زرادخانه‌ها و در نهایت امحا تسلیحات هسته‌ای در جهان است و هر اقدامی که بر خلاف این رویه صورت بگیرد به نوعی مخالف با روح NPT است. در این مورد هم تجهیز استرالیا به زیردریایی‌های هسته‌ای باعث خواهد شد دیگر کشورهای منطقه به دنبال این فناوری و توانمندی بروند و خطر بروز تنش نظامی و درگیری بین چین و متحدین آمریکا در منطقه ایندوپاسیفیک مخصوصا استرالیا افزایش خواهد یافت.

میرطاهر گفت: البته آمریکایی‌ها چون همواره از استانداردها و معیارهای دوگانه پیروی می‌کنند در این مورد هم شاهد هستیم خودشان در راستای تجهیز استرالیا به این فناوری  پیشگام شدند، در حالی که مسلم بدانید اگر یک کشور مخالف آمریکا مثل ایران در صدد تجهیز زیردریایی دارای پیشران هسته‌ای برآید غربی‌ها به شدت با آن مخالفت خواهند کرد و آن را گامی در راستای استفاده نظامی از توانمندی و فناوری هسته‌ای تلقی خواهند کرد. به طور کلی این اقدام آمریکا با روح NPT مغایرت دارد و گامی در راستای تضعیف این پیمان بین‌المللی در زمینه کنترل و انهدام جنگ افزارهای هسته‌ای خواهد بود.

گفتنی است؛ چهارشنبه ۱۵ سپتامبر، رهبران سه کشور انگلیس، آمریکا و استرالیا در یک کنفرانس خبری مجازی از شکل‌گیری یک پیمان نظامی جدید معروف به پیمان «آکوس» (AUKUS) خبر دادند.

انتهای پیام/ 6

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا انگلیس فناوری هوش مصنوعی هسته ای زیردریایی هسته ای چین فرانسه سلاح هسته ای تسلیحات هسته ای جهان کشورهای منطقه ایران جنگ میرطاهر زیردریایی های هسته ای فروند زیردریایی توانمندی نظامی زیردریایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۸۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد

یکی از دانشمندان «آکادمی مهندسی چین» معتقد است چین اولین کشوری خواهد بود که نمونه‌های مریخ را برای مطالعه به زمین می‌آورد.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد چین قصد دارد در آوردن نمونه مریخ به زمین از کشورهای دیگر پیشی بگیرد.

به نقل از تکنولوژی نیوز چاینا، یک دانشمند برتر فضایی باور دارد چین احتمالا اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را در یک تلاش بلندپروازانه علمی و مهندسی به زمین می‌آورد.

«وو وایرن»(Wu Weiren) عضو «آکادمی مهندسی چین»(CAE) و دانشمند برجسته «سازمان ملی فضایی چین»(CNSA) گفت که این کشور قصد دارد نمونه‌های مریخ را جمع‌آوری کند و سپس، آنها را حدود سال ۲۰۳۰ طی یک ماموریت تاریخ‌ساز به نام «تیانون ۳»(Tianwen 3) به زمین بیاورد. این سومین ماموریت از برنامه اکتشاف میان‌سیاره‌ای چین خواهد بود.

وایرن با اشاره به اینکه چین راه‌اندازی اولین آزمایشگاه نمونه مریخی جهان را آغاز کرده است، گفت: به رغم پیشرفت کنونی پروژه‌های اکتشاف مریخ سایر کشورها، انتظار می‌رود چین اولین کشوری باشد که ماموریت آوردن نمونه مریخ را انجام می‌دهد.

وایرن درباره برنامه‌های دقیق این ماموریت توضیح بیشتری نداد.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت در سازمان ملی فضایی چین، کاوشگر رباتیک تیانون ۳ دارای چهار بخش خواهد بود که یک فرودگر، یک صعودکننده، یک مدارگرد و یک ماژول ورود مجدد هستند و در دو پرواز با موشک حامل سنگین «لانگ مارس ۵»(Long March 5) از مرکز پرتاب فضایی «ونچانگ»(Wenchang) در استان هاینان به فضا پرتاب خواهد شد.

فرودگر و صعودکننده، مسیر انتقال زمین به مریخ را طی خواهند کرد و پیش از ورود به مدار مریخ، مانورهای اصلاح مداری را انجام خواهند داد. پس از آن، فرود نرم با کمک موتور انجام خواهد گرفت.

در همین حال، مدارگرد و ماژول ورود مجدد همان مسیر را برای رسیدن به مدار مریخ دنبال خواهند کرد و پس از آن در اطراف مریخ به پرواز در خواهند آمد تا سیگنال‌ها را ارسال کنند و منتظر نمونه‌ها بمانند.

هنگامی که نمونه‌ها جمع‌آوری شوند و در یک ظرف فلزی قرار بگیرند، موتورهای صعودکننده آن را در مدار قرار خواهند داد تا به ماژول ورود مجدد متصل شود. سپس، ماژول جدا خواهد شد و نمونه‌ها را به زمین منتقل خواهد کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این نمونه‌ها می‌توانند اولین نمونه‌هایی باشند که از مریخ به زمین آورده می‌شوند و به دانشمندان کمک می‌کنند تا به دنبال آثاری از حیات در مریخ بگردند، درباره زمین‌شناسی و ساختارهای درونی سیاره سرخ بیشتر بیاموزند و چرخه‌های جوی آن را درک کنند.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت، همه این فعالیت‌ها به دانشمندان امکان خواهند داد تا دانش خود را درباره نحوه شکل‌گیری و تکامل مریخ گسترش دهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • افزودن ۲ فروند بالگرد به ناوگان هوایی همدان
  • اولین زیردریایی نظامی ساخت چین تحویل پاکستان شد
  • اضافه شدن ۲ بالگرد به ناوگان امدادی و آموزشی همدان
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان