Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@11:47:32 GMT

ساختمان‌ها آسان می‌سوزند

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۴۰۰۶۶

ساختمان‌ها آسان می‌سوزند

مهدی زارع کارشناس مدیریت بحران، چهارشنبه هفتم مهر با درج یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت:‌ شهر تهران تا نیمه دهه ۸۰ حدود ۵۰۰ ساختمان بالای ۱۰ طبقه داشت که در دهه ۹۰، ۵۰۰ ساختمان دیگر هم به آن اضافه شده است. این در حالی است که به گفته مدیران سازمان آتش‌نشانی تهران، حدود ۹۰ درصد ساختمان‌های بلند تهران، ایمنی لازم را در برابر آتش ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بعد از حادثه پلاسکو تغییراتی در این ساختمان‌ها رخ داد، به طوری که تجهیز و ایمن‌تر از قبل شدند و توجه به این‌گونه مسائل، به طور کلی در ساختمان‌ها بیشتر شد.

اما همچنان آمار ۲۵ درصدی آتش‌سوزی‌های ساختمانی، آن هم بعد از حادثه پلاسکو و برانگیخته‌ شدن احساسات عمومی، جای تعجب دارد. البته بدون شک، از دی‌ماه ۹۵ و این اتفاق تلخ، توجه ویژه‌ای به ایمن‌سازی ساختمان‌ها شد؛ توجهی که ‌فقط منحصر به شهر تهران نبود، بلکه پلاسکو نوعی توجه ملی را به ماجرا جلب کرد. اما بدیهی است که کمترین تعداد ساختمان‌های غیراستاندارد و ناایمن هم می‌تواند رقم‌زننده حادثه تلخ دیگری همچون پلاسکو باشد.

بدون تردید، ایمن‌سازی ساختمان‌ها در برابر حوادثی مانند آتش‌سوزی، نیازمند سرمایه‌گذاری جدی است. درواقع یک طرف ماجرا، ساختمان‌های قدیمی و فرسوده‌ای هستند که نیاز به ایمن‌سازی مجدد دارند و طرف دیگر هم متاسفانه ساختمان‌های تازه‌سازی وجود دارند که به گفته معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی تهران، با دارا بودن حداقل استانداردهای ایمنی، مجوز ساخت و ساز گرفته‌اند.

چنین ساختمان‌هایی را در شرایطی تصور کنید که در کوچه‌ها و مسیرهای تنگ قرار دارند و در صورت بروز حادثه امکان حضور نیروهای آتش‌نشانی در محل حادثه‌ به‌سختی ممکن است. در چنین وضعیتی، چه راهکارهایی برای پیشگیری از آتش‌سوزی‌های ساختمانی وجود دارد؟

به نظر می‌رسد اولین و مهم‌ترین قدم برای تحقق این هدف، جلوگیری از ایجاد خطرهای جدید و یا همان صدور مجوز برای ساختمان‌هایی با حداقل استاندارد لازم است. ‌ شهرداری‌ها به سختگیری روی‌بیاورند و اجازه ساخت ساختمان‌هایی ناایمن را ندهند. گام دوم هم قدم برداشتن در مسیر حل معایب واضح این ساختمان‌ها است؛ معایبی که آنقدر عیان است که هر لحظه هشدار خطر را به ساکنان آن ساختمان می‌دهد. در نهایت و برای گام سوم در مسیر پیشگیری از حادثه، لازم است سراغ آن دسته از ساختمان‌هایی برویم که از نظر سن، تعداد طبقات، تجهیزات و... در شرایط نابسامانی هستند.‌

در نهایت هم فراموش نکنیم که پرداختن به ایمن‌سازی ساختمان‌های شهر نباید محدود به سخنرانی و مناسبت‌هایی مانند امروز - روز آتش‌نشانی و ایمنی - شود، چراکه زندگی در شهر ایمن، حق اولیه تمامی شهروندان است که باید از سوی مدیران شهری مورد توجه قرار گیرد.

منبع: جام جم آنلاین برچسب‌ها آتش نشانی روزنامه جام جم شهر تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آتش نشانی روزنامه جام جم شهر تهران آتش نشانی روزنامه جام جم شهر تهران ساختمان هایی ساختمان ها آتش نشانی ایمن سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۰۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌سازی بزرگراه‌های پایتخت برای کاهش تصادفات/ آغازطرح با بزرگراه آزادگان

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از ایمن‌سازی بزرگراه‌های پایتخت با هدف کاهش تصادفات احتمالی و نقاط حادثه‌خیز خبر داد.

به گزارش ایسنا، شهریار افندی‌زاده گفت: این طرح از بزرگراه آزادگان در مناطق ۱۸ و ۱۹ به عنوان معابر پرترددی که نیاز بیشتری به ایمن‌سازی و رسیدگی داشتند، آغاز شده است.

وی با تأکید بر ضرورت ارتقای سطح ایمنی بزرگراه‌ها و پیش‌بینی تدابیر و تمهیدات لازم برای کاهش تصادفات افزود: از طریق مناطق ۱۸ و ۱۹ نسبت به احصای کاستی‌ها و کمبودهای بزرگراه آزادگان اقدام کرده و پس از بررسی دقیق آنها، تجهیزات موردنیاز را مشخص و نسبت به رفع آنها اقدامات لازم انجام شد.

افندی‌زاده در ادامه اظهار کرد: خط‌کشی محوری، ممتد، منقطع و بستر جناغی‌ها، مرمت و نوسازی گاردریل‌ها، نصب تابلوهای خطرنما برای آشکارسازی و نصب انواع تجهیزات ایمنی همچون کاشن‌تانک و استوانه، از اقدام هایی است که در محدوده مناطق ۱۸ و ۱۹ شهرداری تهران انجام شده است.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران با بیان اینکه مناطقی که محور آزادگان در محدوده آن قرار دارد، از مهم‌ترین برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای افزایش سطح خدمات و ایمن‌سازی است، تصریح کرد: در این طرح که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده، بیش از ۱۲ گروه اجرایی در حال فعالیت هستند و ۲۴ نقطه از جناغی‌ها با استفاده از ۴۴ قطعه کاشن‌تانک و ۱۲۰ عدد استوانه ایمن‌سازی و حدود ۱۵۰ شاخه گاردریل مرمت و تعویض شده است.

افندی‌زاده ادامه داد: نصب بیش از ۱۰۰ عدد تابلوی خطرنما ۶۰*۲۰ و حدود ۶۴ هزار متر خط‌کشی منقطع و ۴۲ هزار متر خط‌کشی ممتد از دیگر اقداماتی بود که در راستای ایجاد ایمنی بیشتر در بزرگراه آزادگان انجام شده است. ️

مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران یادآور شد: در نظر است با تعیین اولویت بزرگراه‌ها و با مشارکت پلیس و شهرداری‌های مناطق، این طرح در تمام شبکه بزرگراهی تهران اجرا شود.

️ بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران،  بزرگراه آزادگان از شاهراه‌های شهر تهران است که به دلیل طول تقریبی ۵۹ کیلومتری، تردد روزافزون خودروهای سبک و سنگین، دسترسی‌های بسیار، سرعت بالای وسایل نقلیه و تعداد زیاد سرقت تجهیزات، ایمن‌سازی آن همیشه از دغدغه‌های اصلی مدیریت شهری محسوب می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انفجار مهمات در پایگاه نظامی کامبوج/ ۲۰ سرباز کشته شدند
  • تصادف ۶ خودرو سواری در این بزرگراه تهران
  • ایمن‌سازی بزرگراه‌ های پایتخت برای کاهش تصادفات؛ آغازطرح با بزرگراه آزادگان
  • ایمن‌سازی بزرگراه‌های پایتخت برای کاهش تصادفات/ آغازطرح با بزرگراه آزادگان
  • ایمن سازی سازه‌های آبی و خاکی و ساختمان‌های غیرایمن با سرعت پیگیری شود
  • اجرای طرح ایمن‌سازی مناطق حادثه‌خیز تهران
  • ایمن‌سازی ۲۱۲ نقطه حادثه‌خیز در معابر پایتخت/ نصب ۲۰۰ تابلوی جدید هدایت مسیر
  • ۱۵ نقطه حادثه خیز قم در سال گذشته ایمن سازی شد
  • آتش‌سوزی در هتلِ محل اسکانِ بی‌خانمان‌ها در جنوب برزیل
  • مهار آتش سوزی در ساختمان تجاری