Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@20:10:19 GMT

ویروس کرونا می‌تواند منجر به دیابت شود

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۶۷۵۷۹

ویروس کرونا می‌تواند منجر به دیابت شود

دانشمندان در تازه‌ترین یافته‌های خود در مورد ویروس کرونا دریافتند این ویروس می‌تواند در مواردی منجر به بروز دیابت در برخی از مبتلایان شود.

به گزارش مشرق به نقل از مدیکال اکسپرس، کووید-۱۹ ممکن است باعث افزایش قند خون شود و با آسیب رساندن به سلول‌های چربی بیماری را بدتر کند.

مطالعه جدید محققان در Weill Cornell Medicine و NewYork-Presbyterian نشان می‌دهد که کووید-۱۹ با اختلال در سیگنال‌های متابولیک کلیدی و در نتیجه افزایش قند خون در بسیاری از بیماران می‌تواند خطر بیماری‌ شدید و مرگ را به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطالعه که  در Cell Metabolism گزارش شد، محققان دریافتند که افزایش قند خون در بیماران بستری به علت ابتلا به کووید-۱۹ شایع است و به شدت با نتایج بدتر همراه است. 

دکتر جیمز لو می‌گوید: ما معمولا فکر نمی‌کنیم که سلول‌های چربی بسیار فعال هستند، اما در واقع آن‌ها پروتئین‌های محافظتی زیادی برای بدن شما سنتز می‌کنند و به نظر می‌رسد سارس-کوو-۲ ممکن است این محافظت را در بسیاری از بیماران غیرفعال کند.

دیابت به عنوان یک عامل خطر مهم برای ابتلا به کووید-۱۹ شدید در اوایل همه گیری شناخته شد. با این حال، پزشکان بعدها شواهدی را پیدا کردند که نشان می داد کووید-۱۹ با افزایش قند خون در بیمارانی که سابقه دیابت ندارند، مرتبط است.

دکتر لو و همکارانش پرونده ۳ هزار و ۸۵۴ بیمار را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند نسبت قابل توجهی (۴۹.۷ درصد) از این بیماران با افزایش قند خون مواجه شده یا در طول اقامت در بیمارستان به آن مبتلا شده‌اند.

افزایش قند خون در این بیماران مبتلا به کووید-۱۹ نیز با نتایج بدتری همراه بود. در مقایسه با بیماران با سطح قند خون طبیعی، بیماران مبتلا به هیپرگلیسمی ۹ برابر بیشتر در معرض اختلال عملکرد شدید ریه (سندرم پریشانی حاد تنفسی یا ARDS)، ۱۵ برابر بیشتر در معرض تهویه مکانیکی و ۳ برابر بیشتر در خطر مرگ قرار داشتند. 

محققان دریافتند که افزایش قند خون و خطرات وخیم آن در سایر انواع اختلالات شدید ریه غیر کووید-۱۹ نیز رخ می‌دهد. آن‌ها آن را به همان نسبت در موارد ARDS مرتبط با کووید-۱۹ و در موارد ARDS ناشی از علل غیر کووید-۱۹ مانند آنفلوانزای شدید یا ذات‌الریه باکتریایی پیدا کردند.

با این حال، به نظر می‌رسد که افزایش قند خون در موارد اخیر بیشتر ناشی از مرگ یا اختلال عملکرد سلول‌های بتا تولید کننده انسولین، هورمون اصلی تنظیم کننده سطح قند خون است.

دکتر لو می‌گوید:  بیماران مبتلا به چاقی ممکن است بیشتر در برابر کووید-۱۹ آسیب پذیر باشند، زیرا ممکن است تا حدی دارای مقاومت به انسولین و اختلال عملکرد سلول‌های چربی باشند و احتمالا سلول‌های چربی آن‌ها مستعد ابتلا به عفونت هستند.

یافته‌ها همچنین نشان می‌دهد که گروهی از داروهای دیابت به نام تیازولیدین دیونز که تولید آدیپونکتین را افزایش می‌دهند، ممکن است در درمان کووید-۱۹ و هنگام افزایش قند خون مفید باشد البته این فرضیه تحقیقات بیشتری را نیاز دارد. 

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان ویروس کرونا دیابت سلامت افزایش قند خون سلول های چربی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۷۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذا دادن غیراصولی منجر به افزایش سگ‌های پرسه‌زن می‌شود

ایسنا/خراسان جنوبی رییس مرکز بهداشت خراسان جنوبی گفت: غذا دادن غیر اصولی و خارج از پناهگاه منجر به افزایش سگ‌های بلاصاحب در سطح جامعه می‌شود، متاسفانه یکی از مهمترین دلایل افزایش سگ های بلاصاحب در سطح جامعه، غذارسانی به سگ‌ها در حاشیه شهر و روستاهای اطراف توسط افراد یا گروه‌هایی است که ناآگاهانه و از سر دلسوزی گاها مبادرت به این کار می‌کنند.

محمد ابراهیم عبدالرزاق نژاد، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در سال گذشته در حدود ۱۲۰۰مورد حیوان گزیدگی جهت درمان و مراقبت به مرکز بهداشت بیرجند مراجعه کردند که از این موارد نزدیک به ۳۰۰ مورد مربوط به گزش سگ های ولگرد بوده است.                

وی اظهار کرد: خوشبختانه با واکسیناسیون و مراقبت بموقع هیچ مورد مثبت بیماری هاری در سال گذشته در جمعیت انسانی در شهرستان بیرجند بروز نکرده است.                    

عبدالرزاق نژاد بیان کرد: آموزش همگانی برای پیشگیری از گزش، جمع‌آوری سگ‌های بلاصاحب، واکسیناسیون بموقع موارد حیوان گزیده، شستشوی زخم با آب و صابون، ضدعفونی زخم و.. که خوشبختانه با اقدامات خوب صورت گرفته، در سال های اخیر گزش توسط سگ های بلاصاحب کاهش پیدا کرده است ولی گزش‌ها توسط سگ‌های صاحبدار و گربه‌ها رو به افزایش بوده است و علیرغم این افزایش با اقدامات مراقبتی مطلوب مورد هاری مثبت انسانی ناشی از گزش گربه‌ها هم در شهرستان بیرجند بروز نکرده است.

رییس مرکز بهداشت خراسان جنوبی بیان کرد: جمع آوری سگ‌های بلاصاحب و نگهداری اصولی در پناهگاه‌های استاندارد ایجاد شده توسط شهرداری بهترین راهکار در حال حاضر است.

وی بیان کرد: نگهداری سگ و سایر حیوانات در منزل، قلاده گذاری و واکسیناسیون سگ‌های گله و نگهبان،کمک گرفتن از آتش نشانی در هنگام ورود گربه‌های ولگرد به منزل مسکونی، رعایت احتیاط در هنگام انداختن زباله‌ها در سطل زباله برای پیشگیری از گزش توسط گربه‌های ولگرد، شستشوی فوری زخم‌های ناشی از گزش به مدت۱۵ دقیقه با آب و صابون، درصورت گزش مراجعه فوری به مرکز بهداشت یا بیمارستان در تمام ساعات برای تزریق واکسن هاری توصیه می‌شود.

عبدالرزاق نژاد ضمن توصیه به مردم و رستوران داران اظهار کرد: غذا دادن غیر اصولی و خارج از پناهگاه منجر به افزایش سگ‌های بلاصاحب در سطح جامعه می‌شود که متاسفانه یکی از مهمترین دلایل افزایش سگ های بلاصاحب در سطح جامعه ،غذارسانی به سگ‌ها در حاشیه شهر و روستاهای اطراف توسط افراد یا گروه هایی است که ناآگاهانه و از سر دلسوزی گاها مبادرت به این کار می‌کنند. 

رییس مرکز بهداشت خراسان جنوبی بیان کرد: هرگونه کمک به تغذیه سگ‌ها و ترحم در این زمینه می‌بایست بصورت اصولی و از کانال شهرداری و پناهگاه‌ها انجام شود.همچنین از زحمات همه مسئولین خصوصا فرمانداری،دادگستری، شهرداری، دامپزشکی و ...که در این زمینه همکاری و همیاری بسیار خوبی داشته‌اند تشکر و قدردانی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • غذا دادن غیراصولی منجر به افزایش سگ‌های پرسه‌زن می‌شود
  • تلفات سیل‌ در کنیا از ۱۲۰ تن گذشت
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت