Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@00:35:46 GMT

بحران بزرگ برای بازار برنج در راه است!

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۷۵۲۴۸

بحران بزرگ برای بازار برنج در راه است!

علیرضا نظری با اشاره به افزایش قیمت برنج ایرانی و خارجی در کشور اظهار کرد: هر ساله غیر از تولید برنج داخلی، سقف مشخصی برای واردات برنج خارجی در دستور کار قرار می‌گیرد. چند سال پیش مصوبه‌ای مورد تأیید گرفت مبنی بر اینکه در زمان توزیع برنج ایرانی، برنج خارجی وارد بازار نشود ولی در مورد زمان خرید برنج خارجی و البته زمان توزیع آن در کشور اختلاف نظرهایی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم خمین تصریح کرد: به نظر می‌رسد که زمان خرید برنج مشخص است یعنی اگر در زمان مشخصی برنج خارجی نخریم، در آینده به مشکل می‌خوریم.

مسئولان در زمان توزیع برنج خارجی به یاد خرید برنج می‌افتند

وی افزود: بهترین کار این است که خرید برنج خارجی در زمان مشخص انجام شود اما توزیع این برنج با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی در زمان دیگری صورت بگیرد تا روی بازار برنج ایرانی تأثیر نگذارد اما با دستوری که اکنون وجود دارد، عملا برنج خریده نمی‌شود. متأسفانه دستگاه‌های مسئول در زمان توزیع برنج خارجی به یاد خرید می‌افتند و به علت کمبود برنج، بازار برنج ما آشفته می‌شود.

افزایش افسارگسیخته قیمت برنج ایرانی ارتباط خاصی با افزایش هزینه‌های تولید برنج ندارد

این عضو کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس از افزایش هزینه‌های تولید برنج خبر داد و گفت: این افزایش قیمت مثل روز روشن است چرا که از یک طرف، ماشین آلات کشاورزی گران شده و از طرف دیگر ارزش پول ملی کم شده است. طبیعی است که هیچ کالایی در کشور ثبات قیمت ندارد مگر اینکه ارزش پول ملی افزایش پیدا کند. کشاورزان یا شالی کاران مجبورند به نسبت افزایش نیروی کار، کود، سم، آب و زمین قیمت برنج را افزایش دهند.

نظری با بیان اینکه افزایش افسارگسیخته قیمت برنج ایرانی ارتباط خاصی با افزایش هزینه‌های تولید برنج ندارد، گفت: علت اصلی گرانی برنج همان مسئله واردات است. کمیسیون کشاورزی مجلس طی یک تعامل مناسب با وزیر جهاد کشاورزی و معاونان آن چاره‌ای خواهد اندیشید و ما در روزهای آتی، نتایج را به مردم اعلام خواهیم کرد./ایسنا

 

منبع: فردا

کلیدواژه: بازار برنج قیمت برنج ایرانی قیمت برنج ایرانی و خارجی برنج ایرانی زمان توزیع تولید برنج برنج خارجی قیمت برنج خرید برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۵۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

به گزارش صدای ایران از ایسنا، فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازار‌های رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشد‌هایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.



با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحد‌ها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده ولی هنوز تثبیت نشده است.

دیگر خبرها

  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور