Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب‌آهن، بهرام سبحانی، با حضور در غرفه ذوب‌آهن اصفهان در متالکس ۲۰۲۱ اظهار داشت: در خصوص تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ دو دیدگاه وجود دارد؛ اول اینکه آیا این هدف دست‌یافتنی است یا خیر و دوم اینکه در صورت تحقق آیا قابل بهره‌برداری است؟ در خصوص بحث اول اینکه در حال حاضر حدود ۴۰ میلیون تن ظرفیت‌سازی شده است، ۱۵ میلیون تن ظرفیت در حدود چهار سال غیر ممکن نیست اما با توجه به شرایط فعلی کار سختی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: به فرض اینکه تولید ۵۵ میلیون تن فولاد هم محقق شود، بهره‌برداری از آن یک گلوگاه مهم است؛ در حال حاضر ۴۰ میلیون تن ظرفیت نصب شده و ۳۰ میلیون تن هم تولید داریم؛ تولیدی که زیر بار قطعی گسترده برق در تابستان گذشته بدست آمد.

وی ادامه داد: این قطعی برق حجم بالایی از تولید را گرفت و کشورمان را از ارزش افزوده آن محروم کرد؛ در زمستان هم اخطار می‌دهند که با کمبود گاز مواجه می‌شویم؛ با این شرایط ممکن است تولید ۳۰ میلیون تن سال گذشته هم محقق نشود، حال با این چالش‌ها و محدودیت‌ها چگونه قرار است تا حدود چهار سال آینده تولید ۵۵ میلیون تن فولاد محقق شود؟

سبحانی تصریح کرد : برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، باید نیروگاه‌های بسیاری ساخته شود، سرمایه‌گذاری برای تولید گاز و توزیع آن، محدودیت مواد اولیه و غیره از جمله چالش‌هایی هستند که تولید ۵۵ میلیون تن فولاد را در افق ۱۴۰۴ با اما و اگرهایی همراه می‌سازند، زیرا از معدن تا محصول باید در نظر گرفته شود.

شناسایی معادن و اکتشاف یک استراتژی مهم در صنعت فولادسازی است

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد به حدود ۸۰ میلیون تن سنگ آهن فرآوری‌شده نیاز داریم و همچنین نزدیک به ۲۰۰ میلیون تن بسته به عیار معدن باید استخراج داشته باشیم؛ اگر شاخه معدن هم تجهیز شود تا چه زمانی می‌توان ادامه داد؟ بنابراین شناسایی معادن و اکتشاف به عنوان یک استراتژی مهم باید مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: بین عرضه و تقاضا تعادل وجود ندارد، برق تولید شده به صورت ناهمخوان در دو بخش خانگی و صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ بنابراین باید به سمت احداث نیروگاه برویم تا ارتقا ظرفیت تولید را داشته باشیم؛ سرمایه‌گذاری که برای احداث نیروگاه شده متناسب با توسعه مصرف برق نبوده است؛ ا توجه به پیشرفت تکنولوژی، حتی در روستاها نیز وسایل برقی بسیاری استفاده می‌شود، شهر هم که جای خودش را دارد.

سبحانی اضافه کرد: از آن طرف صنایع فولاد، سیمان و سایر صنایع وابسته رو به توسعه هستند، در بخش فولاد هم که جایگاه دهم دنیا را داریم و لذا باید زیر ساخت‌ها متناسب توسعه پیدا می‌کردند که این موضوع محقق نشد.

 سرمایه‌گذاری برای تولید برق، اجتناب‌ناپذیر است  

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار داشت: اگر امروز تصمیم بگیریم ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه برق احداث کنیم حداقل ۳ سال آینده به ثمر می‌نشیند و لذا باید به سرعت این سرمایه‌گذاری توسط فولادی‌ها و یا بخش خصوصی انجام شود؛ در حال حاضر بسیاری از واحدهای فولادی، برق مورد نیاز خودشان را از طریق بورس انرژی و نیروگاه‌های بخش خصوصی خریداری می‌کنند؛ بنابراین سرمایه‌گذاری برای تولید برق، یک باید اجتناب‌ناپذیر است.

وی اذعان کرد: امسال بخشی از برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاه‌های برق‌آبی تامین شد که کاهش نزولات آسمانی و محدودیت آب باعث شد بخشی از این ظرفیت متوقف شود و افت تولید از این طریق هم برای صنعت فولاد رخ دهد.

سبحانی در ارتباط با نقش وزارت نیرو در تامین برق تصریح کرد: وزارت نیرو، نیروگاه‌های گازی بسیاری دارد که طرح آنها سیکل ترکیبی (گاز و بخار) است و به دلیل  ساده‌تر بودن بخش گاز را احداث کردند؛ اما برای بخار سرمایه‌گذاری انجام نگرفت؛ مقرر شد بخش بخار این نیروگاه‌ها با مشارکت بخش خصوصی احداث شود تا سیکل ترکیبی را داشته باشیم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به ظرفیت کشور برای تولید انرژی خورشیدی خاطرنشان کرد: همچنین کشور ما در بخش نیروگاه‌های خورشیدی هم پتانسیل‌های بسیاری دارد که باید فعال شوند؛ البته مستلزم این است که قیمت برق تعدیل شود تا این نیروگاه‌ها اقتصادی شوند.

دیماند ۱۰ درصدی حتی توان سرپا نگه داشتن صنایع هم ندارد

وی ادامه داد: خروجی احداث نیروگاه‌ها در سال‌های آینده مشخص می‌شود این مدت را باید چه کرد؟ امسال وزارت نیرو عملکرد خوبی نداشت، به صورت عام اعلام کردند صنایع فولاد و سیمان فقط ۱۰ درصد دیماند خودشان را اجازه مصرف دارند؛ یعنی ۹۰ درصد را باید کاهش دهند؛ این تصمیم به لحاظ فنی مقدور نبود.

سبحانی اظهار کرد: کارخانه‌های فولادی حتی اگر قرار باشد متوقف هم شوند باید بخشی از تأسیسات و تجهیزات‌شان در مدار باشد، به عنوان مثال باید سیستم گردش آب آنها  فعال باشد تا دیواره کوره ذوب نشود؛ صرف به کار اندازی این بخش‌ها، قطعا بیشتر از ۱۰ درصد ظرفیتی که تعیین کردند به برق نیاز دارد و لذا منطقی این است تا زمانی که مشکل اساسی مرتفع نشده است، وزارت نیرو با متولیان این امر یک برنامه‌ریزی معقول داشته باشد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با تاکید بر سهیم بودن همه در کمبود برق بیان کرد: برق خانگی مهم است، اما صنعت هم اقتصاد کشور را می‌چرخاند، دو ساعت قطعی برق منازل مسکونی تولیدی را که به ثمر می‌نشاند ارزش افزوده بالایی در پی دارد.

وی تاکید کرد: با توجه به این چالش‌ها باید همدلی و هم‌افزایی بیش از پیش در صنعت فولاد کشور حکمفرما باشد؛ به عنوان مثال زمانی که بحث افزایش بی‌رویه قیمت مواد اولیه  شامل سنگ آهن، فرو آلیاژها، قراضه و غیره را داریم باید فولادی‌ها با هماهنگی همدیگر و با محوریت انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برنامه‌ریزی داشته باشد تا آسیبی به تولید وارد نشود.

سبحانی در پایان این را هم اضافه کرد: فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان با توجه به اینکه همجوار یکدیگر واقع شدند و نیروی انسانی متخصص بسیاری دارند، می‌توانند همکاری‌های مشترک بسیاری داشته باشند؛ ریخته‌گری ذوب‌آهن و مبارکه فقط در ابعاد شمش متفاوت هستند، اما تکنولوژی آنها یکی است یا در نورد ، LF و دیگر موارد امکانات مشترک و مشابهی وجود دارد، به عنوان مثال صرفاً در بخش تعمیرات می‌توانند با ایجاد یک مجموعه تعمیراتی کلیه اقدامات خودشان را در این مجموعه متمرکز کنند.

انتهای پیام/۶۳۰۷۷/ج/

منبع: فارس

کلیدواژه: ذوب آهن اصفهان تولید نیروگاه خورشیدی دیماند کمبود برق خبرگزاری فارس رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران بهرام سبحانی فارس فارس اصفهان رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تولید ۵۵ میلیون تن فولاد سرمایه گذاری وزارت نیرو برای تولید نیروگاه ها ذوب آهن چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۳۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۳ نیروگاه برقابی در مازندران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌ مدیر طرح‌های توسعه منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که پارسال برای ساخت هفت نیروگاه برق‌آبی با ظرفیت ۳۳.۲۵ مگاوات و تولید انرژی سالانه ۱۳۹.۷۲ گیگاوات ساعت در مازندران سرمایه‌گذار جذب شده است گفت: مطالعات و مقدمات واگذاری ۱۳ نقطه مناسب برای ایجاد نیروگاه برقابی در مازندران انجام شده و فراخوان این ۱۳ نیروگاه نیز منتشر شده است.

محمدطاهر بابازاده افزود: ۱۰۰ نقطه در مازندران دارای پتانسیل ساخت نیروگاه برق‌آبی با ظرفیت مجموع ۴۰۰.۲۸ مگاوات شناسایی شده است که به مرور با جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی یا خرید تضمینی دولت اجرایی می‌شود.    او گفت: سال گذشته پس از انجام مطالعات و فراهم کردن مقدمات، فراخوان جذب سرمایه‌گذار برای ساخت نیروگاه در هفت نقطه از استان منتشر شد که به جذب سرمایه‌گذار انجامید.   مدیر طرح‌های توسعه منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: مطالعات ساخت ۱۳ نیروگاه برق‌آبی دیگر نیز در استان به پایان رسیده و فراخوان این طرح‌ها نیز منتشر شده است.   بابازاده گفت: از ۱۳ نقطه‌ای که برای ساخت نیروگاه برق‌آبی در نظر گرفته شده پنج نقطه در رودخانه هراز، پنج نقطه در رودخانه سه‌هزار و سه نقطه در رودخانه دوهزار قرار دارد. این ۱۳ نیروگاه نیز در مجموع توان تولید ۳۷۲ گیگاوات ساعت برق در سال را دارند.   او با اشاره به برخی مسائل پیش روی ساخت نیروگاه‌های برق‌آبی در مازندران، افزود: برای اجرایی شدن این ۱۳ نیروگاه در حال حاضر مهم‌ترین چالش ما با سازمان حفاظت محیط زیست است.

مدیر طرح‌های توسعه منابع آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: با توجه به این‌که رودخانه‌های هراز، چالوس و دوهزار رودخانه‌های حفاظت شده هستند به دریافت مجوز از اداره کل حفاظت محیط زیست نیاز است

بابازاده افزود: با پیگیری‌های مستمری که انجام شد گزارشی درباره این نقاط تهیه شده و قرار است در اداره کل حفاظت محیط زیست برای اخذ مجوز از طریق سازمان متبوع اقدام شود.

دیگر خبرها

  • ساخت ۱۳ نیروگاه برقابی در مازندران
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • تولید شمش در شرکت فولاد شادگان
  • واحد‌های بخار نیروگاه طرشت وارد مدار تولید شد
  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • خروج از مدار واحد ۳ بخار نیروگاه نکا
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع