Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@02:27:46 GMT

جایگاه تسلیحات هسته‌ای در سیاست‌های کلان آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۸۶۹۰۴

جایگاه تسلیحات هسته‌ای در سیاست‌های کلان آمریکا

تسلیحات هسته‌ای جایگاه کلانی در سیاست گذاری و بودجه آمریکا دارد و جو بایدن در عمل به وعده های خود برای کاستن از این جایگاه ناموفق بوده است.

به گزارش مشرق، «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا با وجود وعده‌های بسیار در زمان مبارزات انتخاباتی خود، همچنان سیاست‌های توسعه هسته‌ای این کشور را دنبال کرده است.

به گزارش «هیل»، بایدن از زمان آغاز ریاست جمهوری خود تاکنون از وعده انتخاباتی مبنی بر کاهش نقش تسلیحات هسته‌ای در سیاست امنیت ملی آمریکا ناامید شده است؛ مهمتر از همه اینکه بودجه سال مالی ۲۰۲۲ دولت آمریکا تمامی جنبه‌های برنامه تسلیحات هسته‌ای دوران دونالد ترامپ را تامین می‌کند و این بودجه حتی فراتر از آنچه که در برنامه قبلی پنتاگون وجود داشت و شامل ۲ تریلیون دلار هزینه در این زمینه طی ۳ دهه آینده می‌شود، فراتر رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: دردسرهای چین برای سیاست آمریکا در برجام

در حال حاضر کنگره آمریکا خود را برای رای دادن به این طرخ با در نظرگیری قانون مجوز دفاع ملی این کشور آماده می‌کند.

«هیل»، می‌نویسد «یکی از بدترین تصمیمات بایدن در زمینه بودجه، افزایش چشمگیر بودجه برای موشک‌های بالستیک قاره پیماست که به طور رسمی با عنوان بازدارنده های زمینی راهبردی شناخته می‌شوند.»

«ویلیام پری»، وزیر دفاع اسبق آمریکا می‌گوید «موشک‌های بالستیک قاره پیما از خطرناک‌ترین تسلیحات موجود در جهان هستند چرا که رئیس جمهور در جریان یک بحران تنها چند دقیقه با تصمیم درباره شلیک این تسلیحات فاصله دارد و این امر می‌تواند احتمال وقوع جنگ اتمی را با یک هشدار اشتباه افزایش دهد.»

این مقام اسبق آمریکایی در ادامه می‌گوید «با توجه به خطرات ناشی از موشک‌های بالستیک قاره پیما، چرا ما باید برای ساخت و راه اندازی یک واحد جدید در این زمینه ۲۶۴ میلیارد دلار هزینه کنیم؟»

«هیل»، در بخش دیگری از این گزارش می‎گوید «یکی از دلایل عجله غیر معقول و شتابزده برای توسعه موشک‌های جدید قاره پیما، ساده است؛ «سیاست‌های بشکه خوک»؛ سناتورهای ایالت‌های دارای پایگاه موشک‌های قاره پیما و توسعه و نگهداری موشک‌های قاره پیما (مونتنا، داکوتای شمالی، یوتا و وایومینگ) سال هاست که در ائتلاف موشک‌های بالستیک قاره پیما در سنا، در هم آمیخته‎اند؛ یک مرکز لابی گری که در آن از هرگونه تلاش برای کاهش بودجه توسعه و استقرار موشک‌های قاره پیما جلوگیری شده است.»

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان آمریکا جو بایدن حقوق بشر تسلیحات هسته ای کنگره آمریکا دونالد ترامپ تسلیحات هسته ای موشک های بالستیک قاره پیما تسلیحات هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۶۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد

سنای آمریکا لایحه ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه را تصویب کرد.

به گزارش ایرنا، این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند. مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند. جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند. «کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید. شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

دیگر خبرها

  • «شویگو» دستور افزایش تولید تسلیحات در روسیه را صادر کرد
  • تسلیحات اهدایی ناتو به اوکراین، سر از نمایشگاه مسکو درآورد+ عکس
  • تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • استولتنبرگ: اعتماد اوکراین به ناتو خدشه‌دار شده است
  • پنتاگون: نه تنها اف-۱۶، بلکه تسلیحات دیگر به اوکراین ارسال می‌کنیم
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست