Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعدالله زارعی با اشاره به سیاست حسن همجواری با کشورهای همسایه اظهار کرد: این سیاست با کشورهایی که در تمدن و تاریخ خودشان سوابق ایرانی دارند، پررنگ تر است. ملتی که سابقا بخشی از ملت ایران بوده و از ایران جدا شده ایران در جهت حفظ ارتباطات عاطفی و فرهنگی با آنها مضاعف تلاش می کند و بعد از فروپاشی شوروی همواره تلاش کردیم در همه مسایل در قبال موضوعاتی که از سوی آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و تاجیکستان درباره ایران مطرح می شده است حداکثر خویشتن داری را نشان دهیم اما در اینجا شاهد این هستیم که پاسخ حسن همجواری ایران با توطئه داده شده است که آمریکا، اسراییل و ترکیه همراه با آذربایجان به آن پرداختند و اینها سعی دارند برای ایران اختلاف محیطی ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مسایل و تحولات پیش آمده مشهود است که صرفا بر سر حل اختلاف آذربایجان و ارمنستان نیست بلکه اینها یک فتنه محیطی را شکل می دهند که ایران نمی تواند با فرمان حسن همجواری دیگر حرکت کند و باید اقدامی کند که مانع شکل گیری توطئه شود و این مساله هم خارج از قواعد بین الملل نیست. حسن همجواری یعنی دو کشور نمی توانند وارد پیمان و تعهدی شوند که دودش به چشم ملت ایران و کشور ثالث برود.

این کارشناس مسایل منطقه و بین الملل در ادامه به اصل بازدارندگی اشاره کرد و گفت: هر کشوری می تواند در صورتی که با تهدید فزاینده مواجه شود اقداماتی را شکل دهد. ما از یک طرف گفت وگوهای دیپلماتیک خود را شروع کردیم به ویژه با جمهوری آذربایجان و برای اینکه نشان دهیم در آنچه می گوییم جدی هستیم، مانور سپاه و ارتش در بیله سوار و خداآفرین برگزار کردیم و این پیام روشنی دارد که اگر مسایل حل نشود ایران وارد میدان می شود. به هر حال ایران هم آرزوهای ژئوپلتیک دارد. مثلا آرارات چرا در اختیار ترکیه است؟ این یک جنبه توافقی موقت یا دائمی است؟ همه می دانند آرارات تا زمان رضا شاه در اختیار ایران بوده است یا باریکه ای که ترکیه را به آذربایجان وصل می کند در اختیار ایران بوده است و ایران تسامح کرده و الان می تواند درباره بازگرداندن این مناطق اقدام مشروع کند. ممکن است ما نخواهیم کار را به این سطوح برسانیم اما ترکیه باید بداند که اگر کاری کند که برای ایران ضرر ژئوپلیتیکی داشته باشد، ایران دستش باز است که از منافع و حقوق خودش دفاع کند.

زارعی ادامه داد: چگونه است که اسراییلی ها صحبت از آذربایجان با عنوان لبنان اسراییل می کنند، این برای آذربایجان موجب شرمندگی نیست و باکو نمی داند این مساله باعث واکنش قطعی و جدی ایران می شود و او نمی داند چنین عنوانی به اقدام نظامی ایران مشروعیت می بخشد، از این رو اگر مخالفان ایران در حال طراحی فتنه هستند باید بدانند که دست ایران برای به هم زدن این توطئه باز است و می تواند در چارچوب منافع ملی خود اقدام کند.

این کارشناس مسایل منطقه و بین الملل مانور برگزار شده توسط ایران را کاملا در چارچوب مصالح ایران دانست و گفت: کسی نمی‌تواند به آن اعتراضی داشته باشد.

وی درباره تاثیر برگزاری این مانور خاطرنشان کرد: ما برای آرامش پایدار باید تلاش کنیم که این آرامش ایجاد نمی شود مگر با حذف نقش مخالفان ایران در منطقه. اگر سیاست فعلی ترکیه درباره قفقاز استمرار پیدا کند و امریکا و اسراییل همچنان در منطقه جولان دهند، یعنی طولانی مدت امنیت نداریم و ما برای این که امنیت پایدار ایجاد کنیم ممکن است ناگزیر باشیم در دوره ای به استقبال طرحی رویم که عارضه امنیتی داشته باشد این به انتخاب کشورهای مذکور برمی گردد./ ایسنا

منبع: فردا

کلیدواژه: اسراییل آذربایجان رزمایش ایران لبنان اسراییل حسن همجواری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۷۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حزب‌الله لبنان یک پایگاه صهیونیستی را هدف قرار داد

مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد که سربازان رژیم صهیونیستی در حال حرکت در داخل سایت بیاض بلیدا هدف گلوله‌های توپخانه قرار گرفتند.

براساس گزارش المیادین، این جنبش در بیانیه خود اعلام کرد که این هدف گیری در حمایت از مردم فلسطین و نوار غزه و در حمایت از مقاومت آنها انجام شده است.

مقاومت چند روز پیش گزارش داد که نیردهایش صبح چهارشنبه گذشته، استقرار نظامیان رژیم صهیونیستی را در مجاورت پادگان «برانیت» با سلاح‌های راکتی و توپخانه هدف قرار دادند.

روز سه‌شنبه نیز صحنه‌هایی از عملیاتی را منتشر کرد که ساختمان‌هایی را که سربازان اشغالگر در شهرک «المطله» مستقر بودند، هدف قرار داد و در بیانیه‌ای جداگانه تایید کرد که آنها تخریب شده‌اند.

این فیلم که توسط رسانه‌های نظامی پخش شد، نشان داد که ساختمان‌ها پس از رصد با موشک‌های هدایت‌شونده هدف قرار گرفتند.

 آغاز عملیات طوفان الاقصی توسط گروه‌های مقاومت فلسطین، حزب‌الله لبنان در حمایت از مردم فلسطین و کاهش فشار بر مقاومت در غزه، اقدام به انجام عملیات‌های روزانه و سنگین علیه اهداف رژیم صهیونیستی در داخل خاک فلسطین کرده است.

در همین راستا رسانه‌های صهیونیستی نیز بارها اعتراف کرده‌اند که حزب‌الله در شمال سرزمین‌های اشغالی فلسطین همچنان دست برتر را دارد و نظامیان صهیونیست در این منطقه به دام افتاده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • حمله پهپادی حزب الله لبنان به پایگاه «المطله»
  • نفت باکو همچنان از ترکیه به اسرائیل می‌رسد
  • مقاومت اسلامی لبنان از تهدیدهای دشمنان هراسی ندارد
  • شهادت و زخمی شدن ۵ تن در حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
  • مقایسه تاریخی پاسخ‌های ایران به تهدیدات دشمن
  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • شش پیشنهاد ایران به سران کشور‌های اسلامی در خصوصی رژیم صهیونیستی
  • حمله موشکی مجدد حزب‌الله لبنان به پایگاه صهیونیستی
  • نامه ۸۶ قانونگذار دموکرات به بایدن: اسراییل قوانین ما را نقض می‌کند
  • حزب‌الله لبنان یک پایگاه صهیونیستی را هدف قرار داد