Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@23:00:14 GMT

تجلیل از پیرغلامان و مفاخر حسینی

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۸۸۹۶۶

تجلیل از پیرغلامان و مفاخر حسینی

رییس سازمان فرهنگی هنری در آیین تجلیل از پیرغلامان و مفاخر حسینی در برنامه «پرده عشاق» گفت: پرده عشاق یعنی تشویق جامعه برای تکریم کسانی که ابتدا به ساخت و تزکیه نفس خود پرداختند.

به گزارش ایسنا، آیین تجلیل از پیرغلامان و مفاخر حسینی در برنامه «پرده عشاق» با حضور حجت‌الاسلام میثم امرودی رییس، سیدعلیرضا فاطمیان‌پور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری و جمعی از مدیران این سازمان و هنرمندان، یکشنبه ۱۱ مهر در فرهنگ‌سرای بهمن برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای مراسم، علی اصغر خسروی مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۶ و رییس فرهنگ‌سرای بهمن ضمن خیر مقدم گفت: از همه پیرغلامان، ذاکران، عاشقان و همه کسانی که در راه امام حسین(ع) به هر شیوه‌ای قدم گذاشتند، تشکر می‌کنم که منت گذاشتند و امروز در مراسم «پرده عشاق» حضور پیدا کردند. امروز و در این مجلس اساتیدی حضور دارند که از دوران نوجوانی من در این مکان برنامه اجرا می‌کردند.

وی افزود: بزرگ‌ترین افتخار برای من این برنامه و سایر برنامه‌های هیئتی و حسینی است که بعد از اعتماد حاج ‌آقای امرودی و ورودم به فرهنگ‌سرای بهمن توفیق برای من شد. امیدوارم شما هم این کوچک‌ترین را دعا کنید تا در ادامه مسیرم در زندگی بهترین مدال نوکری که نوکری برای نوکرهای امام حسین(ع) است ارزانی من و خانوادم شود.

خسروی در پایان از حجت‌الاسلام میثم امرودی و همه معاونان و مدیران سازمان فرهنگی هنری برای حمایت و همکاری در برگزاری برنامه «پرده عشاق» تشکر کرد.
در ادامه مراسم حجت‌الاسلام میثم امرودی ضمن خیرمقدم به همه میهمانان به ویژه اساتید و خادمان امام حسین(ع) گفت: از همه کسانی که زحمت کشیدند و این برنامه را با شرایط سخت موجود و رعایت پروتکل‌ها برگزار کردند، تشکر می‌کنم.

وی افزود: محمدتقی رهبر کتابی دارد به نام «تبلیغ در اسلام» که در این کتاب به ۴ مورد برای موثر شدن کار اشاره می‌کند. یکی از این موارد، خود شنونده است. صاحبان قلم، صدا، مرثیه‌خوان‌ها، مداحان و شاعران یک بخشی از ماجرا هستند. افراد زمانی تاثیر می‌پذیرند که خودشان بخواهند. تا کسی نخواهد مثل فردی می‌ماند که کر و لال است و علاقه‌ای به شنیدن ندارد. دستگاه اباعبدالله ‌الحسین چه دستگاهی است که تا اربعین می‌شود همه برای پیاده روی می‌روند. بخشی که تاثیر می‌گذارد این است که اباعبدالله ‌الحسین گوش‌ها را برای ما باز می‌کند. نعمت بزرگی است برای ما. همین که برای امام حسین(ع) چراغی روشن می‌شود، گوش‌ها به سمت شما باز می‌شود.

امرودی در ادامه بیان کرد: نکته بعدی دقت به محتواست. اشعاری که می‌خوانیم، سخنی که می‌گوییم، روضه‌ای که بیان می‌کنیم، کلماتی که انتخاب می‌کنیم همه روی محتوا و تاثیر آن اثر گذار است. اباعبدالله الحسین در این نیمروز عاشورا تمام محتوای مورد نیاز بشریت را در بر دارد. شجاعت، اخلاق، خانواده، مال حلال، جهاد، شهادت، جوانمردی، حیا، حجاب همه محتواست. نکته سوم شیوه است. سبکی که شما برای اجرای کار استفاده می‌کنید شیوه‌ای است که در تاثیرگذاری بسیار مهم است.

وی گفت: اما از همه این‌ها مهم‌تر چهارمین عامل خود خطاط، خود تعزیه‌خوان، خود شاعر، خود مداح است. چهارمین عامل این است که پرده عشاق در حقیقت می‌خواهد اتفاقی که در ملکوت می‌افتد را در زمین و با تجلیل از خطاط، نویسنده، نقاش، مداح و... که ابتدا به تزکیه خودش پرداخته است، نمایش دهد. ایشان اشاره می‌کنند که اولین قدم در تاثیرگذاری اخلاص خود شماست.

امرودی گفت: پرده عشاق یعنی تشویق جامعه برای تکریم کسانی که ابتدا به ساخت و تزکیه نفس خود پرداختند. نکته بعدی که باید به آن توجه کرد اذنی است که صدا و قلم شما را شفا بخش می‌کند. خدا اذن داده است تا صدا، سخن و قلم شما اثربخش باشد. پرده عشاق یعنی تجلیل از گلو، حلقوم، قلم، نفس و تجلیل از این قدمی که ارزش آن را امام حسین(ع) داده است.

حجت‌الاسلام میثم امرودی در پایان گفت: مرحوم حاج حسن آقای حبیب بیش از ۵۰۰ مسجد و مدرسه و یتیم‌خانه ساختند و ایشان طرح کفالت‌الایتام و شهدای لبنان را دادند. ایشان فرمودند خدمت حضرت امام(ره) رفتیم و باید انجام وظیفه‌ای می‌کردیم. موقع بیرون آمدن منتطر بودیم امام بگویند دست شما درد نکند اما امام(ره) فرمودند: اسلام از شما تشکر می‌کند. پرده عشاق هم مصداق همین جمله امام (ره) است. ان‌شاالله خداوند این تشکر که در عرش خدا در ملکوت جایی است که در ملک قابل نگارش نیست، همه شما را کنار با اهل بیت عصمت و طهارت محشور کند.
در پایان مراسم، حجت‌الاسلام محمدحسن اختری مدیرعامل بنیاد عاشورا ضمن قدردانی از تمام کسانی که برای برگزاری این مراسم زحمت کشیده‌اند، گفت: روایتی از پیامبر اکرم(ص) است که در همه کتاب‌های اهل سنت نیز وجود دارد. پیامبر فرموده‌اند: خداوند دوست دارد کسی که حسین(ع) را دوست داشته باشد. لذا خداوند همه شما را دوست دارد. بنده خودم را خدمتگزار خدمتگزاران پیروان اهل بیت می‌دانم. الحمدالله در این مسیر حرکت کرده‌ام. بنیاد ملی عاشورا را راه اندازی کرده‌ایم. درخواست من این است که هرکدام از شما در هر بخشی که می‌توانید حمایت و پشتیبانی کنید. هدف این بنیاد فعالیت برای غیرمسلمانان است تا نهضت حسین(ع) را با روش‌های مختلف مثل تعزیه، شعر، سرود و... معرفی کنیم.

در انتهای مراسم از حجت‌الاسلام محمد اکبرپور اهری، داوود علیزاده، محسن طاهری، محسن آخوندزاده، حسین اسرافیلی، مهدی امین فروغی، جلیل فرجاد، ابوالحسن میرزاعلی،داوود فتحعلی بیگی، علاءالدین قاسمی و مریم سقلاطونی تجلیل و لوح تقدیر و تندیس ویژه «پرده عشاق» تقدیم آن‌ها شد.
همچنین از خانواده پیرغلام مرحوم حجت‌الله کسری و شهید علی لندی تجلیل شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حجت الاسلام میثم امرودی فرهنگی هنری امام حسین ع پرده عشاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۸۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)

فرازی از زیارت عاشورا گویای آن است که باید دید اول‌بار چه کسانی اساس ظلم و جور در حق اهل بیت وحی را بنا نهادند و جایگاهی که خداوند به واسطه پیامبرش به آن انوار مقدس بخشیده بود، سلب کردند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در فرازی از زیارت عاشورا می‌خوانیم «فَلَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً أَسَّسَتْ أَسَاسَ الظُّلْمِ وَالْجَوْرِ عَلَیْكُمْ أَهْلَ الْبَیْتِ؛وَ لَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً دَفَعَتْكُمْ عَنْ مَقامِكُمْ وَ أَزالَتْكُمْ عَنْ مَراتِبِكُمُ الَّتِی رَتَّبَكُمُ اللّٰهُ فِیها، وَ لَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً قَتَلَتْكُمْ وَ لَعَنَ اللّٰهُ الْمُمَهِّدِینَ لَهُمْ بِالتَّمْكِینِ مِنْ قِتالِكُمْ»؛ یعنی خدا لعنت کند امّتی که بنای ستم و بی‌داد بر شما اهل‌بیت را بنیان کردند و خدا لعنت کند قومی که شما را از مقامتان دور کرد و از مرتبه‌هایتان برکنار نمود، مرتبه‌هایی که خدا شما را در آن‌ها جای داد و خدا لعنت کند امّتی که شما را کشتند و خدا لعنت کند آنان را که امکانات و توان جنگ با شما را برای ایشان تدارک دیدند،

در این بخش از زیارت عاشورا 4 مرتبه به چهار گروه لعن فرستاده می‌شود:
1. آنها که اساس ظلم و جور را علیه اهل بیت علیهم‌السلام بنا کردند و آن را عادی‌سازی کردند  2. آنها که اهل بیت را از جایگاهشان منع کردند و مقامی که خداوند به ایشان عطا کرده بود زائل کردند   3. آنها که  دست به قتل ائمه زدند   4. آنها که عامل و زمینه‌ساز قتل عترت شدند.

توطئه معاویه و خط نفاق در بسترسازی واقعه عاشورا عیان بود

این فراز از زیارت عاشورا گویای آن است که واقعه غمبار کربلا دارای پیشینه‌ای عمیق است. فارغ از اینکه به صورت مصداقی به تاریخ قبل از رویداد عاشورا بپردازیم، همین گزاره‌ها در زیارت عاشورا کافی است انسان را با حقیقت ماجرا آشنا کند؛ یعنی باید دید اول‌بار چه کسانی اساس ظلم و جور در حق اهل بیت وحی را بنا نهادند و جایگاهی که خداوند به واسطه پیامبرش به آن انوار مقدس بخشیده بود، سلب کردند. این دو گزاره اول، اساس ماجرای شهادت رساندن امام حسین علیه‌السلام را نشان می‌دهد.

خلاصه وضعیت امت اسلام از رحلت نبوی تا قیام حسینی

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • (عکس) حسین حسینی به جانشینش در استقلال؛ مطمئنم که می‌درخشی
  • فعالان ستاد اقامه نماز جمعه خاش تجلیل شدند
  • تجلیل از باستانی کاران شهرستان اسدآباد
  • سید حسین حسینی و دانیال اسماعیلی فر بخشیده می‌شوند؟
  • اکران مردمی آپاراتچی در اصفهان با حضور عوامل فیلم
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • مراسم ویژه خدام حسینی در حرم مطهر امام حسین(ع) عصر جمعه
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • حمایت اساتید حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» (عفاف و حجاب) فراجا + اسامی
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)