Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای علمی مرکز نجوم ادیب گفت: نیاز است تا در کشور آگاهی‌سازی عمومی را بیشتر و دانش‌آموزان و دانشجویان را تشویق کنیم تا در صنایع فضایی به فعالیت بپردازند؛ در این صورت آینده روشنی پیش‌روی صنایع فضایی ایران خواهد بود.

عمران مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه صنعت فضایی اِسا در کنار آمریکا و چین طی سال‌های اخیر رشد زیادی داشته است، اظهار کرد: کشورهای هند و ژاپن توانسته‌اند به کشورهای پیشرو در زمینه صنایع فضایی تبدیل شوند؛ این کشورها در اکتشافات فضایی اهداف مهمی را دنبال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روسیه کشور دیگری است که در زمینه صنایع فضایی فعالیت چشم‌گیری دارد؛ روس‌ها معمولاً در این زمینه بسته عمل می‌کنند و فعالیت‌های فضایی خود را منتشر نمی‌کنند؛ سالیان متمادی صنایع فضایی آمریکا برای ارسال فضانوردان به روس‌ها وابسته بود.

عضو شورای علمی مرکز نجوم ادیب با بیان اینکه در برای پیشرفت و توسعه صنایع فضایی در کشور باید از بخش خصوصی کمک بگیریم، تصریح کرد: نیاز است تا در کشور آگاهی‌سازی عمومی را بیشتر و دانش‌آموزان و دانشجویان را تشویق کنیم تا در صنایع فضایی به فعالیت بپردازند؛ در این صورت آینده روشنی پیش‌روی صنایع فضایی ایران خواهد بود. اخیراً آموزش‌وپرورش مسابقاتی را در این زمینه برگزار می‌کند و این‌گونه برنامه‌ها زمینه‌ساز استفاده از پتانسیل جوانان ایرانی در صنایع فضایی کشور است.

وی افزود: مهم‌ترین پروژه‌های فضایی که در آینده شاهد آن خواهیم بود مربوط به اسپیس‌ایکس و اهداف ایلان ماسک است. مریخ هدف بسیار مهمی برای انسان‌ها است و ایلان ماسک می‌خواهد به این هدف جامعه عمل بپوشاند. ممکن است روزی نیازمند مهاجرت انسان‌ها از روی زمین باشیم و مریخ یکی از بهترین گزینه‌ها خواهد بود، اما دست یافتن به مریخ کار بسیار آسانی نیست.

مرادی در خصوص زندگی انسان در مریخ، تصریح کرد: فضاپیمایی که به مریخ می‌رود باید بتواند فضانوردان را برای ماه‌ها زنده نگه دارد؛ مریخ شرایط بسیار خشنی دارد و انسان‌ها بدون استفاده از ابزار پشتیبانی قوی نمی‌توانند آنجا زندگی کنند. در مریخ اکسیژن و آب وجود ندارد از طرفی جوی وجود ندارد که بتواند تشعشعات خورشیدی را فیلتر کند؛ با همه این احوالات مهمترین پروژه‌ای که در آینده اتفاق می‌افتد در زمینه اکتشافات و مهاجرت انسان‌ها به مریخ خواهد بود. کشورهای مختلفی از جمله: عمان، امارات، چین و… در تلاش هستند تا به مریخ برسند.

ساخت سفینه‌های که عایق‌های حرارتی قوی دارد

این مدرس و پژوهشگر نجوم و فناوری فضایی خاطرنشان کرد: در آینده خبرهای بسیار مهمی از رشد صنایع فضایی و سفر به مریخ خواهیم شنید. توریسم فضایی یکی دیگر از پروژه‌های فضایی است که قطعاً در آینده با آن روبرو خواهیم شد. این پروژه به سرعت در حال رشد است.

وی با اشاره به دسته بندی پروژه‌های مهم در صنایع فضایی، گفت: پروژه‌های فضایی به دو دسته تقسیم می‌شود؛ پروژه‌هایی که به سمت مریخ و سیاره‌های بیرونی است و پروژه‌هایی که به سمت سیاره‌های درونی و خورشید مایل است. پروژه‌های درونی در درجه اول عطارد و زهره و بعد خورشید را هدف قرار داده‌اند. انسان‌ها در حال ساخت سفینه‌هایی هستند که عایق‌های حرارتی قوی داشته باشد و بتواند در برابر دمای خورشید مقاومت کند که با کمک آن بتوانند تا حد ممکن به خورشید نزدیک و از آن عکسبرداری کنند.

مرادی با اشاره به اینکه پروژه‌های درونی در آینده خبرساز خواهد شد، تصریح کرد: آثاری از گازهایی که منشأ آلی دارد در جو سیاره زهره کشف شده که نشان می‌دهد شاید موجودات زنده در این سیاره وجود داشته باشند. سیاره زهره سیاره‌ای با دمای بسیار بالا است که اطرافش را ابرهای اسیدی بسیار خشن و خطرناک فراگرفته است، اما با این شرایط دانشمندان توانسته‌اند نشانه‌هایی از موجودات زنده را در آن بیابند؛ بنابراین در آینده پروژه‌های جدی‌تری را درباره سیاره زهره شاهد خواهیم بود.

کد خبر 527184

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ماموریت فضایی سازمان فضایی ایران فناوري هاي فضايي فناوری فضایی سفینه فضایی آژانس فضایی اروپا توریست فضایی ماموریت های فضایی هفته جهانی فضا هفته جهانی فضا 2021 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق صنایع فضایی انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۴۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-۴۳ b اندازه‌گیری کرده‌اند. میانگین آن ۲۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۲۵۰ درجه سانتیگراد) درروز در مقایسه با ۱۱۰۰ درجه فارنهایت (۶۰۰ درجه سانتیگراد) در شب است. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-43 b اندازه‌گیری کرده‌اند و بادهایی را با سرعت 5000 مایل در ساعت در اطراف سیاره آشکار کرده‌اند.

سیاره فراخورشیدی WASP-43 b  نزدیکه به 280 سال نوری از زمین فاصله دارد. اندازه و جرم این سیاره مشابه مشتری است و فاصله 1.3 میلیون مایلی به ستاره خود (نزدیکتر از عطارد به خورشید) دارد.

محققان از ابزار MIRI وب برای مشاهده دماهای متفاوت در سراسر سیاره استفاده کردند که میانگین آن 2300 درجه فارنهایت (1250 درجه سانتیگراد) در روز در مقایسه با 1100 درجه فارنهایت (600 درجه سانتیگراد) در شب است

آیا تلسکوپ جیمز وب اولین ستارگان جهان هستی را کشف کرده است؟

علت بادهای شدید در این سیاره فراخورشیدی، اختلاف دمای شدید بین دو طرف سیاره است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر دقیقی از سیاره ارائه می‌کند و اندازه‌گیری دما، پوشش ابرها، بادها و ترکیب دقیق جوی، مشاهده بخار آب در هر دوطرف سیاره از خدماتی است که تلسکوپ جیمز وب ارائه کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب