Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - وزیر سابق آموزش و پرورش گفت:نظام بودجه در کشور بسیار پیچیده است و متاسفانه ساختار بودجه آموزش و پرورش هم دچار اختلال جدی است . - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، سید محمد بطحایی در نشست مجازی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت طرح رتبه بندی معلمان برای مدیریت منابع انسانی، اظهار داشت: رتبه بندی یکی از مترقی‌ترین و پیشرفته‌ترین نظامات در مدیریت منابع انسانی است که امروز نه در نظام آموزش و پرورش کشور ما بلکه در نظام‌ها و سازمان‌های مختلف و در کشورهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان داشت: آنچه که مهم است، این است که این رتبه‌بندی با چه مولفه‌ها و چه مکانیزمی اجرا شود تا بتوانند به اهداف خود برسد، رتبه بندی نه تنها در آموزش و پرورش بلکه برای مدیریت منابع انسانی موجب ارتقای کیفیت و شایستگی نیروی انسانی است، این مکانیزم وضع شده تا انسان تلاش بیشتری برای ارتقاء خود کند و در حوزه انجام وظایف خود رشد کند.

وزیر سابق آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: رتبه بندی در تلاش است که نظام پرداخت‌ها اعم از حقوق، مزایا، پاداش و ... با میزان شایستگی افراد تناسب یابد، بدین معنا که هر قدر شایستگی یک کارمند افزایش پیدا کرد باید حقوق و مزایای آن افزایش یابد، این مقدمه اصلی است که نظام رتبه‌بندی دنبال می‌کند.

بطحایی با اشاره به اینکه اگر برای رتبه‌بندی ملاحظات لازم اتفاق نیفتد به شدت در معرض تهدید قرار خواهد گرفت، گفت: اولین پیش‌نیاز برای طرح رتبه‌بندی رساندن کارمند به یک سطح معیشتی مطلوب است و سپس اجرای رتبه بندی است تا بتوان نتیجه مطلوب گرفت.

وی با تاکید بر اینکه طرح رتبه‌بندی برای افزایش حقوق نیست، افزود: بلکه رتبه‌بندی با ارتقای شایستگی‌های کارکنان به دنبال افزایش کیفیت تعلیم و تربیت است، در محاورات بین معلمان رتبه بندی را افزایش حقوق می‌دانند که این خطر جدی است چرا که این طرح برای این موضوع نیست و متاسفانه چون معلمان از نظر معیشت به سطح درستی نرسیدند به دنبال افزایش حقوق خود هستند، بدین معنا که به ابعاد و فلسفه طرح رتبه‌بندی اصلاً توجه نمی‌شود.

وزیر سابق آموزش و پرورش با اشاره به سخت‌ترین مرحله اجرای رتبه بندی، تصریح کرد: سخت‌ترین مرحله اجرای این طرح، فرایند ارزیابی و تعیین رتبه‌های افراد است، تجربه گذشته نشان می‌دهد که این فرآیندِ بسیار مهم، دقیق و علمی به یک فرآیند سطحی و صوری تبدیل شده که این آفت رتبه‌بندی است و باید با ضوابط درستی رفع شود.

وی با اشاره به موضع خود نسبت به لایحه رتبه بندی معلمان، گفت: این لایحه علی‌رغم اینکه اشکال‌هایی دارد اما یک گام رو به جلو بوده که از این جهت شایسته استقبال و کمک است و نکته دوم اینکه در این لایحه به طور ناخواسته تنها انگیزه‌های مادی و اقتصادی مطرح شده است در حالی که همه انگیزه‌ها مادی نیست که این یکی از مهمترین نقطه ضعف لایحه رتبه بندی معلمان است.

وزیر سابق آموزش و پرورش با اشاره به نیاز آموزش و پرورش به یک نظام جامع مدیریت منابع انسانی، اظهار داشت: نظام آموزش و پرورش با وصله و پینه درست نمی‌شود، نظام بودجه در کشور بسیار پیچیده است و متاسفانه ساختار بودجه آموزش و پرورش هم دچار اختلال جدی است در چنین ساختار بودجه‌ای نمی‌شود گفت، اگر منابع بود ما این کار را می‌کنیم، در لایحه رتبه بندی آمده است که اعتبارات این طرح مشمول کسورات می‌شود!

بطحایی بیان داشت: در طرح‌ رتبه‌بندی یک فرض وجود دارد که اگر این فرض از بین رود خیلی از چیزها در رتبه‌بندی از بین می‌رود، این مفروض این است که اگر شما شایستگی نیروی انسانی را بالا بردید قطعاً کیفیت خروجی‌ها افزایش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه حساس‌ترین مرحله اجرایی رتبه‌بندی ارزیابی شایستگی‌ها است، گفت: این مرحله باید در اختیار دانشگاه فرهنگیان باشد چرا که این دانشگاه مغز متفکر و مرکز اندیشه‌ورز نظام آموزش و پرورش است، دانشگاه فرهنگیان باید متولی اصلی مراکز ارزیابی صلاحیت‌های حرفه‌ای شود.

وزیر سابق آموزش و پرورش با تقدیر از مجلس برای طرح رتبه بندی، گفت: باید همه با هم تلاش کنیم تا اشکالات این طرح رفع شود اما باید یک نگاه واقع بینانه نسبت به شرایط و کشور داشت اگر فکر کنیم که کشور می‌تواند حقوق 30 درصد از معلمان را به اندازه 80 درصد اعضای هیئت علمی بالا برد این تصور بسیار غلطی است.

پیشنهادات 9 گانه عملیاتی برای بازگشت نظام رتبه بندی به اصل وجایگاه اصلیخبر خوش "منادی" به معلمان درباره لایحه رتبه بندیبار مالی 60 هزار میلیاردی؛ بزرگترین مانع اعمال رتبه بندی معلمان/ اجرای رتبه بندی احتمالا به سال آینده موکول شود

وی افزود: باید پذیرفت که هدف اصلی طرح رتبه‌بندی ارتقاء شایستگی است و آن کسی که شایستگی بیشتری را به دست می‌آورد نظام پرداخت‌ها و پرداختی بیشتری را خواهد داشت اما دولت سیزدهم باید به این مسئله توجه داشته باشد که اگر جامعه معلمین به حداقل معیشت نرسند اگر طرح‌هایی همچون طرح رتبه‌بندی بخواهد اجرا کند تنها اسم آن باقی می‌ماند و اثر وجودی آن بی‌خاصیت خواهد بود.

انتهای پیام/7540/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزیر سابق آموزش و پرورش مدیریت منابع انسانی رتبه بندی معلمان آموزش و پرورش لایحه رتبه بندی طرح رتبه بندی ساختار بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۵۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، علی موحدی صبح سه‌شنبه در همایش تجلیل از معلمان نمونه استان بوشهر اظهار کرد: بسیار خوشحال و مسرورم که در هفته بزرگداشت مقام معلم از این اجتماع نورانی مراتب قدردانی از جامعه بزرگ فرهنگیان تقدیر و از زحمات ارزشمند و ایثارگری همکاران در صف و ستاد تشکر می‌نمایم.

وی بیان داشت: امروز ما قدردان همه معلمان ایران اسلامی هستیم که به یقین با وجود آنان هر پیشرفتی که در کشور است، حاصل شده است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان بوشهر با کسب اجازه از معلمین خود که در همایش حضور داشتند گفت: از معلمان خودم که در جلسه حضور دارند جهت صحبت اجازه می‌گیرم و از همه آن‌ها که با دلسوزی به من آموزش دادند تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی با اشاره به دیدار ١٢ اردیبهشت ماه خود و معلمان با مقام معظم رهبری بیان کرد: کاش همه مثل ولی امر مسلمین قدر آموزش و پرورش را می‌دانستند چرا که ایشان با تولید کننده خواندن آموزش و پرورش خط بطلانی بر نگرش‌ها و دیدگاه‌های مصرفی نسبت به آن کشیدند و فرمودند نظام تعلیم و تربیت تنها دستگاه تولید کننده است و همه دستگاه‌ها از تولید منابع انسانی و دسترنج معلم بهره می‌گیرند.

موحدی ادامه داد: اگر همه قدر معلم را اینگونه می‌دانستند آن روز، روز اوج عظمت آموزش و پرورش است.

وی با اشاره به اینکه گفتمان ما در استان بوشهر ایجاد و تقویت نگاه ویژه نسبت به آموزش و پرورش است خاطرنشان کرد: گفتمان ما در استان ایجاد این نگاه است که آموزش و پرورش برای همه و همه برای آموزش و پرورش باید باشد؛ و ما بر این موضوع اصرار ورزیدیم.

مدیر کل آموزش و پرورش استان بوشهر ضمن سپاس و قدردانی فراوان از حمایت‌ها و نگاه ویژه استاندار به آموزش و پرورش گفت: روزهای پایانی سال گذشته استاندار بوشهر سال را سال آموزش و پرورش نام نهادند تا همه ظرفیت‌ها را به سمت آموزش و پرورش هدایت کنند.

موحدی افزود: در راستای این توجه ٢ هزار و ۵٠٠ میلیارد به صورت صد در صدی به آموزش و پرورش اختصاص یافته است.

وی با برشمردن اقدامات آموزش و پرورش استان بوشهر در دولت مردمی آیت الله رئیسی بیان کرد: در حوزه افزایش سرانه ورزشی ۵٠ زمین چمن مصنوعی و ٣٠ کلاس درس تربیت بدنی کار شده است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان بوشهر همچنین تصریح کرد: قریب به ٧٠ هکتار از زمین‌ها و فضای آموزشی از بنیاد مستضعفان بعد از ۴٠ سال به آموزش و پرورش انتقال مالکیت پیدا کرد.

وی ادامه داد: در حوزه آموزش نیز رتبه کنکور اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر در بین ۳۲ اداره کل، رتبه١٣ کشوری است.

موحدی خاطرنشان کرد: در ارزیابی وزارت آموزش و پرورش، آموزش و پرورش استان رتبه ۶ کشوری را کسب کرد که این رتبه و همه اقدامات انجام شده همه و همه حاصل و مرهون کار و زحمات فرهنگیان استان است.

کد خبر 6099326

دیگر خبرها

  • تبدیل وضعیت شغلی فرهنگیان با جدیت دنبال می‌شود
  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • جذب در آموزش و پرورش بر مبنای سوابق آموزشی معلمان
  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است
  • پیام توییتری وزیر سابق آموزش و پرورش به وزیر فعلی آموزش و پرورش : این صندلی ارزشش را ندارد...
  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند