Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@02:03:55 GMT

سایه شوم کرونا بر اقتصاد داخلی آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۱۹۰۲۷

سایه شوم کرونا بر اقتصاد داخلی آمریکا

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از دی آتلانتیک، همه چیز در آمریکا در حال تمام شدن است. زنجیره تأمین جهانی در همان لحظه‌ای که آمریکایی‌ها می‌خواهند بیش از حد فعال شود، کند شده است.

این نوشته درک تامپسون، یک نویسنده آمریکایی است که می‌گوید: آیا فقط من این‌گونه فکر می‌کنم یا این‌که واقعاً در آمریکا همه چیز در حال تمام شدن است؟

درک تامپسون می‌نویسد هفته گذشته به بسیاری از فروشگاه‌ها و داروخانه‌ها برای خرید کیت آزمایشگاهی یا دستمال توالت سر زده اما به هر کدام که رسیده با قحطی روبه‌رو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می‌گوید: به والگرین و داروخانه تارگت رفتم تا کیت آزمایشگاهی برای آزمایش کرونا در منزل و دستمال کاغذی بگیرم اما نبود. به دنبال مواد خوراکی رفتم اما قفسه‌های خوار و بار فروشی به کل خالی بودند.

این اقتصاد اکنون ماست. عرضه‌ها در بازار با روند طولانی یک هفته‌ای و یا حتی یک ماهه روبه‌رو شده است؛ وقتی قطعه ماشینی را در بازار می‌خواهید باید یک هفته منتظر بمانید حتی اگر کتابی بخواهید شاید یک ماه دیگر به دستتان برسد.

اقتصاد آمریکا هنوز با رکود مشابه رکود تورمی ۱۹۷۰ روبه‌رو نشده است. این چیزی متفاوت و کاملاً عجیب است، اما آمریکایی‌ها در حال ورود به مرحله جدیدی از اقتصاد هستند که در آن تولید ناخالص داخلی در حال افزایش است و ما همچنان از کمبود بسیاری از اقلام رنج می‌بریم. همه چیز در حال نابودی است.

به گفته تامپسون، شیوع ویروس کرونا زنجیره‌های تأمین جهانی را به طرق مختلف درگیر کرده است. فاجعه‌بارترین موضوع، ترافیک سنگین بارگیری کشتی‌ها در سواحل لس‌آنجلس و لانگ‌بیچ است. در کالیفرنیا تقاضا برای مصرف بالا اما با کمبود راننده و کامیون مواجه هستیم. تقاضای زیاد و عرضه محدود و قیمت‌هایی که ماه‌به‌ماه تغییر می‌کنند؛ قبل از شیوع کرونا رزرو یک کانتینر که تقریباً ۳۵هزار کتاب را دربر می‌گرفت ۲۵۰۰ تومان بود در حالی که اکنون ۲۵ دلار قیمت دارد.

وضعیت کانتینرها در گمرک بدتر آن است که فکرش را بکنید با افزایش تقاضا در آمریکا حمل‌ونقل یک بسته از شانگهای به لس‌آنجلس در حال حاضر ۶ برابر گران تر از ارسال یک محموله از لس‌آنجلس به شانگهای است. این امر انگیزه بیشتری برای صاحبان کانتینر رقم زده است تا آن‌ها را به چین بفرستند حتی اگر خالی باشند تا حمل‌ونقل بارهای شانگهای را برای سرعت دادن در سفر به شرق سرعت ببخشند. این در حالی است که کالاهای ساخت آمریکا که قرار بود به اقیانوس آرام ارسال شوند در بنادر سواحل غربی می‌نشینند.

در بخش حمل‌ونقل هم این مشکل وجود دارد. انجمن کامیون‌داران "مینه سوتا" تخمین زده که آمریکا به دلیل مشکلات طولانی مدت در استخدام بازنشستگی پیش از موعد و کلاس‌های آموزش رانندگی که به دلیل کرونا لغو شدند، ۶۰ هزار راننده کم دارد.

زنجیره تأمین جهانی به کانتینر، بنادر، راه‌آهن، انبارها و کامیون‌ها بستگی دارد و این خط مونتاژ بین‌المللی به روش‌های منحصر به فرد خود شکسته می‌شود. هنگامی که زنجیره تأمین جهانی کار می‌کند مانند یک سیستم نامرئی زیبا و به شکل دومینو به جلو می‌رود اما همه چیز امروز یادآور این است که دومینو‌ها نیز می‌توانند به عقب برگردند.

در آمریکا به نظر کارفرمایان برنامه‌های دولتی کمبود وحشتناک نیروی کار را تشدید کرده و ایجاد نیروی انسانی در مشاغل دشوار شده است. بسیاری به شغل‌های دیگر همچون رستوران‌داری روی آوردند و حالا استخدام صدها نفر در شغل‌های جدید و در زمان کرونا سخت شده و همین خدمات را با کندی و سختی روبه‌رو کرده است.

حالا سوال این است که آیا کمبودها برطرف می‌شود؟ یک احتمال این است که آمریکایی‌ها یک سبک زندگی پایدار زاهدانه و خانگی را اتخاذ کنند که وابستگی ما را به کالاهایی که زنجیره تأمین جهانی را فعال می‌کند کاهش دهد و این تنها یک تخیل است و تصورش هم ممکن نیست.

و اما بهترین راه داشتن یک سیاست است سیاستی که به افزایش ۹۰ درصدی کانتینر‌ها بیانجامد. کانتینرهایی که در چین ساخته می‌شوند. باید بدانیم که آمریکا درباره ساخت کانتینر، قطعات خودرو و و کالاهای خانگی که به شدت برای دستیابی به آن‌ها متکی به خارج است و کیت‌های آزمایش کرونا کاری نکرده است.

برای چندین دهه بسیاری از شرکت‌های آمریکایی با استفاده از نیروی کار و مواد ارزان‌تر در اقیانوس‌ها تولید را به خارج از کشور منتقل کردند. در مواقع عادی آمریکا از این تجارت جهانی سود می‌برد. اما شیوع کرونا و خرابی این زنجیره تأمین، یادآور این است که کاهش تولید را می‌توان به‌طور گستره‌تری در طول یک بحران و زمانی‌که ما همه چیز را از دست داده‌ایم احساس کنیم. به همین دلیل است که برنامه بازسازی جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا شامل میلیاردها دلار برای تأمین مجدد تولید سرمایه‌گذاری در تحقیقات اساسی و تأمین زنجیره‌های تأمین داخلی است.

کمبود قطعات خودرو، لوازم خانگی و حتی کانتینر و... بخشی از بحران گسترده کمبود تولید در آمریکا است. یک غریزه حمایتی و ضد رشد در دولت جریان دارد که محدودیت‌های شدیدی را در بخش‌های مختلف مثل ساخت مسکن، مهاجرت و صدور مجوز از متخصصان و تجار جدید ایجاد می‌کند. بحران امروز فرصتی است برای آن‌که بفهمیم که نمی‌توانید آنچه را که در ابتدا ایجاد نشده را توزیع کنید.

بحران امروز فرصتی است برای تأکید و آشنایی بر فلسفه جدیدی به نام "پیشرفت طلبی طرف عرضه" است. چند دهه بعد ما به میراث کرونا نگاه می‌کنیم و می‌بینیم که کرونا با تمام مشکلات خفه کننده بحران جهانی‌اش که به طول انجامید به ما فهماند پیشرفت واقعی با حذف سختی‌ها و نقاط خفه کننده آغاز می شود. 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا در آمریکا شیوع کرونا اقتصاد آمریکا بحران اقتصادی ایالات متحده آمریکا زنجیره تأمین جهانی همه چیز روبه رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۹۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد

وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه پنجاهمین نشست مجمع سالانه ۲۰۲۴ بانک توسعه اسلامی گفت: پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه پنجره تأمین مالی جدی با نرخ ترجیحی برای کشورها ایجاد شود، مورد تأیید اعضا قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از شادا، سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه پنجاهمین نشست مجمع سالانه ۲۰۲۴ بانک توسعه اسلامی که از روز گذشته در شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی در حال برگزاری است، اظهار کرد: دستور کار سال آینده بانک توسعه اسلامی برای پروژه‌هایی که تأمین مالی آن توسط بانک در کشورهای اسلامی انجام می‌شود، مورد تأیید اعضا قرار گرفت و پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه پنجره تأمین مالی جدی با نرخ ترجیحی برای کشورها ایجاد شود، مورد تأیید اعضا قرار گرفت.

وی افزود: قرار شد که بار مالی ناشی از این پنجره مالی توسط کشورهایی که جزو سهامداران این بانک هستند و جمع‌بندی اقتصادی مناسبی در حوزه اقتصاد کلان دارند، تأمین شود و درنتیجه بتوانیم شاهد این باشیم که در سال آینده بانک توسعه اسلامی برای نخستین بار از روش‌های تأمین مالی ترجیحی هم به عنوان یک پنجره تشویقی و ترجیحی استفاده کند.

وزیر اقتصاد در توضیح بیشتر تأمین مالی ترجیحی متذکر شد: یکی از روش‌هایی که بانک‌های توسعه بین‌المللی و چندجانبه، برای کمک ویژه به پروژه‌های خاصی که مورد تأکید بانک است یا نیازهای ویژه‌تری دارند، استفاده کردن از ظرفیت پنجره ترجیحی است، با نرخ‌های ترجیحی برای آن پروژه‌های مورد تأکید بانک که این شرایط تا به امروز در بانک توسعه اسلامی وجود نداشت که امسال این پیشنهاد ارائه شد و اکثریت اعضا نیز با این پیشنهاد موافق هستند.

وی ادامه داد: ما هم در بیانیه رسمی جمهوری اسلامی ایران به بانک توسعه اسلامی، هم موافقت خودمان را با این پنجره و هم شرایطی که پیشنهاد داده بودیم در ارتباط با مسئله تأمین مالی و اینکه به چه بخش‌هایی که پروژه‌های عمدتاً دانش‌بنیان و پروژه‌های حوزه فقرزدایی بسته به اولویت‌های توسعه‌ای کشورهای اسلامی هستند که بتوان در زمینه‌های مختلف از پنجره تأمین مالی ترجیحی استفاده کرد را مطرح کردیم که با استقبال اعضای ۵۷ کشور عضو بانک توسعه اسلامی هم مواجه شد.

خاندوزی همچنین بیان کرد: دیدگاه‌های خود را در خصوص حل و فصل موضوع مردم مظلوم فلسطین در این اجلاس بیان کردیم و همچنین بنا شد که فردا اعضای اجلاس بتوانند در خصوص اینکه صندوق ویژه‌ای برای کمک مالی برای حل و فصل مسائل اقتصادی مردم فلسطین تصمیم‌گیری کنند که بعد از تصمیم‌گیری نتایج آن به اطلاع مردم عزیز کشورمان خواهد رسید.

توسعه راه‌حل‌های فین تک تامین مالی اسلامی مورد توجه قرار گیرد

وزیر اقتصاد کشورمان در پنجاهمین نشست مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی پیشنهاد کرد که سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه راه حلهای فین تک (فناوری مالی) تأمین مالی اسلامی برای بهبود دسترسی به خدمات مالی و دستیابی به بستری برای تسهیل مبادلات مالی بین کشورهای اسلامی به دلیل مزایای زیاد آن به صورت جدی مورد توجه بانک قرار گیرد.

سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی طی سخنانی در پنجاهمین نشست مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی (ISDB) گفت: می خواهم از برگزار کنندگان رویداد باشکوه اجلاس سالانه ISDB تشکر کنم و از این فرصت استفاده کنم که افکار و ایده های خود را با همکاران برجسته ام به اشتراک بگذارم تا گذشته خود را گرامی بداریم و آینده خود را ترسیم نماییم.

وی ادامه داد: بسیار قدردان و مفتخرم که میبینم گروه ISDB در پنجاهمین سالگرد تاسیس خود یک موسسه مالی معتبر در سطح جهانی است که نقشی محوری در شکوفایی و همبستگی امت اسلامی و منطقه ایفا کرده است. این میزان از موفقیت و اثر بخشی بدون رهبری عالی رئیس و مدیران بانک همکاری عالی اعضای هیئت عامل و کادر مجرب گروه بانک با ایثار و ابتکار فراوان محقق نمی‌شود؛ من از همه آن‌ها تشکر میکنم.

وزیر اقتصاد کشورمان تصریح کرد: با توجه به مسیر آینده قبل از هر چیز با مردم مظلوم غزه که در غیرانسانی‌ترین شرایط زندگی میکنند در برابر رژیم نامشروع اشغالگر مقاومت می‌کنند و تلاش می‌کنند که کشور خود را بازیابند و در صلح و عزت زندگی کنند صمیمانه ابراز همدردی و پیشنهاد میکنم در بیانیه پایانی این مراسم ظلم و رفتار غیر انسانی رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و کمک‌های بلاعوض فوری به برادران و خواهران مسلمان آسیب دیده مان اختصاص داده شود تا از رنج آن‌ها بکاهیم و به آن‌ها کمک کنیم تا خانه ها و زیرساخت‌های خود را بازسازی کنند؛ این پیشنهاد به خوبی با موضوع جلسات همبستگی و کامیابی مطابقت دارد.

خاندوزی همچنین گفت: علاوه بر مسائل ژئوپلیتیکی کل جهان و در قلب آن کشورهای عضو ISDB با چالش‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی متعددی احاطه شده‌اند. در این زمینه من میخواهم از همسویی مجدد ۲۰۲۵-۲۰۲۳ استراتژی گروه بانک توسعه اسلامی قدردانی و تأکید کنم که گروه بانک توسعه اسلامی باید جهت گیری استراتژیک خود را مجدداً طوری تنظیم کند تا به طور مؤثر به چالش های توسعه ای مختلف پیش روی کشورهای عضو توجه کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: نسخه‌های اصلاح شده آتی استراتژی گروه بانک توسعه اسلامی مانند همیشه باید سیاستهای اصلاحی مؤثر را مجدداً فرموله کنند و اصل حکمرانی و تضمین پایداری مالی اقتصادی و زیست محیطی را به گونه ای که بر چالشها غلبه کنند، تقویت کنند.

خاندوزی پیشنهاد کرد که سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه راه‌حل‌های فین تک (فناوری مالی) تأمین مالی اسلامی برای بهبود دسترسی به خدمات مالی و دستیابی به بستری برای تسهیل مبادلات مالی بین کشورهای اسلامی به دلیل مزایای زیاد آن به صورت جدی مورد توجه بانک قرار گیرد.

وی ادامه داد: بی‌تردید گروه بانک توسعه اسلامی به عنوان یک بانک پیشرو در امت اسلامی قادر خواهد بود که نقش اساسی ایفا کند و جمهوری اسلامی ایران نیز با به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات خود آمادگی خود را برای همکاری با بانک و کشورهای عضو اعلام می‌دارد.

وی در پایان با قدردانی از رفتار حرفه‌ای گروه بانک توسعه اسلامی ابراز امیدواری کرد که بانک با استفاده از ابتکار و حسن نیت کارکنان و کشورهای عضو به اهداف ارزشمند خود یعنی همبستگی و شکوفایی دست یابد.

دیدار وزیر اقتصاد کشورمان با وزیر مالیه عمان

در دیدار وزیر اقتصاد عمان با سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران هر دو کشور بر تجدید تفاهم نامه های مشترک گمرکی و سرمایه گذاری بین دو کشور تاکید و قرار شد لیستی از علاقمندان سرمایه‌گذاری کشور عمان برای ورود به بازار ایران نیز تهیه و به تهران ارسال شود.

در دیدار دوجانبه سعید بن محمد الصقری وزیر اقتصاد عمان با سید احسان خاندوزی، وزیر اموراقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران در ریاض بر تجدید توافقنامه های گمرکی و سرمایه گذاری بین دو کشور تاکید شد.

در این دیدار خاندوزی ضمن استقبال از علاقمندی کشور عمان برای همکاری دو جانبه و مشترک بین تهران و مسقط از پیگیری هایی که بعد از سفر پادشاه عمان به ایران انجام شد، ابزار رضایت کرده و علاقمندی جمهوری اسلامی ایران را برای تجدید تفاهمنامه های مشترک بین دو کشور در حوزه های گمرکی و سرمایه گذاری اعلام کرد.در عین حال، مقرر شد که دولت عمان لیستی از سرمایه‌گذاران علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران را در هفته آینده به ایران ارسال و همچنین موانع سرمایه‌گذاری مشترک بین دو کشور نیز برطرف شود.

همچنین قرار شد، در اولین فرصت، کمیته مشترک و دو جانبه هر دو کشور در موضوعات تکنیکی همکاری ها تشکیل و در اولین سفر وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران به مسقط این مسئله نیز نهایی شود.

در ادامه سعید بن محمد الصقری، وزیر اقتصاد عمان نیز با ابراز رضایت از علاقمندی کشورش برای تحکیم رابطه با جمهوری اسلامی ایران ابراز علاقمندی کرده و بر تسریع در عملیاتی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های بین دو کشور نیز تاکید کرد.

در سفر سلطان عمان به ایران یک توافق نامه حوزه سرمایه‌گذاری به عنوان کمیته مشترک سرمایه‌گذاری بین دو کشور به امضا شد و هر دو کشور برای توافق نامه حمایت از سرمایه‌گذاری به توافق رسیدند و پس از طی مراحلی در مجلس عمان به امضای دو طرف نیز رسید.

کد خبر 749162

دیگر خبرها

  • فرانسه جایگاه خود را بین ۱۰ اقتصاد برتر از دست می‌دهد
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • رونمایی از سکوهای زنجیره ارزش گردشگری و مرکبات مازندران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • رونمایی از ۲ پلتفرم بومی گردشگری و مرکبات در مازندران
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی