Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین نمایش سینمایی تاریخ در سال ۱۸۸۵ اتفاق افتاد تا شاهد تولد هنری جدید باشیم که اکنون به نام سینما شناخته می‌شود. پیش از این تلاش می‌شد که تصاویر به صورت متحرک نشان داده شوند، اما این موضوع تا زمان برادران لومیر که اولین فیلم را در فرانسه ساختند محقق نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا این فیلم‌ها چیزی بیشتر از تعدادی تصویر نبودند که در واقع هدف اصلی نیز همین بود. این آثار را می‌توانیم مستند‌های کوتاه بدانیم، چرا که بسیار مختصر بودند و لحظاتی مستند از زندگی روزمره را به تصویر می‌کشیدند؛ مثل تصاویری از کار کردن کارگران در یک کارخانه و یا وارد شدن یک قطار به ایستگاه. یکی از اولین فیلم‌های تاریخ که دارای سناریو و فیلمنامه بود، فیلم «جنگ بالش ها» در سال ۱۸۹۷ بود.

آغاز یک فیلمنامه واقعی

عنوان و توضیحات فیلم‌ها تا آغاز قرن بیستم به عنوان سناریوی یک اثر استفاده می‌شد. تا جایی که سینما یک خالق جدید به نام ژرژ ملی‌یس پیدا کرد و نوآوری‌هایی در شیوه روایت فیلم‌ها و فیلمسازی ایجاد شد. او در واقع جلوه‌های ویژه و مونتاژ را در سینما پایه گذاری کرد. او همینطور اولین شخصی بود که فیلمنامه اش به فیلمنامه‌ای که در پروژه‌های امروزی مورد استفاده قرار می‌گیرد شباهت زیادی داشت. به خصوص فیلم سینمایی «سفر به ماه» که در سال ۱۹۰۲ ساخته شد.

ملی‌یس در این فیلم داستان گروهی از فضانوردان را روایت می‌کند که از طریق یک سفینه که به فضا پرتاب می‌شود، به ماه سفر می‌کنند. این فیلم تنها ۱۴ دقیقه زمان دارد و ژرژ ملی‌یس برای آن ۳۰ خط دیالوگ نوشته بود که شامل توضیحات مرحله‌های مختلف و همینطور جلوه‌های ویژه می‌شد.

در سال ۱۹۰۳ نیز یک پیشرفت مهم دیگر در هنر سینما به دست ادوین اس پورتر در فیلم «سرقت بزرگ قطار» رخ داد. فیلمی که برای اولین بار یک کارگردان برای آن یک متن نوشته بود و برای هر لحظه‌ای که از فیلم نمایش داده می‌شد، مخاطب در پی آن یک متن کوتاه را نیز می‌دید.

افزایش استقبال و سرمایه گذاری روی فیلمنامه‌ها

بعد از اینکه دو فیلم مذکور مورد استقبال قرار گرفتند و هنر سینما را در سراسر جهان گسترش دادند، درخواست‌ها برای فیلم سینمایی افزایش پیدا کرد و به طبع، میزان تولیدات نیز بیشتر شد. به منظور افزایش سود آوری و فروش، کمپانی‌های تولید کننده فیلم باید تصمیمات مهمی می‌گرفتند که مهمترین آن کاهش هزینه‌ها با محدود کردن میزان سکانس فیلم‌ها بود. در این برهه بود که کارگردان‌ها باید فیلمنامه و سناریو‌ها را با دقت می‌نوشتند. با افزایش تولیدات، سیستمی مثل هالیوود ایجاد شد که تعداد زیادی از فیلم‌ها به طور همزمان تولید می‌شدند.

فیلم‌های صامت و صدادار

فیلمنامه‌های سینمایی، همزمان با پیشرفت تجاری سینما در عصر صامت به پیشرفت خود ادامه داد، اما پس از آنکه اولین فیلم سینمایی ناطق سینما به نام «خواننده جاز» در سال ۱۹۲۷ منتشر شد پیشرفت فیلمنامه و سناریو‌ها شدت و سرعت بیشتری گرفت. از آن زمان دیگر سناریو‌ها طرح اصلی فیلم نبودند و لحظاتی که باید فیلمبرداری می‌شد و چگونگی فیلمبرداری آن‌ها نیز در فیلمنامه ذکر می‌شد.

از همه مهمتر با ظهور فیلم‌های ناطق، ژانر‌های سینمایی جدیدی نیز ایجاد شد که از جمله ان می‌توان به فیلم‌های موزیکال اشاره کرد. فیلم‌هایی که نیازمند همکاری مشترک میان اهنگساز‌ها و فیلمنامه نویس‌ها بود، تا سناریویی خلق شود که نه تنها از طریق تصاویر بلکه از طریق کلمات و موسیقی پیامی به مخاطب منتقل شود. با این حال حتی هنوز هم با گذشت ۱۲۰ سال از آغاز به کار و تولد سینما، تغییرات و توسعه‌هایی در زمینه فیلمنامه رخ می‌دهد.

منبع: Aljazeera

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینمای جهان فیلم سینمایی فیلمنامه نویسی فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۶۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت صحنه تازه‌ترین فیلم پارسا پیروزفر در سینما

آفتاب‌‌نیوز :

داستان فیلم سینمایی «مست عشق» همزمان با دوران زندگی مولانا و شمس تبریزی اتفاق می‌افتد که شهاب حسینی در نقش شمس تبریزی، پارسا پیروزفر در نقش مولانا و هانده ارچل در نقش کیمیا خاتون حضور دارند.

زنده‌یاد مرتضی پورصمدی که در این فیلم با حسن فتحی همکاری داشته است، همانند همیشه تصاویری جذاب به یادگار گذاشته است؛ تصاویری که با رنگ‌بندی‌ها و قاب بندی‌ها، برای مخاطب چشم‌نواز است.

البته ثبت این تصاویر برای فیلمبرداری که تجربه عکاسی و مستندسازی داشته، دور از ذهن نیست، اما افسوس که نمایش «مست عشق» در فقدان پورصمدی برای سازندگان فیلم باقی ماند و در اولین شب نمایش آن در یک محفل سینمایی، فرهاد توحیدی فیلم‌نامه‌نویس این اثر، از او یاد کرد.

مرتضی پورصمدی می‌گفت، «معمولا سعی دارم برای کارگردان و حقوقی که او در زیبایی‌شناسی خروجی و نهایی کار دارد، احترام قائل باشم و در ابتدای کار نیز سعی می‌کنم، تصاویری تهیه و درباره آن‌ها با کارگردان گفتگو کنم تا به آن‌چه دلخواه اوست نزدیک‌تر شود» و حالا نتیجه این سبک کاری در مست عشق» حسن فتحی نمایان است.

او همچنین می‌گفت از دیگر شانس‌های بزرگ من آن است که تربیت‌شده نسلی هستم که با افراد بسیار جذابی کار مشترک داشته‌ام و مسایل متعددی را از آن‌ها آموخته‌ام. افرادی، چون فرهاد ورهرام، ناصر تقوایی، ضابطی جهرمی و ... هریک علاوه بر عرصه‌های کاری نکات اخلاقی مهمی را به من آموختند که از تمام آن‌ها سپاسگزارم.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • بلیت سینما بعد از دو ماه دوباره گران شد
  • جدیدترین شماره فیلم‌نگار با خلاصه فیلمنامه «آپاراتچی» و «آسمان غرب» منتشر شد
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» کریستوفر نولان در شماره جدید فیلم نگار
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» در فیلم‌نگار
  • آمار فروش فیلم‌های سینمایی در اولین هفته اردیبهشت/ «مست عشق» از «تمساح خونی» سبقت گرفت
  • بهره‌برداری از ۱۷ سالن سینما در استان فارس
  • پشت صحنه تازه‌ترین فیلم پارسا پیروزفر در سینما