Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-29@13:27:05 GMT

راهی برای سفر ارزان قیمت به سیاره سرخ

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۴۵۳۹۱

راهی برای سفر ارزان قیمت به سیاره سرخ

صراط:

محققان قصد دارند تا با استفاده از هلیکوپتر‌ها و مدارگرد‌های ارزان قیمت تجربه سفر به مریخ را در دسترس همگان قرار دهند. این در حالیست که مقامات ناسا و آژانس فضایی اروپا و همچنین برنامه ریزان در چین در حال طراحی ماموریت‌های بسیار گران قیمت و پیچیده برای بازگرداندن نمونه‌ها از سطح کره مریخ هستند. تعدادی از دانشمندان نیز در حال برنامه ریزی راه‌های کم هزینه و جدید برای کشف بیشتر سیاره سرخ هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها معتقدند که زمان آن رسیده است تا روش‌های جدیدی را برای جمع آوری داده‌ها از نقاط مختلف آن جهان دور برنامه نویسی کنند. بتانی المان، دانشمند سیاره‌ای در موسسه فناوری کالیفرنیا در پاسادنا، نحوه استفاده از ابزار ارزان قیمت را برای دور بعدی تحقیقات تایید می‌کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بتانی المان گفت:" سیاره مریخ نیز مانند زمین دارای مناطق بسیار شگفت انگیز و عجیب و غریب است، مانند سیستم دره والس مارینریس و سرپوش‌های قطبی مریخ. یافتن راه‌های جدید برای کاوش در مکان‌های مختلف با کاهش قیمت هر ماموریت فضانوردی از طریق فناوری میسر است. تصور کنید نیمی از دوازده کاوشگر سیار مریخ، توسط دانشگاه‌های سراسر کشور اداره شود، این امر باعث می‌شود دانش آموزان در زمینه مشاغل در علوم و مهندسی، انرژی بیشتری بگیرند! "

برنامه Discovery ناسا چیست؟
لیلیس از برنامه‌های کوچک نوآورانه ناسا برای اکتشاف سیاره (SIMPLEx) به عنوان "تلاش جسورانه" برای تسهیل علم درجه یک سیاره‌ای با کسری از هزینه یک ماموریت معمولی Discovery یاد کرد. این برنامه از تلاش‌های جاه طلبانه، اما نسبتاً کم هزینه پشتیبانی می‌کند. هزینه فعلی برای ماموریت Discovery حدود ۵۰۰ میلیون دلار است. ماموریت EscapePlasma Acceleration and Dynamics Explorers (EscaPADE) کاری است که از نظر علمی به ازای هر دلار یک دستاورد بسیار خوب را به دنبال دارد. هزینه کل این ماموریت فضایی در مریخ که پیش بینی می‌شود در سال ۲۰۲۶ به مدار این سیاره برسد، زیر ۸۰ میلیون دلار است.

دو کاوشگر EscaPADE یک دیدگاه "استریو" منحصر به فرد برای سیستم فوق العاده پیچیده جو فوقانی مریخ ارائه می‌دهند و محققان را قادر می‌سازند تا برای اولین بار پاسخ واقعی الگو‌های مریخ را در برابر ضربات الکترومغناطیسی و باد‌های خورشیدی درک کنند. با استفاده از رویکردهای" NewSpace "و توسعه سفینه‌های فضایی، ماهواره‌های کوچک می‌توانند جو مریخ را با پوشش بی سابقه‌ای کاوش و رصد کنند.

لیلیس گفت: " این نوع آگاهی از موقعیت برای حفاظت از کاوشگران آینده بشری از دو جهت اصلی بسیار مهم خواهد بود. اول اینکه توصیف بهتر فشار هوای نزدیک سطح و باد امکان ورود و فرود ایمن تری را فراهم می‌کند. دومین مورد هم این است که پیش بینی دقیق آب و هوا و طوفان‌های گرد و غبار را از طریق جذب داده‌ها امکان پذیر می‌کند. "

کاربرد فناوری جدید SHIELD
قرار است که فناوری جدید SHIELD برای فرود ارزان و ایمن بر مریخ استفاده شود که اکنون در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) در کالیفرنیای جنوبی و زیر نظر لوئیس گیرش در مراحل پایانی قرار دارد. گیرش گفت: " این دستگاه نمی‌تواند فضاپیمایی مانند مریخ نورد استقامت را روی سطح قرار دهد، اما به دانشمندان این امکان را می‌دهد در ماموریت‌های بزرگتر ناسا، سطح مریخ را بیشتر مطالعه کنند. ما هنوز در حال ارزیابی انواع ابزار‌های علمی هستیم، اما سنسور‌های آب و هوا، دوربین‌ها و طیف سنج‌های جرمی همه روی آن طراحی شده اند. "

هدف SHIELD این است که هزینه‌های فرود مریخ را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. به عنوان مثال، این فناوری به طور بالقوه می‌تواند به ناسا اجازه دهد چندین ربات گران قیمت را در مدت زمان نسبتاً کوتاهی کنار بگذارد و کاوش سیاره دور را با دستگاه‌های جدید امتحان کند. طبق گفته گیرش SHIELD محدودیت‌های بیشتری را بر روی محموله‌های علمی ارسالی به مریخ اعمال می‌کند. محموله‌های علمی باید فشرده‌تر و مقاوم‌تر باشند.

ناتان باربا، مهندس سیستم SHIELD، از JPL افزود: " فرصت دسترسی مکرر کم هزینه به مریخ با این وسیله امکان پذیر است. یک لندر ارزان قیمت مانند SHIELD می‌تواند اندازه گیری‌های اولیه یا اکتشاف راه یاب مانند اطلاعات صحت زمین سیاره مریخ را که برای ماموریت‌های بزرگتر و گران‌تر ضروری است، فعال کند. افزایش دسترسی به فضا هیجان انگیز خواهد بود، زیرا به معنای فرصت‌های بیشتر برای اکتشاف در مریخ است. "

هگزاکوپتر و کارکرد آن
ایده دیگری که در مراحل آزمایشی قرار دارد یک هلیکوپتر پیشرفته است که می‌تواند بار‌های بزرگتری را حمل و مسافت‌های بیشتری را نسبت به نبوغ طی کند. با این هلیکوپتر پیشرفته می‌توان مکان‌هایی در مریخ که کاوش در آن‌ها برای مریخ نورد بسیار سخت یا غیرممکن است مورد بررسی قرار داد، به عنوان مثال کلاهک‌های قطبی، صخره‌های عمودی و آتشفشان‌های گلی. این هواپیما همچنین می‌تواند روی خطوط شیب مکرر مریخ که ممکن است نشانه‌هایی از فعالیت آب مایع باشند، حرک کند. هگزاکوپتر همچنین می‌تواند به طور بالقوه به ترسیم پروفایل عمودی جو یا حتی شیرجه زدن در دهانه لوله‌های گدازه کمک کند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: سیاره سرخ سیاره مریخ ناسا صراط ارزان قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۵۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد

یکی از دانشمندان «آکادمی مهندسی چین» معتقد است چین اولین کشوری خواهد بود که نمونه‌های مریخ را برای مطالعه به زمین می‌آورد.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد چین قصد دارد در آوردن نمونه مریخ به زمین از کشورهای دیگر پیشی بگیرد.

به نقل از تکنولوژی نیوز چاینا، یک دانشمند برتر فضایی باور دارد چین احتمالا اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را در یک تلاش بلندپروازانه علمی و مهندسی به زمین می‌آورد.

«وو وایرن»(Wu Weiren) عضو «آکادمی مهندسی چین»(CAE) و دانشمند برجسته «سازمان ملی فضایی چین»(CNSA) گفت که این کشور قصد دارد نمونه‌های مریخ را جمع‌آوری کند و سپس، آنها را حدود سال ۲۰۳۰ طی یک ماموریت تاریخ‌ساز به نام «تیانون ۳»(Tianwen 3) به زمین بیاورد. این سومین ماموریت از برنامه اکتشاف میان‌سیاره‌ای چین خواهد بود.

وایرن با اشاره به اینکه چین راه‌اندازی اولین آزمایشگاه نمونه مریخی جهان را آغاز کرده است، گفت: به رغم پیشرفت کنونی پروژه‌های اکتشاف مریخ سایر کشورها، انتظار می‌رود چین اولین کشوری باشد که ماموریت آوردن نمونه مریخ را انجام می‌دهد.

وایرن درباره برنامه‌های دقیق این ماموریت توضیح بیشتری نداد.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت در سازمان ملی فضایی چین، کاوشگر رباتیک تیانون ۳ دارای چهار بخش خواهد بود که یک فرودگر، یک صعودکننده، یک مدارگرد و یک ماژول ورود مجدد هستند و در دو پرواز با موشک حامل سنگین «لانگ مارس ۵»(Long March 5) از مرکز پرتاب فضایی «ونچانگ»(Wenchang) در استان هاینان به فضا پرتاب خواهد شد.

فرودگر و صعودکننده، مسیر انتقال زمین به مریخ را طی خواهند کرد و پیش از ورود به مدار مریخ، مانورهای اصلاح مداری را انجام خواهند داد. پس از آن، فرود نرم با کمک موتور انجام خواهد گرفت.

در همین حال، مدارگرد و ماژول ورود مجدد همان مسیر را برای رسیدن به مدار مریخ دنبال خواهند کرد و پس از آن در اطراف مریخ به پرواز در خواهند آمد تا سیگنال‌ها را ارسال کنند و منتظر نمونه‌ها بمانند.

هنگامی که نمونه‌ها جمع‌آوری شوند و در یک ظرف فلزی قرار بگیرند، موتورهای صعودکننده آن را در مدار قرار خواهند داد تا به ماژول ورود مجدد متصل شود. سپس، ماژول جدا خواهد شد و نمونه‌ها را به زمین منتقل خواهد کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این نمونه‌ها می‌توانند اولین نمونه‌هایی باشند که از مریخ به زمین آورده می‌شوند و به دانشمندان کمک می‌کنند تا به دنبال آثاری از حیات در مریخ بگردند، درباره زمین‌شناسی و ساختارهای درونی سیاره سرخ بیشتر بیاموزند و چرخه‌های جوی آن را درک کنند.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت، همه این فعالیت‌ها به دانشمندان امکان خواهند داد تا دانش خود را درباره نحوه شکل‌گیری و تکامل مریخ گسترش دهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش ششم) + دانلود جدول رصد